Kırgınım...

ben kayınvalidem bana hesap versin demiyorumki.
size anlatmaya çalıştığım,benim kayınvalidemle aramda çekişmeli gelin kaynana ilişkisi yoktu.
olsaydı dediğiniz doğruydu.
2 senedir bana kızı gibi davrandı her derdini sevincini paylaştı,hal böyleyken kayınvalidemin tavrı çok mu normal?
benim tanıdığım kayınvalidem beni çeker köşeye açıklamasını yapardı.yapmak zorunda olduğu ya da ben öyle istedğimden değil,kendi isteğiyle yapardı bunu.
neden benden uzak durdu bu konuda ben bunu anlamıyorum.
emin olun mesele para olsa bundan önce çok şeyi dert ederdim ben.
nişanlıyken,sözlüyken asla bütçe konusunda kimseyi zorlamadım,eltim nişanlandığında nişanı kız tarafı yapmasına rağmen tüm nişan masraflarını kayınvalidemlarin karşılamasına,benden çok daha iyi bir nişanı olmasına birşey demedim.çünkü kayınvalidemin bana açıklaması hoşuma gitti.kızım o taraf çok sorunlu o yüzden böyle oldu diye bana açıklama yapmak istemesi güzeldi.
ben dert edecek olsam eşimle tanıştığım ilk andan itibaren dert ederdim para mevzusunu.
hiç bir zaman yüzüne sen daha iyi kazanıyorsun bize daha çok yapılmalı,senin kazancın kardeşine gidiyor demedim,düşünmedimde.
sıkıntı edecek olsam emin olun çok fırsatını yakalardım.şimdi gözüme batmasının tek sebebiyse kayınvalidemin hiçbirşey yokmuş gibi pişkin davranması.
benim kayınvalidem bana annem gibi davranırken birden kayınvalide oldu,üzüldüm.
bana açıklama yapmak zorunda değil doğru,ama benim kayınvalidem bunu yapmaktan gocunan bir kadında değil.
sizin anlattığınız gibi ister anlatır ister anlatmaz durumu bizim ailemizde geçerli değil.çünkü aramızda kaynana gelin ilişkisi yoktu.

Beni bir şeyi merak ettim eşinin verdiği 70 bi TL ile kayınvalideye alınan ev ne oldu ?

Şöylede birşey var kayınvalide ölürse o evin 1/4 kayınpederim 1,5/4 eşinizin , 1,5 /4 kayınınızın olur.

Bence bu konu bilezikten daha önemli.

fikirleriniz zaten sabit biz ne dersek diyelim hep bir açıklamanız var,ayrıca ben size başka uğraşacak şeylerin olsun dediğimde kastetiğim şey evliliğinizin tadını çıkarın evinizdeki eşyaların yerini değiştirip durun cok güzeldir o dönemler ama siz emınım bu yorumumada onlarlada ılgılenıyorum zaten diyeceksınız

1.5 yıllık evlıyım o kadar cok şey gördüm olgunlastım fikirlerim değişti ve öğrendiğim tek şey şu,herşeyden önemlisi benim yuvam kim ne yaparsa ne derse görmezden duymazdan geliyorum haksızlığa ugramışsam cezalarını benden degıl allahlarından bulsunlar

sizede diyeceğim o ki didikleyip didikleyip elinize birşey gecmeyecek gercekten haksızlıga ugradıgınızı düşünüyorsanız allaha havale edin mutlulugunuza bakın

mesele bilezik değil.
o ev kayınvalideme alındı,kayınvalidem kiraya verdi.kira gelirinide o alıyor.
açıkçası ben eve pek takmadım bu güne kadar.
sonuçta zor durumda okutuldu eşim,eşimde onlara bu şekilde bir hediye aldı diye düşünüp kapatıyorum.
taksam takarım ama hiç gereği yok işin açığı.
kayınvalidemlerin 2 evi var.biri kayınpederimin diğeri kayınvalidemin üzerine.
kayınvalidemin olanı eşim aldı,kayınbabamınki kooperatiften alındı sorunlu bir evdi,borcu çoktu,büyük bir kısmını gene eşim ödedi.
kayınvalidem ben ölürsem evin biri bir oğluma biri diğer oğluma diyor.ne yaparsa yapsın o evi,çok da gözüm yok açıkçası.
biz zaten şuan eşimle evimizi aldık,kalan borcunu ödüyoruz.

