- Konu Sahibi mahmut abi
-
Bunun sorumlusu ev sahipleri mi veya sadece ev sahipleri mi? Enflasyonu düşük gösterip memurun, emeklinin, asgari ücretlinin hakkına girenler ve ülkeyi Nas Ekonomi Modeli ile bu hâle getirenler mi? Ev sahipleri zam yapsalar ne olur, ağzım yüzüm demeden eriyor, altı ayda para o kadar değerini kaybediyor ki, İstanbul’da ortalama bir kira geliri olan kişi, ailesinin aylık market ıvır zıvırını karşılıyor.Sizin asgarî ücretten haberiniz yok galiba üstüne koyacakları Maksimum 10 bin ₺ daha hadi olsun 30 bin ₺ maas olsun 25 ini zaten siz istiyorsunuz bu insanlar taş mi yesin ? Birde adaletsizlik mi diye yazıyorsunuz utanmadan şu son 3-5 sene haricinde nezaman nerde gördünüz 35 bin ₺ kira? İnsanlar deniz kenarinda 700₺ oturuyordu!
rayiç bedeller diyorsunuz kim bilir kaç yaşında koca insanlarsiniz Birazcık el merhamet insanların size boyun eymesinin sebebi çıkacaklar yeni ev arayacaklar bi emlakciya bı ev sahibine bı taşıyan arabaya altından kalkamıcaz diye ses edemiyorlar . İnsanlar asgari ücrete zam alıyor sagolsun aç gözlü ev sahipleri hemen zamma konma derdinde öbür tarafa götürceniz orda doyasıya yerseniz tefe tufenizi
Ona bakarsanız aldıgınızda farzı mısal 50 bınse sımdı ev 2 milyon.. Gıdıpte 2 milyondan ev alıp kus kadar paraya kıraya verıp zarara ugramıs magdur olmus gıbı davranmanız garıp dogrusu..Anormal bir zam yok. 9 binde anlaşmışlardı. Orana vurulduğunda yüksek çıkabilir belki. Ama çevredeki evlere ve evin konumuna göre çok düşük.
İstanbulda metronun dibinde 2024 yılında bir evin kirası için anormal bulmuyorum. Siz buluyorsanız zaten konuşacak bir şey yokPardon da kime göre anormal değil ? %95lik bı zamdan bahsediyorsunuz ?
Böyle insanlar kaldı mı gerçekten? İnsanlığa dair az da olsa umut var demek ki.Biz bu eve girdiğimizde anlaşma üfeye göreydi hep. Ev sahibimiz avukat zaten. Komşularım 60a otururken ben 30a oturuyorum. 10 yıllık kiracıyım burda. Mal sahibinin dediği şey şu “abartmam, başkası çok alıyor diye haksız kazanç almam” ki evimin yeri ev vs çok güzeldir.
Sizin de eski kiracı olduğu için bence makul davranmanız gerekiyor
Yasal oran Tufedir ve bu oranda zam yapmak dogrudur.Hem kiraci hem ev sahibiyim zamani geldiginda acar bakarim “x ayi kira artis orani” diye.Bu oranda zam yapar ve zam beklerim.Arkadaşlar, soru başlıkta.
Bugün yoğun olduğumdan yorumlara hemen cevap veremeyebilirim ama akşam okur, yanıtlarım mutlaka.
Ayrıntı isteyenler için: Geçen sene oturdukları yerde rayiç bedeller 25bin idi. 10, sonra da 12 teklif ettiler, 15bintl'ye anlaştık. Bu sene de pazarlık edeceklerini bildiğimden ben geçen senenin rayiç bedelini istedim (25bin tl). Bu sene rayiç bedeller 35bin olmuş. Neyse sonra "Tefe Tüfe olsun iki tarafa da adaletli olur" dedim. Yok diyorlar, 20bintl teklif ettiler, sonra 22olsun dediler. Ben kabul ederdim de eşim kabul etmiyor "Tefe Tüfe'ye de itiraz edilir mi?" diyor. Seneye yine sorun olacak, ne yapsam? Bir de evelki sene çok düşük kira ödüyorlardı, senelerce düşük kirada oturdular. Biz evi satmayı düşündük, sonra vazgeçtik. Şimdi de "bize satın evi, biz almak istiyoruz" diyorlar. Evi satın almayı düşünüyorlar da bir tefe tüfe ödeyemiyorlar mı?
ev sahibi kimseyi düşünmek zorunda değil ama yasal sınırların da dışına çıkması gerekmiyor.Peki neden ev sahibi asgari ücretliyi düşünmek zorunda? Kiracı vergisini ev sahibine mi veriyor? Ev sahibi kiracısına bakmakla yükümlü değil. Bu dediklerininizin hesabını devletten sorun.
