Kırgınım...

Eşinin ailesi sana vazifesini yapmış mı yapmış
Şu forumda okuduğumuz diğer kayınvalideler gibi sana işkence ediyormu, etmiyor
Parayı kim kazanıp ailesine vermiş, eşin
Ortada kırılacak ne var, hiç.
Eşinin ailesine verdiği para,mal vs onların arasında, sakın karışma kötü olursun.
Düğün yeni olmuş, belki de tamamlayıp sonradan verecektir kadın, nakite sıkışıktırlar vs. , bu kadar ince hesaplar çirkin, hiç takmasalardı ne olacaktı ?

Eşinle sorunun yok, seni ezmiyor, ailesi sana bir zarar vermiyor. üç beş bilezik eksik ya da fazla ne olmuş, neyin derdidir bu, seni sevmediğinin mi kanıtıdır. Öyle söylemiş ama yapamamış, telafi eder zaman içinde ya da etmez ne olur. Bu gönül koymaya değecek bir şey midir. Yapmayın Allah aşkına

Daha dört aylık evlisin, en güzel zamanların, üzme kendini böyle şeylerle. Tavrını da bence uzatma, insanların eline sana karşı kullanacakları kozlar verme, yarın öbür gün tavır yapıyorsun diye, eşin sana cephe alır, durma üstünde böyle şeylerin.

üstüne söyleyecek söz bulamıyorum ,:KK9::KK9:

Anladığım kadarıyla siz layığım bu muydu diye düşünüp hayıflanıyorsunuz.
Hiçbir şekilde şart koşmadınız, saygıda kusur etmediniz, eşiniz ailesine destek oldu ama bunları yapmayan kaynınız ve eşi de aynı kefeye konuldu fark olmalıydı diyorsunuz...
Ve bence gerçekten yanlış düşünüyorsunuz.
Kayınvalidenizin 2 evladı var, ne olursa olsun onları mutlu etmeye çalışması çok normal.
Biri daha az destek oldu, öbürünün eşinin ailesi sorunlu diye mutluluğu eksik olsun mu isteyecek?
Belki bilmediğimiz şeyler yaşandı, son anda şart koşuldu.
Kuzenim evlenirken eve gelin almaya girdiğimizde bizden de aynı şekilde artı 10 bilezik istendi be yengem kolundakileri çıkarıp verdi.
Gelinimiz çok iyidir çok utandı, annecim düğün bitsin sana bunları geri iade edeceğim nolur dediklerini yapın vermezler diye gelinliğiyle ağladı o kızcağız.
Ve verdi de...
Ama herkes zannediyor ki 20 bilezik takıldı.
Kaldı ki ne takıldığı kime ne olmuş önemsiz şeyler bunlar, kendinize verilen değeri burada ölçmeyin.
Burada bir iki yüzlülük, düşündüğünüz gibi artniyet olmayabilir.
Belki onların mobilyalarına daha az bütçe ayrıldı...
Size hal ve tavırlarına bakın kayınvalidenizin, eşinizle aranızda sorun mu oluşturmaya çalışıyor, sizi ezmeye arkadanızdan mı konuşmaya başladı ki o zaman bu tepkinizde haklı olursunuz.

parayi veren esin kafayi takan sensin...zamaninda vermeseymis, kendisi biriktirseymis o zaman.

simdi elaleme neden bunu boyle yapiyorsun diyemezsin. gelin onun istedigi kadar takar. birde bacim, bulmussun bunuyorsun sanki. 9-10 bilezik takilmis daha neyin derdindesin?

Eşinin ailesi sana vazifesini yapmış mı yapmış
Şu forumda okuduğumuz diğer kayınvalideler gibi sana işkence ediyormu, etmiyor
Parayı kim kazanıp ailesine vermiş, eşin
Ortada kırılacak ne var, hiç.
Eşinin ailesine verdiği para,mal vs onların arasında, sakın karışma kötü olursun.
Düğün yeni olmuş, belki de tamamlayıp sonradan verecektir kadın, nakite sıkışıktırlar vs. , bu kadar ince hesaplar çirkin, hiç takmasalardı ne olacaktı ?

