İzmir’de sosyalleşme sorunu

Nüfusu en az olan sehrimiz ya, o bakimdan:)
Siz dedigimi düşünün, kendinizi degistirin/gelistirin ve biraz pozitif olun, o zaman daha guzel uyum saglarsiniz yasadiginiz yere.

Bu üslup ile cevre edinmeniz cok zor çünkü
Eh sizin gibi çevrem olacaksa zaten mağara daha cazip gelir canım sizin gibi arkadaşım olmasın zaten Allah korusun böyle insanlara böyle üslup 🙂 yukarı çıkıp okursanız nazik insanlarla nasıl konuşmuşum 😉😉

benim eşim İzmirli , ben orada okudum .
Buyuk şehirlerde sosyalleşmemek zordur , herkes kendi telaşında , koşturma iş hayatı .
İzmir insanı çok sicakkanlindemislwr ama eş durumundan İzmirli birisi olarak İzmirliler kendileri gibi olmayanı kabul etmezler , sürekli sonradan gelenleri beğenmeme huyları vardır .

Siz gidip geleceğiniz , samimi ilişkiler kuracağınız birilerini arıyorsunuz ama belirli bir yaştan sonra hele iş hayatı da yoksa bulmak zor olabiliyor , belediyenin semt evlerinde çok güzel kursları oluyor orada şansınızı deneyin .

Bizde istanbuldan geldik eşimin is dolayisi ile. Cocuk yokken Eşimle arkadaştık. :) izmir kazan biz kepçe heryeri gezdik öğrendik. Doğma büyüme istanbullu olarak her şehrin tabiki kendine göre has bir güzelliği vardır ama izmir cok farklı oldu benim için. Ben çok sevdim. Istanbuldan hic farkı yok Eminönü Mahmutpasa nasil ise izmirin kemer altısı o. Istanbulda ineyim Boğaz havası alayım bi cay içeyim dersen izmirde körfez havası var böyle hafif yüzüne meltem vurur cay içerken her yerde belediyenin cafeleri var.
Evlenince zaten insanın çevresi değişiyor bi kere bekar arkadaşlarin seni birakiveriyor birden bi bakmışsın eşinin arkadaslarinin karısı senin arkadaslarin olmuş falan neden söylüyorum evlilik insanın hayatını tamamiyle degistiren birsey. Haklısın birde üstüne başka bir memleket olunca bunalmış olabilirsin. Sen evine eşine sımsıkı tutun inan bir yerden sonra evimde evim diyeceksin cok normal.
Hosgeldin tekrar 💐
Neden evlenince o cevre gidiyor hala anlamış değilim. Bizde de aynı şey oldu .Eşinin arkadaslari ile anlasamazsan yandın 😊

benim eşim İzmirli , ben orada okudum .
Buyuk şehirlerde sosyalleşmemek zordur , herkes kendi telaşında , koşturma iş hayatı .
İzmir insanı çok sicakkanlindemislwr ama eş durumundan İzmirli birisi olarak İzmirliler kendileri gibi olmayanı kabul etmezler , sürekli sonradan gelenleri beğenmeme huyları vardır .

Siz gidip geleceğiniz , samimi ilişkiler kuracağınız birilerini arıyorsunuz ama belirli bir yaştan sonra hele iş hayatı da yoksa bulmak zor olabiliyor , belediyenin semt evlerinde çok güzel kursları oluyor orada şansınızı deneyin .
Evet biraz öyle maalesef, bahsettikleri gibi aşırı sosyal olduklarını sıcakkanlı olduklarını düşünmüyorum en azından hepsi öyle değil. Benim oturduğum yer öyle değil sitelerdeyim mahalle bakkal tarzı değil herkes normal yaşantısında. Farklı kursları varmış arkadaşlar yardımcı oldu sağ olsunlar onları araştıracağım. Uzun ve nahif yanıtınız için teşekkür ederim 🌸💕

Neden evlenince o cevre gidiyor hala anlamış değilim. Bizde de aynı şey oldu .Eşinin arkadaslari ile anlasamazsan yandın 😊
Neden gidiyor o çevre; açıkçası oda evlendi bu da evlendi ne güzel Allah mutlu mesut etsin filan derken bence içten içe bir kıskançlık oluyor hele birde görüştüğü kişi yoksa eğer. Ben şahsen bu şekilde düşünüyorum ya ben sırf taki takmaktan kaçan arkadaş gördüm ya onun icin gorusmeyen :) evlilik olgunlasma suresi olduğunu düşünüyorum linclenmeyeyim de şahsi fikrim hür iradem Öyle düşünüyorum

