kendimi bi yerden atasım var !

hayır eşiniz kendi parasıyla birikim yapıyor demedim..

aslında benim anlatmak istediğim şeyi kendini dile getirmişsiniz..

siz ve eşiniz bir ailesiniz, evde ekmek bittiyse hemen almaya kalkmayın bu sorundan eşinizede bahsedin onu demek istedim..

bakın herşeye tek basınıza yetişmeye çalışırken iyice batmışsınız.. sizin bir eivniz var çocuğunuzu sabah annenize veya birine baktırın ama sonra herkes kapısını kapasın evini bilsin..

eşiniz akşam pijamalarını giysin kimsede çekinmede koltuğa otursun canı istediğinde karısını öpsün diyorum..

mesela eşiniz oğlunuza bağırmış,,eğer evde aileniz olmasaydı olay bu kadar büyümezdi mesela çünkü o onun oğlu bi sinirle belki kızmıştır ama 5 dakika sonra onunla oyunlar oynardı..

ama aileniz evin orta yerinde durupta herseyide görünce sizinde sinirleriniz böyle oluyor gibi geldi bana..

Ailene neden bağımlısın bu kadar arkadaşım?
Allahım korusun sana bir şey olsa onlar aç mı kalacak?
2 maaş giren bir evde faturalar nasıl ödenmez?
120 liralık telefon konuşması nasıl yapılır?
Ailen kendi kredi borcunu ödemiyor ki?
Ailen nasıl olsa sen ödüyorsun diye iyice yayılmış sanırım.
Bak seni üzmek istemem ama kullanılıyorsun bence.

ayrıca çok naçizane tavsiye arkadaşım artık kreşler yaşa göre gruplandırılmış 3 yaşından itibaren çocukları kreşe alıyorlar

bunu bi düşünün bence..

böylece aile yaşamınızada bi düzen vermiş olursunuz..anneniz bananızda kendi evlerini bilirler..

herkes kendi kapısını kapasın otursun ruhen dinlenmeye ihtiyacınız var.

Ailen icin su an 755 oduyorsun.
Bir de dogal gaz pazar masrafi vermem gerekir diyorsun. 1000 lira nerden baksan.
Babanin emekli maasi en az 1000 liradir. 500 de isten kazansa yine en kotu ihtimalle, kiralari en kotu ihtimalle 750 olsa, 2 yasli insan 750+600 ile nasil gecinemez de istune kredi cektiniz. Dogalgaz, gida yardimindan bahsediyorsunuz. Vallahi anlamak cok guc. Aileniz cocuk mu okutuyor?
Bir de bazi ailelerde durumu iyi olan cocuktan alip kotu olan cocuga verme durumu vardir, ablana falan mi yardim ediyorlar?

Anneniz sabah gelsin siz gitmeden evinizde baksin cocugunuza aksam siz gelince birakin evine
Fazla yuz goz olunuyo öyle

Annane neden 600 Tl ödüyorsun. Annen bu işi para ile neden yapıyor ben anlamadım. Benimde annem bakıyor çocuğu öğleye kadar, sonra kreşe bende anneme yarım bakıcı parası gibi para mı ödeyeceğim. Ne saçma. Artı bence eşin bu durumdan memnun değil, adam haklı. Gelecek rahat yatacak kalkacak. Benimde kayınvalidemler bizde kaldı bir kaç ay çok iyi insanlardı ama rahat edemiyordum sonuçta. Annenleri kırmak istemiyorsan annene vereceğin para ile ver çocuğu kreşe daha rahat eder kafan

Ablamların maddi anlamda annemlere yüklendikleri doğru.
Söylediklerinizin hepsi doğru. Ama ben nasıl bu işin içinden çıkıcam bilmiyorum.Çok zor şartlarda üni. de okuttular beni.
okumasaydım bu kadar parayı nasıl kazanırdım?
Hangisinin kalbini kırayım.

