Kırgınım...

cnmm ne yaptıklarının onlar farkındalar hiç sorar mı ama adettendir diye yarın birgün sorar söylersin ayrıca ben eşinin ailesiyle mesafeden yanayım haftada bir araman yeterli neme gerek yalaka gibi sürekli ararsınız ki ayrıca kadın belli ki eşini tırtıklamak için sürekli iyi modunda yani iyide değil acındırma modunda deyim... tabikide herzaman para lazmlı konuşacak.... tabikide senle iyi olmayacak çalışacak ki problem çıkarma cnmm bence soruncaya kadar tavrını koru.. eşinin birşey söyleyeceğini düşünöüyorum dersede sen nasıl beni küçük görmelerine boşver diyebilirsin ya benm ve ailemin suçu problem çıkarmamak mı tamam ozaman onlarında suçu adil davranmamak benden artık aileni aramamı bekleme onlar istedi ben yapmadım deyin geçin

birde bence eşinizin evlenmeden önceki paraları sizi ilgilendirmemeli. ailesine yardım etmesi doğal. ben evlenmeden önce aileme hiç katkıda bulanamadım. hala da bulunamıyorum. ama imkanım olunca onları rahat ettirmek isterim. kardeşlerim benim kadar düşünmez bu durumu. onlar yapmıyor diye bende yapmayacak değilim. öle ufak hesap yapmam inş. bence sizde yapmayın.

hakıszlığa uğramanız konusunda haklısınız..açıklayamamasında belki sizin tavırlarınız etkili olmuş olabilir yada çekinmiş olabilir..Allah yapılanları-yapılmayanları görüyor,biliyor..gündeminizde tutarak kendinizi ve eşinizi üzmekten başka hiçbir işe yaramaz..

kim ne derse desin ben eşini yadırgadım, koca adam parasını tutabilmeli, kardeşide subay yani düşkün değil, ailesi ona keza bu kadar saçıp savurmanın alemi yok su akarken testisini doldurmalı insan

bu saatten sonra kırgınlığını söylesen de pek birşey değişmeyecek civciv, o yüzden hiç yüz göz olma derim. kayınvalidenle aran iyi galiba, eltinin altın mevzusunu bile konuştuğunuza göre. bende 4-5 aylık evliyim bildiğin gibi. kayınvalidemle 2 haftada bir konuşurum, o da beş dk almaz, nasılsın iyimisin muhabbeti. çok samimiyete gerek yok bence. ne de olsa eşimizin ailesi birşey olsa kendi ailemiz değil ki her yönden rahat olalım, adaletsizlik olduğunda hesap soralım. o yüzden bu tür konularda aile içine fazla girmemek gerektiğini düşünüyorum. kendi meselelerinde de sen karışma. bu da bir ders olmuştur bence, aradaki mesafeyi koru derim ben...

eşim ilk görevini doğuda yaptı.kendi biriktirmedi çünkü aralarında anlaşmışlar.hem kaynım hem eşim para yollayacaklar,böylece düğün zamanı zorluk yaşamayacaklardı.
ev parasını aylık olarak yolladı mı yoksa toptan mı yolladı tam bilmiyorum.sadece kendine ev almak için biriktirdiğini ama kayınvalidemin aldıığını kesin olarak biliyorum.çünkü kayınvalidem anlattı bunları,eşim değil.
eşim çok merhametli.annem babam beni en zor zamanlarda okuttu,okulum çok masraflıyken okuttu,ben onlara ev vererek vicdanımı rahatlattım en azından diyor.
fakat şimdi öyle değil.eşim sınırlarını bile biridir.haksızın üzerini örtmez,haklının hakkını yemez.yeri gelir kayınvalidemin hataları söyler,kızar.
şuan eşimle ev borcuna girdik,her ay bütçemizi ayarlıyoruz.
artık bir aile olduk ve eşim bunu bildiği için ailesinede bu şekilde davranıyor.
o yüzden eşimden yana içim rahat.

benim babamda beni özel okuttu o zaman tüm maaşımı avucuna saymam lazım işe girdim nişanlandım anca kendime yettim bu konuda vicdanımda sızlamıyo ailemde bişey beklemedi zaten benden işe girmiş olmam yetti onlara, okutacak tabi vicdan maddi şeylerlemi ölçülüyo, bu böyle devam eder ben sana diyim

haklısın simurg.ben fazla iyi niyetli davrandım.onu kendi annemden ayırt etmedim ve ona göre davrandım.anneme ne alıyorsam onada aldım.çünkü gerçekten sevdim onu.
fakat görüyorumki kayınvalide anne gibi olmuyormuş.
eşimde senin gibi düşünüyor.
artık bende mesafeli olacağım.
zaten artık içimden aramakta gelmiyor....
bi yandan iyi olmuş diyorum,çünkü dedğin gibi ders oldu.daha sonraları böyle birşeyle karşılaşmak daha sarsıcı olabilirdi.
artık nasıl davranmam gerektiğini kestirebiliyorum sanırım.

ben okurken evlendim.ve ailem tüm masraflarımı karşıladı evlilik konusunda.lafını bile etmediler.
sorun benim eşimde değil,kayınvalidemin duyarsız oluşunda zira dedğim gibi eşimin tavrı net.
eşim herşeyin farkında ve ailesiyle mesafeli zaten.
ilk zamanlar ben kızardım ona neden anneni babanı aramıyorsun diye.şimdi anlıyorum.

