Kendimizi boğsak günaha girmiş olur muyuz?

Buna bir eğileyim ben, belkide ondan sürekli depresyondayım.

Kız valla doğru bildin. Ben sürekli depresyondada olsam çok neşeli eğlenceli bir tipimdir şişko ve sevimliler var ya. Ortama neşe katarım ama gel gör ki kendime çok acımasızım

Neden istememesinin sebebi o ki? Ben doktora gitmeyi egosuna yediremiyor sanıyordum.

Doktora gitmemeyi kaç yıl egosuna yediremezki bi adam ?

Sürekli dışarda aktif bi adam var . Ve bakın kendi kendini yiyen hiçbişeyinden memnun olmayan bi kadın var.

Sonuöta mutlu oksuğunu düşündüğü bi evliliği olsa kendisi çocuk ister istese biyerden sonra gider doktora.

Müge çok tatlı bi kadın olabilir ama eş olarak bence öyle değil

Kız valla doğru bildin. Ben sürekli depresyondada olsam çok neşeli eğlenceli bir tipimdir şişko ve sevimliler var ya. Ortama neşe katarım ama gel gör ki kendime çok acımasızım
Sende sıkıntının ve stresini kendi içinde yaşayanlardansın hiçbirşeyi dışarıya yansıtmıyorsun yani söylesende sadece dilinde...

Demekki senin nasıl bir insan olduğunu doğru tahmin etmişim...

Kız valla hepimiz aynı durumdayız caktırmıyoz canım bu kadar sıkma kendini bi işe girsen daha iyi olursun çevre yaparsın açılırsın

şimdi depresyon genetik değil de depresyon ile başlayan ilerleyen bir hastalık varsa o genetik. şizofren paranoyaklık gibi.
herkes kendine göre anormal bir hayat yaşar. yada normal. ama kime göre neye göre normaller değişir ki.. bana göre sen gayet normal bir hayat içinde ollabilrsin.
psikolog gerçekten sende yüksek derece bir deprs. görmüş olsa söylerdi.
başkalkarının a müge çalışıyor evde oturuyor demesi seni üzmemeli. olmadıysa olamıştır. ya caba yoktur yada sansın yaver gitmemiştir yada aklın yetmemiştir. bir şey bir şey olmuıştur..
ben de ev hanımı diyince cok şaşırıyorlar ama ben ev hanımıyım ve kariyer yapmak da istemiyorum. utanmıyorum benden ben kariyer yapmak istemiyorum. bu kadar.bunu beğenmeyen beni halir gören varsa bir zahmet çıksın hayatımdan.
şişmanlık biraz irade işi. onunla ilgili bir şey demicem.
hayatta yaptığımız seçimlerden maalesef bizler sorumluyuz. ve bu yükü kaldırmak bazıları için zor olabiliyor.ama atlatılmayacak üstesinden gelinmeyecek hiç bir şey yoktur.
kocanı da değiştirme. ama bu durumdan rahatszı oldsugunu ona anlatmak için bir yol bulmalısın.

Hmm şimdi öncelikle bu doktora gitmeyi egosuna yıllarca yediremeyen çok insan var. Kadın olsun erkek olsun konu vajinismus olsun, azospermi olsun. İnsan egosu değişik bir şey. Uzun yıllardır evlililer ama ne kadar süredir çocuk istiyorlar ve deniyorlar tam bilmiyorum. Ayrıca bir insan evliliğinde mutlu değilse ve çocuğu da bu yüzden yapmıyorsa mantıklı olan hareket önce bu sorunları çözmeyi denemektir çözemiyorsa da boşanmadır. Kimsenin kimseyi oyalamaya hakkı yok. Kimsenin kimseyi çocukla sınamaya ya da cezalandırmaya hakkı yok.
Mügenin karakteri hakkında burdaki yazdıklarından bir kaç bir şey çıkarabiliriz. Ama gene de ihtimaller üzerine konuşabiliriz. Birisi hakkında iyi bir eş değil diye kesin bir yargıya varmak için yeterli donemiz olduğunu düşünmüyorum ben.

Sürekli ara öğünlü midenin boş kalmayacağı diyet türlerine egilsen belki bırakmazsın.
Yemeyi seviyorsun, depresyonda olduğun için yemiyorsun.

Ben de yemeyi, atıştırmayı, yemek yapmayı severim bu nedenle diyet çok zor. Sağlıklı yemek,
Öğünleri küçültmek, çok yağdan, aşırı şekerden uzak durarak veriyorum. Bu şekilde dene bakalım.

Diyet değil sağlıklı beslenme diye şartlandır kendini.

