kendimi bi yerden atasım var !

benimde oğluma annem bakıyor..

6 aylıkken işe geri döndüm ve o günden beri her sabah anneme bırakıp akşam alıyoruz..

hiçte bişey olmadı karda kışta maşallah subhanallah..

bişey olur hasta olur diye yola çıkarsanız zaten olmayacaksada hasta olur bu çocuk..

eşiniz evinde rahat değil bence..

birde kendinizi eşinizin yerine koyun kayınvalideniz ve kayınpederinizle hergün beraber yaşadığınızı düşünün ne hale gelirdiniz.i

annenizide anlayamadım yani..madem yapacak bi iyilik ille ben geliyim demekte ne oluyor..

Banada burda en fedakar senmişsin gibi geliyo benim annemi maaşını söylesem o kadar düşük ki yinede izden kuruş almaz, ailen fedakar evet ama eşinin ailesine göre daha fedakar bir aile...benim annemi yalvar yakar getirtiyoruz helen on dakika olacak hayatta kalmaz gider gelir her gün...

Bence illa annenin gelme sebebi arkadaşın ailesinin ev masraflarını karşılayacak olması.
Zaten bebe bakımı için 600 lira veriyor anneye.
Anne evine dönse doğalgaz ve pazar parası da verilecekmiş.
Eeee arkadaşım senin etin ne budun ne 2 ev döndürebilecek kadar ne kazanıyorsun ki?
Baban çalışıyormuş,emekliymiş,bir zahmet kendi gelir-giderlerini yapsınlar.
Bunu senin söylemen olmaz elbet. Kendileri nasıl görmüyorlar,sormuyorlar bu değirmenin suyunu hayret!
Kardeşin ya da ablan varsa ailenle konuşsun
.
Ailenin bebe bakımı için de pazar ve doğalgaz için de senden parası alması hiç doğru değil.

Eşiniz in ailenle ilgili bir problemi olabilir mi acaba.bunuda sizden ve çocuktan çıkartıyor olabilir.

Eşiniz ailenize yardım ettiğinizi biliyor mu? Yahutt doğal gazı ffalan karşılayacağınızı?

biliyor canım. Ama annemlerin bizde kaldığı süreçte ev alışverişine yardım ettiğiini sanıyordu. Bunları da ben yüklenince boyumu aştı. Şuan ondan habersiz 5000 tl borcum var.

gündüz bakıyorlarsa akşam evlerine gitsinler..
zati yakınmışta.

Bence illa annenin gelme sebebi arkadaşın ailesinin ev masraflarını karşılayacak olması.
Zaten bebe bakımı için 600 lira veriyor anneye.
Anne evine dönse doğalgaz ve pazar parası da verilecekmiş.
Eeee arkadaşım senin etin ne budun ne 2 ev döndürebilecek kadar ne kazanıyorsun ki?
Baban çalışıyormuş,emekliymiş,bir zahmet kendi gelir-giderlerini yapsınlar.
Bunu senin söylemen olmaz elbet. Kendileri nasıl görmüyorlar,sormuyorlar bu değirmenin suyunu hayret!
Kardeşin ya da ablan varsa ailenle konuşsun
.
Ailenin bebe bakımı için de pazar ve doğalgaz için de senden parası alması hiç doğru değil.

annem kendi evinde bakarsa doğalgazı çok yakacak. Evi büyük koly ısınmıyor. Bu durumda benim doğalgazı ödemem gerekiyor. söylediği, sizde bakarsam,sabah gelip akşam gidersem çok masraf olmaz.Hem de çocuk git gel yapmış olmaz.

annem kendi evinde bakarsa doğalgazı çok yakacak. Evi büyük koly ısınmıyor. Bu durumda benim doğalgazı ödemem gerekiyor. söylediği, sizde bakarsam,sabah gelip akşam gidersem çok masraf olmaz.Hem de çocuk git gel yapmış olmaz.
Ablam var ama onun bu konuda desteği olmaz. Yani annemlerin bizde kalmasını masraf yapmamalarını ister.

