Kırgınım...

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
Merhaba hanımlar.
ben yaklaşık 4 aylık evliyim.
evlenmeden öncede sonrada kayınvalidemle aramız iyi oldu(ufak tefek sorunları gözardı ediyorum,her ilişkide olan şeylerdi çünkü).
ailelerimiz öncedende tanışıyordu,çok iyi anlaştı ailelerde.
gel gelelimki....daha önce neyse dediğim şeyler beni kırmaya başladı 4 gün öncesine kadar.
biraz açık olacağım çünkü durumu tam anlamanızı istiyorum.
eşim 7 senelik memur,geliri oldukça iyi,5000 kadar.eşim 2 kardeş.birde erkek kardeşi var subay(o da 2 senedir çalışıyor).
eşim bekarken her ay 3000 lira ailesine yollmış biriktirsinler diye.kayınımda 1000-1500 arası.
eşimin 70 000i olduğunda bana ev alın demiş(eşim ailesinden farklı şehirdeydi,halada öyleyiz).
kayınvalidem kendine yakın bi yerden ev bulmuş,eşimede:''öbür ev babanın üstüne bu da benim üzerime olsa nolur'' diye nazlanmış,eşimde annesini kıramayıp üzerine yapmış.
kayınbabama 30 000 lik araba almış.kaynımla yarı yarıya para koyarak araba almışlar o da kayınbabamın üzerine ama kaynım kullanıyor.yani eşimin ne arabası ne evi var.
ben nişanlıyken aklımda soru işareti kalsada es geçiyordum.anne baba sonuçta,hakkı var evlatlarında.
biz evlendik.2 gün öncede kaynım evlendi.
(bu arada biriktirilen tüm parayla bizim takılarda alındı)
kayınvalidem beni çok sever(ya da öyle göstermeye çalışıyor,tereddütteyim artık malesef...)
kayınvalidem hep dediki;
''Ben ikinizede aynı yapacağım,ikinizede 10 bilezik,set,kolye,bileklik yapacağım''.
ben bunu bile haksızlık olarak görürken(çünkü benim eşimin geliri çok daha iyi,kaynıma yapılanların bir çoğu eşimin birikiminden gitti),kayınvalidem bana 9,eltime 13 bilezik taktı.
şöyle birşeyde varki,eltimle kaynım bizden çok daha önce tanışıp,istendi ama eltimin ailesi kaynımı,kayınvalidemleri hiç sevmedi,halada öyle.eltim çok ısrar edince kabullendiler el mahkum.
istendiği gün sipariş verircesine 15 bilezik,zincir,şu kadarda para istiyoruz dediler.
benim ailem altın mevzusunu hiç bir zaman açmamıştı,bütçeniz neye elveriyorsa kabul ediyoruz dedi.
hiç bir zaman maddi anlamda uyuşmazlık,tartışma yaşanmadı.
bu nedenle kayınvalidem sürekli bize minnettar olduğunu söyleyip durdu şu ana kadar.
eltime demiş,civcivvvve bu kadar yaptım,sanada aynını yapacağım bunu ailene açıkla.eltimde tamam ikna ettim demiş.
bana arayıp kendi dedi.en kötü ihtimal ona taktığım fazla altın kadar sanada yaparım söz dedi.
ben ve eşim çok uzak kaldık bu mevzulardan.
velhasıl...düğün oldu.ama ne düğündü.eltimin hiç bir akrabası gelmedi karşı oldukları için.sadece ablaları ve annesi geldi onlarda üst katta yabancı gibi oturdular,kayınvalidemlerle hiç muhattap olmadılar.
eltimin herşeyi dört dörtlük oldu.ama bu altın meselesi beni o kadar üzdüki...
3 4 adet altının derdinde değilim,derdim kayınvalidem ve kayınbabamın benim yüzüme gülüp,adalet emsali gibi davranıp,kaynımı kayırması.
hiç mi ellerini vicdanlarına koymadılar.ben kayınvalidemi hep hoş tutmaya çalıştım,o da beni.ama bu son olay beni onlardan soğuttu.kına gecesinden beri mesafeliyim onlara karşı.4 gün boyunca böyle durdum ve beni çekip kenara kızım ne oldu demediler.en azından kayınvalidemden bir açıklama beklerdim.
telefonda bana hep derdi,6 bilezik var kızım nasıl 10 a tamamlayacağım bilmiyorum,çok sıkıntıdayım derdi ve bende inanırdım.
eltimin kınada avucuna koyduğu çeyrek altının kutusunun altında eşim ve benim adım yazıyordu,mutluluk dileniyordu.
yani kayınvalidem kınada ona verilen altınlardan da tırtıklamış...
çokkızgınım,kırgınım.eşime anlattım,sustu,boşver 3 altınla ne zenginlenir ne fakirleşilir.
fakat benim derdim altın değil.ben bu yaptıklarını bana ve aileme saygısızlık sayarım.bizden hiç bir kötülük görmediler,hep onlara göre hareket ettik.
eltimin ailesi ise tam tersiydi...ama gördüğüm muamele tepetaklak.sizce bunun açıklaması nedir?
eltim çok iyi kızdır,benim onunla derdim yok.onun yerinde başka kız olsa gene aynıları yaşanacaktı.
ben şuan kaynım,kayınvalidem ve kayınbabama takmış durumdayım.üstüne üstlük eşim kaynıma 2000 lira verdi düğünde masraflar için.
şuan evimize döndük(biz başka şehirdeyiz).ve ben 2 günde bir kayınvalidemi arar hal hatır sorardım ama artık hiç aramayacağım.o aradı dün ve soğuk konuştum.
benim ne kadar cana yakın,konuşkan,neşeli olduğumu bilir.bu değişimi farketmemiş olamaz.
ama neyin var diye sormuyor bile.sadece sormasını bekliyorum.sorduğu anda kırgınlığımı anlatmayı düşünüyorum.
sizce benim kayınvalideme tavrım nasıl olmalı?
eşimin akrabaları beni çok sever,bende onları.hep kayınvalideme beni överler,o da onaylar.4 gün boyunca herkese yüzüm güldü ama kayınvalidemle çok muhattap olmadım,konuşmadım.
böyle davranmak çok göze batar mı?
nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
not:uzun olduğu için alıntı yapmazsanız sevinirim.

