- 13 Aralık 2011
- 1.332
- 231
-
- Konu Sahibi nurumoglum
Eşim mutfak masraflarını bana yıkıp kendi parasıyla birikim yapmıyor. Böyle anladınız sanırım. Ev kredimiz var. Sabit ödemeleri var.
Gizlice hallolmuyor tabiki görüldüğü üzere daha da büyüyor.Ama şuan bunu söylersem evliliğimizin sonu olabilir.
Çok sinirli,sinirlendiğinde gözü birşey görmüyor.
Ben herkese yetmeye çalışırken kendim battım özetle olan bu.
Şimdi böyle dışardan bakınca yazdıklarınızın hepsi doğru. Ama ben mecburiyet hissediyorum. Nedenini bilmiyorum.
çıkmazda gibiyim. 2300 olan maaşım bu ay 2600 oldu. zamdan eşime bahsetmedim.Bunun içindeki sabit ödemelerim ; 540 kredi + 600 annem+120 tel fat.+75 taksit bunlar eşimin bildikleri. 600 (5000 tl kredi kartı borcumun taksidi kasıma kadar devam edicek) + 155 (annemler için geçen yıl çektiğim kredinin taksidi)
Ailen icin su an 755 oduyorsun.
Bir de dogal gaz pazar masrafi vermem gerekir diyorsun. 1000 lira nerden baksan.
Babanin emekli maasi en az 1000 liradir. 500 de isten kazansa yine en kotu ihtimalle, kiralari en kotu ihtimalle 750 olsa, 2 yasli insan 750+600 ile nasil gecinemez de istune kredi cektiniz. Dogalgaz, gida yardimindan bahsediyorsunuz. Vallahi anlamak cok guc. Aileniz cocuk mu okutuyor?
Bir de bazi ailelerde durumu iyi olan cocuktan alip kotu olan cocuga verme durumu vardir, ablana falan mi yardim ediyorlar?
Ablamların maddi anlamda annemlere yüklendikleri doğru.
Söylediklerinizin hepsi doğru. Ama ben nasıl bu işin içinden çıkıcam bilmiyorum.Çok zor şartlarda üni. de okuttular beni.
okumasaydım bu kadar parayı nasıl kazanırdım?
Hangisinin kalbini kırayım.
benzer bir durumu hatta çok benzer bir durumu bir arkadaşım yaşadı, boşanma aşamasına geldiler. Tavsiyemi dikkate alırsanız sevinirim, ailenizi kurtarma şansınız olur. anne ve babanız sizin evinizde kalmasınlar, hemen bir bakıcı tutun, başbaşa eşinizle kaldığınızda sorunların ne kadar azaldığını göreceksiniz.
benzer bir durumu hatta çok benzer bir durumu bir arkadaşım yaşadı, boşanma aşamasına geldiler. Tavsiyemi dikkate alırsanız sevinirim, ailenizi kurtarma şansınız olur. anne ve babanız sizin evinizde kalmasınlar, hemen bir bakıcı tutun, başbaşa eşinizle kaldığınızda sorunların ne kadar azaldığını göreceksiniz.
siz hafta içi akşamları başbaşa kalın da herşeyin nasıl düzene girdiğine şaşacaksınız, olur o kadar kızgınlık içinizde, geçer zamanla.bakıcı yerine kreşi tercih ederim. Yaz sonu vermeyi düşünüyordum kreşe de.
eşim h.sonu normale dönüyor zaten. Ama h. içi o kadar kalbim kırılıyor ki. H.sonunu burnundan getiresim geliyor benim de.
şimdi durumu çok iyi, rahatı yerinde. ama o dönem çok huzursuzdu, evde başka bir aile oldumu sorun çıkıyor işte. Ne zaman ki yalnız kaldılar, sorunlar tıkır tıkır düzeldi. tek sorun bu yani , eşinizin gerginliği ve sizin alınma oranınız çok çok azalır.arkadaşınız ile konuşabilmeyi çok isterdim bu arada
Oncelikle soyle soyleyeyim, aglayacaksiniz, paramiz yok soyle borcum var, soyle yapamiyorum, surekli paranin yoklugundan bahsedeceksiniz.Ablamların maddi anlamda annemlere yüklendikleri doğru.
Söylediklerinizin hepsi doğru. Ama ben nasıl bu işin içinden çıkıcam bilmiyorum.Çok zor şartlarda üni. de okuttular beni.
okumasaydım bu kadar parayı nasıl kazanırdım?
Hangisinin kalbini kırayım.
Oncelikle soyle soyleyeyim, aglayacaksiniz, paramiz yok soyle borcum var, soyle yapamiyorum, surekli paranin yoklugundan bahsedeceksiniz.
Siz aglamadiginiz surece aileniz sizden alip aglayan ablaniza verecek.
5000 kredi borcunuZdan haberdarlar mi peki?
Şimdilik yine annen baksın ama sen eve gelince oda evine gitsin olmazmı..
yoksa böyle oluncada para vermeye devam etmek zorundamısınız?