- 18 Mart 2010
- 5.928
- 2.702
- 448
Sağol canım inşallah senide tebrik ediyorum sanada az kaldı
Haftayı bilmiyorum hastalık devam ediyo bide antibiyotik içiyorum sindirim sistemini etkiliyo bakalım hayırlısı
Sagol canim yagiz ilk kez hasta oluyor o yuzden alisamadim daha canim..acemilik:) gece uykusuzlugu cok fena bir de..hemen iyilessin de baska birsey istemiyorum..yağızada çok geçmiş olsun canım çocuklar küçükken çok hastalanıyolar benimde oğlum çok hastalanıyodu küçükken yazın ortasında zatüre başlangıcı oluyodu hep
üstünü hiç örtmez uyurken durmadan açar bizde uyku tulumu aldık onunla idare eder işte bide yaşı büyüdükçe okadar hastalanmıyolar ay maşallah diyimde nazar değmesin yavrucaklara
Haha evet yanimizda yardimcilarimiz da var..onlar da kalite kontrol yapiyor:)çok çok geçmiş olsun canım iyikide annen baban gelmişler ne güzel..
amin sağolasın canım benim..
heee evet biz mopcu kızlar olarak her eve lazım hanife ilknur kardeşler A.Ş. olarak hizmete hazırız..
hayırlı cumalar fıstıklar..
evet kızlar hafta başı neredeyse 3 kilo artıda gözüküyordum ama bugüne kadar fazlalıklarımı atmış bulunmktayım..
Tebrikler canim..bak yinr basladin vermer..super..evet bildirim yapim artı olmadığım için çok sevindim bugün..
bildirim..
geçen hafta 69,800
bu hafta 69,400
giden 400 gr
Bu hafta daha da dikkatli ol canim...bize kiziyorsun ama kacamaklari sen yapiyorsun...oy canım hoşgeldin geçmişler olsun
sigara konusunda ne deseniz haklısınız hep onları düşünüyorum ama iki kişilikli oldum sanki birisi doğru yolu gösteriyor birisi iç ya biraz daha iiç gene bırakırsın seviyorsun .......... gibi karşılıklı kavga halindeyim çok sinir bozucu bi durum bu kavga hali.insanın kendiyle kavga etmesi çok acip ama telkinlerime devam ediyorum sizde edin bana kızmam.
bildirim geçen hafta dan artıdayım ama kaçtı hatırlamadım ilknur çıkartır nasılsa
bu gün: 85,500 ilk detoks iyi geldi dün zaten iyice gümledi akşam yemek yedim detoks yemedim artık böle oldu napayım
Eksi olsun da ne kadar olursa olsun canim..arti gormek cok sinir bozucu..Gecen hafta 58.1
Bu hafta 58
Eksi 100:)
Kahvalti yapiyorum kizlar
Oh nen guzel bak bu hafta gitti..tebrikler..Bende bildirim yapayım kızlar misafirim var kahvaltıya
Geçen hafta 62.7
Bu hafta 61.7
Canim beklettigim icin ozur dilerim.malum giremedim yagizdan..kızlar seçille hanife kaldı onlarda bildirim yaparlarsa erkenden listeyi yapmış olurum..
arkadaşlar günaydın..
Sonunda net.ime kavuştum..dün gece itibariyle kavuştum..
Bugün sabah 82.100 grdım..giden 100 gr sadece..sabah doktora gittim..açlık krizleri yaşadığım için insülin direncinden şüpheleniliyordu..kan verdim..geldim..öğlen sonu alıcam sonucunu..sürekli krizler yaşıyorum..yemeğe saldırıyorum..bakalım sonuc ne olacak..
Sagol canim yagiz ilk kez hasta oluyor o yuzden alisamadim daha canim..acemilik:) gece uykusuzlugu cok fena bir de..hemen iyilessin de baska birsey istemiyorum..
Haha evet yanimizda yardimcilarimiz da var..onlar da kalite kontrol yapiyor:)
Tebrikler canim..bak yinr basladin vermer..super..
Bu hafta daha da dikkatli ol canim...bize kiziyorsun ama kacamaklari sen yapiyorsun...