Eşinle sorunun yok, seni ezmiyor, ailesi sana bir zarar vermiyor. üç beş bilezik eksik ya da fazla ne olmuş, neyin derdidir bu, seni sevmediğinin mi kanıtıdır. Öyle söylemiş ama yapamamış, telafi eder zaman içinde ya da etmez ne olur. Bu gönül koymaya değecek bir şey midir. Yapmayın Allah aşkına

Daha dört aylık evlisin, en güzel zamanların, üzme kendini böyle şeylerle. Tavrını da bence uzatma, insanların eline sana karşı kullanacakları kozlar verme, yarın öbür gün tavır yapıyorsun diye, eşin sana cephe alır, durma üstünde böyle şeylerin.

sürekli diyorum mesele takıp takmama meselesi değil,beni üzen arkamdan iş çevrilircesine hareket edilmesi.
ben onlara karşı anlayışlı olmaya çalışmışken bu kurnazlık niye?
onlara karşı cephe alır bir tavrım mı vardı ki benim bilmem gereken şeyler saklandı,açıklanma gereği duyulmadı?
ben her zaman kayınvalidem olacak kişiyl tatlı geçinmeyi hayal ettim,bir nebze öylede oldu.
kayınvalide profilini neden geline işkence unsuru olan,huzursuzluk veren birşey gibi algılayıp,kendi kayınvalidemi standartların üzerine çıkarmaya çalışayım ki?
ben annemde kayınvalide ama gelinimiz anneme bayılıyor.ona kalırsa bunun gibi iyi kayınvalidelerde var.
tamam insanın kayınvalidesinden çekmesi kötü birşey ve genele nazaran iyi sayılacak bir kayınvalidem var.
ama ben onu gözümde bu kadar yüceltmişken gördüğüm tavra tepkim normal değil mi?
kaldıki ben düğün zamanına kadar ev,araba meselelerini takmadım kafama,çünkü hak verdiğimde oluyordu.derdim takılan takının fazlalığından ziyade kayınvalidemin çift taraflı oynaması.

parayi veren esin kafayi takan sensin...zamaninda vermeseymis, kendisi biriktirseymis o zaman.

simdi elaleme neden bunu boyle yapiyorsun diyemezsin. gelin onun istedigi kadar takar. birde bacim, bulmussun bunuyorsun sanki. 9-10 bilezik takilmis daha neyin derdindesin?

derdimi anlatamıyorumki...baştan sona bir okuyun derim.

her cümlenizde ya para ya altin ya taki ya bilmemne hem maddiyat
ne kadar maddecisiniz
9 bilezik mi takilmis vayy bee ben bir tane görmedim niye diye sormadimda
cok maddiyatcisiniz eminim sizin evinizde hergün para lafi dönüyordur

Anladığım kadarıyla siz layığım bu muydu diye düşünüp hayıflanıyorsunuz.
Hiçbir şekilde şart koşmadınız, saygıda kusur etmediniz, eşiniz ailesine destek oldu ama bunları yapmayan kaynınız ve eşi de aynı kefeye konuldu fark olmalıydı diyorsunuz...
Ve bence gerçekten yanlış düşünüyorsunuz.
Kayınvalidenizin 2 evladı var, ne olursa olsun onları mutlu etmeye çalışması çok normal.
Biri daha az destek oldu, öbürünün eşinin ailesi sorunlu diye mutluluğu eksik olsun mu isteyecek?
Belki bilmediğimiz şeyler yaşandı, son anda şart koşuldu.
Kuzenim evlenirken eve gelin almaya girdiğimizde bizden de aynı şekilde artı 10 bilezik istendi be yengem kolundakileri çıkarıp verdi.
Gelinimiz çok iyidir çok utandı, annecim düğün bitsin sana bunları geri iade edeceğim nolur dediklerini yapın vermezler diye gelinliğiyle ağladı o kızcağız.
Ve verdi de...
Ama herkes zannediyor ki 20 bilezik takıldı.
Kaldı ki ne takıldığı kime ne olmuş önemsiz şeyler bunlar, kendinize verilen değeri burada ölçmeyin.
Burada bir iki yüzlülük, düşündüğünüz gibi artniyet olmayabilir.
Belki onların mobilyalarına daha az bütçe ayrıldı...
Size hal ve tavırlarına bakın kayınvalidenizin, eşinizle aranızda sorun mu oluşturmaya çalışıyor, sizi ezmeye arkadanızdan mı konuşmaya başladı ki o zaman bu tepkinizde haklı olursunuz.