Arkadaşım anneniz bebenize bakmasaydı da o doğalgaz yine yanmayacak mıydı?
Yine siz ödeyecektiniz di mi?
Her ay hem pazar,doğalgaz hem de 600 lira bence çok fazla.
İnsan kendi torununa bakmak için para mı alır?
Tamam hediye alırsınız,giderken meyva falan götürülür de maaşa bağlamak her iki taraf için de kötü olmuş bence.
En güzeli kreşe verin bebenizi. Lütfen şu diğer masrafları da düzene sokun.
Aileniz sizi düşünseydi zaten bunları ödemek için ne kadar borç yaptığınızı tahmin ederdi.
Babanızın hem emekli maaşı hem normal maaşı varmış,neden faturalarını ödeyemiyorlar hiç anlamadım.

bence tek cozum annenlerın sızde kalmamaları.bıde oyle deneyın bence.bıde cocuk cok kucuk degılmıs hanı bebek falan degıl.bence mantıksız sızde yasamaları.ev ev ustune olmaz cok dogru bı soz.esınızın tepkılerı buyuk ıhtımalle cok bunaldıgından

Bir kere çocuğa doğru orantıda bir sevgi vermiyorsunuz bu çok yanlış. Siz çok ilgili baba ilgisiz bunun ikisinin ortası olması gerekir tamam çocukle ilgilenilir fakat bazende çocuğu biraz kendi haline bırakmak gerekir ki çocuk benliğini bulsun bi. Ayrıca annenler neden sizde kalıyor ? Aynı şeyin kayınvalideniz sizde kaldığı için düşünün yani siz kayınvalidenizle yaşıyorsunuz rahat eder miydiniz ? Bence eşiniz siz yanlış anlamayın söyleyemiyor ve bu şekilde tepkisini belli ediyor. Keşke söylese gerçi ama demek ki yapısı bu. Hem bu şekilde hayatı monotonlaştıröış oluyorsunuz mesela arada sırada gelip kalsalar bi saygı olur ama artık aynı evde yaşıyorsunuz ve evin tüm içeriğini bildikleri için eşinizde de çekinecek bir durum kalmamış. Bence bir süre ayrı yaşayın annenizle. En azından ya siz sabah çocuğu bırakın akşam alın annenizden (tabii mesafeyi bilmiyorum ama) ya da sabah size gelip akşam gitsin. Çünkü bu gidişle daha büyük problemlere yol açar. Ayrıca eşinizden gizli kart kullanmakta hoş değil siz birşeyleri gizli yapmak için evlenmediniz, gizli yapılacak tek şey sürpriz olmalı ancak. Ve eşiniz nasılsa onun ailesi onlar yaşıyor resmen evde gibilerinden bir düşünceye kapıldıysa eğer bu yüzden size yardım etmiyor olabilir.

eve niye bakmıyor kocanız ikinizde çalışıyormusunuz?içkisi kumarı yok diye her erkek mükemmel olacak değil ki o kv tarafının avuntusu sizde pırlanta gibi insansınızdır.ayrıca eşiniz sanki kendini çocuk gibi görüyor çocuklu evde böyle kıpır kıpr olması normalde eşinizin çok tepki vermesi saçma daha sabırlı olmalı.sonuçta çocuk kimin genlerini taşıyor heralde size leylekler getirmedi.

Arkadaşım anneniz bebenize bakmasaydı da o doğalgaz yine yanmayacak mıydı?
Yine siz ödeyecektiniz di mi?
Her ay hem pazar,doğalgaz hem de 600 lira bence çok fazla.
İnsan kendi torununa bakmak için para mı alır?
Tamam hediye alırsınız,giderken meyva falan götürülür de maaşa bağlamak her iki taraf için de kötü olmuş bence.
En güzeli kreşe verin bebenizi. Lütfen şu diğer masrafları da düzene sokun.
Aileniz sizi düşünseydi zaten bunları ödemek için ne kadar borç yaptığınızı tahmin ederdi.
Babanızın hem emekli maaşı hem normal maaşı varmış,neden faturalarını ödeyemiyorlar hiç anlamadım.

Şimdi böyle dışardan bakınca yazdıklarınızın hepsi doğru. Ama ben mecburiyet hissediyorum. Nedenini bilmiyorum.
çıkmazda gibiyim. 2300 olan maaşım bu ay 2600 oldu. zamdan eşime bahsetmedim.Bunun içindeki sabit ödemelerim ; 540 kredi + 600 annem+120 tel fat.+75 taksit bunlar eşimin bildikleri. 600 (5000 tl kredi kartı borcumun taksidi kasıma kadar devam edicek) + 155 (annemler için geçen yıl çektiğim kredinin taksidi)

