Kitap Tavsiyesi/En Sevdikleriniz

insan nasıl kendisi olur ...Nietzsche
içten bir anlatı.. öğretiler müthiş..

Ayn Rand dan Atlas VAzgeçti ve Hayatın Kaynağını tavsiye ederim
Günümüzde insanın ihtiyaç duyabileceği ahlaki ve etik değerleri ayn randın objektivist felsefesi açısından anlatan romanlar...

kaptanın teknesi-sezgin kaymaz

'Gelirken, ne kadar gerçeküstü varsa, hepsini beraberinde getirdi 'O'...

'O'...
Vakitle birlikte, vakitlice gelen...
Hayatımın allak bullak eden, sonra da ortalığa bana toplatan...
Bir kapı aralandı üç gün önce ve 'O' girdi hayatıma...
Güneş kadar yakıcıydı, buz gibi don...
Deprem kadar yıkıcıydı, tufan gibi bir son...
'O'ydu hepsi de...
Ruhumun tufanı, tufanımın Nuh'uydu...
Kim, benim sandığım 'ben' olmadığımı öğretebilirdi bana?...
Vakti, bir kılıç gibi kuşanan kim olabilirdi?...
Kimdi, hiç tanımadığım halde, hep beklediğim?...
Sarı gözlü, kara giysili, o yakışıklı kimdi?...
'O'ydu elbette!'

Üniversiteli öğrenci hayatının sebepsiz bir neşeyle anlamsızlık buhranları arasında gidip gelen olağanlığı içinde bir 'kafa kızlar' muhabbeti... Ve bu olağanlığın tepesine düşen olağanüstü bir aşk hikâyesi - üç günlük bir şey... Sezgin Kaymaz'dan, şenşatır anlatılmış bir gündüz düşü daha...

gerçekten hayatımda okuyup çok etkilendigim aynı zamanda da beni merakta bırakan ilerleyen bölümler konusunda çok sürükleyici bir kitaptı..bir arkadasımın tavsiyesi üzerine okumuştum..ben de şiddetle tavsiye ediyorum..

Seda Kaya Güler in "İş,Aşk ve kadınlar"....Tekkk kelime sekiz harf ile "muhteşem"...Kariyer mi evlilik mi?Çalışırken yollarımıza ne engeller çıkıyor nelerle mücadele ediyoruz yoksa en temel engel kendimiz miyiz?Engelleri yıkmak için neler yapıyoruz...
Hem kariyer yaparım hem de çocuk diyerek yoksa süper kadınlığa mı soyunuzruyoruz ve daha neler neler..Bu kitabın başlığını okudum ve anında aldım.Bazen olur bana kitabın kapağıyla göz göze gelip o kitaba mutlaka sahip olmalıyım hissi...Aldım ve soluksuz okudummm....başarılı ve mücadeleci 10 kadının gerçek yaşam öyküsü...İşin mükemmelliği her kadında kendimi buldum yaşadığıı ikilemlerinde seçimlerinde zorluklarında....Okunması gereken harika bi kitapppp...Bulursanız kaçırmayınn

suç ve ceza
bu güne kadar okumamışsanız büyük bir ihanet
her kitap severin mutlaka okuması gereken bir baş yapıt
muhteşem bir kitap
muhteşem bir klasik
şiddetle tavsiye ediyorummm
öyle yerlere gittim ve döndümkü
aman allahım :1shok:
tam bir baş yapıt :lepi:

arkadaşlar yeni bitirdim:

son ada - zülfü livaneli'den yine sürükleyici bir roman. "mutluluk" ve "leyla'nın evi"adlı kitaplarını da okumadıysanız tavsiye ederim. diğer kitaplarını da listeye aldım. sırayla okuyacağım.

yıllar önce okuduğum mavi saçlı kız adlı kitabı hala unutamam.farklı türlerden hoşlanan arkadaşlarmızın bile zevkle okuyabileceğini düşünüyorum

daha önce yazmış mıydım bilmiyorum:
Ayşe Kulin'den

-Adı Aylin (beni ayşe kulin'le tanıştıran roman, teşekkürü borç bilirim)

-Geniş Zamanlar
(dizisi çekildiğinde diğerlerine göre başarılı bulmuştum, ama kitabı okunmalı)

-Köprü (yine kitaptaki tadı dizide bulamadım)

