Kitap Tavsiyesi/En Sevdikleriniz

ben şu an ayşe kulinin **ADI AYLİN** adlı kitabına başladım...sürükleyici tavsiye ederim arkadaşlar:)

ben şu an ayşe kulinin **ADI AYLİN** adlı kitabına başladım...sürükleyici tavsiye ederim arkadaşlar:)

Adı Aylin'i 10 sene önce okumuştum.gerçekten sürükleyici bi kitap..insan bırakımıyo elinden..bidahaki sayfada ne çıkıcak ne olucak diye merak ediyosun..Ayşe Kulin'in bütün kitapları öyle zaten

Adı Aylin'i 10 sene önce okumuştum.gerçekten sürükleyici bi kitap..insan bırakımıyo elinden..bidahaki sayfada ne çıkıcak ne olucak diye merak ediyosun..Ayşe Kulin'in bütün kitapları öyle zaten

ben de çok önce lise 1 de okumuştum...şimdi tekrar başladım..

içerisinde alınması gereken gizli gizli derslerle saklı

( biraz devrik bi cümle oldu ama) :1hug:

bende daha once yazdım mı bılmıyorum ama adam fawer -olasılıksız kitabını tavsıye edıyorum..gercekten cok guzel bır kıtap...

...................................................

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasiklerden "Kelebek" güzeldi...
Birde son zamanlarda Nora Roberts'ın Eve Dallas serisine bayılırım. Gerçi tüm kitapları güzel...

bence mutlaka okyun bu kitapları:

kürk mantolu madonna
ağrı dağı efsanesi
saatleri ayarlama enstitüsü
huzur
kar kurdu
şeytan yemini
yaralı bebek

Ahmet Ümit in Patasana kitabı, sonraaaaaa Dean Konts un yabancılar kitabı, sonraaaaa Wilbur Smith in yeni bitirdiğim 7.Papirüs kitabına bayıldım....hızlı,tempolu, gerilim ve heyecan seven; bu tarzdan hoşlananlara tavsiye ederim.

Burçak Çerezcioğlu Mavi saçlı kız...Çok beğenerek ve de ağlayarak okudum...

Eğer Boleyn Kızını oyuyan varsa ardından Kraliçenin soytarısını okumasını şiddetle tavsiye ederim. Anna Boleynin kızı Elizabet ve Aragonlu Cathrine'nin kızı Mary nin Kraliçe almak için çabaları. İkiside gerçekden muhteşem kitaplar. Tudor Hanedanlığıyla ilgili başka kitaplar bilen varsa paylaşsın lütfen. Roman ya da Araştırma kitapları hiç farketmez. Acayip merak sardım.kaydirigubbakcemile2

dino buzatti-tatar çölü
john fowles-fransız teğmenin kadını
murathan mungan-yüksek topuklar
jane austen-aşk ve önyargı,
akıl ve tutku,
ikna
ve emma...
(...aklıma geldikçe seve seve yazarım:)))

Kurd Seyid ve Shura...yazarı Nermin Bezmen.. Şu an yazarken bile tüylerim diken diken oluyor...Kurd Seyid Kırım'da yaşayan bir çarlık subayı..ayrıca Nermin Bezmen'in büyük dedesi imiş..bir rus kızı olan Shura ile olan gerçekten büyük ve imkansız aşklarını anlatıyor Nermin Bezmen..Kırım'da başlayıp İstanbul'da bitmek zorunda kalan bir içli bir aşk..savaş yılları..yokluk..aşk..çok iç burucu..hüzünlü..kitabın sonunda ağlamamak için zor dayanıyorsunuz..Kitap çok akıcı bir dille ve güzel tasvirlerle dolu.. beni çok etkilemişti.. kitabın devamı niteliğinde olan Murka'yı da okumanızı öneririm..
Hala merak ederim.. bu kitap neden senaryolaştırılıp filme aktarılmadı diye...

Emile Zola-Germinal (ilk defa bir kitabı okurken o kadar yaşamış ve etkilenmiştim.Kitaptaki karakterlerin yediği şeyleri yiyip,kahveyi onların hazırladığı şekilde yapıp içiyordum.O sırada lisede okuyordum.)
Dan Brown-Tüm kitapları (Tek favorim)

george orwell - 1984 (mutlaka okuyun can yayınlarının kitabı)
buket uzuner - kumral ada mavi tuna
nermin bezmen -kurt seyt murka ve kurt seyt shura
ayn rand -yaşamak istiyorum (bolşevik ihtilalinin ilk zamanlarında çara yakın bir ailenin kızı ve generalın oğlu arasındaki aşk ve komunıst bir adamın öyküsü çok etkileyici)
paula sımons - bronz atlı ( stalin zamnında daki sosyalist rusyada amerikalı bir adam ve rusyada yaşamaya çalışan bir rus aile)

şöyle bir baktımda sanıyorum rusya ve orada yaşananlar benı en çok etkileyen kitaplarmış...
sanıyorum annemin annesinnin rusya-kazandan gelmesinin etkisi var bunda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…