Evet taşlar şimdi yerine oturuyor.
Baştan alıştırmışsın,şimdi de önüne geçemiyorsun.
Benim anlamadığım ailenden bir tek kişi bile "kızım sen nasıl yetiyorsun" diye sormuyor.

Ailene 600+155+doğalgaz ve pazar parası 1000 lirayı geçer. Eşin bu duruma birşey demiyorsa en azından bu konuda iyi biri. Çünkü görüyoruz kadın olsun erkek olsun ailelere bu derece yardım sorun olabiliyor. Lakin ailen için gizliden kredi çekmek, ev ihtiyacı için kredi kartına abanmak seni zora sokar. Eğer ev için ihtiyaç varsa eşinden iste kartından çekme. Allah korusun borcun artsa ne yapacaksın? Herşeyi sen üstlenmişsin. Ailen senin bu yardımların karşılığında senin zor duruma düşeceğini kestiremiyorlar mı? Ben açıkçası sana üzüldüm olan sana oluyor.

benzer bir durumu hatta çok benzer bir durumu bir arkadaşım yaşadı, boşanma aşamasına geldiler. Tavsiyemi dikkate alırsanız sevinirim, ailenizi kurtarma şansınız olur. anne ve babanız sizin evinizde kalmasınlar, hemen bir bakıcı tutun, başbaşa eşinizle kaldığınızda sorunların ne kadar azaldığını göreceksiniz.

bakıcı yerine kreşi tercih ederim. Yaz sonu vermeyi düşünüyordum kreşe de.
eşim h.sonu normale dönüyor zaten. Ama h. içi o kadar kalbim kırılıyor ki. H.sonunu burnundan getiresim geliyor benim de.

arkadaşınız ile konuşabilmeyi çok isterdim bu arada

bakıcı yerine kreşi tercih ederim. Yaz sonu vermeyi düşünüyordum kreşe de.
eşim h.sonu normale dönüyor zaten. Ama h. içi o kadar kalbim kırılıyor ki. H.sonunu burnundan getiresim geliyor benim de.
siz hafta içi akşamları başbaşa kalın da herşeyin nasıl düzene girdiğine şaşacaksınız, olur o kadar kızgınlık içinizde, geçer zamanla.

arkadaşınız ile konuşabilmeyi çok isterdim bu arada
şimdi durumu çok iyi, rahatı yerinde. ama o dönem çok huzursuzdu, evde başka bir aile oldumu sorun çıkıyor işte. Ne zaman ki yalnız kaldılar, sorunlar tıkır tıkır düzeldi. tek sorun bu yani , eşinizin gerginliği ve sizin alınma oranınız çok çok azalır.

Oncelikle soyle soyleyeyim, aglayacaksiniz, paramiz yok soyle borcum var, soyle yapamiyorum, surekli paranin yoklugundan bahsedeceksiniz.
Siz aglamadiginiz surece aileniz sizden alip aglayan ablaniza verecek.
5000 kredi borcunuZdan haberdarlar mi peki?

Kusura bakmayın ama eşiniz evinde rahat değil anne ve babanız kendi evinde kalmalı belli bir zaman sonra insanı sıkar kendi evinde rahat edememek geç saatlere kadar çalışıyormuş o saatten sonrada rahat etmek ister. Benim annemde yeğenime bakıyor evleri yürüyerek 10 dakika kendi gidip bakıyor kadın ne para alıyor ne birşey ablamın kredi borcu var çoğu zaman market alışverişi bile yapıyor ki emekli maaşı var bir tek. Bence siz bu ev konusunda bir denge kurun. Evi uzak olsa neyse.

Şimdi güvendiğim bir kreş ile görüştüm. Tam gün 750 yarım gün 550 fiyatı.
Yaz sonuna kadar beklemeyi düşünüyordum kreş için ama şuan bilemiyorum.

Şimdilik yine annen baksın ama sen eve gelince oda evine gitsin olmazmı..

yoksa böyle oluncada para vermeye devam etmek zorundamısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…