Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Çok güzel yorumlamışsın, teşekkür ederim.

Selamlar
Kafka Oteli’ni bitirdim, anlatım bana çok kopuk geldi bazı yerlerde bağlantı kurmakta zorlandım
Kurgu Murat Menteş’i anımsattı bana (çok severim) ama biraz zayıftı tabii ona göre (benim kanaatimce )
Ardından Bay Muannit Sahtegi’nin Notları’nı okudum, Vüs’at O. Bener yıllardır okumak istediğim ama nedense çok çekindiğim bi yazardı, korkacak bişey yokmuş hatta rahmetliye aşık oldum diyebilirim
Genç Werther’in Acıları’na başlıyorum

Ömer Hayyam- Rubailer bitti. Eseri ikinci kez okudum ve tekrar tekrar okuyacağım bir eser. Benim için Şark klasiklerinin en nadidelerindendir. Hayyam’ı okumadan önce yaşamı hakkında kısa bir araştırma özellikle Nizamülmülk ile arasında geçenleri bilmekte fayda var diye düşüyorum. Çünkü eserdeki bazı unsurlar nedeniyle yarıda bırakılabilmekte ve eleştirilmektedir. Bu arada Nizamülmülk’ün Siyasetname eserini de tavsiye ederim.

Hayyam bilgelik çadırları dokundu;
Sonra dert potasında yandı kül oldu.
Bir pula satıldı kader çarşısında,
Ölüm cellâdı geldi, boynunu vurdu. (s.57)

Bernard Lewis- Tarih Notları, s.33

Ben de Rubailer'i çok sevmiştim. Hayyam'ın dik başlılığı, birşeyleri söylerken ki rahatlığı ( o yıllarda bu gelin beni idam edin demek gibi bir şeyken ) ve şiirlerin genel havası çok güzeldi. Bir de bu dünyaya bir kere geleceğiz, onda da kendini üzüp, dertlenip, tasalanmaya ne gerek var temasındaki şiirler bildiğin insanı depresyondan bile çıkarır :) O yıllarda yaşayan başka şairler de bu tarz şiir yazınca, kendini ifşa etmekten korktuğu için Hayyam"ın şiiri bu deyip yayıyormuş. Ben Semerkant'dan sonra Rubailer'i okumuştum, Hayyam'ı tanımak adına daha mantıklı oldu.

Çok güzel bilgiler vermişsin çok teşekkür ederim
Kesinlikle ben geçmişte çok kalan ve geçmişte yaşadığım kötü şeylerin gelecekte de tekrarlanacağı kaygısını sürekli yaşayan biriyim.
Her gün üç şeyi yazma önerini uygulamaya bugünden başlıyorum.
Koku için de hamilelikte de kullanılabilen şeyler mi?
Evet her türlü önerini, tavsiyeni özelden yazarsan da memnun olurum

Dönem ile ilgili okumalar yapmadan önce bende sizin gibi nasıl idam edilmemiş diye düşünüyordum. Fakat Selçuklu Devletinde liyakatlı devlet ve ilim adamları devlete ihanet etmediği sürece daha düşük görevlendirme ya da sürgün gibi seçenekleri kullanmışlar. Bu konuda en çok dikkatimi çeken olay ise vezir Amidülmülk’e yapılan uygulama olmuştur. Bu konuda bilgi sahibi değilim fakat ben Hayyam’ın rubailerinde dik başlılıktan çok kalenderî meşrep unsurlar olduğunu hissediyorum.

Dik başlılıktan kastım şöyle, bir rubaisini kopyalıyorum:
Var mı dünyada günah işlemeyen söyle:
Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle;
Bana kötü deyip kötülük edeceksen,
Yüce Tanrı, ne farkın kalır benden, söyle.

Bence adam tanrıya bile dikbaşlı :) bir de bu sözleri söyleyebilmek şu an bile cesaret ister. Olayı kadı çözsün falan demezler, linç ederler o dönemde.

Günaydın,
Kafka Oteli 94. Bana da çok kopuk kopuk geldi. Acaba kafamı mı toparlayamıyorum dedim .

gebelikte kullanımı konusunda emin değilim. onu bir sorayım canım.

çok çok hoş. Arada böyle paylasımlar isteriz.

Şu an elimde sürünen iki kitap var. Birini bitirebilirim. Ama diğerini hemen bitiremem. O yüzden onu yavaş yavaş okuyacağım, çünkü yarım bırakmak istemiyorum.
Siz de benimle aynı durumu hiç yaşadınız mı? Benim yazdıklarım dışında bu konuda bir tavsiyeniz var mı?

Amin inşallah güzel dileklerin için çok teşekkür ederim

Herkese Merhaba Hayırlı cumalar dilerim.

Mümine YILDIZ - İnce Hayat
sayfa...111
Koza16 , Allah gönlüne göre versin canım, mutlu olacağın bir mesleği yapma şansın olur inşallah.
İnşallah çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…