- 16 Ağustos 2019
- 2.485
- 7.651
- 158
- 33
- Konu Sahibi mahmut abi
-
Semt derkem. Koy gıbı bır yer denız yok fabrika yok vs. Kiralar 20 25 bın rvler 2,3 milyon... Hanı ust duzey semte gerek yok. Asgarı ucretın 2 katı kıralar her yerde bu ayrımı artık yapsanız mıBenim iki arkadasim kari koca calisiyorlar min 80 aliyorlar ama dusuk kiralari.
He onlarin ev sahibi yapmiyor ama kesinlikle herkes asgari ucret almiyor.
Bugun gibi bir suru ornek var.
Bir arkadasim , dubleks eve ev sahibinin yaptigi zam mi cok buluyordu(Bu arada cok degil). Bir evi vardi kucuk oldugu icin kiraya cikmisti.
Simdi bir ev daha almis
Yakin zamanda bir arkadasin esi isten cikti . Ben cocuklara destek icin hediye alayim,yardimci olayim diye dusundum. Yakin zamanda ev aldigini soyledi
Herkes odeyebiliyor mu diyenler icin yazdim. Parayla imanin kimde oldugunu, kimse bilmez
Parasi olmayan ona gore bir semtte oturur.
Evet ülkede herşey şaka gibiEvet bizimde aynı şekilde yan binaya bakmaya gelen Allah bunlara vicdan merhamet versin diye çıkıyor şaka gibi.
bakın ben de şuan kiracıyım. Bir tane de kirada evim var. İlk yılı daha yeni zam yapacağız ama tefe tüfeye göre yaparsak kadın zorlanır, tek başına yaşıyor. Ortalama bir meblada anlaşırız onun da razı olacağı. Ama şöyle örnekler de var mesela babamın kiracısı kadın iyi bir işte çalışıyor, babamın bir emekli maaşı var, kadının evine kaç katı para giriyordur. Her şeye zam geldi, bu kadın 4 bine oturuyordu. Şimdi bu durumda yüzde yirmi beş mi yapmak lazımdı? Önceki yıllar böyle bir uçurum vardı. Eski kiracılar 4-5e otururken yeni kiracılar 15-20ye oturuyordu. İki taraf için de diyorum çünkü olayın iki tarafındayım da, makul olmak lazım. Kiraların ortalama 35 bin olduğu yerde konu sahibinin tefe tüfeyle 24 bin istemesi makul değil mi?Bı konu sahibine sorar misiniz geçen sene %25 mi yapmış zammı?
Maalesef bu ülkede yemeğe suya benzine de yılda yüzde 200 den fazla zam geliyor ama halkın gücü markete kasaba benzin sirketine yetmediği için sadece evsahiplerine yukleniyorPardon da ne bakmasindan bahsediyorsunuz 1 sene içinde %200 civarlarinda zam yapmaktan bahsediyoruz burda kalkıpta insanların yemeğini suyunu verin demiyoruz.
O konuda katılıyorum. Bir dönem eski kiracılarla yeni kiracılar arasında çok fazla uçurum oldu. O bir kere dengelenir, tabi yeni kiracı seviyesinde değil. Sonraki senelerde de tefe tüfeye göre üç aşağı beş yukarı anlaşılır. Her sene her sene diğer dairelerin fiyatlarıyla karşılaştırmak doğru değil bence de.Konu sahibinin sureklı rayıc bedel bı etrafımdakı evler bu fıyat dıye soylemlerını sahsen gormezden gelemıycem. Bellı ki 2,3 yıldır suren yuzde 25 kuralı dinlenmemiş zaten. Sureklı etraftakı evlerle kıyaslama yapılması da ayrı bir tavır...
Neden herşeyi kendinize göre uyarliyorsunuz herşey isinize geldiği gibi? Kiraciya geldiginde 4-5 e oturuyordu diyorsunuz iyi bir işi vardı diyorsunuz işinden sizene ozaman kiracının yasal hakkı nerde kaldı peki? Kalkıp kiracı size şey deme hakkı var mı bak senin evin var bide emeklin var gel şu kirayı şu kadar yapalım makul olan bişey yok siz sadece işinize geldiği davranıyorsunuz.bakın ben de şuan kiracıyım. Bir tane de kirada evim var. İlk yılı daha yeni zam yapacağız ama tefe tüfeye göre yaparsak kadın zorlanır, tek başına yaşıyor. Ortalama bir meblada anlaşırız onun da razı olacağı. Ama şöyle örnekler de var mesela babamın kiracısı kadın iyi bir işte çalışıyor, babamın bir emekli maaşı var, kadının evine kaç katı para giriyordur. Her şeye zam geldi, bu kadın 4 bine oturuyordu. Şimdi bu durumda yüzde yirmi beş mi yapmak lazımdı? Önceki yıllar böyle bir uçurum vardı. Eski kiracılar 4-5e otururken yeni kiracılar 15-20ye oturuyordu. İki taraf için de diyorum çünkü olayın iki tarafındayım da, makul olmak lazım. Kiraların ortalama 35 bin olduğu yerde konu sahibinin tefe tüfeyle 24 bin istemesi makul değil mi?