-Füreya

-Nefes Nefese (sanırım 4-5 yıl önceydi, bir yaz tatilinde adı gibi nefes nefese okumaktan 2 gün boyunca denize bile zor girmiştim)

- Kardelenler(binbir zorlukla eğitim gören kızlarımızın hikayeleri, insan göz yaşlarını tutamıyor yeri geldiğinde)

- Gece sesleri (kesinlikle diziden çok daha etkileyici)

-Bir gün (yine yüreğe dokunan bir romandı)

-Veda (son okuduğum kitabı, Osmanlı'nın son dönemlerini yazarın dedesinin ailesinin gerçek yaşamlarından kesitlerle anlatımı, o dönemlere ilgisi olanlara mutlaka okumalarını tavsiye ederim.)

Zülfü livaneli'nin ayrıca Sevdalım Hayat Kitabı da muhtesemdir..ben cok begenerek okumustum..

zülfü livaneli
son ada bitirdimm a.s
dili çok hafifve güzeldiii
hele suç ve cezanın üstüne bana dahada bir hafif geldi
ama kitabı okurken çok hırslandım ve çok üzüldüm
mutlaka okuyun a.s

yorgun savaşçıya ben ekleme yapayım :)

FÜREYA : türkiyenın ilk seramık sanatçısı halıkarnas balıkçısını cevat şakır ın yeğenı Atatürk ün yakın arkadaşı KIlıç Alinin eşi... gibi daha pek çok sıfatı olan bir kadın.. osmanlının son dönemine denk gelen çocukluğu ve cumhurıyetin ilanıyla hem TÜrkiyenın hem kendisinin yaşam ve gelişim öyküsü... harıka bir kıtap ....

UMUT : vedanın devamı nıteliğinde olan umut hıkayeye kaldığı yerden ancak bu sefer cumhurıyet döneminden devam ediyor.. karakterler aynı ama aile buyüyor 2. ve 3. kuşaklara geçiyor.. çok keyifle okunuyor.. ayrıca devamı gelecek gibi görünüyor...

SEVDALİNKA : Bosnada yaşanan vahşeti en çarpıcı ve açık olarak anlatan kitaplardan biri.. bosnalı gazeteci evli bir kadın ve hırvat meslektaşıyla yaşadığı yasak aşkı ... ülkesi , kocası , ailesi , aşkı ve dini için savaşmasının öyküsü...

Son düzenleme:
birkaç kitapta ben önereyim kızlar
yüregim seni çok sevdi canan tan
güle güle bebegim arda uskan
veronika ölmek istiyor paulo coelho
dorian greyin portresi oskar wilde
...ve çanakkale gördüler necati sepetçioglu
fırtınanın habericisi maksim gorki
gülün dikeni sara gül turan
canan peyami safa
mahşer peyami safa
biz insalar peyami safa
yalnızız peyami safa
sözde kızlar peyami safa
bir tereddütün romanı peyami safa
indus vadisinin incileri akif beki
evlilik aşkı öldürürmü ilkim öz
erkekler neden evlenir ilkim öz
3 kadın 3 mektup 3evlilik ilkim öz
darağacında bir başbakan ismet bozdağ
şimdilik bunları önerebilirim bunlar benim okuduklarımın bir kısmı...iyi okumalar...okumak bir yaşam biçimidir..

benden öneriler:
kurt seyt & shura - nermin bezmen
kurt seyt & murka - nermin bezmen
neva - ılgın olut
bit palas - elif şafak

Canan Tan-Yüreğim seni çok sevdi (Kesinlikle mükemmel bi kitap şiddetle tavsiye ederim..)
Jack London-Martin Eden
Paulo Coelho-Simyacı

ayşe kulinin bütün kitapları çok güzel özellikle nefes nefeseden çok etkilenmiştim bide nermin bezmen sır dan çok etkilendim şu anda adam fawyer olasılıksız okuyorum güzel bi kitap ama herkesin hoşlanabileceği tarzda bi kitap değil bazılarına sıkıcı gelebilir fizik matematikle ilgilenenler sevecektir bu kitabı

Stephenie Meyer Twilight Serisi ikinci kitabı olana New Moon- Yeni Ay'yı herkese tavsiye edebilirim ben kitabı bir gecede bitirdim insan elinden bırakamıyo şu anda dört gözle 3.kitap olan eclipse(ay tutulmasi) çevirisin bitmesini bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…