Kırgınım...

derdimi anlatamıyorumki...baştan sona bir okuyun derim.
canim ben seni anliyorum, lakin bu kadar kafana takmaya degmez. gercekten bak...yani hersey istedigimiz gibi gitmeyebiliyor. Anne kiz baba ogul arasinda bile maddiyat soz konusu olunca sorunlar cikabiliyor, kaldiki kayinvalide…

yani esin zamaninda kendi parasini kendisi kontrol etseydi bu durum olusmazdi…sende o zaman kocamin parasi diye kendini uzmezdin. Tabiiki herkesin sorunu kendine buyuktur ama burda 2 bilezik gormeyenler var, hani onlari dusunursen sorunun luks bir sorun oldugunu anlarsin. :KK34: yapman gereken sey kayinvalinden fazla birsey beklememek, ayrica arkadasin biride demis bugun kocan yaninda ama surekli bu konuyu kafana takip dillendirirsen yarin oburgun kocanin sana sirt cevirmeyecegi ne malum? :44:

yorumlar için teşekkürler arkadaşlar,çok yardımcı oldunuz.
özeleştiride yaptım,empatide.
sanırsam ben çok abarttım mevzuyu,eşimle mutlu olmak herşeyden önemli ve güzel.
iyiki kayınvalideme içimi dökmedim.dökmeyeceğimde.ne eşime ne ailesine.
bazen kör olmak daha mutlu ediyormuş insanı.herşeyi bilmek istemek,görmek,öğrenmek çok da iyi birşey değilmiş: )

İşte bu kadar mutlu olmaya bak =)

Doğru kararı vermişsin canım.
Kaçan huzuru hiç bir şey yerine koyamaz.
Sen mutluluğuna bak.

üzülmenize gerek yok.
her insanın derdi bir olmaz.
insanların derdini kıyaslayıp önem sırasına sokmaksa bana göre büyük yanlış.
o zaman sevgilinden ayrılan,eltisiyle kavga eden,görümcesinden haz etmeyen herkese aynı yorumu yapalım,seninkide dert mi daha neler var mı diyelim?
bu çözüm müdür?asla.
buraya insanlar tavsiye almaya geliyor,derdini anlatıp,önem sırasına koyup seninkide dert mi diye bastırılmak için değil.
o zaman foruma boyum kısa,sevgilim aldattı,şişmanım,eşim benle ilgilenmiyor diyen herkese aynı tepkiyi verelim?
bu çok saçma.herkesin derdi kendine,onu önemsediği boyutta kendine.
ben 4 bileziğin değil kayınvalidemin beni kızı gibi görürken,yabancılamasına tepki verdim.dikkatli okusaydınız görürdünüz.

kıyaslamadım. daha kötülerini görüp şükretmeniz için yazdım ama anlamamışsınız

ayrıca siz el kızısınız, kızı gibi görse de kızı değilsiniz. anlatmaması normal

Kendiniz söylüyorsunuz işte, kızın ailesi istememiş evlenmelerini sorun çıkarmışlar, altın şart koşmuşlar sizinkiler şart koşmamış bu yüzden k.valideniz onlara daha fazla altın yapmış, ikinize de aynı yapacağını söylemiş ama evdeki hesap çarşıya uymamış demek ki, size sadece 3 bilezik eksik yapmış, siz şimdi sorun o değil ayrımcılık yaptı diyorsunuz, bunun neresi ayrımcılık üstelik sizi arayıp soruyor soğuk davranıyorsunuz, ailesi akrabaları sizi seviyor, biraz anlayışlı olun eşinizde haklı 3 bilezikle kimse zengin ya da fakir olmaz. Açıklama neden yapsın? söz verdim evdeki hesap çarşıya uymadı diye özür mü dilemesi gerekiyor koskoca kadının. Düğün yapmış mı altın almış mı almış daha ne, kenara geçip ben hiç bir şeye karışmam dememiş. Elinden geldiğince iki oğlunu da yardım etmiş evlenirken. Eşinizin fazla kazanıyor olabilir, kaynınızda kazandığını ailesi ile paylaşmış. Anlayışlı olmanız gerekiyor...

