• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Tavsiyesi/En Sevdikleriniz

Şu Çılgın Türkler Diriliş(TURGUT ÖZAKMAN),Veda(AYŞE KULİN) Unutulanlar Dışında Yeni Birşey Yok(OSMAN PAMUKOĞLU)şiddetle tavsiye ederim kızlar çoook güzel kitaplarr

Geçen ay ödev :S için çocuk edebiyatından bir kitap okumam gerekti. Ben de Jose Mauro de Vasconcelos'un Şeker Portakalı kitabını okudum istemeyerek ama çok etkilendim. Hayran kaldım. Okumuştur birçok kişi ama okumadıysanız okuyun!!!

Kemal Yalçın ın Emanet Çeyiz adlı kitabını şiddetle tavsiye ederim, özellikle dedeleri neneleri selanik taraflarından gelmiş türklerin okuması gereken bir kitap..
Amin maaoluf - semerkant
gorki - ANA bunlar severek, sürüklenerek okuduğum kitaplar...

KIZ KARDEŞİM İÇİN--Jodi Picould

Anna hasta değil, ama on üç yaşına dek sayısız ameliyat, nakil ve operasyon geçirdi, iğneler vuruldu. Hepsi ablası Kate'in çocukluğundan beri yakasını bırakmayan lösemiyle mücadele edebilmesi için.

Kate ile tam doku uyumu olması için laboratuar ortamında genleri özel olarak seçilen özel üretim bir çocuk olan Anna, ablasına ilik verebilmesi için dünyaya getirilmişti - bu rolünü ve hayatını hiç sorgulamadı.. bugüne dek.

Şimdi ise ergenlik çağındaki çoğu genç gibi Anna da gerçekte kim olduğunu sorgulamaya başlıyor ve sonunda çoğu insan için akla getirmesi bile mümkün olmayan bir karar alıyor; ailesini paramparça edecek ve sevdiği ablası için belki de ölümcül sonuçlar doğurabilecek bir karar.

Çok önemli etik tartışmaları körükleyen kışkırtıcı bir roman olan Kız Kardeşim İçin, bir ailenin ne pahasına olursa olsun verdiği hayatta kalma mücadelesini ve ibret alınacak bir ahlak öyküsünü anlatıyor.

Çok Etkilendim--Mutlaka okumalısınız

Jane Austen - Aşk ve Gurur
Okunması gereken bir kitap, çoook romantik. Filminin en son versiyonu 2005 de yapıldı.
Her kadının hayalinde bir MR. Darcy Mutlaka vardır.. :1rolleyes:

Geçen ay ödev :S için çocuk edebiyatından bir kitap okumam gerekti. Ben de Jose Mauro de Vasconcelos'un Şeker Portakalı kitabını okudum istemeyerek ama çok etkilendim. Hayran kaldım. Okumuştur birçok kişi ama okumadıysanız okuyun!!!

kitap okumayı sevdiren ki tap diyebilirim..
çocuk masumıyetını ne kadar güzel anlatır...
gerçekten çok çok fakir olağan bir çocuğun olağan üstü zengin hayal dünyası...

Kurd Seyid ve Shura...yazarı Nermin Bezmen.. Şu an yazarken bile tüylerim diken diken oluyor...Kurd Seyid Kırım'da yaşayan bir çarlık subayı..ayrıca Nermin Bezmen'in büyük dedesi imiş..bir rus kızı olan Shura ile olan gerçekten büyük ve imkansız aşklarını anlatıyor Nermin Bezmen..Kırım'da başlayıp İstanbul'da bitmek zorunda kalan bir içli bir aşk..savaş yılları..yokluk..aşk..çok iç burucu..hüzünlü..kitabın sonunda ağlamamak için zor dayanıyorsunuz..Kitap çok akıcı bir dille ve güzel tasvirlerle dolu.. beni çok etkilemişti.. kitabın devamı niteliğinde olan Murka'yı da okumanızı öneririm..
Hala merak ederim.. bu kitap neden senaryolaştırılıp filme aktarılmadı diye...

o iki kitabın devamı nıteliğinde "mengene göçmenleri " var..
onu da okursan konu bütünlüğünü sağlamış olursun..
murkanın annesinin öyküsü var bu kitaptada..

nermin bezmen filmi senaryolaştırma çalışmalarını sürdürüyormuş .. ancak ne zaman çekilir belli değil...

Son 3 yılda okuduğum en güzel 2 kitap : Uçurtma Avcısı ve Bin Muhteşem Güneş

Uçurtma Avcısı 2 erkek çocuğunun Afganistandan Amerikaya uzanan dostluğunu
Bin Muhteşem Güneş ise farklı hayatları olan 2 kadının yaşam mücadelesini , bu mücadele içinde kesişen çizgilerini anlatıyor. Elinizden bırakamaycaksınız .

Bu sayfa bence çok yararlı,benimde yıllar önce okuduğum ve çok etkisinde kaldığım kitap:kaptanlar ve krallar Taylor Caldwell in...sevgiler..

Eğer Boleyn Kızını oyuyan varsa ardından Kraliçenin soytarısını okumasını şiddetle tavsiye ederim. Anna Boleynin kızı Elizabet ve Aragonlu Cathrine'nin kızı Mary nin Kraliçe almak için çabaları. İkiside gerçekden muhteşem kitaplar. Tudor Hanedanlığıyla ilgili başka kitaplar bilen varsa paylaşsın lütfen. Roman ya da Araştırma kitapları hiç farketmez. Acayip merak sardım.kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile4

canım msjı yazalı 1 ay olmuş ama bben yine de cvplamak istedim..En son kitapları ''Bakirenin Aşığı '' çıkmış..Bunu da okumanın tavsiye ederim ben henüz okumadın ama güzel olduğu söyleniyor...

kitap okumayı sevdiren ki tap diyebilirim..
çocuk masumıyetını ne kadar güzel anlatır...
gerçekten çok çok fakir olağan bir çocuğun olağan üstü zengin hayal dünyası...

Bir çocuk için sevgi ne kadar önemliymiş onu anladımm!=)
Ne olursa olsun sevmek!

o kadar çok kitap okudum ki şimdiye kadar.
ama döne döne okuduğum bazı kitaplrım vardır.

ilk aklıma gelenler;
nermin bezmen'den Kurt Seyt Shura ve Kurt Seyt Murka
Jacqueline Pascarl'ın kendi hikayesini anlattığı Prenses Jacqueline
marmara üniversitesi iletişim fakültesi haber ajansı (miha) tarafından hazırlanan 62 röportajdan oluşan Çıplak Kralın Terzileri

canım msjı yazalı 1 ay olmuş ama bben yine de cvplamak istedim..En son kitapları ''Bakirenin Aşığı '' çıkmış..Bunu da okumanın tavsiye ederim ben henüz okumadın ama güzel olduğu söyleniyor...

hiiiiiii ben boleyn kızınıda kraliçenin soytarısınıda okudum demek devamıda çıkmış:1shok:çok güzel kitaplar şiddetle tavsiye olunur

nermin bezmenin sır isimli kitabuda süper devam kitabıda çıkmış auroranın incileri diye aldım araya bayram girdi başlayamadım en kısa zamanda okuyacağımmmm

zülfü livanelinin leylanın evi ktabı da iyidir tavsiye ederim

benim sıpa durmuyor yarın devam ederimmm burayı gördüğüm iyi oldu tavsiyelerinizi beklerim... birde tavsiye ettiğiniz kitabın türünü yazarsanız çokkkkk sevinirimmm

iyi gecelerrrrra.s.kaydirigubbakcemile4

Back