Eksi olsun da ne kadar olursa olsun canim..arti gormek cok sinir bozucu..
Oh nen guzel bak bu hafta gitti..tebrikler..
Canim beklettigim icin ozur dilerim.malum giremedim yagizdan..
ana kralice
Bildirim..
Gecen hafta..77.600
Bu hafta..76.300
Giden..1.300
Dun gece regl oldum..rehl biince biraz daha iner insallah:)
ana kralice
canım aç kalarak kilo vermeye çalıştıysan ondan olur krizlerin. 3 ana 3 ara öğünde böle bişi olmuyor. Sen bi beslenme uzmanından bi süre yardım al sonra kendinde düzene koyarsın bişileri okey
Neslihan bak ben kendimi biraz daha toparliyim alicam maşayı elime sigara içtiğini bi daha duymiyim tamam mı hem kendine hem çocuklarına kötü orneksin hiç yakışmıyo senin gibi fıstığa erken yaslanirsin ha ona göre yüzün kırışık kırışık olur sigaradan haberin olaHanife cim bak ben kızıyorum hepinize yarıyor bana kızan olmayınca çokta yanlız kaldım burada bu hafta yedim gördünmü detoksu bile :)
sizden daha iyi performans bekliyorum hem kendinizi hem bizi takip etmeli uyarmalı kızmalısınız haksızmıyım diğer kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sitem etmekte haaa
hoşgeldin canım tebrikler..arkadaşlar günaydın..
sonunda net.ime kavuştum..dün gece itibariyle kavuştum..
bugün sabah 82.100 grdım..giden 100 gr sadece..sabah doktora gittim..açlık krizleri yaşadığım için insülin direncinden şüpheleniliyordu..kan verdim..geldim..öğlen sonu alıcam sonucunu..sürekli krizler yaşıyorum..yemeğe saldırıyorum..bakalım sonuc ne olacak..
BU DURUMDA BEN
bu gün: 85,500
GECEN HAFTA:84,700
ARTI ++++800 ÜHÜHHHHHÜÜÜÜ VAH BANA VAHLAR BANA REGLİDE YOK ŞİŞLİK OLSUN
canım sende dikkat ediyorsun veriyorsun sonra ne oluyorsa oluyor perşembe akşamı bol kaçamak yapıp verdiklerini geri alıyorsun perşembe günleri daha çok dikkat etmen gerekiyor incedim felan diye kendini avutuyorsun evet inceldin ama çok değil ha la vermen gereken birsürü kilo var bundan sonra kaçamak yapma canım..Hanife cim bak ben kızıyorum hepinize yarıyor bana kızan olmayınca çokta yanlız kaldım burada bu hafta yedim gördünmü detoksu bile :)
sizden daha iyi performans bekliyorum hem kendinizi hem bizi takip etmeli uyarmalı kızmalısınız haksızmıyım diğer kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sitem etmekte haaa
hoşgeldin canım demekki bu hafta yağdan verdin inceldin ne güzel işte incelmekte çok güzel haftaya da kilo vermiş olursun..Saolun kızlar bugun daha iyiyim malum annemle babam bizde anca girebildim.disaridayim şu an.sabah erkenden tartildim kilom 72 geçen haftayla aynı ama bende baya bi incelme var sabqh tuvalete çıkmadım ondan sanırım
slm caım..
Aslında değil..şekerden şüphelenyrdum..sanırım var..
Bu arada senden önce olucam sanırım 80:)))
banada öyle geliyor ama belli olmaz ne dersin yakalarım seni belki bu hafta şu artıdan kurtulsam 1 kiloda versem dibe inerim ay sonuna ama bende anlamıyorum çok zor kilo veriyorum eskiden böyle değildi yaşlandıkça zorlaşıyor bide insülün direnci başıma bela kaçamakları hemen topluyor gövdeme(
ama bu hafta korkun benden 82,900 görene kadar grev var bende( ha gayret nesli ha gayret itekleyin beni ne olur sizde
elinize bi maşa kovalayın beni ve deryayı en çok ihtiyacı olan biziz bu maşaya
derya artık bahane istemiyorum katılımını dibine kadar bekliyorum bahanende yok artık liste bildirmeye sohbete başla yoksa diskalifiye olursun sölüyim hem yarışı unutma
bu gün ayın 16 sı kaldı 15 gün benim 5 kilo senin 2 kilo var hedefe okişşşş ha gayret bakim
Sende beni çek
diyet yapmak, kilo vermek, zayıflamak, zor bir süreç diyet ilk başlarda işe yarayıp, kilo verdiğimizi görünce motivasyonumuz artar. Ancak bir süre sonra diyete devam etmek zorlaşır ve kilo verme hızı yavaşlar. Diyeti bitirmekle, devam etmek arasında gidip geliriz. Diyet yapmaktan daha sıkıntılı bir dönemdir bu. Bu arada verdiğimiz kiloları geri almış bile oluruz.