tabiki evladının mutluluğunu isteyecek.
benim buna bi lafım yok.
mobilyalarından,kına düğün mekanına kadar herşey dört dörtlüktü.dedğim gibi çoğu şeyi benden iyi yapıldı.
ona birşey demiyorum çünkü bunu ben istedim,hatta konumda var.aşırı mütevazi davrandım nişanlılık dönemimde.
o yüzden o beni ilgilendirmez.
ben bana yaptıkları haksızlığın takılan bilezikten değil,yüzüme gülüp arkamdan iş çevrilmesine bağlıyorum.
dediğim gibi çok zoe durumda olsalardı,kayınvalidem anlayışlı olduğumu bilir,bana açıklama yapabilirdi çok rahat.
görmezden gelmeyi tercih etti.buda beni üzdü.

her cümlenizde ya para ya altin ya taki ya bilmemne hem maddiyat
ne kadar maddecisiniz
9 bilezik mi takilmis vayy bee ben bir tane görmedim niye diye sormadimda
cok maddiyatcisiniz eminim sizin evinizde hergün para lafi dönüyordur

sizinde her konudaki yorumunuzda buram buram rencide etme,insanları kırmak için çaba sarfetme kokuyor.
sizin ne haddinizeki beni ve evimin içini yorumlayabiliyorsunuz?
benimle arkadaşlık mı ettiniz?
konu zaten maddiyattan dolayı açıldı,ne bekliyordunuz?
beğenmiyorsanız yorum falan yapmazsınız,saldırışa geçmeye gerek yok.

kocanla iyisen kayınvalidenle de başka bir sıkıntın yoksa bu konuyu hiç deşeleme sürekli düşünüp kendini doldurma.sözünü edersen seni paragöz biri olarak algılayacaklardır hiç lafını belli etme canım boşver böyle her konuyu irdelersen evliliğinde huzuru bulamazsın:KK50: bu olayı unut araya soğukluk girmesine izin verme.sonra eşinle de aran açılabilir değmez bence:KK31:

kocanla iyisen kayınvalidenle de başka bir sıkıntın yoksa bu konuyu hiç deşeleme sürekli düşünüp kendini doldurma.sözünü edersen seni paragöz biri olarak algılayacaklardır hiç lafını belli etme canım boşver böyle her konuyu irdelersen evliliğinde huzuru bulamazsın:KK50: bu olayı unut araya soğukluk girmesine izin verme.sonra eşinle de aran açılabilir değmez bence:KK31:

çok takıyorum farkındayım ama kayınvalidemi çok severdim ben,yaptığı beni kırdı.
sanırsam takmamak için uğraşmak en iyisi.
eşime yansıttığım bir durum yok,bu yüzden sorunumuzda yok çok şükür.
bundan sonrada böyle devam etmesi için elimden geleni yapacağım.

sizinde her konudaki yorumunuzda buram buram rencide etme,insanları kırmak için çaba sarfetme kokuyor.
sizin ne haddinizeki beni ve evimin içini yorumlayabiliyorsunuz?
benimle arkadaşlık mı ettiniz?
konu zaten maddiyattan dolayı açıldı,ne bekliyordunuz?
beğenmiyorsanız yorum falan yapmazsınız,saldırışa geçmeye gerek yok.

benim ne haddime mi???
evinin incik cincik yazan sensin
konu acmayin o zaman kardesim
sesli güldüm valla

benim ne haddime mi???
evinin incik cincik yazan sensin
konu acmayin o zaman kardesim
sesli güldüm valla

benim burda konu açmam size serbestçe konuşma hakkını vermez.
bu sadece sizin değil hepimiz için geçerli.
biz burda konulara bakarak kimseyi tanıyamayız,bu nedenle ne siz ne ben ne de bir başkası kişilere kesin analiz yapamaz.
ben konu açtım,sizin deyiminizle evimin içini incik cincik yazdım diye patır kütür cevap yazamazsınız.
eleştirmeninde adabı var.
burda hak verenler kadar beni haksız bulanlarda oldu ama hiçbirinin üslubu sizinki gibi değildi.
onlara tepki verdim mi hayır.
beni eleştirebilirsiniz ama asla beni çok iyi tanıyormuşcasına çirkin bir dille ithamlarda bulunamazsınız.