İşte cogu kısının katıldığı ve rahatsız oldugu duurm da bu. Hep bır bos evlerle kıyas var ve nedense her ay ustune koya koya da ılerlıyor. Konu sahıbı de deseydi ki kıra su kadardı. Bız sunu yaptık. Bu snee de boyle istiyoruz dese anlasılacak. Ama sureklı rayıc bedeller ıle kendı evını kıyaslaması her yıl olacak iş degılO konuda katılıyorum. Bir dönem eski kiracılarla yeni kiracılar arasında çok fazla uçurum oldu. O bir kere dengelenir, tabi yeni kiracı seviyesinde değil. Sonraki senelerde de tefe tüfeye göre üç aşağı beş yukarı anlaşılır. Her sene her sene diğer dairelerin fiyatlarıyla karşılaştırmak doğru değil bence de.
Barınma ihtiyacından bahsediyoruz sokakta mi yaşayalım?Maalesef bu ülkede yemeğe suya benzine de yılda yüzde 200 den fazla zam geliyor ama halkın gücü markete kasaba benzin sirketine yetmediği için sadece evsahiplerine yukleniyor
Beslenme daha mı önemsiz?Barınma ihtiyacından bahsediyoruz sokakta mi yaşayalım?
Konu sahibi tefe TÜFE ye göre yapalım demiş sonradan oda zaten 24 bin küsur ediyor kiracilarida 22 bin teklif etmiş sanırım kabul etmeyen konu sahibinin kocası ama her iki taraf içinde makul bir fiyat oluyor şuan.O konuda katılıyorum. Bir dönem eski kiracılarla yeni kiracılar arasında çok fazla uçurum oldu. O bir kere dengelenir, tabi yeni kiracı seviyesinde değil. Sonraki senelerde de tefe tüfeye göre üç aşağı beş yukarı anlaşılır. Her sene her sene diğer dairelerin fiyatlarıyla karşılaştırmak doğru değil bence de.
bakın ben de şuan kiracıyım. Bir tane de kirada evim var. İlk yılı daha yeni zam yapacağız ama tefe tüfeye göre yaparsak kadın zorlanır, tek başına yaşıyor. Ortalama bir meblada anlaşırız onun da razı olacağı. Ama şöyle örnekler de var mesela babamın kiracısı kadın iyi bir işte çalışıyor, babamın bir emekli maaşı var, kadının evine kaç katı para giriyordur. Her şeye zam geldi, bu kadın 4 bine oturuyordu. Şimdi bu durumda yüzde yirmi beş mi yapmak lazımdı? Önceki yıllar böyle bir uçurum vardı. Eski kiracılar 4-5e otururken yeni kiracılar 15-20ye oturuyordu. İki taraf için de diyorum çünkü olayın iki tarafındayım da, makul olmak lazım. Kiraların ortalama 35 bin olduğu yerde konu sahibinin tefe tüfeyle 24 bin istemesi makul değil mi?
hiç de işime geldiği gibi davranmıyorum. bizim evimizi kiracı olarak karı-koca çalışan o kadar fazla kişi tutmak isterken biz gittik asgari ücretle çalışan yalnız bir kadına daha uygun bir fiyata verdik. Benim menfaatime bir konu değil. Ancak makul çizgide buluşmalı her iki taraf da. Bir yerde kiralar 15-20yken 4 binlik kiraya yüzde yirmi beş yapacağım diyorsa kiracı bu 5 bin eder. Yasal olabilir ama makul değil. İki taraf da huzurlu olmaz. Her sene çevredeki kiralarla karşılaştırmak doğru değil zaten, ancak ortalama bir kira bedeli varsa tefe tüfeye göre zam yapmak makul olan bence.Neden herşeyi kendinize göre uyarliyorsunuz herşey isinize geldiği gibi? Kiraciya geldiginde 4-5 e oturuyordu diyorsunuz iyi bir işi vardı diyorsunuz işinden sizene ozaman kiracının yasal hakkı nerde kaldı peki? Kalkıp kiracı size şey deme hakkı var mı bak senin evin var bide emeklin var gel şu kirayı şu kadar yapalım makul olan bişey yok siz sadece işinize geldiği davranıyorsunuz.