ben eşimin parasının hesabını yapmıyorum.ben 1 hafta öncesine kadar bu ev,araba mevzusunu takmıyordum bile.
fakat yapılan iyiliğin karşılığı bu olmamalı heleki oğlunu,gelinini kandırmak hiç olmamalı.
ben olsam bende yapardım aileme.
buna lafım yok annesidir.
ama bu kandırma meselesi beni o konuda da düşünmeye itiyor ister istemez.

kayınvalidem aynı dedğiniz gibi.sürekli çok borçlu ve sıkışık olduğundan bahseder.
Allahtan eşim biliyor huylarını,dinleyip geçiyor.
gideceğimiz gece kurban kesebilir miyiz bilmiyorum,işimiz inşallaha kaldı dedi.
eşim hemen verdi cevabını,kesmeyin o zaman,borcu olana kurban düşmez diye.
eşime artık mesafeli olacağımı söyledim bişey demedi.
kurbanda 9 günlüğüne gideceğiz,napacağım nereye kadar sürdüreceğim bilmiyorum.

ne kadar iyi olursa olsun annenizin ve k.validenizin yeri ayrı. eşinizin ailesine her zman açık ve dürüst olmanız ama sınırlarınızı çizmeniz çok önemli. Benim mesafeden anladığım budur aslında.
Daha önceki mesajlarınızda yazmışsınız ya "paracı" yaftası yemek istemiyorum diye, eğer sert bir tepki verirseniz, ya da hemen şimdi tavır alırsanız bu şekilde yargılanabilirmişsiniz gibi geldi bana. Sanki biraz yatışmayı beklemekte fayda var. Belki k.valideniz bunu telafi etmeyi düşünecektir, ya da kendi bir açıklama yapacaktır. O zaman anlatırsınız meramınızı. Derdinizin 1-2 bilezik olmadığını, sadece bu süreçte size söylediğinden farklı hareket ettiğini düşündüğünüzü, aranızdaki yakınlığa istinaden buna şaşırdığınızı ifade edebilirsiniz. Bence şu an sert bir tavır takınmaktan kaçının. Bu süreçteki tutumunuz sizi yüceltir ya da açaltır, o yüzden temkinli hareket edin.

Anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz, eşinizin kazandığı para geçiminize yetiyor ve şuan sizin ailenizin rızkını kendi ailesini göndermiyorsa (ihtiyaç durumları hariç) onun memnun olacağı şekilde davranmanızı doğru buluyorum. Eşiniz sizinle hemfikirse, bırakın yeri geldiğinde o söylesin. Çok da canınızı sıkmayın bu konuda, dengeler devamlı değişebilir

bence de fazla büyütüyosun,ben 2.gelinim bende gördüm öle şeyler
babannesi yarım takmış eltime,anane altın kolye filan
bana hiç bişey takmadılar
eşim abisine bilezik almış,o bile takmadı,üstelik haberi bile yok

Allahıma çok şükür ayrı şehirlerdeyiz,eşimin ailesinde de mal mülk yok
Allah muhatap etmesin

ben hiç sallamıyorum walla,sevdiğim insanların dertlerine yeterince üzülüyorum,bide hiiiç takamam onları kafaya
sende öle yap,üstelik daha yeni evlisin

teşekkür ederim yönlendirmeniz için.
şuan için sivri çıkışlar yapmayacağımı biliyorum artık.sadece mesafeli olacağım bundan sonra.
ben çalışmıyorum,son sınıfım bu sene.
eşimin geliriyle geçiniyoruz şimdilik.eşim demez muhtemelen ama dedğiniz gibi ben sabırla sormalarını bekleyeceğim....

Babaannemi gördüm sanki. Aynısını o da anneme yapmış çünkü.

Eşinden yana sıkıntı yok,dengeyi kurmuş.

Uzaktasınız da zaten.

Boşver,Allah herkesin gönlüne göre verir.

keşke senin gibi yapabilsem chosy...
ama ne bileyim çok üzüldüm.
benim ve ailemin bu zamana kadar tek saygısızlığı düşüncsizliği olmadı.sanki ben tam tersi karakterde biriymişim gibi iş çevrildi arkamda sıkıntı bu.
yoksa takılan altın değil.benim yüzüme gülüp gülüp arkamdan iş çevirmeleri...
hani diyorsunya,sevdiğim insanlaın derdi yetiyor.
bende onları sevdiğim için dert edindim işte.
sevmediğim insanlar olsa bu kadar takmazdım belkide....

eşin konuyu açmaman gerektiğinin sinyalini vermiş zaten, bence hiçbi şey deme soğuk davran sebebini sorarlarsada her zamanki halim de geç kendilerini yesinler

eşimle sadece düğün günü konuştuk,bir daha lafını etmedim,ona karşı kapadım konuyu.ne yapabilirki ben sürekli gündemde tutsam?
huzurumuzu bozmaktan başka işe yaramaz.
ama içimde böyle garip şeyler yaşıyorum.
kayınvalidem çekingen biri dğildir,dobradır.söylemek istese söylerdi diye düşünüyorum.

canim bu durum cogu ailede oluyo emin ol...bak daha beterini yasadim ben..esime diye alinan evi kayinpeder bizden habersiz satti ve evin yari parasina el koydu..paraya ihtiyacim var durumum kotu dedi. hic ses etmedik. aradan 1 yil gecmeden kendisinden habersiz nikah kiyan kizina 180 bin liraya ev aldi...agirima gitmedi mi evet gitti ama napim..zaten mesafeliydim onlara o kadar haksizliklari oldu ki..2 kere ev tasidik yardima ihtiyaciniz var mi denmedi bile..kizi ev tasiyinca 10 gun kizinin evinde kalip tum esyalari kolilediler vs. vs..cok umursama yani onlar degismez, sen kotu olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…