Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Selam kizlar, bir kitapsever olarak araniza katilmak isterim yeni uye kabul ediyorsaniz. Suan yurtdisinda yasiyorum, ingilizce kitap okumak durumundayim donunceye kadar. Cunku kutuphaneden temin ediyorum. Haliyle biraz uzun suruyor okumam. Aylik kitap tartisma gruplarina katildigim icin orada belirlenen kitaplardan seciyorum. Bu ayki kitabim omar el akkad' dan American war.
Herkese iyi bayramlar..
 
Merhaba sevgili arkadaşlarım
Çok uzun zamandır uğramadım, iyi bayramlar diliyorum hepinize
Ben çekirdek ailem ile tatildeyim
Zor bi bebeğim olduğu için okuyamam diyip yanıma sadece Nazlı Eray İmparator Çay Bahçesini almıştım ama maşllah diyeyim kızıma tatil yaradı, yormuyo bizi çok ben de bol bol okuyabiliyorum
Bitmek üzere kitap, eşimin kitabına sulanmak istiyorum ama çok güzel okuyo kıyamam
E kitap falan takılırım bu bitince
Sizleri özledim
 
Maşallah maviş kızına :) pek tatlı bıdık, 3 aylık haliyle o da anlamış tatilin güzel olduğunu :)
 
İnşallah çok teşekkür ederim
 
koza16 istediğin bölüm olsun inşallah, bu sene olmazsa da seneye olsun, yeter ki mutlu olduğun yerde ol. Kendin için en doğru kararı verirsin umarım.
Keyifle de oku kitaplarını.
Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için
 
Maşallah maviş kızına :) pek tatlı bıdık, 3 aylık haliyle o da anlamış tatilin güzel olduğunu :)
Geleceğe dair umudum arttı valla, böyle olursa gezebiliriz bol bol
En büyük hayallerimden biri zaten bebeğimiz olunca da gezilere devam edebilmek
İnşallah olur
Git gide boncuk oldu benim yavru kuş
 
Merhabalar,

Bayramım o kadar sakin geçiyor ki yaptığım tek şey kitap okumak ve ders çalışmak.
Geçen aylar pek verimli geçmemişti benim için, nedense okuma konusunda bir isteksizlik vardı, bu ay onu üzerimden atabildim nihayet, umarım bundan sonra da bu istekle devam ederim.

Umberto Eco'nun Önceki Günün Adası'nı bitirdim, beni uzun süre idare edecek Eco'nun devrelerimi yakan yazın dünyasıyla doldum taştım. :) Ben doydum siz de doyun diye upuzun inceledim.

Eco’nun yazın dünyası benim için matruşka bebek gibi, ne zaman bir kitabını okumaya başlasam ilk sayfalardan itibaren romanın içinden başka bir roman çıkıyor, o olmazsa konu başka bir konuyu doğuruyor ve sürekli bu artarak devam ediyor, kitabın son sayfasına kadar sürekli bir beklenti içinde kalıyorsunuz. Bu kitabı da hafif bir durağanlıkla başlayıp kitabın sonlarına doğru merak ve bilgi yoğunluğunu arttırarak devam etti, o yüzden belli sayfadan sonrasını daha bir istekle okudum. Yalnız, Eco okuyanlar bilir bilmeyenler için belirtmeden geçmeyeyim, daha bir istekle okudum dememden kitap akıp gitti beni yormadı anlamı çıkmasın, birçok konuşmada kaybolma hissini derinden yaşadım, ne diyor neyi anlatmak istiyor, ben doğru mu anladım ya da anladım mı sandım dediğim çok nokta oldu.

Kitapta bir sürü matematiksel yapı var, sayılar, terimler sayfalarda uçuşuyor, siz hepsini anlayamasanız da -benim için öyle olduğu tartışılmaz :)- bir ucundan yakalamak için sürekli zihninizi aktif tutuyorsunuz ve anlamaya çalışıyorsunuz, hatta bazen kendinizi bir boşlukta savrulup gidiyor gibi hissettiğiniz oluyor. Roberto karakterinin geminin içinde bazen yolunu kaybetmesi ya da farklı yerler keşfetmesi için Eco bir röportajında ben bu romanı oluştururken o gemiyi iç dizaynı da dâhil parça parça tasarladım, çizdim, çok uzun zamanımı aldı, böylece karakterimi geminin her santimetre karesinde istediğim gibi hareket ettirebildim, hatta editör bana çizimimi de yayınlamamı istedi ben de karşı çıktım, okuyucuların bunu bilmemesi gerektiğini onların da kahraman kadar kendilerini kayıp hissetmeli dedim, der. Okurken romanı yaşamanız bir nevi kaçınılmaz oluyor. :)

Gerçekliğin ve hayal gücünün birleşimi, şimdiki zamandan geçmişe yapılan sıçramalar, belli kavramlar üzerine gerçekleştirilen sorgulamalar, kahramanın aşka ve ölüme dair düşünceleri, çaresizliğini yansıttığı satırlar, yapılan bilimsel konuşmalar, somut kavramlara soyut anlamların yüklenmesi ve bunun gibi birçok olayın yer aldığı sayfalarla bir gemiye misafir oluyorsunuz.

Başka bir röportajında Eco, yazdığı birçok olayın okuyucuları tarafından acayip, saçma ve imkansız gibi göründüğünü fakat bunun aksine onları birçok kaynaktan araştırıp bulduğunu ve tamamıyla doğru olduğunu söylüyor, hatta buna örnek olarak da Önceki Günün Adası’ndan Peder Caspar ile Roberto’nun Jüpiter’in uyduları gözlemlemek için tuhaf yağ dolu bir leğen gibi kaba tripod benzeri bir aletle teleskop bağlamalarını ve gözlem yaparken yaşadıkları olayı gösteriyor, onların yaşadıkları maceranın gerçekçiliğine bakmaları için Galileo’nun mektubunu okumalarının yeterli olduğunu söylüyor, her şeyin orada yer aldığını hiçbir ekleme yapması gerekmediğini belirtiyor. Yapmaya çalıştığı şey için de, tarihte geçen en saçma şeyleri ortaya çıkarıp onları daha acayip, paradoks hale getirerek tekrar kaleme almak olduğunu söylüyor.
Gerçekten de büyük bir araştırmanın ürünü olduğunu kitap size fazlasıyla hissettiriyor, akıcı bir olaydan çok bilgiye doyayım o sırada da birçok altı çizilesi cümle üzerinde durup düşüneyim diyorsanız Eco sizin için doğru tercih olabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…