Siz hem evliliğe ,hem yeni bir yere taşınmaya, hem de çok düşkün olduğunuzu söylediğiniz ailenizden ayrı kalmaya tümden ,aynı anda adım atmışsınız.Üçüne aynı anda adım atmak ,duygusal zekası yüksek biri için evet zorlayıcı olabilir ama inanın geçecektir.Kurslara kayıt oldum,geri dönüş alamadım diyorsunuz.Halk eğitim kursları normalde geri dönüyor mesela.Ben kendimden biliyorum.13 yıl önce biz de Güney Ege de bir ilçeye yerleştik ve sizin gibi yeni evli olmadığım halde zorlanmıştim ki herkes buralara yerleşmeye hep can atar.Yeni yere adapte olmak biraz zaman alabilir lakin sırf bunlar yüzünden ayrılmayı düşünmek anlamsız.Evliliğinizin kökünde bir probleminiz yoksa neden ayrılasiniz? Hemen çocuk yapmamanız da isabet olmuş bu arada adapte olmadan.Size tavsiyem mutlaka çalışın.Eşiniz çok kazansa bile bu sizi her yönden tatmin etmezki. Çalışarak çevre edinmeniz çok daha kolay.Komşulara gelince, artık komşuluk yapılan yerler o kadaar azaldı ki ,onlar da eskilerden kalanlardır.İzmir çok güzel yer ,imkanları gani bizim yerleştiğimiz yere göre.Biraz daha gayret içinde olmalısınız