Kırgınım...

eşin konuyu açmaman gerektiğinin sinyalini vermiş zaten, bence hiçbi şey deme soğuk davran sebebini sorarlarsada her zamanki halim de geç kendilerini yesinler

ben eşimi üzecek birşey yapmak istemem.o yüzden bu meseleyi zaten ona çok açmıyorum.
benim derdim kayınvalidemleyse onunla kalmalı.mesafeli olacağım artık,umarım anlarlar.

Canım bence boşver bundan öncesini, üzerinde fazla düşünmek seni üzecek. Bundan sonra da, maddi mevzular ikinizin arasında konuşulsun sadece. Kİmseden de birşey beklemeyin, beklentiler hayal kırıklıklarına yol açar, diye düşünürüm ben.

fikirdelisi peki eşinin bu olanlara tepkisi nasıl oldu?
haklısın takmamam gerekiyor ama bana çok iyi davranıp,sevip,yerlere göklere sığdıramayan(hala öyle) insanların beni çocuk gibi kandırmasını sindiremiyorum.
bu arada sanada geçmiş olsun,sende bayağı şey görmüşsün.peki artık karışıyorlar mı size?

fikirdelisi peki eşinin bu olanlara tepkisi nasıl oldu?
haklısın takmamam gerekiyor ama bana çok iyi davranıp,sevip,yerlere göklere sığdıramayan(hala öyle) insanların beni çocuk gibi kandırmasını sindiremiyorum.
bu arada sanada geçmiş olsun,sende bayağı şey görmüşsün.peki artık karışıyorlar mı size?

zaten beklentim yoktuki...o evi bize versinler,arabaları versinler diye hiç düşünmedim ben.
onlar zaten onundu.
tek üzüntüm eşimin benim ve ailemin yaptığı fedakarlıkların karşılığı bizi çocuk gibi kandırmak olmamalıydı.

seni anlıyorum, olaylar taze diye kızıyorsun. zamanla sinirin geçecek ama mesafeli olmayı öğrenirsin....

benim k.validemde benim yüzüme çok güldü zamanında... evlenmeden önce anlatırdı, bu evi nelerle aldık küçücük kanepede yattım vs. diye. eşimde görümcemin sigortasını ödemeyi istedi. bende dul maaşı zorlanırlar diye düşündüm kabul ettim. para umrumda değildi. altın hesabı yapmadım. birşey istemedim... sanıyorumki paraları yok. ev almaya kalkınca birden bankada paralarının olduğunu, faizini aldıklarını duydum. resmen şaşırdım. ne kadar paraları olduğu umrumda değildi. fakir edebiyatı yaptılar... kandırıldım kısacası... ev alma durumunda ne olduklarını öğrendim. şimdi ev aldık. o parayı katıp ortak oldu... evi kendi üstüne istiyordu. uyandığım için ortak olma şartıyla kabul ettim...

bak ben geç uyandım. sen şanslısın ki 4 aylıkken anlamışsın. senin ne demek istediğini anlıyorum. yinede k.validenle bu konuyu konuşma. Allah görüyor ya. sadece mesefeli ol.

benim halamın 2 oğlu var
küçük olan önce evlendi ve kızın ailesi hiç istemedi o kadar uğraştılar ki on kere gidip geldiler
sonunda ikna oldular
düğüne çok özendiler filan
büyük oğluda evlendi ve ilk geline yapılanlar ona yapılmadı o kadar özenilmedi ona kızda sorun etmemiş ama yanlış bence
bu ailesi karşı olan zorluk çıkaran gelinler daha mı kıymetli oluyo ne:)

bişeyler yapılıyosa herkese eşit yapılmalı ,yoksa insan acaba ona daha mı çok değer veriyorlar diye düşünebilir.bunun yanında, maddi imkanı iyi olmayana daha çok şey takılmasında da bi sakınca yok bence
ama bunlar çok da önemli olan şeyler değil huzurlumusun mutlumusun gerisi önemli değil

eğer çok kırıldıysanız bence kayınvalidenizle konuşun sizi kandırır gibi davranması hoş değil gerçekten ama çok çok büyütülcek birşeyde değil yani aranızın bozulmasın bu yüzden

iyide sen biliyosun senin ve ailenin bunu haketmediğini,her zaman herkes farkında olamaz herşeyin,bence için rahat olmalı
üstelik yanlış anlama beni şimdiden böle düşünmeye başlarsan,yarın öbür gün altin da derdin olucak, eşinle bile tartışabilirsin (inşallah olmaz)
eski konularına baktım da sen çok ince düşünüp,kararsızlık yaşıyosun sanırım
bide daha yeni evliliğin belkide ondan böle düşünüyosun,biraz zaman geçince belki değişir düşüncelerin
evlilik böle bişe işte
kimbilir daha neler görcez