tahmin ettiğiniz üzre evet evet evimle eşimle ilgileniyorum zaten.
biz eşimle ailelerden 900 km uzaktayız.
inanın evimize geldiğimizde o kadar rahat ve mutluyuzki,ne zaman ailelerin yanına gitsek ufakta olsa içim buruk dönüyorum.
ben henüz çok yeni evliyim belki bunun verdiği toyluk vardır üzerimde bilmiyorum.belki bende evlilikte 1 2 yılı devirdikten sonra daha ılımlı yaklaşacağım olaylara.
hem yaşım hem evliliğimin tazeliği nedeniyle çok takılıyor olmam normal.kimse evliliğine profesyonel başlamaz.
sizde diyorsunuz,çok tecrübe edindim.işte ben o edinme aşamasındayım.o yüzden bu evreleri atlamam doğal.
ha konu açtığımdan bu yana fikrim değişti mi değişti.
en azından bu meseleyi kayınvalideme taşımayacağım,eşime anlatmama konusundaki istikrarımı sürdüreceğim,herşeyden önemlisi bende Allah'a havale edip unutmak için çaba sarfedeceğim.kayınvalideme karşı mesafeli olacağım,bundan sonraki beklentilerimi maksimum tutup sonra bu kadar üzlmemek için.
yani konu bana faydalı oldu.dünki kadar çok katı değilim en azından.kendimi haklı görmenin verdiği sertlikti belki bilmiyorum ama unutmak için elimden geleni yapacağım.

eşinizlede konusmaya karar verme aşamasıydaysanız eşinizden gelen cevaplarada hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim

Son düzenleme:

doğrusu da bu, mutluluklar

senin sorunlarına benzer bazı şeyleri bende yaşadım ama altın konusunda değil bakmadım bile ona ne yapıldı diye ilgilendirmez de zaten ama ayrım hep vardı ailem senin ailen gibi hiçbişey istemedi istemedikleri gibi çoğu şeye de gerek yok dediler elitimin ailesi istedimi bilmiyorum kayınvalide onlara toz kondurmuyor onların üzerine öyle bir düşüyor ki bizimkiler hep ikinci planda nedeni biz tanıdıkmışız tanıdık olmamız da aynı memleketliyiz ilk defa gördük birbirimizi evlenme aşamasında ama napıcan işte illa denge bir yerde şaşıyor sen de onlara ayrıcalıklı davranma bundan sonra koy tavrını

eşinizlede konusmaya karar verme aşamasıydaysanız eşinizden gelen cevaplarada hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim

hayır,eşimle konuşmama konusunda istikrarlı olacağım yani şuanki tavrım gibi.
eşimle bu meseleyi ankaradayken 1 kez konuştuk.bir dahada konusunu açmadım,açmayacağımda.
eşimin üzmek istemiyorum.çünkü ne onun ne benim elimden gelen birşey yok.boş yere huzursuzluk çıkarmaya gerek yok.

Aile ilişkilerinizde para konusu yüzünden yöz göz olmamanızı tavsiye ederim.Çünkü bu konuşmalar alabileceğiniz cevaplar ağır olabilir ve yıllarca unutamayabilirsiniz.Evlenmeden önce eşinizin parasını istediği gibi değerlendirmesi gayet doğal.Önemli olan bundan sonraki tavırları.Bilezik konusuda eltinizin ailesi gönülsüz diye fazla yapmış olabilirler.Bence ona yapıldı bana yapılmadı muhabbetini hiç açmayın kıskanç elti olarak damgalanırsınız.

bizde durum biraz daha farklı;
eşimin ailesi eltimin ailesini hiç sevmiyor.düğünde yüzlerine bakmadılar,köprüyü geçene kadar hesabı....
eşimin ailesi hala benim ailemi çok sever sayar.
eltimin ailesine demediklerini bırakmadılar,fakat kaynımın hatrına göz yumdular çoğu şeye.
ben artık mesafemi koydum.geleli 3 gün oldu evimize hiç aramadım,düşünmüyorumda.en azından kendimi biraz daha toplamam lazım,yanlış hareket etmek istemiyorum.
seninkide zormuş.o kadar sorun içerisinde kayınvalidem onları el üstünde tutsa sanırım bende çok kızardım,Allahtan o konuda iyi.
ama öğrendimki,kayınvalide melekte olsa mesafe olmalı arada.geç değil,bunu yapacağım artık.

Anlayamıyorum, anlamakta çok güçlük çekiyorum ;

Eşinizle aranız çok iyi, öyşe ya da böyle ailesiyle seviyeli bir ilişki kurmuşsunuz, maddi geliriniz çok iyi ama söz ettiğiniz konulara bakın.
Aklınıza nasıl takılıyor idrak etmek çok zor ?

Her kesin zamanı, dönemi, konuşması, anlşaşması çok farklıdır.
O zaman öyle demiştir k.valideniz ama başka şartlar gelişmiştir ve öyle yapması gerekmiştir.
Siz eltinizle kendinizi kıyaslarsanız, heleki 4 aylık gelinken nasıl mutlu olmayı düşünüyorsunuz ?

Benimde iki eltim var, göbeğimiz bir kesilmedi ki herşeyimiz aynı olsun ?
Hani demişsiniz ya eşimin maaşı çok iyi, ikimizde aynı altının takılmasını bile haksızlık olarak görürken bu geldi üstüne diye ?
İşte en çok bu msj.ınıza takıldım.