Bu süreci hepimiz yaşıyoruz. Motivasyon düşünce diyeti bırakıyoruz. Bunun nedenlerini anlamak bir sonraki diyet döneminde daha motive ve kararlı olmamıza yardımcı olabilir. Diyeti bırakma nedenlerimizi diyetisyen seçil kenar anlatıyor. 1. Diyete devam ettiğiniz süre içerisinde kilo verme hızınız yavaşlıyor; diyete başladığınız dönemde ayda 4-5 kg (yüksek ağırlıkta başlayanlar için 6-7 kg) verilirken, geçen sürede kilo verme hızınız azalıyor. Bazen diyet ve egzersiz yapmanıza rağmen hiç kilo veremediğinizi de görüyorsunuz.
Metabolizmamız hep yaşamaya yönlendirilmiş olarak
yaratılmıştır. Yani az besin tüketmeye, diyet yapmaya başladığınızda metabolizmanız
bu durumu siz kıtlıktasınız diye algılamaktadır. Aldığınız kaloriyi azalttıkça o da size adapte olmakta, açlıktan ölmenizi engellemek için o da kendi harcadığı enerjiyi azaltarak sizin kilo vermenizi yavaşlatmaktadır.
Bu yüzden diyete başlarken akılcı hedefler koyar ve her geçen gün ağırlık kaybetme hızınızın azalacağını bilirseniz motivasyonunuzu
kaybetmezsiniz. 2. Daha sık acıkmaya başladınız; ilk diyete başladığınızda hiç acıkmıyordunuz. Fakat 2 ay sonra çok daha fazla acıkmaya ve diyette ki besinlerle doymamaya başladınız. Zayıflama devam ederken vücutta insülin seviyesi artar ve bu durumda daha sık acıkmaya başlarsınız. Diyetisyeninizle konuşun. Ara öğün miktarlarını arttırmak acıkmaları engelleyecektir. 3. Aynı besinleri tüketmekten bıktınız, diyetten sıkıldınız; diyet kişiye özgüdür ve kişinin istekleri ve yemek düzeni ona göre ayarlanmalıdır. Fakat her gün pasta, börek, pizza her canınızın istediği yüksek kalorili besinleri yiyerek zayıflamamız da hayaldir.
çok sıkıldığınızı hissettiğiniz durumlarda diyetisyeninize danışarak haftada bir veya iki kez istediğiniz besinlerden tüketebilirsiniz. Diyet listenizde
besin alternatifleri isteyebilirsiniz.
örneğin akşamüzeri sürekli meyve yemek yerine arada ½ simit, meyveli yoğurt, kepekli bisküvi tarzında seçenekleri koyabilirsiniz. 4. Sürekli diyette olduğunuzu
düşünüyorsunuz, diyetteyim psikolojisine girdiniz. Evet diyet yapmak gerçekten uzun bir süreçtir. Sürekli diyette olduğunuzu düşünür ve kısıtlandığınız için psikolojik olarak bir süre sonra yıpranırsınız. Bu yüzden siz diyette değilsiniz, siz sağlıklı yaşıyorsunuz, hayat tarzınızı değiştirmeye çalışıyorsunuz. 5. çevremdeki kişiler sürekli yorum yapıyorlar. Diyete devam ettiğiniz süre içerisinde çevrenizdekiler sizde ki gözle görünen değişimi fark ederek çok kilo verdiğinizi söyleyip, yorum yapacaklardır. yüzün çöktü artık diyet yapma, bence çok hızlı kilo verdin, bu kadar yeter daha fazla verme tarzında bir çok yorum duyacaksınız. Bu cümleler bir süre sonra motivasyonunuzun azalmasına sebep olacaktır.