Üzülmekte haklısın, haksızsın diyemem elbette. ama demeye çalıştığım, boşver işte, üzülmeye değmez. sen üzüldüğünle kalıyorsun, karşındaki senin gibi düşünmüyor ki. sen kendi evine, mutluluğuna bak. çocuk gibi de kandırıldığını düşünme, kanmadın ki, herşeyin farkındasın:)

şartlar sürekli değişebilir..
sen evlenirken öyle olmuş diğerini daha farklı yapmışlar...
anne baba ve evlatlar arasındaki para,ev,araba vs. muhabbetleri onların kendi bileceği şeylerdir...
sana karşı bi saygısızlık görmüyorum ben...
varsa eşine yapılmıştır...
bundan sonrası eşine kalmış....
bence uzak dur muhabbetten...
onlar kendi aralarında bulurlar bi ortak nokta...
karışma derim...

sağolun arkadaşlar düşünceleriniz için,şimdi çıkmam gerek eşim gelmek üzere.
yarın cevaplamaya çalışacağım yorumları.
kendinize iyi bakın.

Eşinin ailesi sana vazifesini yapmış mı yapmış
Şu forumda okuduğumuz diğer kayınvalideler gibi sana işkence ediyormu, etmiyor
Parayı kim kazanıp ailesine vermiş, eşin
Ortada kırılacak ne var, hiç.
Eşinin ailesine verdiği para,mal vs onların arasında, sakın karışma kötü olursun.
Düğün yeni olmuş, belki de tamamlayıp sonradan verecektir kadın, nakite sıkışıktırlar vs. , bu kadar ince hesaplar çirkin, hiç takmasalardı ne olacaktı ?

Eşinle sorunun yok, seni ezmiyor, ailesi sana bir zarar vermiyor. üç beş bilezik eksik ya da fazla ne olmuş, neyin derdidir bu, seni sevmediğinin mi kanıtıdır. Öyle söylemiş ama yapamamış, telafi eder zaman içinde ya da etmez ne olur. Bu gönül koymaya değecek bir şey midir. Yapmayın Allah aşkına

Daha dört aylık evlisin, en güzel zamanların, üzme kendini böyle şeylerle. Tavrını da bence uzatma, insanların eline sana karşı kullanacakları kozlar verme, yarın öbür gün tavır yapıyorsun diye, eşin sana cephe alır, durma üstünde böyle şeylerin.

canım sen yine şükür et bence..benim sözlümünde geliri çok iyi şükür oda babası olmadığı için 2 kardeşini evlendirmiş en az 20.000 tl parası gitmiş kaç sene evveli.ve şimdi biz malüm herşeyi kendimiz yapacağız.ne kv ne bir başkası bir iğne almayacak.9 bileik sana 13 bilezik eltine vallahi ben bunları şu an rüyamda görürm ancak.boşver önemli olan senin eşinle geçimin bacımm.2 3 bileizk için kırmayın birbirinizi.eşin sana değer veriyorsa sorun yok dmeektir.eşin sana daha iyilerini alır.eltine sana verilen altını vermesi tabiki hoş olmamış ama demekki kadın bunaldı maddi anlamda.onu anlamak lazım.2 gün arayla düğün yapmak çok zor bu zamanda..onun için maddiyat olur huzur olmaz o maddiyatın önemide kalmaz.benim ailemde ne para ne altın muhabbeti hiç olmadı,konuşulması oda bizim asaletimziden diye düşünüyorum ben.eltinin aielsi demekki kzılarına maddi değer biçmişler,istemişler.ben hiç sinirini bozma derim boşver