Son düzenleme:
boşver böyle şeyleri sorun yapma.
sanada bence ortalama üstü takı takılmış eltine de.
burda bir sürü konular açılıyor.
kendine takılan altını yine kendi ödeyenler var.
bunun için kalp kırmaya üzülmeye değmez.
eşinin maaşı güzelmiş.
bundan sonra ailesine yollamasın siz biriktirin.
kendinize ev alın.
burda tek takıldığım nokta kayınalidenin sana verilmiş küçük altını söylemeyip eltine takması.
her ne olursa olsun sizin için verilmiş altını size vermeli yada kızım bende altınınız var demeliydi.

bnce kırgınlıklarınla haklısın ve kendini güzel ifade etmişsin... kayınvalidene de bu şekilde söyleyebilirsin bnce..
burda smdi tepki gösterende çıkabilir... sana yaptığında durumu yoktur smdi bölesi gerekmiştr falan die ama ben öyle düşünmüyorum ayrım yapılmamalıydı kaldı ki çoğu seyi eşinin yaptığını söylüyosun...

ben tek gelinim eltim yok ... ama olsaydı ve ona farklı şeyler yapılsaydı bnde kırılırdım açıkçası...

bu arada eşimle aram çok iyi.
eşim ailesine karşı mesafeliydi her zaman.
o yüzden eşimden yana sıkıntı yaşamıyorum.
sen haksızsın diye ailesini bana karşı tuttuğu olmadı hiç,ki zaten bu gündeme gelen ilk sorun oldu.
onda da boşver,bizim huzurmuz yerinde mi?gerisi kapının dışında kalır dedi.
annem damadını çok seviyor,kocan çok iyi,inan sana hiç altın takmasalarda seni verirdim,o çocuk altındanda değerli,kıymetini bil.
kayınvalidenede mesafeni koy,nasılsa başka şehirdesin boşver dedi.
ama yapılan saygısızlığı hazmedemiyorum,belkide olay çok taze olduğu içindir.
ne olur beni aklıselim hareket etmeye yönelik tavsiyelerde bulunun,inanın çok ihtiyacım var şuan.
ben bu kayınvalideye nasıl davranayım,ne yapayım?

mesaj tekrarı......