Bu durumda diyetisyeninize güvenin, kaç kilo olmanız gerektiği, yağ ölçümlerinizin hangi aralıklarda takip edilmesi
gerektiğini konuşun. 6. 1 gün diyeti bozduğumda hemen kilo alıyorsunuz, diyeti bırakınca yine eski kilonuza geri döneceğinizi düşünüyorsunuz; vücudunuz kilo almanızı sağlamak için bu dönemde en ufak kaçamaklarınızda bile hemen yağ olarak depolama eğilimi gösterecektir. Fakat, olmanız gereken kiloya geldiğinizde ve o kiloda 6-7 ay kaldıktan ve metabolizmanız diyet psikolojisinden çıktıktan sonra bu tür küçük kaçamaklar sonucunda kilo almadığınızı göreceksiniz. 7. çocuğunuz hastaydı veya işiniz çok yoğundu, bu hafta diyete uyamadınız ve motivasyonunuz azaldı, tekrar diyetisyenin karşısına çıkmak istemiyorsunuz. Tabii ki hiç kimsenin hayatı süper değil. Hepimiz belli dönemlerde hastalık, iş yoğunlukları, yorgunluk gibi dönemler yaşıyoruz. Bu süreçte diyetinize uyamamış, kilo vermemiş veya kilo almış olabilirsiniz, bu tip sorunları herkes yaşıyor. Kimse diyete başlayıp süper bir şekilde diyete devam etmiyor, mutlaka hafif bozmalar olacaktır.
Burada dikkat edilmesi gereken
nokta ya hep ya hiç şeklinde düşünülmemelidir. Bir kez diyeti bozduğunuzda aynen hiç bir şey olmamış gibi diyete devam edilmelidir. Fakat unutulmamalıdır ki çok fazla kaçırmalar da bir süre sonra diyetten kopmaya sebebiyet vermektedir. Bu çok ince ayrımı yapmak zorundasınız. 8. Diyet yapmamak için sürekli bahaneler buluyorsunuz; diyet sürecinde danışanlarımdan çeşitli bahaneler dinliyorum. Bu hafta spor yapamadım çok yoğundum, ofis dışında yemek yiyorum ne yiyeceğimi bulamadım, ara öğünlerimi tüketemiyorum gibi diyet yapmamak için bahane bulabilirsiniz ama unutmayın ki bunlar sadece bahane burada önemli olan kendinizle yüzleşmeniz ve gerçekten diyeti neden yapmadığınız ve nerelerde hata yaptığınızı diyetisyeninizle çözmeye çalışın, bahane üretmek yerine hayat tarzınızı değiştirecek adımlar atın. Diyeti bırakmamak için; *kilo verme hedeflerini kısa süreler ve az miktarlarda koyun, örneğin 100 kg olarak diyete başlıyorsunuz 2 ayda 7-8 kg verelim daha sonra ki hedefimizi 92 kilo da belirleriz şeklinde devam etmek motivasyonunuzu arttıracaktır. Unutmayın ki yüksek hedefler motivasyonu düşürür. Kısa hedefler ise motivasyonu arttırır.
*yeni diyet tarifleri deneyin, sürekli aynı ızgara yemekleri tüketmek diyete motivasyonunuzu azaltır. Diyet listelerinde sevdiğiniz besinleri arada diyetisyeninize danışarak tüketebilirsiniz.
*diyeti bozmak dünyanın sonu değildir, böyle bir durum olduğunda hiçbir şey olmamış gibi aynen diyetinize devam ediniz.
*her gün hep aynı şeyleri aynı saatte yemekten kaçının, özel günler, hafta sonları, davetler konusunda diyetisyeniniz ile mönü alternatifleri yazın.
*gün içerisinde yemek istediğiniz veya aklınıza gelen besinleri not alıp bunları hangi miktarda, neyin yerine yiyebileceğinizi diyetisyeninize danışın.