İs konusunda bir yerlere başvuru yapıyor musun?
Yoksa sadece ise başlayacağım diye düşünüp geçiştiriyor musun?
Kariyerden is basvurularina bak.
Bir çok yere cv bırak.
Geri dönüş yaptıklarında içinde bir heyecan olur. Kendine karşı güvenin yerine gelir böylelikle 1. Adımı atmış olursun.

Eşinle olan konularını şuan hatırlayamadım.
Konuşacağım ama anlamayacak diyorsan boşuna konuşup kendini harap etme.
Biraz umursamamaya çalış.

Psikologa gitmeye devam et. Sana iyi gelmiyorsa üzerine çok düşmüyorsa başka psikolog bul.

Her insan zaman zaman küçük depresif hallere bürünebilir. Buna ben de dahilim. Forumda ki bir cok kişi de.
İstemekte bitiyor. mugehatun
Hırslı bir insan olmayabilirsin. Fakat kendi yaşamın için iyi şeyler yapmaya odaklanirsan her sey yoluna girecektir.

Olmamış şeylere odaklanmak sizi dibe çekmeye devam edecek. Öncelikle kendinizi başkalarıyla kıyaslamaktan vazgeçin, kimseden daha iyi şartlara sahip olmak zorunda değilsiniz, kimseyle aynı olmak zorunda değilsiniz, ayrıca kimsenin hayatı da sandığınız kadar mükemmel değil. Kendinizi beğenmeseniz de sizden bu dünyada bir tane var ve her insan gibi siz de özelsiniz. Bir silkelenin ve ahlanıp, vahlanmak yerine kendiniz için hayata dönüş, karamsarlıktan kurtuluş, depresyondan çıkış artık adına ne derseniz deyin, bir plan yapın. İş bulmak o kadar zor değil. Madem iş iş diye bu kadar yanıyorsunuz, girin bir çağrı merkezine çalışın, ya da bir yerlerde kasiyerlik yapın. Bu işlerin şartları felaket yorucu, üç kuruşa deli gibi çalıştırıyorlar ama kendinizi eve kapatıp, şu psikolojiyle devam etmenizden çok daha iyidir. Bence biraz daha aktif bir hayata geçerseniz kilo vermek de kolaylaşacak. Çünkü şuan kilonuzu ve yemek yemeyi düşünmek için fazlasıyla boş zamanınız var. İnsan çalışırken kendine güveni geliyor, iradesi bile güçleniyor. Sizi heyecanlandıracak, mutlu edecek yeni hobiler edinin. Hayatınıza ne kadar çok renk sokarsanız, o kadar çabuk kurtulursunuz çok depresif havadan. Olmamış şeylere üzülmekle vakit harcamak yerine, olacak şeyler için heyecanlanmaya başlarsınız. Depresyon genetik mi diye soruşunuzda bile, bunu kabullenip, üstünüze giymeye çalıştığınızı hissettim. Genetik mi bilmiyorum ama eğer öyleyse bile bunun tedavisi de var, çaresi de. Sizin direncinizin yenemeyeceği bir şey değil yani. Bir silkelenin. Hayat ahlarla vahlarla harcanamayacak kadar kısa. Bunlarla vakit kaybetmeyin.

Estağfurullah.
Hepimizin beyninde az çok problem var,yalnız değilsin yani.
Maddi sıkıntı yoksa iş konusunu çok takma. Yaşını bilmiyorum da inan ki yeni mezun değilsen,iş hayatına çok ara vermişsen öyle ha deyince iş bulmak hele ki iyi bir iş bulmak çok da kolay değil.
Heee kısmetinde vardır,tabii çalış,neden olmasın.
Ama bence önce kendinle barış,en azından barışmaya çalış.

İş konusunda çok mutsuz e haklıda
e eşide evde yok otel misali kullanıyo
doktora da gitmiyo
Bu imaj bunu düşündürüyo.

İş bana kilit nokta gibi geliyo hani çok yorulacağı nefes alamıyacağı dahi bi işi olsa mutlu olucak

Hani enerji olayı bu işi olsa daha bi pozitif enerji vericek eşine gibi geliyo

Tabiki eşinin oyalamaya bekletmeye hakkı yok . Neyse derdi keşke söylese doktora gitmek istemiyorum çünki ...

bu boşluğu doldursa ama doldurmuyo

Eşinin bende bıraktığı izlenim hayatı tek başına, tek kişilik yaşamayı seven bir adam olması. Böyle tanıdığım insanlar var ve bana göre evlenmemeliler. Zaten kendilerince dört dörtlük bir düzenleri var ve o düzene ikinci bir kişiyi alamıyorlar. Hoş ikinci bir kişiyi bile hayatına alamayan insan baba olunca nasıl olacak o da artı bir soru işareti.
İş konusuna katılıyorum. Ama şunu da biliyorum insanoğlu mutsuz bir durumdaysa (bu içsel olur dışsal olur) iş de bir yere kadar oyalayabiliyor.

sen pskologuna bakma ben cok ağır major depresyon yaşadım akabinde ansiyete 1 ayıldır ilaç kullanıyorum cok ferahladfım hem ilaç+ terapi kalıcılık sağlayabilir bence sen bir pskologa ugra.depresyon sinsi ve ağır bir süreçtir uykusuzluk çarpıntı eklem ağrıları saçmasapan kontrolsüz düşünceler varsa hemen pskiyatriste git.