Siz evlenmeden önce bir maaşa sahip olsanız ve annenize bir ev alsanız o ev üzerinde eşinizide hakkı olur mu ?
Bozmayın mutluluğunuzu bu tür durumlarla, inanın değmez.
Bu arada sizin maaşınız 5 kardeşinin maaşı 3 civarı, üstünden kalan farkla eşiniz alır size o bileziği ya da onlardan daha rahat hayat yaşayacaksınız bunu düşünün.

Esınız aılesıne yapacagı destegı yapmıs ev araba sahıbı olmuslar daha ne bence artık durun vermeyın para mara kırada evı var emınım maasıda var zora duserse kredı ceksın emınım kı yarın olduklerınde sorunlu olan ev sızın payınıza dusecek olan

bu altın mevzusunu ben olsam bende takardım kımse kusura bakmasın gelınse ıkısıde esıt o zaman kalan kısmı sıze vermelı

aılede bır yere kadar valla herkesın kesesı ayrı...

zaten bende buna karar verdim.
kimseye birşey demeyeceğim.
hangi sebeple çok altın yaptılar bilemem ama ben en azından üzerinde durmamaya karar verdim.
kendim için,eşim için.
Allah'a bin şükür eşim çok iyi.
bu bana yetiyor,yetmelide.
olay çok taze olduğundan belki böyle bir tepki verdim kendi kendime ama gereksiz olduğunu anladım en azından.

valla ben buyuk gelin olmama rağmen ikinci evlenen benim
cunku onlar okumadı biz okuduk...
kayınpederimi hep cok sevmişimdir
bi dediğimi hiç ikiletmedi bugune kadar
düğün zamanıda bir tek çöp istiyorum bile demedim
ama o herseyin en güzelini yaptı bana ...

ama benden önce evlenen kaynım ve eltim biz nişanlıyken hep şikayet ediyolardı yok şöyle yok böle die ama ben hiç görmedim
eltimde ben evlilik aşamasına gelene kadar hiç sölemedi zaten cok konuşmaz soğuktur ...
belkide onlar yanlış anlıyolar fazla sı yapılmaz dedim hep kendi kendimee kayınvalideme söledim
hak gecmesin kırgınlık olmasın insanoğlu nankördür 3 kuruş için ailenin huzuru bozulmasın dedim
sırf bunu dedin die 3 bilezik fazladan takarım sana demesinmii dedim aman naptın anne
sen bi bilsen dedi ben onları evlendirirken neler yaptılar bana ne saygısızlıklar yaptılar
sustum daha ne dicem kadına
demem o ki senin durumun böle olmaya bilir ama bazen evlenen ciftler aileleri canlarından bezdirabiliyolar

sende umursama ba Allah a şükür kocanın işi maaşı güzell hayatın sağlıklı huzurlu olsun gerisini önemseme evine ailene bak sen

işte ben bu dediklerinizi yeni yeni düşünüp idrak ediyorum anlıyor musunuz?
özeleştiri yapayım,rahat battı sanırım.yani herşey yolunda.eşimle aram iyi,uzak bir şehirde olduğumuzdan eşimin ailesiyle çıkacak bir tatsızlık yok...
anlatabiliyor muyum?
birden üzerine bu gelince beni sarstı.biliyorumki çok daha kötüleri var,şükretmem lazım ki ediyorumda.
bir anlık bir gaflete kapıldım ama artık anladım.dünki yorumlar bana yol gösterdi.
en azından bunun çok takılacak bir mesele olmadığının farkındayım artık ve ona göre davranacağım.

işte ben bu dediklerinizi yeni yeni düşünüp idrak ediyorum anlıyor musunuz?
özeleştiri yapayım,rahat battı sanırım.yani herşey yolunda.eşimle aram iyi,uzak bir şehirde olduğumuzdan eşimin ailesiyle çıkacak bir tatsızlık yok...
anlatabiliyor muyum?
birden üzerine bu gelince beni sarstı.biliyorumki çok daha kötüleri var,şükretmem lazım ki ediyorumda.
bir anlık bir gaflete kapıldım ama artık anladım.dünki yorumlar bana yol gösterdi.
en azından bunun çok takılacak bir mesele olmadığının farkındayım artık ve ona göre davranacağım.

ne güzel bir iletişiminiz var Allah bozmasın
bende dedğinizi yapmaya karar vedim.var olan mutluluğa çomak sokmaya gerek yok.

yorumlar için teşekkürler arkadaşlar,çok yardımcı oldunuz.
özeleştiride yaptım,empatide.
sanırsam ben çok abarttım mevzuyu,eşimle mutlu olmak herşeyden önemli ve güzel.
iyiki kayınvalideme içimi dökmedim.dökmeyeceğimde.ne eşime ne ailesine.
bazen kör olmak daha mutlu ediyormuş insanı.herşeyi bilmek istemek,görmek,öğrenmek çok da iyi birşey değilmiş: )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…