İnsan belli bir düzeni arkadaşlığı vs. bırakınca onu özlemesi kadar doğal bişey yok. Hem İzmir'in her İlçesi aynı sıcak kanlılığa sahip olamaz bence. Sizin nerde oturduğunuz da sosyallıgınızı etkiliyordur. İzmirli arkadaşlar zaten nasıl sosyalleşeceğinizi hangi kurslara katılabileceğinizi söylemişler. İzmir'de olmadığım için bilemiyorum ama şunu tavsiye edebilirim ki, psikolojik olarak mutlu hissetmediğiniz, stres yaptığınız bir zamanda çocuk yapmayın lütfen. Çünkü çocuk demek sizi daha çok eve kapatmak demek. Gerçekten anne olmak istediğin zaman da inşallah yavrunuzu kucağınıza alırsınız🙏

Akrabalarım var İzmir'de. Çevreleri geniş. Komşuluk ilişkileri güzel. Ege'nin insanı çok sıcakkanlıdır.
Belki sonradan gittiğiniz için adapte olmakta zorlanıyorsunuz.
Yada belki farketmediğiniz bir mesafe koyuyor olabilir misiniz insanlarla araya?

Akrabalarım var İzmir'de. Çevreleri geniş. Komşuluk ilişkileri güzel. Ege'nin insanı çok sıcakkanlıdır.
Belki sonradan gittiğiniz için adapte olmakta zorlanıyorsunuz.
Yada belki farketmediğiniz bir mesafe koyuyor olabilir misiniz insanlarla araya?
İnsan yok ki mesafe koyayım arama doğru düzgün insanla sohbet etmedim ki hayır aksine ben fazlasıyla güler güzlü karşımdaki adım atsa ben 10 adım atacak kişilikte bir insanım. Sevmediğim insanlara tabiki mesafe koyarım herkes gibi kim sevmediği hoşuna gitmediği insanla mesafe koymsz Allah rızası için sadece ben mi yapıyorum sanki. Burslarda öyle bir şey yok zaten insan yok diyorum neyin mesafesini koyabilirim olmayan kişilere.

İnsan belli bir düzeni arkadaşlığı vs. bırakınca onu özlemesi kadar doğal bişey yok. Hem İzmir'in her İlçesi aynı sıcak kanlılığa sahip olamaz bence. Sizin nerde oturduğunuz da sosyallıgınızı etkiliyordur. İzmirli arkadaşlar zaten nasıl sosyalleşeceğinizi hangi kurslara katılabileceğinizi söylemişler. İzmir'de olmadığım için bilemiyorum ama şunu tavsiye edebilirim ki, psikolojik olarak mutlu hissetmediğiniz, stres yaptığınız bir zamanda çocuk yapmayın lütfen. Çünkü çocuk demek sizi daha çok eve kapatmak demek. Gerçekten anne olmak istediğin zaman da inşallah yavrunuzu kucağınıza alırsınız🙏
Ben kendimi çocuk için hazır hissediyorum anne olmayı artık düşünüyorum, zaten çocuk sayılacak yaşta veya yeni evli sayılmam artık yaşım da geçiyor hem biz istedik diye hemen olacağı ne malum her şey nasip ne zaman nasip olursa o zaman olacaktır. Teşekkürler

İnsan yok ki mesafe koyayım arama doğru düzgün insanla sohbet etmedim ki hayır aksine ben fazlasıyla güler güzlü karşımdaki adım atsa ben 10 adım atacak kişilikte bir insanım. Sevmediğim insanlara tabiki mesafe koyarım herkes gibi kim sevmediği hoşuna gitmediği insanla mesafe koymsz Allah rızası için sadece ben mi yapıyorum sanki. Burslarda öyle bir şey yok zaten insan yok diyorum neyin mesafesini koyabilirim olmayan kişilere.
Ne kadar streslisiniz, klavyenizden fışkırmış resmen. Sakin ☺️

Hangi semttesiniz? Kış biraz uzun sürdü izmirliler olarak depresyondayız topluca. Hava ısınınca normale döneriz 😂

Şaka bir tarafa gerçekten kışın izmirde hayat duruyor, herkes evlere kapanıyor, evlerde toplanıyor. Yaza doğru daha çok insanla karşılaşır, iletişim kurarsınız.

Ben de bu evime kış başı taşındım. Komşularla merhabadan öteye gitmedi yaza kadar. Yazın bir kaynaştık üç senedir ayrılamıyoruz. İşten dönünce kapıdan da olsa bir uğrayıp görüyoruz birbirimizi.

Ne kadar streslisiniz, klavyenizden fışkırmış resmen. Sakin ☺️

Hangi semttesiniz? Kış biraz uzun sürdü izmirliler olarak depresyondayız topluca. Hava ısınınca normale döneriz 😂

Şaka bir tarafa gerçekten kışın izmirde hayat duruyor, herkes evlere kapanıyor, evlerde toplanıyor. Yaza doğru daha çok insanla karşılaşır, iletişim kurarsınız.