Karın bır sekılde doyuruyor ama sokakta yasanmıyor hanfendi.. Herseye zam geliyor tabı kı ama konu ekmege yapılan zam degıl suan kıra zammı.. Ona da ses cıkıyor ama en basa gıttıgı için konu elimizden bırsey gelmıyor. Yuzde 51 kesım koyun oldugu için yuzde 49 luk kesımde anca sıkayet edebılıyor.Maalesef bu ülkede yemeğe suya benzine de yılda yüzde 200 den fazla zam geliyor ama halkın gücü markete kasaba benzin sirketine yetmediği için sadece evsahiplerine yukleniyor
Durumları gercekten iyi değilse evet biliyoruz sözleşmede tefe tufe yazıyor normalinde de ona göre artış yapmamız lazım ama bize bir ikramda bulunur musunuz gibi belki nazlanabilir, söyleyebilirler ama ev sahibi bunun şiddetle kabul etmiyorsa itiraz etme hakları asla yok. Sonuç olarak sözleşme boşuna yapılmadı. Bir de bundan da ziyade ve bundan çok daha anormal olani tefe tüfe'ye göre artış vermek istemeyen kiraci evi satın almak istemiyor. Madem o kadar durumunuz var niye tefe tüfeye göre olması gerektiği gibi kira artışı yapmıyorsunuz. Bu resmen bildiğiniz küfür etmek bir şey size.Arkadaşlar, soru başlıkta.
Bugün yoğun olduğumdan yorumlara hemen cevap veremeyebilirim ama akşam okur, yanıtlarım mutlaka.
Ayrıntı isteyenler için: Geçen sene oturdukları yerde rayiç bedeller 25bin idi. 10, sonra da 12 teklif ettiler, 15bintl'ye anlaştık. Bu sene de pazarlık edeceklerini bildiğimden ben geçen senenin rayiç bedelini istedim (25bin tl). Bu sene rayiç bedeller 35bin olmuş. Neyse sonra "Tefe Tüfe olsun iki tarafa da adaletli olur" dedim. Yok diyorlar, 20bintl teklif ettiler, sonra 22olsun dediler. Ben kabul ederdim de eşim kabul etmiyor "Tefe Tüfe'ye de itiraz edilir mi?" diyor. Seneye yine sorun olacak, ne yapsam? Bir de evelki sene çok düşük kira ödüyorlardı, senelerce düşük kirada oturdular. Biz evi satmayı düşündük, sonra vazgeçtik. Şimdi de "bize satın evi, biz almak istiyoruz" diyorlar. Evi satın almayı düşünüyorlar da bir tefe tüfe ödeyemiyorlar mı?
Kusura bakmayın başta siz dediniz konu sahibine yasal olarak hakkınızı almanız gerekir diye bizde bundan bahsediyoruz size geldiğinde yasal olsa bile makul değil diyorsunuz bizde diyoruz ki bu kadar kira makul değil bakın konu size gelince hemen konu nasıl kanun tanimiyor tamamen sizin menfaatinize bir konuhiç de işime geldiği gibi davranmıyorum. bizim evimizi kiracı olarak karı-koca çalışan o kadar fazla kişi tutmak isterken biz gittik asgari ücretle çalışan yalnız bir kadına daha uygun bir fiyata verdik. Benim menfaatime bir konu değil. Ancak makul çizgide buluşmalı her iki taraf da. Bir yerde kiralar 15-20yken 4 binlik kiraya yüzde yirmi beş yapacağım diyorsa kiracı bu 5 bin eder. Yasal olabilir ama makul değil. İki taraf da huzurlu olmaz. Her sene çevredeki kiralarla karşılaştırmak doğru değil zaten, ancak ortalama bir kira bedeli varsa tefe tüfeye göre zam yapmak makul olan bence.
Siz de kiracılar için bu insanlar ne yiyip ne içecek diyorsunuz ev sahiplerine kızarak. Diğer taraftan da 4 bine oturan kiracıyı savunmak için onun kazancından size ne diyorsunuz. Tek taraflı bakıyorsunuz.
Anormal bir zam yok. 9 binde anlaşmışlardı. Orana vurulduğunda yüksek çıkabilir belki. Ama çevredeki evlere ve evin konumuna göre çok düşük.babanızın emekli maaşı ile geçiniyor olmasına karşın bir kadının babanızın gelirinin mislisini kazanıyor olması kadının suçu değil ve bunun tazminatını alır gibi kadından anormal bir zam talep etmeniz de hiç normal değil.
Pardon da kime göre anormal değil ? %95lik bı zamdan bahsediyorsunuz ?Anormal bir zam yok. 9 binde anlaşmışlardı. Orana vurulduğunda yüksek çıkabilir belki. Ama çevredeki evlere ve evin konumuna göre çok düşük.
Anormal bir zam yok. 9 binde anlaşmışlardı. Orana vurulduğunda yüksek çıkabilir belki. Ama çevredeki evlere ve evin konumuna göre çok düşük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?