- 16 Ağustos 2019
- 2.485
- 7.651
- 158
- 33
- Konu Sahibi mahmut abi
-
Maas zammına sevınılmıyor. Ocakta maas zamlı yatmıyor ama ev sahıbı ortak gıbı hemn zamlı istıyor mesela.. Arkadsım ın ev sahıbı maas zamları acıklanınca misal 5 bın zam mı yapıldı hemen arayıp _ohh sukur zam 5 bın bana da 5 bın fazla yatırın kıranıza bu kadar zam yaptım... diyebiliyor şikayet et, cıkmaya kalk fayda yok. Ev yok şikayet etsen muhatap yokBiz de eve girdiğimizde 2.750 idi kiramız. O dönemin en pahalı evi. Bir iki ay sonra kuş kadar kaldı bizimkisi. Sonra zam zamanı 8 yaptı ev sahibi. Yine o zamanın en yüksek rakamlarından. Ama tekrar birkaç aya eridi bitti. Şimdi 15 ödüyoruz ve 15 olduğunda eşimle bi kutlamadığımız kaldı. Daha yüksek de olabilirdi çünkü
Ev sahibimiz eski yeni kiracı farkı da gözetmedi, yeniye de 15e kiraladı bize de 15 yaptı, ona rağmen şükür dedik.
Çünkü durum gerçekten böyle maalesef. Çok şükür ödeyebiliyoruz o yüzden sorun etmiyoruz. Ödeyemeyenlerin Allah yardımcısı olsun. En temel ihtiyacını bile insanın karşılayamaması korkunç bir şey
Pardonda geçen sene kim yasal hakka uyarak kim%25 zam yaptı ? Eğer yasal hakka uyulsaydı burda bu konuyu konuşmazdık eğer yasaya uyulsaydı herkesin kiralari 5-10 bin arasıydı. Şimdide kafalarına göre geçen sene belirlediği fiyattan bu sene devam edilecek sonra biz ev sahibiyiz konunun muhattabi biz değiliz biz kuralara uyuyoruz evet kesin öyledir.herşey işinize geldiği gibi geçen sene %400 zam yapan bile vardiBu sorunun muhatabı ev sahibi değil. Kendilerine belirlenen yasal haktan faydalanmak ev sahiplerinin hakları. Bu ülkede neden kiracılar kira ödeyemiyor diye sormanız gereken kişilere sorunuz.
Sadece ev sahipleri olsa iyi.Maas zammına sevınılmıyor. Ocakta maas zamlı yatmıyor ama ev sahıbı ortak gıbı hemn zamlı istıyor mesela.. Arkadsım ın ev sahıbı maas zamları acıklanınca misal 5 bın zam mı yapıldı hemen arayıp _ohh sukur zam 5 bın bana da 5 bın fazla yatırın kıranıza bu kadar zam yaptım... diyebiliyor şikayet et, cıkmaya kalk fayda yok. Ev yok şikayet etsen muhatap yok
Hani almanya veya baska avrupa ulkelerı ıle kıyaslanıyoruz ya. Zamda yapmıyorlar maaslara ama fıyatlar da stabıl. Zaten bır ulkede enflasyon ne kadar yuksek ise asgarı maaslar da o kadar yıksek oluyor. Baska ulkelerde asgarı ucret ıle calsısan yızde 10 luk dılım ıkem bızde yarısı belkı de kacak olarak fazlası bu maaslara mahkûmSadece ev sahipleri olsa iyi.
Görümcem eski görev yerine servisle gidip geliyordu. Zam yapıldığı an servisçi direkt zam bindiriyordu. Başka türlü gitme imkanları yok, el mahkum kabul ediyorlardı.
Keşke zam yapılmasa da fiyatlar dursa. Zamda gözümüz yok artık
Arkadaşım siz konuyu idrak edemiyorsunuz galiba kimse zaten yalıda oturmak derdinde değil insanlar sadece barımak istiyor bı kafasını sokacak ev bulmak derdinde.Yorumunuz çok saçma olmuş. Sanki mevcut durumda ev fiyatlarının ya da kira bedellerinin bu kadar uçuk olmasının sebebi ev sahipleri.
Ayrıca herkes bütçesine göre bir yerde oturmak durumunda. Mesela bende boğaz manzaralı her sabah keyif kahvemi icebilecegim bir ev istiyorum ama bütçem yetmiyor? Öyle ya da böyle içine girip evlerine mi çokeyim insanların?
10 bın ucuz yıne 150 haneli koyde kıraya 15 ıstedılerArkadaşım siz konuyu idrak edemiyorsunuz galiba kimse zaten yalıda oturmak derdinde değil insanlar sadece barımak istiyor bı kafasını sokacak ev bulmak derdinde.
Sevgilim 1000 nüfuslu yerde yaşıyor köyde kirası 10 bin₺ ??
25-35 için istanbulda lüks semt olmasına gerek yok malesef eli yüzü düzgün bir daire ortalama bir mahallede 2+1 evler o fiyat zatenkaç yıllık kiracılar?
