Kitap Tavsiyesi/En Sevdikleriniz

Ahmet Ümit Bab ı Esrar
Dün bitirdim
Mükemmel Üstü Bir kitap
İnternetten araştırın
Okumalısınız.

İhsan Oktay Anar - Puslu Kıtalar Atlası.. Gerçi tüm kitapları enfes..

Gabriel Garcia Marquez - Yüzyıllık Yalnızlık ve Kolera Günlerinde Aşk.. Marquez'in de hastasıyım =)

osman aysunun tum kıtaplarını tavsıye ederım.macera ve polısıye sevenler ıcın bırde ahmet umıt favorım

Ahmet Ümit Bab ı Esrar
Dün bitirdim
Mükemmel Üstü Bir kitap
İnternetten araştırın
Okumalısınız.
ahmet ümitin birçok kitabını okudum, en son sis ve geceyle babı esrar ı aldım şimdi sis ve geceyi okuyorum ama diğerini çok merak ettim şimdi
buket uzunere bayılmam ama kumral ada mavi tuna romanını acayip sevmiştim tavsiye ederim
ince memed tekrar okurum harikadır mutlaka okuyun
nietzche ağladığında mükemmeldir
alamut ve alamuta dönüşü de tavsiye edebilirim, tarihi anlatımlı romanları sevenlere

genelde nermin bezmen ve ayşe kulin severler canan tanı önermiş
ilk iki yazarı hiç beğenmiyorum ben, anlatımları çok basit geliyor ve cinselliği özellikle nermin bezmen kullanıyor gibi geliyor bana
tutucu bir insan değilim ama bana gereksiz fazlalıkta geliyor, sır ve auroranın incilerini okudum, okumadan yorum yapmam zaten
ayşe kulinin de en son vedasını okudum, orda da abartılı bence (bir daha a. kulin okumam zaten, bana birşey verdiğini düşünmüyorum kitaplarının)
ben aslındacanan tan da bu tarz bir yazar mı onu soracaktım, uzattım
ayşe kulinciler bana kızmayın lütfen, kitap konunsnda acayip seçiciyim ben

ayşe kulin takipçisi olarak kendi adıma bir not yazma ihtiyacı hissettim. neden kızayım ki? "zevkler ve renkler tartışılmaz" sonuçta. kimi insan her türden okur (yazarla karşıt görüşte olsa bile okur ki tartışabilsin daha sonra) kimi insan da belki zamanı kısıtlı olduğu ya da karşıt görüşleri okumaya dayanamadığı için okumaz,seçip seçip okur. herkesin kendi tercihidir.

anlayamadığım nokta: ayşe kulin'in veda romanında cinsellik mi abartılıydı başka bir şey mi? :uhm: yine kişiden kişiye değişen bir durum tabii, bana göre abartılı hiçbir şey yoktu, ama tabii size göre olabilir. başka bir kitapta da bana göre abartılı olan başka bir konu size göre olmayabilir.

ben de kk'dan kitap tavsiyelerini okurken listeme genel olarak aynı türden kitapları, yazarları sevdiğim üyelerin önerilerini almaya özen gösteriyorum, araya da farklılardan katıyorum sengözlerimebaksanab

evet canım, vedadaki cinsellik abartılı geldi bana daha doğrusu o romanda o kadar ayrıntılı tasvir edilmesini gerksiz buldum ben (cüretime bak ama bana gereksiz geldi)
dediğim gibi tutucu biri değilim ama orda bir dönemin zorlukları, ailenin yaşadıkları anlatılıyor, arada da iki sevgilinin kaçamak birliktelikleri ayrıntılı ayrıntılı anlatılıyor, bana zorlama geldi ama çok seveni var belki ben tuhafımdır:))

Yüreğim seni cok Sevdı'yı tavsıye eden arkadaslara cok tesekkur ederım..dun aldım kıtabı bugun bıtmek uzere..cok guzel bır kıtapmıs nasıl okumamısım hayret...