Ben de bu evime kış başı taşındım. Komşularla merhabadan öteye gitmedi yaza kadar. Yazın bir kaynaştık üç senedir ayrılamıyoruz. İşten dönünce kapıdan da olsa bir uğrayıp görüyoruz birbirimizi.
Arkadaşın yazdığı şey bilerek mesafe koyuyor olabilirsiniz dediği şeye istinaden cevap yazdım stresli olduğumu nereden çıkardınız? Tabiki kendimi ifade edeceğim çünkü alakasız yorumlara tepkim oluyor herkes gibi
Evet biraz kış dolayısıyla olmuş olabilir zamanla her şey düzelir diye düşünüyorum teşekkürler 🙏🏻

Sosyalleşmeden kastınız arkadaş dostluksa belli bir yaşta zor. İş, kurs okul olursa belki. Apartmanlards artık kimse kimseye bakmıyor, her yer böyle. İstanbulda büyüdüğünüz için çevreniz var zaten, şimdi sıfırdan gitseniz İzmirden farkı olmaz.
İzmirliler de yabancıyı pek kabullenmez, sahilde yapacağınız sohbetler de size aradığınız çevreyi vermez zaten. Zamana bırakın, iş ya da kurs durumlarında merhaba diyeceğiniz insnalar muhakkak olcaktır ama beklentiniz düşürüp biraz kendi kendinize yetmeye bakın.

Sosyalleşmeden kastınız arkadaş dostluksa belli bir yaşta zor. İş, kurs okul olursa belki. Apartmanlards artık kimse kimseye bakmıyor, her yer böyle. İstanbulda büyüdüğünüz için çevreniz var zaten, şimdi sıfırdan gitseniz İzmirden farkı olmaz.
İzmirliler de yabancıyı pek kabullenmez, sahilde yapacağınız sohbetler de size aradığınız çevreyi vermez zaten. Zamana bırakın, iş ya da kurs durumlarında merhaba diyeceğiniz insnalar muhakkak olcaktır ama beklentiniz düşürüp biraz kendi kendinize yetmeye bakın.
Evet haklısınız ben biraz sosyal çevreyi seven biriyim kalabalıkta büyüdüm okul iş full kalabalıktı şimdi yalnız kalınca boşluğa düşmüş gibi oldum. Kendi kendime yetiyorum elbette her yere tek gidiyorum alışverişe oraya buraya eşim de götürüyor onlarda sıkıntı yok ama beklentimi düşürmem gerekiyor doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim 🌸🙏🏻

Merhaba arkadaşlar ben istanbuldan izmire gelin geldim 1,5 senedir buradayım. Ve büyük bir alışma süreci yaşıyorum. Arkadaş edinemiyorum, iş bulamıyorum. Kurslara kayıt oldum aramadılar. İş başvuru kaç kere gittim olmadı, çocuk gelişimi mezunuyum farklı sektörde de bakıyorum ama tecrübe istiyor denk düşmüyor bir türlü. Bu durum beni strese ve üzüntüye yol açıyor evliliğime de yansıtıyorum. Stresten hastalık oldum alerjik tüm vücudum kabardı hastalığı araştırdığımda stres kaynaklı diyor düşünmekten olmuş. Eşimi seviyorum severek evlendik ama bazen bi anda ayrılmak istiyorum İstanbul’a geri gitmek istiyorum diyorum (biraz çocukça gelebilir bende farkındayım bunun) eşim çok seviyor ben yeterim sana diyor ama nasıl yetsin işe gidiyor akşam geliyor, alışmam için uğraşıyor ama işte… Kesinlikle ayrılmak istemiyorum ama buralarda da yapamıyorum galiba. Çocuk yap alışırsın diyorlar bu zamana kadar çocuğu stresimden etkilenir tek başıma büyütebilir miyim diye öteledim açıkçası ama yaşım da geçiyor artık çocuk sahibi olmakta istiyorum. Aileme fazla düşkünüm ve duygusal bir insanım bunlar büyük etkenler.
Uzun lafın kısası genel anlamda çok mutsuz hissediyorum evlenerek hata mı ettim diye kendime kızmaktan yoruldum sosyalleşmek için veya genel bir önerisi olan var mı?
Bende senin gibi istanbuldan gelin geldim izmirin eski ilçelerinden birine aynı durumu bende yasıyorum maalesef. Benim buradaki 6. Yılım. Alıştın mı die sorarsan hayır bir kızım var 9 aylık onunla zaman geçiriyorum artık bişe yok😂 sadece eltim var burda bana yakın çok iyi aramız ama bir yerden sonra sıkıyor aynı kişi bide tam olara Dökemiyorsun içini. Bu arada sen benden yine iyisin ama neticede İzmir benim yaşadığım yere göre daha büyük en azından tek başına da bi yere gitmek istesen gidilecek çok yer var. Ayrıca çocuk olursa burada hiç yapamam die düşünme aslında en iyi arkadaş o oluyor sana. Keşke benimde gezip dolaşmak için dazla seçenegim olsa burda bebeğimle her gün cıkardım dısarı güzel oluyor. Birde çocuk olunca birileriyle kaynaşmak daha kolay oluyor. En azından parka gidince konusacagım birileri cıkıyor. Burdan gidecegim günü dört gözle bekliyorum ama hala