5 seneyi doldurdular mı?
yasal oran maksimum tüfe kadar olabilir
gerçi biz de geçenlerde ev sahibiyle yeni kirayı belirledik, adam tüfe'yi asla kabul etmediği için mecburen %115 zam yapmış olduk
şimdi siz 25 binden bahsediyorsunuz, 25 bin ciddi bir rakam
rayiç bedel 35 oldu diyorsunuz, 35 daha da ciddi bir rakam
nasıl bir muhit, nasıl bir semt orası? lüks bir yer mi?
ve kiracınızın gelir durumu nasıl?
eskiden kira konularında daha net bir ayrım vardı. güzel muhitler, güzel evler her zaman pahalıydı
geliri az olan insanlar için de kötü muhitlerde daha ucuz kiralar mevcuttu
şimdi artık kötü muhitlerde bile kiralar fırlamış durumda
şu an bahsettiğim ayrım ortadan kalktığı için kiracılara "bütçeni aşıyorsa daha ucuz ev bul" gibi öneriler de yapılamaz oldu
Doğrudur inanırım gerçekten. Kirasını ödeyemeyip 80 yaşında çöp toplayan insan biliyorum ya burda konuşanlar evleri olan işleri olan normal şekilde idare edebilen insanlar ama normal olmayan ve yaşamaya çalışan bı kesimde var onu görmek istemiyorlar evleri olmasa kirada yaşayıp aynı şeye maruz kalsalar anlarlar.10 bın ucuz yıne 150 haneli koyde kıraya 15 ıstedıler
Isterse evıme 3, 4 maas gırsın. Neden haksız sekılde ev sahıbıne vereyım. Neden parama ortak olsun. Hakkı neyse odur. Fazlası neden. Evı almak istiyor ama 2 bın veremiyor tarzı soylemlerde ne kadar çirkin. Belkı kredı cekıp kıra gıbı onu odeyecek. Belkı altını var arsası var satacak.Doğrudur inanırım gerçekten. Kirasını ödeyemeyip 80 yaşında çöp toplayan insan biliyorum ya burda konuşanlar evleri olan işleri olan normal şekilde idare edebilen insanlar ama normal olmayan ve yaşamaya çalışan bı kesimde var onu görmek istemiyorlar evleri olmasa kirada yaşayıp aynı şeye maruz kalsalar anlarlar.
Çünkü bizim kafamız millet olarak böyle çalışıyor. Yağ değerlenir millet yağa zam yapmak için depolara saklar birisi kalklar kiraya %100 zam yaptım der öteki %150 yapmaya çalışır kim kime ne geçirsem derdinde .Sadece ev sahipleri olsa iyi.
Görümcem eski görev yerine servisle gidip geliyordu. Zam yapıldığı an servisçi direkt zam bindiriyordu. Başka türlü gitme imkanları yok, el mahkum kabul ediyorlardı.
Keşke zam yapılmasa da fiyatlar dursa. Zamda gözümüz yok artık
Arkadaşım Van a gidecek en kotu 20 bin diyor . Yani gerçekten cok pahalı bir ülke oldu . Yaşama fırsatı yok . Eskide kirada oturanlar beşe, ona veya on beşe oturuyor benim oturduğum yerde mesela yeni kiralamak isteyenler otuz istiyorArkadaşım siz konuyu idrak edemiyorsunuz galiba kimse zaten yalıda oturmak derdinde değil insanlar sadece barımak istiyor bı kafasını sokacak ev bulmak derdinde.
Sevgilim 1000 nüfuslu yerde yaşıyor köyde kirası 10 bin₺ ??
hakkı neyse o’daki hakkı neye göre belirleniyor? Tefe tüfe bunun için var. Konu sahibi de ona göre zam yapmak istiyor yani hakkı olanı istiyor.Isterse evıme 3, 4 maas gırsın. Neden haksız sekılde ev sahıbıne vereyım. Neden parama ortak olsun. Hakkı neyse odur. Fazlası neden. Evı almak istiyor ama 2 bın veremiyor tarzı soylemlerde ne kadar çirkin. Belkı kredı cekıp kıra gıbı onu odeyecek. Belkı altını var arsası var satacak.
Bu artık seye benzıyor ustu bası temız yırtık olmayanların kaymakamlıga Kızılaya gıdıp yardım almasının garip olarak lanse edılmesıne.
Paran yoksa zor gecınıyorsan pıs, yırtık gıyınıceksın.
Paran yoksa ahırda yasa
Evet bizimde aynı şekilde yan binaya bakmaya gelen Allah bunlara vicdan merhamet versin diye çıkıyor şaka gibi.Arkadaşım Van a gidecek en kotu 20 bin diyor . Yani gerçekten cok pahalı bir ülke oldu . Yaşama fırsatı yok . Eskide kirada oturanlar beşe, ona veya on beşe oturuyor benim oturduğum yerde mesela yeni kiralamak isteyenler otuz istiyor
Bı konu sahibine sorar misiniz geçen sene %25 mi yapmış zammı?hakkı neyse o’daki hakkı neye göre belirleniyor? Tefe tüfe bunun için var. Konu sahibi de ona göre zam yapmak istiyor yani hakkı olanı istiyor.
Konu sahibinin sureklı rayıc bedel bı etrafımdakı evler bu fıyat dıye soylemlerını sahsen gormezden gelemıycem. Bellı ki 2,3 yıldır suren yuzde 25 kuralı dinlenmemiş zaten. Sureklı etraftakı evlerle kıyaslama yapılması da ayrı bir tavır...hakkı neyse o’daki hakkı neye göre belirleniyor? Tefe tüfe bunun için var. Konu sahibi de ona göre zam yapmak istiyor yani hakkı olanı istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?