Servis olmasa da gerekirse kendim de bırakırım ama ben zaten tüm şartları zorlayıp arkadaş ortami değişmesin diye aynı yerden ev tuttum. Arkadaşları sayesinde çok ozguvenleri yerine gelmişti. Annemler de başka ilçede tokide oturuyor. Ora daha uygun oraya da geçsem olur daha da kolay olur hatta. Ama işte bu evi tutmadan önce ev sahibine göre ev tuttuk. Bizden önceki kiracıdan pandemi dönemi kira bile almamış. Adamların başka yerde iki evi vardı orayı satıp burdan ev aldılar bizden önceki kiracı öyle çıktı. Biz özellikle sorduk satmayı yada kendiniz oturmayı düşünüyor musunuz diye. Niyetim çünkü büyük ortakulu küçük ilkokulu bitirene kadar kirada kalmak sonra ev borç işlerine girmek.Ev yatırım aracı olmasaydı bu durumlar işe karşılaşmazdık. Hele de toki evlerine böyle mikrop emlakçıkların üşüşmesi rezalet. Allah hepsini bildiği gibi yapsın. Türkiye’nin hiç bir ilinde toki kirası asgari ücreti geçemez aslında. Neyse bence yasal oran neyse yapıp gönderin. Çok istiyorsa mahkemeye versin uğraşsın dursun.
Siz de okulu servis olan okullara göre seçin. Küçük olsun ev kendi evinize gidin. Benim de 2 çocuğum var mini minnacık annemin evi var orda yaşıyoruz. Allah elimizden almasın inş kafamız rahat şükür. Ben çocuklara işe yakın okullar buldum dağıtıyorum sabah. Akşamda topluyorum geçiyoruz eve
Şansıma mi diyeyim ne diyeyim bilmiyorum.
Keşke devlet satılık ev yapacağına kiralık ev yapsa. TOKİ nin yaptığı bir sürü ev var ama kıralara hiç faydası yok. Kiralık olsa bu evler devlet yasal orandan zam yapardı mesela.
Yada şu yabancı nüfusu gitse artık. Özellikle oturduğum bilgede zengin Arap çok. Suriyeli değil. İşleri güçleri de başka ülkede aslında. Sırf gezmek için peşin para verip ev tutuyorlar. Piyasa yükselip duruyor. Yoksa Türklerin geliri belli. Zaten durumu daha iyi olan ev alıyor. Maaşlar belli seviyede.
Sadece barınma ve boğaz tokluğu da insanın zoruna gidiyor. Şimdi ev almak da imkansız. Vakti ile alsam kiramin kaç katı altında olacaktı. Korktum yüksek taksitler ödemekten.. kiralarin böyle olacağını bilemedim.