sizi anlıyorum
aksi yorum yapan arkadaşları da anlıyorum. çünkü insanlar çok ciiddi sorun ve sıkıntılar yaşıyorlar ancak gözardı edilen birşey var ki herkesin sorunu sıkıntısı kendine özel, kendine büyük
sizi anlıyorum diyorum çünkü konu para mevzusu değil. sizin bence kayınvalideniz ve kayınpederinizden çok fazla beklentiniz var. yaşantı olarak diyorum maddi olarak değil. sizdeki yerleri eşinin annesi babası konumundan ziyade daha farklı olmuş ki yaptıkları zorunuza gitmiş. ama şu tarafından bakın onlar da büyük, anne baba sonuçta ve kendilerince sorunsuz sıkıntısız bir süreç yaşamak için ellerinden geleni yapmışlar. bunu yaparken sizin kırılacağınızı düşünmemişler. muhtemelen size sizin beklediğiniz şekilde ya kızım ona 13 bilezik takıcam, alınma deseydi eminim onlar için de sizin için de daha kötü olurdu. kaldı ki onlar böyle çocuk gibi açıklama yapmak zorunda değiller.
eşiniz bu zaman kadar maddi olarak çok verici olmuş. ne güzel ki güzel kazanıyormuş önemsememiş. siz de takılmayın.
yerinizde olsam ben de içerleridm, empati yaptığımda sizi daha iyi anlıyorum benim de eşimn bekar kardeşi var.
ama yine de takılmayın deirm. bunu eşinizin önüne sürekli getirip eşinize kızgınlıktan "yeter artık,ne yapan yapsın , iyi yapmışlar" noktasına getirmeyin. içinizde kalmaması için de böyle demiştin anne ama böyle yaptın. biraz kırıldım, keşke benle paylaşsaydın şeklindebir üslüpla paylaşabilirsiniz tabi ki. kendi kendinizi yemektense usulüne uygun konuşun ama iş hesap sormaya gitmemeli haklıyken haksız konuma düşmeyin.

sizi anlıyorum
aksi yorum yapan arkadaşları da anlıyorum. çünkü insanlar çok ciiddi sorun ve sıkıntılar yaşıyorlar ancak gözardı edilen birşey var ki herkesin sorunu sıkıntısı kendine özel, kendine büyük
sizi anlıyorum diyorum çünkü konu para mevzusu değil. sizin bence kayınvalideniz ve kayınpederinizden çok fazla beklentiniz var. yaşantı olarak diyorum maddi olarak değil. sizdeki yerleri eşinin annesi babası konumundan ziyade daha farklı olmuş ki yaptıkları zorunuza gitmiş. ama şu tarafından bakın onlar da büyük, anne baba sonuçta ve kendilerince sorunsuz sıkıntısız bir süreç yaşamak için ellerinden geleni yapmışlar. bunu yaparken sizin kırılacağınızı düşünmemişler. muhtemelen size sizin beklediğiniz şekilde ya kızım ona 13 bilezik takıcam, alınma deseydi eminim onlar için de sizin için de daha kötü olurdu. kaldı ki onlar böyle çocuk gibi açıklama yapmak zorunda değiller.
eşiniz bu zaman kadar maddi olarak çok verici olmuş. ne güzel ki güzel kazanıyormuş önemsememiş. siz de takılmayın.
yerinizde olsam ben de içerleridm, empati yaptığımda sizi daha iyi anlıyorum benim de eşimn bekar kardeşi var.
ama yine de takılmayın deirm. bunu eşinizin önüne sürekli getirip eşinize kızgınlıktan "yeter artık,ne yapan yapsın , iyi yapmışlar" noktasına getirmeyin. içinizde kalmaması için de böyle demiştin anne ama böyle yaptın. biraz kırıldım, keşke benle paylaşsaydın şeklindebir üslüpla paylaşabilirsiniz tabi ki. kendi kendinizi yemektense usulüne uygun konuşun ama iş hesap sormaya gitmemeli haklıyken haksız konuma düşmeyin.