*sebepler üretmek yerine çözümler üretmeye çalışın, kendinizle yüzleşin, gerekiyorsa psikoloğa danışın.
*1 hafta kilo verememiş olabilirsiniz, bunun moralinizi bozmasına izin vermeyin.
*motivasyonunuzu arttırmak için kendinize küçük ödüller verin fakat bunlar yemek olmasın, kendinize ufak hediyeler alın veya güzel bir kahve ısmarlayın.
*sürekli her yerde diyetten ve kaç kilo verdiğinizden bahsetmeyin, unutmayın diyet yapmak geçici özel bir durum değildir, siz hayat tarzınızı değiştirmek istiyorsunuz.
*çevrenizin size söylemiş olduğu diyet önerileri (benim diyetimde sıcak su vardı, seninkinde neden yok v.b cümleler) ve vücudunuz konusunda ki yorumlara kulak asmayın sadece önemli olan sizin kendinizi iyi hissetmenizdir.
*kendinize güvenin, kaç kez diyeti bırakmış olursanız olun bu durumu düzeltebilirsiniz ve artık diyeti bitirebilirsiniz..alıntıdır.
edanın paylaşımını buldum geçmişten ekleyim dedimsürekli diyet yapıp yarıda bırakarak ya da uzun süre aç kalıp sonra yemeğe saldırarak kilo veremeyeceğiniz aşikar. Düzenli yeme alışkanlıkları kazanmadan kilo vermek yerine kilo bile alabilirsiniz. En sevdiğiniz yiyeceklerden kendinizi mahrum bırakarak kilo veremezsiniz. Kilo vermeyi daha kolay hale getirmenin yolları vardır. Ne kadar yavaş kilo verirseniz o kadar çok sağlıklı olursunuz ve verdiğiniz kiloları geri almazsınız. Işte size kilo vermek için öneriler: -diyet kelimesini kullanmayın. Diyet yapıyorsanız buna diyet demeyin ve diyet olarak görmeyin. Açlıktan ölecek kadar aç kalmayın ve düzenli yeme alışkanlıkları edinerek yavaş yavaş kilo verin.
-kahvaltı yapın. Kahvaltı yaparsanız 11 gibi çok acıkmazsınız ve gereksiz yere çikolata ya da kek yemekten kurtulmuş olursunuz.
-bol su için. Bol su içerek tok kalabilirsiniz.
-düzenli aralıklarla yiyin. çok acıkana kadar beklemeyin. Yoksa normalde yiyebileceğinizden daha çok yersiniz.
-bol sebze ve meyve yiyin. Sağlığa faydalarına ek olarak meyveler kan şekeri seviyenizin
düşmesini engeller.
-canınız çok pasta çektiyse 4-5 gün bekleyip bir sonraki gün daha çok yemektense birkaç gün içinde bir dilim yiyin.
-yeme alışkanlıklarınızın sizi sosyal yaşamınızdan uzaklaştırmasına izin vermeyin. Yemeğe davetliyseniz diyet yapıyorum diye gitmemezlik yapmayın. Her şeyden azar azar yiyerek fazla kalori almamış olursunuz.
-televizyon izlerken ya da yemek pişirirken bir şeyler atıştırmayın.
-kalorisi düşük yiyecekler tercih
edin.
-yemeklerden önce meyve ve sebze yiyerek yemekte çok yemeyi önleyin.
-alkol alımını azaltın. Alkol iştahı arttırır.
-kendinizi ödüllendirmeyi öğrenin.
-kendinizi diyet yapıyorsunuz diye tüm sevdiğiniz yemeklerden uzak durmak zorundaymışsınız gibi hissetmeyin ve canınız istediğinde az da olsa yiyin.
-yeme planınızdan vazgeçmeyin. Yememeniz gereken bir şey yediniz diye diyetinizi bırakmayın.
-dişlerinizi sık sık fırçalayın. Ağzınız temizken belki gereksiz
yere yeniden kirletmemek için yemeklerden uzak durursunuz.
Alıntıdır.
Hanife.didem,ilknur,deryalim tebrikler,neslihan detoks u dun bozdunmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?