Beni tarif etmişsiniz merhaba tanışalım Hande ben Dört senedir kilom var kilom var diyet yapamıyorum diyorum, veremediğim gibi üstüne de ekledim 15 kilo! Her ay bir kilo sadece bir kilo versem şimdi tüy gibiydim. Bu bir.

Sürekli kararlar alıyorum tırnaklarımı uzatıcam, spora başlıycam, anti aginge devam edicem. Ama yok sürdüremiyorum. Dolabım sürmediğim kremlerle dolu mesela, üşeniyorum. DEV ÜŞENME DALGASININ İÇİNDEYİM. Bak bir yemeğe üşenmiyorum

Şu an çalışmak istiyorum çünkü iş hayatı beni daha verimli yapıyor ama arayan soran yok. Ben kariyerli arkadaşlarımla görüşmeyi de kestim mesela bana göre aramızda uçurumlar vardı çünkü.

Ama ben depresyonda hissetmiyorum tek farkımız bu. Sadece kendime artık inanmıyorum ve kendimi olduğum gibi sevmeye çalışıyorum.

Ekleme yapmak istedim. 24 yaşımda ilk evliliğimi yaptım çok zor zamanlar yaşadım üstesinden geldim. Çalışmayan ve sürekli sözle hakaret eden bir eş, maddi sorunlar ve benim eve bakmam, hakaretlerle dolu bir cinsel hayat ve aldatılma. Ben bunu yendim. Ama şu an çok kırılganım ve neleri atlatmış biri olarak bu iradesiz hallerime çok kızıyorum.

bence ise tam tersi, mügenin şu durumunun en büyük sebebi kocası. mügecim sen kendini niye boğuyosun kocayı boğ bence adamı tanısam tenhada ben sıkıştırıp pataklıcam artık

ama iş iyi fikir biraz etrafındaki insanların profili değişmiş olur kafanı dağıtmış olursun

Boşver herkesin hayatı kötü sanırım.
İyi gibi mi göstermeye çalışıyorlar anlamadım.
Benim bazen boğazımı sıkıyor gibi oluyorlar.
Öncelikle insanlarla kendini karşılaştırma.
Bu seni mutsuz eder.
Geçmişe de vahvahlanma.Geri getiremezsin.
Arkadaş konusunu da salla.Her gün buraya onlarca konu açılıyor arkadaşlıkla ilgili.
Yalnız değilsin bu konuda.
Diyet topiklerine gir burada çok eğlenceliler.Arkadaşlıkları da süper.

Hayat enerjiniz yok sizin sanki ya da enerjinizi yemis olabilirler? Mesela laf anlatamadiginiz insanlar insani yorar ,ne yapsam nafile tipler elin kolun baglanir ,sonra birde mukemmelliyetci insalar vardir diyet konusunda onu hissettirdiniz bana yani pzt sali diyettesiniz carsamba dayanamadiniz yediniz hooop dondunuz basa bu birde biden fazla olunca ne diyoruz kendimize tamam artik anlasildi ben iradesinizm basarisizim vs kendimize yuklenmeler...insan bu sefer isini gucunu birakiyor kendine sarmaya basliyor ,boyle olmaz ,bu devamli depresyon demek
Bakis acinizi degistirin pozitif olun

Ya insan yeme konusunda zayif bir irade sergileyebilir hemen basaramayabilir tamamen duzgun bir periyot ta gidemeyebilir ne yapar?tamam boyle olsun der, duse kalka gidelim ama gidelim der ,koyverirsek elimize ne gececek?

Bir psikoloktan dinledigim sozler ; kendimizle.ugrasmayi birakacagiz , cok dogru soyluyor yani gercegimiz ne bizim ah soyle olsam larla degilde evet benim boyle boyle eksikliklerimm var bunlara ragmen basaracagim insaAllah (burada Mevla tealadan yardim.isteyecegiz dua edecegiz tecekkul.edecegiz yardim et diyecegiz bizim irademiz zayif her konuda boyle destek lazim )

evet zayıflama grupları ile 15 kilo verdim burda ben, hala bir 6-7 kilo beni bekliyor ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…