boleyn kızını yeni bitirdim.Şiddetle tavsiye ederim.O kadar uzun bir kitabı daha önce hiç okumadığım için başta kesin yarım bırakıcam hayatta bitiremem demiştim ama soluk soluğa okudum.Gece rüyalarıma girdi,sonu nasıl die kendi kendimi yedim.4 gün sürmedi bitirdim çok şükür.Çıkardığım ana fikir fazla hırs insanı kellesinden eder:)))

zaman yolcusunun karısı-audrey niffenegger
gerçekten çok güzel bir kitap,hem anlatımı hem konusu çok farklı.en iyileriniz arasına girer kesin diye düşünüyorum kızlar,tavsiye ederim

kitap zevklerimiz acayip benziyor, banada sorduklarında hemen hemen aynı kitapları söylerim (ayşe kulini bende sevemedim) bunlara ekleyeceklerimde var
Vedat Türkali - bir gün tek başına
Meltem Arıkan- öncelikle kadın bedenini soyarsa - ve diğer kitapları son çıkanı okumadım henüz
emile zola - germinal
tarihi roman sevenlerede hekim adlı kitabı önerebilirim

aklıma geldikçe yazarım daha

zaman yolcusunun karısı-audrey niffenegger
gerçekten çok güzel bir kitap,hem anlatımı hem konusu çok farklı.en iyileriniz arasına girer kesin diye düşünüyorum kızlar,tavsiye ederim

benimde en sevdiğim kitaplar arasındadır Zaman Yolcusunun Karısı .
bir daha mı okusam ne

yok canım estağfurullah :1hug: ilgi alanlarıyla, dikkat edilen bölümlerle ilgili bir şeydir. hepimiz aynı yazarı sevsek düşünsene ne olur yazarların hali :1no2:

benim büyük bir hayranı olmamın nedenlerinin başında; anlatımı ve benim yazma şeklimle çok uyumlu olması (ayşe kulin okumaya başlamadan önce yazmaya başlamıştım :1closedeyes: onu taklit etmiyorum yani kaydirigubbakcemile3) ama hepsinin ötesinde, istanbul'u anlatış şekli... orada adı geçen semtler benim çocukluğumu, annemden, anneannemden dinlediklerimi, dedelerimin yaşadıkları, çalıştıkları, top koşturdukları yerlerden örnekler... romanı okurken sık sık anneme "anne, ... neredeydi?" "aa, anne dedemin arkadaşı varmış hani orada di mi?" şeklinde ek bilgilenme ve kendi ailemin geçmişiyle ilgili bilgileri tazelememe olanak sağlıyor.

şimdi ben bu kadını sevmem de ne ederim Şeniz delikafadulden

haklısın canım tamamen ilgi alanlarımızla alakalı sanırım
bu arada ahmet ümit sever misin bilmem ama beyoğlu rapsodisi kitabında gerçekten çok güzel istanbul tasvirleri var, okurken ah gidip görebilsem canlı canlı demişimdir hep
kitap sohbeti çok hoşmuş gerçekten yaa, artık insanlar kitaplarla ilgilenmez oldu pek
ben de bebiş olunca pek zaman ayıramadım ama artık başlıyorum yavaş yavaş

Şu an aklıma gelen tek kitap:

Vedat Türkali - Bir Gün Tek Başına

Üç kez okudum çok etkilemişti beniiii....

orhan pamuk

masumiyet müzesi şiddetle tavsiye ederim

aslında okumadan önce çok düşünmüştüm zira orhan pamuk kitapları çok ağır geliyordu bana ve sıkıcı buluyordum kaydirigubbakcemile3
dünyada nobel ödülü almış bir yazar ve yazdıklarından ben hoşlanmıyorum ben gibi dünya klasiklerini büyük bir zevkle okuyan bir insan için garip bir çelişkiydi
tek istanbul romanını okumuştum yazarın biraz ondan hoşlanmıştım hepsi bu :bbo:
ama masumiyet müzesiyle orhan pamuğun gerçekten daha geniş kitlelere ulaşacağına eminim
harika akıcı bir dille destansı bir öyküyü paylaşmış bizlerle
şiddetle tavsiye ederim a.s
eğer aranızda birde ben gibi orhan pamuğun daha önceki kitaplarını okumaktan haz almıyanlar varsa
derimki mutlaka okuyun
orhan pamuk hakkındaki ön yargılarınızdan kurtulacaksınız :içelim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…