Son düzenleme:
yani sorun eltinize yapılanın size yapılmaması mı?

hayır,sorun kayınvalidemin farklı oynaması.
bana önceden durumu izah etse,çözüm üretici konuşma yapsa bu kadar zoruma gitmezdi,
fakat bana sürekli yaptıklarının aksini söylerek beni kandırması.
ben kandırıldım.gerisi boş...
tabi eşimin sömürülmeside dokunmadı değil.

sizin aileniz asilliğinden,nezaketinden susmuş,istememiş.ama eltinizin ailesi şartlarını sunmuş,isteklerini belirtmiş ve olması için diretmişte olabilir.kvnde huzursuzuk olmasın diye hazırlamıştır..olmayınca olmuyor..takılanın azlığı-çokluğu eşinizinde dediği gibi sizi ne zengin eeder ne de fakir.yapılan gönlünüzü kırmışta olsa bu yaklaşımın size yakışmadığını belirtmek isterim.
yapılanlar-yapılmayanlar insanlarn kendileriyle alakalıdır.sizle alakası yok..ayrıca eşinizin ve kbnizin kazancına göre ayrım yapılmasını,kazancına göre hareket edilmesini beklemeniz hata..ikiside eevlat,kazançlarına göre ayrımcılık yapılması saçmalık olurdu.
eşinizde kbnizde sorumluluk sahibi insanlar..siz ailenizin yapmış olduğu nezaketi devam ettirin..huzurunuz takı dengesizliği yüzünden bozulmasın..
kvniz size fazla takı takarsam üzerini sana takarım diye açıklamada yapmış..ve kvnizin de normalde iyi olduğunu söylüyorsunuz,çektiklerini bilemeezsiniz,tek bir hata ile yapılan iyiliklerin yokedilmesine izin vermeyin.eski siz olun..Allah huzurunuzun kaçmasına izin vermesin.

zaten evlendiğimizden beri para yollamıyor eşim.altınlarımı satıp,peşinat yaparak ev aldık zaten.şuan onun borcunu ödüyoruz.
aslında boşvermem gerektiğini biliyorum.
eşime,anneme,sizlere hak veriyorum.
ama icraate geçemiyorum işte.
ben bunu hakedecek ne yaptım,neden beni kandırdılar,neden yüzüme canım cicim denip,arkamdan iş çevrildi?
ben bu sorularla oğuşmaktan alamıyorum kendimi.

yani tamam sana göre kandırıldın sömrüldün ama sen bu saatten sonra neden diye bnları gündeme getirsen para canlısı olur cıkarsın k sanada iyi takı takılmıs onada,ayrıca sizin düğün zamanı ile kaynının düğün zamanı arasında maddi bir ilerleme olmustur ya da sizn nasıl olsa durumunz ıyı kocan 5000 tl kazanıyor kaynının gelırı ıyı degılse anne olarak destek olmak ıstemıstır

kayınvalidemlerin 2 evi var.arabası var.üstelik kayınvalidemde çalışıyor benim.
yemeğinden kısacak kadarda cimridir,altını çok sever ve sürekli altın biriktirir.durumu yoktu iddiasını kabul etmiyorum o yüzden.
beni düşünmesede eşimin onlar için yaptıklarına karşılık biraz adaletli olsalardı,bu kadar işgüzar olmasalardı keşke.

