Siz kocanız gibi, kendi kızını karısını zorla kapatan, ağzından namusu düşürmeyen ama dışarıda kafasına göre takılan adamları ne sanıyordunuz ki? Bu tiplerin hepsi böyle. Kendi karısını kapatır, başkasının karısını kızını dikizler. Hakkatten de kişi kendinden bilir işi.
Şu ettiği
" şimdi biri dönüp bakarsa, ne bakıyon lan dersem, yanındakini nasıl böylegezdiriyon " demez mi? "
lafı bile zihniyetini belli etmiş. Meali şu: kadın erkekler tarafından dikizlenirse, suçlusu kadındır , ve hatta kadını geç, onu o şekilde "gezdiren" adamdır. Gezdirmek de ne demekse artık, sanki köpeğinden bahsediyor.
Kocanız size bir birey olarak saygı duymuyor. Namus timsali takılması filan da, dediğim gibi, dışarda kimbilir nasıl bakıyor elin kadınına. Herkesi de kendi gibi sapık fikirli sanıyor.
Ben en çok şunu anlamıyorum. Bu derece hayat görüşlerinizin farklı olduğu adamlarla neden evleniyorsunuz? Evlilik öncesi tatlı mı geliyor bu iğrenç baskılar, yoksa neden yani? Cidden aklım almıyor. Bu adamlar bir gecede bu kafaya gelmiyorlar ya, illa ki biliyordunuz böyle olduğunu. Ben cidden anlamıyorum, bazı kadınlar neden bu adamlarla nikah sonrası aynı hayatı paylaşırken yaşayabilecekleri sıkıntıları düşünüp öngöremiyorlar. Yoksa bu ileri zeka gerektiren bir yetenek mi... Gerçekten benim en çok şaştığım şey budur bu konularda.