Sizinle konuşacak birşey zaten en başında yoktuİstanbulda metronun dibinde 2024 yılında bir evin kirası için anormal bulmuyorum. Siz buluyorsanız zaten konuşacak bir şey yok
Ona bakarsanız aldıgınızda farzı mısal 50 bınse sımdı ev 2 milyon.. Gıdıpte 2 milyondan ev alıp kus kadar paraya kıraya verıp zarara ugramıs magdur olmus gıbı davranmanız garıp dogrusu..
Ev geçim kaynağı degıl, barınma ıhtıyacıdır... Kiracıları cekmek istemeyen parasını koysun faıze kıra gıbı getırısı olsun ozmn. Aaa pardon faiz haramdı sorryy..
İstanbulda metronun dibinde 2024 yılında bir evin kirası için anormal bulmuyorum. Siz buluyorsanız zaten konuşacak bir şey yok
Tabiki de sadece ev sahipleri değil zaten devlet devlet olsa herkese bi durun herkes ne kafasına göre zam yapıyor deseydi olay hiç bir zaman bu şekilde olmazdı. Siz şimdi diyorsunuz ki İstanbul kira getirisi olan bir kişi market alışverişini göremiyor bizde diyoruz ki geçtik market alışverişi kafamızı sokacak evin kirasini bile ödeyemiyoruz. Kesinlikle haklısınız orta yolu bulmalılar .Bunun sorumlusu ev sahipleri mi veya sadece ev sahipleri mi? Enflasyonu düşük gösterip memurun, emeklinin, asgari ücretlinin hakkına girenler ve ülkeyi Nas Ekonomi Modeli ile bu hâle getirenler mi? Ev sahipleri zam yapsalar ne olur, ağzım yüzüm demeden eriyor, altı ayda para o kadar değerini kaybediyor ki, İstanbul’da ortalama bir kira geliri olan kişi, ailesinin aylık market ıvır zıvırını karşılıyor.
Bu konuda ev sahipleri de kiracılar da ortayı bulmalılar; bir yanda gerçek olmayan enflasyonla açıklanmış kira zam oranları, diğer yanda maaşı olması gerektiği gibi artmayan kiracılar var. Müthiş bir kaos yaratıyor bir durum.
Lâkin şu da var, her sene dairenizin emsal veya ilk defa kiraya veriyormuş gibi rayiç kira bedelini isteyemezsiniz. Beş yılın sonunda bile, emsallere göre uygun oturma hakkı var kiracınızın hukuki olarak, buna hakkaniyet indirimi deniyor. Her sene insanların tepesine dikilip, misal ben size evi 10’dan verdim; bu sene emsalleri 25, bana 25 bin kira vereceksin diyemeyiz.
cebini düşünmek ev sahibinin mecburiyeti değil evetBen de büyük şehirdeyim, hatta deprem bölgesi. Depremden snr inanılmaz arttı kiralar. Zam oranı%25ken ev sahibim 200den fazLa yaptı. Çıkmadım, evlere güvenemedim taşınma masrafı daha fazla geldi.... Ha doğru mu? Değil. Ama ev sahibim de emekli olmuş zorla bi ev almış hala da çalışmaya devam ediyor. İhtiyacı var ki adam emekli olduğu halde hala çalışıyor. Benim kiram uzun yıllardır kiracı olduğum için bi tık daha iyi. Ben bugün çıksam min 5bin daha katar kiraya verir. Önceki sene 2bin bile olmayan kiram iki senede bu kadar arttı. Ama aynı oranda enflasyon da arttı. E şimdi adam zam yapmasa aldığı kira çerez parası bile olmayacak. Benim cebmi düşünmek ev sahibinin mecburiyeti değil ki
evin normal değeri bu evetSizinle konuşacak birşey zaten en başında yoktusiz yerine göre yasal kanun yerine göre herşey makul diyen birisiniz. Demek ki evinizin normal değeri bu kadar bu yani bunu kabul etmek niye bu kadar zor anlamıyorum
Doymadılar doymuyor lar. Bırazda bunları bu hale getirende kiracılar. Kabul edem yada ama onda dogalgaz ama mutfak guzl dıyıp herseye atlayan kıracılar.. Baktılar ne yapsak kabul etcekler dıyıp ıyıce kudurdular.sorun da zaten biraz burada. doğru bir ekonomik modelde 2M'luk bir emlağın kira getirisi evin içine yapılan yatırıma göre aylık %0,4 ile %0,8 olması gerekiyor ve bu hesapta 8K ile 16K arası olması gerekir. öte yandan içinde köpek bağlasan köpeğin bile orada barına hakkını kullanmak istemeyeceği evlere 50k istiyor utanmazlar.