Kendiniz söylüyorsunuz işte, kızın ailesi istememiş evlenmelerini sorun çıkarmışlar, altın şart koşmuşlar sizinkiler şart koşmamış bu yüzden k.valideniz onlara daha fazla altın yapmış, ikinize de aynı yapacağını söylemiş ama evdeki hesap çarşıya uymamış demek ki, size sadece 3 bilezik eksik yapmış, siz şimdi sorun o değil ayrımcılık yaptı diyorsunuz, bunun neresi ayrımcılık üstelik sizi arayıp soruyor soğuk davranıyorsunuz, ailesi akrabaları sizi seviyor, biraz anlayışlı olun eşinizde haklı 3 bilezikle kimse zengin ya da fakir olmaz. Açıklama neden yapsın? söz verdim evdeki hesap çarşıya uymadı diye özür mü dilemesi gerekiyor koskoca kadının. Düğün yapmış mı altın almış mı almış daha ne, kenara geçip ben hiç bir şeye karışmam dememiş. Elinden geldiğince iki oğlunu da yardım etmiş evlenirken. Eşinizin fazla kazanıyor olabilir, kaynınızda kazandığını ailesi ile paylaşmış. Anlayışlı olmanız gerekiyor...

keşke son yazdıklarımıda okusaydınız....

Konuyla alakasız ama eltinizi öyle bir tasvir etmişsiniz ki, eltinizi tanıyorum desemm :KK1::KK1::KK1::KK1:

patsızcan korkutma beni: )))
bi kaç ipucu ver bakalım: )
bu arada sana özelden yazmak istedim ama özel kutun dolu olduğundan boşaltman gerekiyor.
özelden kim olduğunu ve nerden tanıdığını yazarmısın: )

haklısın...mesafeni koru.yüz göz olmaya gerek yok bence.dişli olsaydınız senden iyisi olmazdı.bi kere evleniyorsun sonuçta her istediğini aldırtabilir ve isteyebilirdin....

1- Esinin evlenmeden once birikimini ne yaptigi seni ilgilendirmemeli. Isterse tumunu kayninin uzerine yapar.
2- Kaynanan altini senin veya ailenin hatri icin degil, oglu icin takiyor. Az altin takildiysa burada esin sorun yapmali, beni daha az mi seviyor annem diye.
3- Kaynanan sana aciklama yapmak zorunda degilken bozuldugunu gorup aciklama yapmis. Sana da sonra alirim demis. Bu kandirma degil, gonul almadir. Dugun sonrasi al sana da 4 bilezik demez elbet. Gun gelir karsina cikarir belki.
4- Kaynanam beni kandirdi lafini abartili buldum. 'Ilk geline 9 takayim digerine 13 takarim ilkine de sonra alirim der ama almam' diye hesap yapmasi cok dusuk bir ihtimal.
5- Sen el kizisn da eltin kaynananin babasinin kizi mi? Ona 13 taktiysa demekki bir bildigi var. Belki ailesi cok gergin oldugu icin sirin gorunmek istemislerdir oglunun hatrina? Sana eltinin ailesini mi cekistirecek?
6- Dugun gunu kaynanana soguk davranmani cok yanlis buldum. Madem annenden ayirmiyorsun, annen kardesine senden fazla altin tkti diye dugun gunu annene tavir mi yapacaksin? Boyle onemli bir gunde ailenin gelini olarak her kosulda kaynananin yaninda olman dort elle sarilman gerekir.

Neticede seni haksiz buldum. Ailede denklik olmali ama sana durumumuz yok diye dugun yapmazlar diger geline dugun yapilir bu sorun edilir, bilezik sayilari da esit olsun gibi Hz. Omer adaleti beklenmemeli. Ama ozelestiri yapmissin bu nedenle yorumum hukumsuz kaldi :) Esinle mutluluklar.

Not: Kayinvalide oldugunde esinin adigi ev ne olacak denmis ama bence hele bir kayinvalide olsun ondan sonra dusunulur. Esin annesi ile babasi rahat etsin istemis, ne kadar guzel bir dusunce. Kim kimin duasi ile bir yere geliyor bilinmez. Kaynin ben illa 1/4 hakkimi sakli tutucam diye inat ederse dava acilir falan. Simdiden bunlari dusunmek anlamsiz.

Yorumumu tekrar okuyunca sanki ultimatom gibi olmus :) Herseyin basinda BENCE geliyor.

Son düzenleme:
X