Tavrına devam et bence. Önemli olan altın değil ama çocuk kandırır gibi seninle konuşup başka davranması. Hem senin eşinden aldıklarını başkalarına veriyor resmen..

doğru söylüyorsunuzda....sizce bana en azından bir açıklama yapması gerekmez miydi?
üstelik eltimin ailesinin istekleri tartışmalar sonucu,ikna edilerek caydırıldı.hepimiz biliyorduk bunu.
bunları bana anlatanda kayınvalidemdi.
yani eltimin ailesi bana yapılanların yapılacağını kabul ettiler.bu 3 aydır böyleydi.
3 ayda birşeyler değişti,tekrar gündeme geldi diyelim.peki neden bana veya eşime durumun izahı yapılmıyor?
en azından bana durumu izah etse bu kadar sorun etmezdim.
kayınvalidem benim tavrımı göre göre bana tek bir açıklama yapmadı 4 gün boyunca.
bu garip değil mi?

Eltinin tarafıyla anlasamamıslar, belkide huzursuzluk yaratmasınlar diye kabul etmislerdir?
Ya simdi söyle birsey var normalde birine yapılan digerine de aynı sekilde yapılmayabilir, o zamanın kosulları, maddi durumuyla ilgilidir bu ama sizin aranız yakınmıs, hic olmadı bari sana da su kadar, bu kadar yapıcam diye konusmasaydı keske, yine de kafaya takıp kendini üzmeye degmez yalnız sen annenin sözünü dinle mesafeli ol.

ben bu düğüne kadar kayınvalidemle 2 günde bir konuşurdum,düğün hazırlıkları için.
ve bana her telefonda:''durumumuz çok kötü ne yapacağım bilmiyorum'' dedi.
yani maddi durum sabitti.zira eltimin nişan söz düğün peşpeşe oldu dolayısıyla masraflarda.
benim korkumda sizin belirttiğiniz gibi kendimi ifade edeyim derken para canlısı yaftasını yemek.
keşke boşver diyebilsem.bunu o kadar çok istiyorumki.
olay taze,şuan en ateşli zamanımdayım.
sanırım bunları söylememek onun yerine mesafeli durum,bana ve aileme yakışan saygıyı göstermeye devam etmek...

ki 4 aylık evlisin cok yenısın uğrasacak baska seylerın olmalı

benim uğraşacak şeylerim zaten var.
bu başka durum.
insanın kariyer hayatı,özel hayatı,sosyal hayatı farklıdır.
ben uğraşmak istedğim şeyleri zaten biliyor ve yapmaya çalışıyorum.
bu mesele benim uğraşım olmadığını göstermezki.
onlarda benim ailem artık.
ki ben buna takıyorsam kayınvalideme kayınbabama verdiğim değerdendir,çünkü hiç beklemiyordum bunu.
balık baştan kokar durumu olsaydı zaten konu bile açmaya gerek duymazdım.
hayal kırıklığına uğramak kötü.benim eşimin aiesiyle aram oldukça iyiydi çünkü.

benim anlamadığım koca adam kendisi para biriktiremiyomuda ailesine yolluyo, ailesinede yollasın birikimini de yapsın, o kadar para kazanmaya ne ev var ne araba ne bi yatırım, olay para değil adaletsizlik, ama şimdi buna mı takıyosun diyende çıkar paragöz diyen de, eşin ömrü billah kendini yoldurcak tavrından belli

ikimizin düğünlerinin arası 4 ay,maddi bir ilerleme olmadığını eşimde bende biliyoruz.
eltimin ailesi kaynımı ve ailesini hiç istemiyordu.değil 13 20 bilezikte taksalar memnun olmazlardı.
ki düğünde de bunu gösterdiler.ablaları eltime küsüp vedalaşmadan salonu terkettti,annesi babası misafir gibi arka masalarda durdu.
bu insanlar maddi olanaksızlıktan değil,kaynımın mesleğiden dolayı istemediler bu evliliği.
yani takılan altın fazla olursa ikna oluruz havasında olmadılar hiç bir zaman.
kaynım ve kayınvalidemi sevemediler.onların dertleri buydu.

ben sizin abarttığınızı düşündüm. kayınvaliden eltinin ailesinin baskısıyla o kadar altın yapmış. en kötü sana da yaparım demiş. düğün daha yeni olmuş. bir iki ay sonra sana eksik olan altınları getirmeyeceğini nerden biliyorsunuz. bence haksızlık etmişssiniz kayınvalidenize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…