Evet umarım kendine layık bir kiracı bulur. Aslında onun için ideal kiraciyim. Çıkmamı da istemiyor. Bana siz zam aldınız diyor. Ben yüzde 20 zam aldım. Hattı sene başındaki ile beraber toplamda yüzde elli olsun. Kiraya her yıl yüzde 100 zam veriyoruz begenmiyorlar. Zaten canımı sıkan da bu. Her yıl huzursuzluk.bundan sonra ev sahipleri maksimum açıklanan tüfe oranı kadar zam yapabilir
bu da senin yeni kiran için zaten 18 bin yapıyor
18 bine yani yasal artışa bedava mı oturacaksınız diyen bir embesil senin ev sahibin
niye duygusallaşıyorsun? sürüm sürüm süründürmen lazım bu o.. çocuğunu
bu ev sahiplerinin kabadayılıkları anca karşılarında yasayı ve haklarını bilen akıllı kiracılara kadar
akıllı kiracılara asla sökmüyor bu numaraları
bi kere bağırsan şuna hiçbir şey yapamaz aslında
bi daha sana telefon etmeye korkar şerefsiz
yetti bu ev sahiplerinin doyumsuzlukları bu ülkede
%25 az diye ağladılar, tamma %25 de kalktı. şimdi %65'i beğenmiyorlar
emin ol sen %100 zam da yapsan memnun olmayacak
%500 bile zam yapsan asla memnun olmaz bunlar o yüzden hiç boşu boşuna duygusallaşma
yalnız...
ben senin yerinde olsam 18'den bir kuruş fazla vermem ama bi yandan da ev bakarım
çünkü ev giriş üstü dedin. üst katlar daha aydınlık dedin
saçma salak bi eve 18 vereceğine daha iyi seçenekler var mı ona da bi bakman lazım
her ev sahibi şerefsiz değil sonuçta belki daha iyi daha güzel bir eve geçersin ve karşına insan evladı bi ev sahibi çıkar
o da şans artık
O yüzden artık onun evinde oturmak istemiyorum. Zaten her yıl yeni kiracı gibi kira beklentisi var. Sıfır eve geçerim o zaman daha iyi. Buranın site yönetimi de şahıslara geçti çok kötü oldu zaten.
Ama şansıma tüküreyim öbür ev sahibi kötü denk geldi diye onla hiç ugrasmak istemedim başka ev baktım. Bu sefer ev sahibine göre seçtim gene böyle denk geldi. Kiracısı baya ovmustu ev sahibini.
Aynı dönemde arkadaşım taşındı. Bizim mesela 5 bin için tartistigimiz dönemde onun ev sahibi.4500 yapmıştı. Hiç tartışma olmadı aralarında çünkü adam tefe tufeyi aşmadi. Aynı dönem ev sahibim bana sizin orda 8 bin oldu ben 6 istiyorum diye lutfeder gibi konuştu. Bir de indirim yaptığını falan düşünüyordu. Ben en fazla 5 bine çıkarım falan demiştim. Kabul etmedi ama yapacak bir şeyi yoktu. Yüzde 25 odememdense mecbur kabul etti gibi oldu bir ay sonra evi satışa çıkardı. Bir yıl sonra güya kayincosuna sattı. Şu an kayınço ile muhatabım