Bende senin gibi istanbuldan gelin geldim izmirin eski ilçelerinden birine aynı durumu bende yasıyorum maalesef. Benim buradaki 6. Yılım. Alıştın mı die sorarsan hayır bir kızım var 9 aylık onunla zaman geçiriyorum artık bişe yok😂 sadece eltim var burda bana yakın çok iyi aramız ama bir yerden sonra sıkıyor aynı kişi bide tam olara Dökemiyorsun içini. Bu arada sen benden yine iyisin ama neticede İzmir benim yaşadığım yere göre daha büyük en azından tek başına da bi yere gitmek istesen gidilecek çok yer var. Ayrıca çocuk olursa burada hiç yapamam die düşünme aslında en iyi arkadaş o oluyor sana. Keşke benimde gezip dolaşmak için dazla seçenegim olsa burda bebeğimle her gün cıkardım dısarı güzel oluyor. Birde çocuk olunca birileriyle kaynaşmak daha kolay oluyor. En azından parka gidince konusacagım birileri cıkıyor. Burdan gidecegim günü dört gözle bekliyorum ama hala
Çok teşekkür ederim güzel yanıtınız için çok sağolun içime su serptiniz gerçekten çok haklısınız galiba benim için çok insan var tek değilmişim 🌸🌸🙏🏻🙏🏻
Siz hangi ilçedesiniz ki merak ettim.
Siz hep burada mı oturacaksınız yoksa geçici olarak mı buradasınız

Çok teşekkür ederim güzel yanıtınız için çok sağolun içime su serptiniz gerçekten çok haklısınız galiba benim için çok insan var tek değilmişim 🌸🌸🙏🏻🙏🏻
Siz hangi ilçedesiniz ki merak ettim.
Siz hep burada mı oturacaksınız yoksa geçici olarak mı buradasınız
Kuşadası şuan aydına bağlı ama önceden İzmir’e bağlıymış ondan eski ilçesi dedim. Ayy yok nerde keşke gitsek eşimin iş çevresi burda die gitmiyorrrrrr 😂istabuldada var istese orda da işini yapabilir ama sevmiyormuş orayı haspam😂birde abisiyle ortak çalışıyor onu da bırakmak istemiyor. Bende baktım olmuyor alışmaya çalışıyorum. Ne kadar sevmesemde burayı allahtan bebem var😂

Kuşadası şuan aydına bağlı ama önceden İzmir’e bağlıymış ondan eski ilçesi dedim. Ayy yok nerde keşke gitsek eşimin iş çevresi burda die gitmiyorrrrrr 😂istabuldada var istese orda da işini yapabilir ama sevmiyormuş orayı haspam😂birde abisiyle ortak çalışıyor onu da bırakmak istemiyor. Bende baktım olmuyor alışmaya çalışıyorum. Ne kadar sevmesemde burayı allahtan bebem var😂
Ama birde istanbul benim için çok farklı bir şehir sanırım birde eski hayatımı özlüyorum o yüzden vazgeçemiyorum galiba burdan gitsek önceliğim ist olur. İzmir’i de istedim ama iş diyorrrrrrr😂sinir oldum yine😂

Galiba yanlış okudunuz.
Nasıl bilerek mesafe koyduğunuzu söylemiş olabilirim?

Mesafe her zaman bilinçli değildir.
Bilinçli olmak zorunda da değil.
Yani sorum bir yergi veya itham içermiyor lütfen rahat olun.

İnsanın olmayışından değil, temas ettiğiniz insan olmayışından muzdariptiniz. İnsan yoksa, seyrekse etrafınız; kendinize uygun birini bulmanız daha düşük bir ihtimal.

Öyle çok gezilecek yerler yok yav Çeşme Efes bu taraflar bana uzak baya. Çevre ilçeleri hep gezdim gördüm onda sıkıntı yok eşim de gezidiyor kendim de çıkıyorum ne zaman istersem ama koskoca İstanbullu birisi İzmir’den çabuk sıkılıyor 🥹🤣🤣🤣
Gezmek diyince çeşme ve efes nerden aklina geldi ki 🤣 nerde oturuyorsun bilmiyorum ama sahile 5 dk mesafedeyim inip yüruyorum sonra gidip kahve iciyorum geri yürüyüp geziyorum zaten normalde spordayim ama istanbullularda bu sorun var siz o tıkış tıkış şehire alışmışsiniz :27:

Back
X