beni çok iyi anladın vebahargeldi.inan içimden geçenleri satırlar halinde gördüm sanki.
maddi değilde manevi bir üzüntü,çünkü ben hem kayınvaldemi hem kayınpederimi çok seviyordum,onlarda öyle.
hiç birbirimizi ne maddi ne manevi yönden üzmedik(son olay hariç).
hiç beklemiyordum böyle birşey.
kayınvalidem herşeyini anlatır bana.anladığımı bildiği için benden bunu saklaması zoruma gitti.
üzüldüm açıkçası.
bu meseleyi ne eşime ne de kayınvalideme karşı deşelememeye karar verdim.
yorumlara hak verdim.eşimle huzurum yerinde,aranmakta istemiyorum açıkçası.olay taze olduğundan biraz daha duyarlılaştım ama zamanla sindiririm herhalde.
çok teşekkür ederim.

eşiniz şu an yanınızda olabilir ama erkek milleti ailesine döner unutmayın. hesapçı görünmekten korkuyorum demişsiniz ya bence ortada hesap kitap çok fazla

onlar aile, siz el kızısınız alır verir. adamın kendi kazzancı, kendi ailesi size ne?

bilmiyorum benm kv böyle bi konuşmam olmazdı, maddi konuşmalar yapamam ben. siz takmışsınız 4 bileziğe. şu forumda ay sonunda elinde 4tl kalmayan, dayak yiyen kadınlar var

sizi maddiyatçı buldum üzgünüm

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
gerçekten faydalı oldu benim için.
en azından öğlenki kadar barut değilim: )
tavsiyelerinizi kulak ardı etmeyeceğim,hepsi aklımda.
sağolun :KK16:

eşiniz şu an yanınızda olabilir ama erkek milleti ailesine döner unutmayın. hesapçı görünmekten korkuyorum demişsiniz ya bence ortada hesap kitap çok fazla

onlar aile, siz el kızısınız alır verir. adamın kendi kazzancı, kendi ailesi size ne?

bilmiyorum benm kv böyle bi konuşmam olmazdı, maddi konuşmalar yapamam ben. siz takmışsınız 4 bileziğe. şu forumda ay sonunda elinde 4tl kalmayan, dayak yiyen kadınlar var

sizi maddiyatçı buldum üzgünüm

üzülmenize gerek yok.
her insanın derdi bir olmaz.
insanların derdini kıyaslayıp önem sırasına sokmaksa bana göre büyük yanlış.
o zaman sevgilinden ayrılan,eltisiyle kavga eden,görümcesinden haz etmeyen herkese aynı yorumu yapalım,seninkide dert mi daha neler var mı diyelim?
bu çözüm müdür?asla.
buraya insanlar tavsiye almaya geliyor,derdini anlatıp,önem sırasına koyup seninkide dert mi diye bastırılmak için değil.
o zaman foruma boyum kısa,sevgilim aldattı,şişmanım,eşim benle ilgilenmiyor diyen herkese aynı tepkiyi verelim?
bu çok saçma.herkesin derdi kendine,onu önemsediği boyutta kendine.
ben 4 bileziğin değil kayınvalidemin beni kızı gibi görürken,yabancılamasına tepki verdim.dikkatli okusaydınız görürdünüz.

beni çok iyi anladın vebahargeldi.inan içimden geçenleri satırlar halinde gördüm sanki.
maddi değilde manevi bir üzüntü,çünkü ben hem kayınvaldemi hem kayınpederimi çok seviyordum,onlarda öyle.
hiç birbirimizi ne maddi ne manevi yönden üzmedik(son olay hariç).
hiç beklemiyordum böyle birşey.
kayınvalidem herşeyini anlatır bana.anladığımı bildiği için benden bunu saklaması zoruma gitti.
üzüldüm açıkçası.
bu meseleyi ne eşime ne de kayınvalideme karşı deşelememeye karar verdim.
yorumlara hak verdim.eşimle huzurum yerinde,aranmakta istemiyorum açıkçası.olay taze olduğundan biraz daha duyarlılaştım ama zamanla sindiririm herhalde.
çok teşekkür ederim.