Oralar neresi hiç bilmiyorum ama anadolu yakası kadıköy-kartal metro hattı üstünde.hacıhüsrev ya da gülbahçe de metronun dibinde
Bızde uymadık yuzde 500 luk zam yapıldı o donemde.. Fedakarlıksa dıbını yapıyoruz ama en ufak itırazda cıkın dıyen tefe tufeyı bıle takmayan ev sahiplerine yeterı kadar fedakarızBu arada bu %25 zam kisitlamasina da hic uymadim.Kiracimla konusarak uzlastik tufeye yakin bir oranda zam yaptik.Kendi kirama da direk tufe oraninda zam yaptim.Herseyin zamlandigi bir ortamda ki o sene ozelde de kamuda da %25ten fazla zam oldu fedakarligi sadece ev sahiplerinden beklemek hic dogru bir tutum degil.
Valla bende ev sahibi ne söylese kabul ediyorum . Çünkü şu an evden çıkmak için tekrar bir masraf yapsam en az yüz bin harcayagim . Dedikleri gibi daha uzak yere ebesinin nikahina gidebilirim . Kaldı ki gitmeyi çok isterim ortada kalsın ama bu da zor oluyor . Esya sürekli tasinmaktan eskiyor . Bizde her sene yüzde 300 zam yapıyoruz kiraya . Bu sene artık Tüfe oranında yapmazsa mahkemeye vereceğim . Biraz da o uğrassin .Doymadılar doymuyor lar. Bırazda bunları bu hale getirende kiracılar. Kabul edem yada ama onda dogalgaz ama mutfak guzl dıyıp herseye atlayan kıracılar.. Baktılar ne yapsak kabul etcekler dıyıp ıyıce kudurdular.
Tasınma masrafını goze alıp cıkacaktım bnde. Ev buldum baktım aynı hep yada daha yuksek. Dedım ugraastugıma degmex mecbur verdım.. Uzagı da yakını da aynı oara olmus. Bı ev soruyoruz su para oo yuksek deyınce ama kardesımde falanca yerde daha kotu evı su paraya kıraladı dıye hemn yapıstırıyolar..Valla bende ev sahibi ne söylese kabul ediyorum . Çünkü şu an evden çıkmak için tekrar bir masraf yapsam en az yüz bin harcayagim . Dedikleri gibi daha uzak yere ebesinin nikahina gidebilirim . Kaldı ki gitmeyi çok isterim ortada kalsın ama bu da zor oluyor . Esya sürekli tasinmaktan eskiyor . Bizde her sene yüzde 300 zam yapıyoruz kiraya . Bu sene artık Tüfe oranında yapmazsa mahkemeye vereceğim . Biraz da o uğrassin .
Tefe Tüfe oranında zam istemek ev sahibinin en doğal hakkı. Evinin hakkını istemekte suçlu mu oluyor ev sahibi?Sizin asgarî ücretten haberiniz yok galiba üstüne koyacakları Maksimum 10 bin ₺ daha hadi olsun 30 bin ₺ maas olsun 25 ini zaten siz istiyorsunuz bu insanlar taş mi yesin ? Birde adaletsizlik mi diye yazıyorsunuz utanmadan şu son 3-5 sene haricinde nezaman nerde gördünüz 35 bin ₺ kira? İnsanlar deniz kenarinda 700₺ oturuyordu!
rayiç bedeller diyorsunuz kim bilir kaç yaşında koca insanlarsiniz Birazcık el merhamet insanların size boyun eymesinin sebebi çıkacaklar yeni ev arayacaklar bi emlakciya bı ev sahibine bı taşıyan arabaya altından kalkamıcaz diye ses edemiyorlar . İnsanlar asgari ücrete zam alıyor sagolsun aç gözlü ev sahipleri hemen zamma konma derdinde öbür tarafa götürceniz orda doyasıya yerseniz tefe tufenizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?