valla kardeş hay ağzını öpeyim be pek güzel anlattın heee helal sana

ya o kadar çok şey var ki. :) dağıldım biraz toplayamıyorum. ama bence takılacak kırılacak bişi değil bu. ne sorunlar var. 2-3 altın için kayınvalide ve kayınpederinle aranın bozulduğuna değmez. bi tavır almaya başladın mı çorap söküğü gibi gelir devamı. değmez bence daha kötü olmaya. baya altın da yapmışlar. ben sana kendi hikayemi anlatsam kayınvalidene gider bugün sarılırsın :)

bence haklısın... ama sen bunu kayınvalidene söylediğinde o belkide ters anlayacak (aynı görüşte olmadığınız için)...3-4 bileziğin lafını yapıyor diyecek ve olaylar çirkinleşebilecek... ya da uzlaşacaksınız bilemiyorum... ben henüz evlenmedim ama benim de eltim olacak bir kız var, nişanlı... şimdiden bana şu kadar altın şu bu diye istiyormuş... erkek arkadaşım sakın sen böyle yapma nefret ediyorlar bizimkiler kızdan diyor... ben de senin gibi, elinizden ne gelirse dedim... önemli olan mutluluk... eşinle mutluymuşsun bak ne güzel... ama o kıza çemkirdi diye istediği kadar altın takıp, ben sesimi çıkarmadığım için bana daha altında takarlarsa bende çok üzülürdüm ve üzülürümde... aynı dert bende de var bakalım ne olacak..

mesaj tekrari..........

Son düzenleme:
bize karismiyolar ama maddi (ihtiyacimiz da yok sukur) en onemlisi de manevi desteklerini goremiyoruz..ogluyla kizi arasinda inanilmaz ayrim yapiyolar en basindan beri..benim kizima 4 ay bakti ama soylene soylene. ben cocuga bakamiyorum hastayim falan dedi. ne kres ne de bakici ayarlayamamistik ama bizi yuzustu birakip gittiler. kaldik oyle kanser hastasi henuz ameliyat olali 2 ay gecmis annem sahiplendi kizima, o bakti 15 ay.. kayinvalidem simdi kendi kizinin ogluna bakiyo seve seve..guya beni de severlerdi ama kayinvalidem kiskanc bi kadin. evliligimin basindan beri acik olmasa da hep beni ayirdi..en basiti esimle is cikisi yemege gittigimizde her defasinda ogluna sorardi ac misin, yemegi koyayim mi. cay icer misin, meyve yer misin gibi.. beni hic bir zaman hesaba katmazdi ki ben de isten geliyorum dusun..ya da ben sezeryanliyken guya destek olmaya geldi bize ameliyatimin 3. gunu ben evi supururken kendisi salonda oturup beni izledi...ne oldu ben iyice sogudum bunlardan. sizli bizli konusup sadece nasilsiniz diyorum o kadar..paylasimim kalmadi
esim de farkinda her syein, icten ice uzuluyo ama belli etmez o sitemlerini, lafini etmez yani

siz daha kayınvalideniz her iki gelinimede aynı sayıda bilezik takıcam dediğinde bile mutsuz olmuşsunuz
neden çünkü eşiniz ailesine daha fazla para veriyor diye ben hoşlanmıyorum şu para konusunu ortada bi ticaret dönmüyor evlilik bu
sana iyi davranıyorlar eşinin 5000 geliri var hiç bi şeye ihtiyacınız yok
ee peki bu kırgınlık niye
zamanında eşinizin kardeşinden fazla verdiği para mı o zaman evli değildiniz buna karışma hakkınız yok ki
eşinizle aranız iyi ailesiyle sorununuz yok 4 aylık evlisinin niye aklınızı bulandırmaya çalışıyorsunuz
elinizden para almıyorlar huzurunuzu bozmaya çalışmıyorlar ee sorun ne o zaman bilezik sayısı mı
allah korusun zaten ailesi ölünce o ev araba oğullarına kalıcak
bazen huzurumuzu bozmak için başkasına ihtiyaç yok kendimiz yetiyoruz
hele bunu kayınvalideye söyleme fikri bana göre tam bi facia aklınızdan bile geçirmeyin

çok güzel yazmışsın

4 aylık evlilikte bu sorunları eşe veya kayınvalideye açarsa olacakları düşünemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…