bence çok sevmemişsiniz.çok sevseniz hemen karşı atağa geçmezdiniz anlamaya çalışırdınız.çok sevdiğiniz kendi aileniz bir hata yapsa onlara da bu şekilde davranırmıydınız:KK34:

bence çok sevmemişsiniz.çok sevseniz hemen karşı atağa geçmezdiniz anlamaya çalışırdınız.çok sevdiğiniz kendi aileniz bir hata yapsa onlara da bu şekilde davranırmıydınız:KK34:

davranırdım.
her insanın fıtratı farklıdır.
kimi anlamaya çalışmak için uğraşır kimide anlatılmasını bekler....
ben anlatılmasını bekleyen tarafım(belki kötü bir huy ama..)
kendi annem olsa -ki beni çok daha iyi tanıyor- gene aynı durumda olurdum,tek fark annem bırakın keyfimin kaçtığını neye canımın sıkıldığını dahi anlar.
ben kayınvalidemden şıp diye anlamasını beklemiyorum doğal olarak fakat en azından tahmin yürütebilirdi,onuda geçtim gelip bana sorabilirdi.

sürekli diyorum mesele takıp takmama meselesi değil,beni üzen arkamdan iş çevrilircesine hareket edilmesi.
ben onlara karşı anlayışlı olmaya çalışmışken bu kurnazlık niye?
onlara karşı cephe alır bir tavrım mı vardı ki benim bilmem gereken şeyler saklandı,açıklanma gereği duyulmadı?
ben her zaman kayınvalidem olacak kişiyl tatlı geçinmeyi hayal ettim,bir nebze öylede oldu.
kayınvalide profilini neden geline işkence unsuru olan,huzursuzluk veren birşey gibi algılayıp,kendi kayınvalidemi standartların üzerine çıkarmaya çalışayım ki?
ben annemde kayınvalide ama gelinimiz anneme bayılıyor.ona kalırsa bunun gibi iyi kayınvalidelerde var.
tamam insanın kayınvalidesinden çekmesi kötü birşey ve genele nazaran iyi sayılacak bir kayınvalidem var.
ama ben onu gözümde bu kadar yüceltmişken gördüğüm tavra tepkim normal değil mi?
kaldıki ben düğün zamanına kadar ev,araba meselelerini takmadım kafama,çünkü hak verdiğimde oluyordu.derdim takılan takının fazlalığından ziyade kayınvalidemin çift taraflı oynaması.

Neden arkanızdan iş çevrilsin, kimse size hesap vermek zorunda değil ki, aa kızım ben ona şu kadar takacağım diye size rapor mu verecek koskoca kadın. Gönlünüz incinmesin diye açıklama yapmış, olmuş olmamış ne fark eder. Kendinizde fazlaca hak görüyorsunuz, kayınvalidenizin kesesi ayrı, sizin ki ayrı, kimse size hesap vermek zorunda değil, neden size açıklama yapsın. Belli ki tavrınızla kadını zor durumda bırakmışsınız, o da sizi idare etmiş.

Size zarar vermeyen bir insan, kaldı ki eşinizin annesi, tabi ki yücelteceksiniz, saygıda kusur etmeyeceksiniz. O da size kötü niyetli davranmamış ki. Kusura bakmayın tepkiniz normal değil. Parayı sorun etmedim diyorsunuz ama açıkça sorununuz para. Eşiniz kardeşinden daha çok verdi diye hayıflanıyorsunuz. Kendi kazanmadığınız, emek vermediğiniz para üzerinde düşünüp duruyorsunuz ama fikirde yanlışsınız. Aile içinde verilen paralar geri dönüşümlü verilmez, eşiniz onların evladı, ihtiyaç varsa her zaman verecek ve siz bunun hesabını yapamazsınız. Bu konuda kimse de size hesap vermez, boşa üzülürsünüz.

X