Bir kere çocuğa doğru orantıda bir sevgi vermiyorsunuz bu çok yanlış. Siz çok ilgili baba ilgisiz bunun ikisinin ortası olması gerekir tamam çocukle ilgilenilir fakat bazende çocuğu biraz kendi haline bırakmak gerekir ki çocuk benliğini bulsun bi. Ayrıca annenler neden sizde kalıyor ? Aynı şeyin kayınvalideniz sizde kaldığı için düşünün yani siz kayınvalidenizle yaşıyorsunuz rahat eder miydiniz ? Bence eşiniz siz yanlış anlamayın söyleyemiyor ve bu şekilde tepkisini belli ediyor. Keşke söylese gerçi ama demek ki yapısı bu. Hem bu şekilde hayatı monotonlaştıröış oluyorsunuz mesela arada sırada gelip kalsalar bi saygı olur ama artık aynı evde yaşıyorsunuz ve evin tüm içeriğini bildikleri için eşinizde de çekinecek bir durum kalmamış. Bence bir süre ayrı yaşayın annenizle. En azından ya siz sabah çocuğu bırakın akşam alın annenizden (tabii mesafeyi bilmiyorum ama) ya da sabah size gelip akşam gitsin. Çünkü bu gidişle daha büyük problemlere yol açar. Ayrıca eşinizden gizli kart kullanmakta hoş değil siz birşeyleri gizli yapmak için evlenmediniz, gizli yapılacak tek şey sürpriz olmalı ancak. Ve eşiniz nasılsa onun ailesi onlar yaşıyor resmen evde gibilerinden bir düşünceye kapıldıysa eğer bu yüzden size yardım etmiyor olabilir.

yanlış anlattım sanırım. Eşimde benim kadar ilgilidir oğlumla. Vakti kısıtlı olsada birlikte vakit geçirmek ister.
diğer yazdıklarınızda haklısınız. Ben 7 yıllık evliliğimizde kendisinden hiçbirşey saklamadım. En sevmediğim şeydir yalan. Eşler arasında olmamalı. Bunu savunurum hep. Ama nasıl bu hale geldi bilmiyorum. Bu bahsettiğim borç son 6 ayda oldu. Yalan yalanı doğurdu. Şuan mecburiyetten aldığım zammı bile söyleyemiyorum mesela.Çünkü bişekilde kapatmam gerekiyor.Bir kere yalan söylendimi gerisi geliyor.

600 lira gerçekten de çok para bence annenize verdiğiniz, vermeseniz bakmayacakmıymış kendi öz torununa ?

eşinizden gizli kredi kartları ve ailenize yine kredi çekmişsiniz..

biraz öncede yazdım ama işinize gelmediği için cevaplamadınız sanırım..

Eşiniz kendi ailesine bu kadar maddi yardım yapsa onlara kredi çekse ve eşinizi ailesi hergün sizde kalsaaaa siz ne yapardınız acaba ?

ayrıca daha eşinizin haberi yok birde olunca neler olacak bir düşünün bakalım

600 lira gerçekten de çok para bence annenize verdiğiniz, vermeseniz bakmayacakmıymış kendi öz torununa ?

eşinizden gizli kredi kartları ve ailenize yine kredi çekmişsiniz..

biraz öncede yazdım ama işinize gelmediği için cevaplamadınız sanırım..

Eşiniz kendi ailesine bu kadar maddi yardım yapsa onlara kredi çekse ve eşinizi ailesi hergün sizde kalsaaaa siz ne yapardınız acaba ?

ayrıca daha eşinizin haberi yok birde olunca neler olacak bir düşünün bakalım

Neden işime gelmesin anlamadım. Tüm yorumlara tektek cevap veremiyorum takdir edersiniz.
Eleştiri istemeseydim zaten konu açmazdım. Eşimin ailesi zor günlerimizde yanımızda olsaydı ve ihtiyaçları olsaydı eşimin benden gizli kredi çekmesine gerek kalmazdı.Çünkü ben buna karşı çıkmazdım emin olun.Annemin yarımsaat işi olsa oğlumu aynı mahallede oturduğum kayınvalideme bırakmak yerine komşuya bırakıyor düşünün ne kadar ilgili olduklarını.
Borcu eşimin haberi olmadan kapatmak zorundayım. bahsettiğim 5000 tl borç sadece evin masrafları. Bir erkek gelirken 2 kg meyve 5 lt su alınca ev masraflarını karşıladığını düşünüyorsa bu borç 5000 de olur.10000 de. Kendi evinizin mutfak masraflarını düşünün.

o zaman ona evinin ihtiyaçlarını karşılamadığını söyleyin..

böyle gizlice halledince halloluyormu peki?

kendi evimin mutfak masrafını düşünüyorum hanımefendi

herşeyin üstesinden tek başımıza gelemeyiz evliliklerde eşimizede bazı sorumluluklar vermeliyiz diye düşünüyorum..

yani adamlar bunu ben yapmasamda hatun yapar nasıl olsa diyip kendilerini yaymamalılar diye düşünüyorum

o zaman ona evinin ihtiyaçlarını karşılamadığını söyleyin..

böyle gizlice halledince halloluyormu peki?

kendi evimin mutfak masrafını düşünüyorum hanımefendi

herşeyin üstesinden tek başımıza gelemeyiz evliliklerde eşimizede bazı sorumluluklar vermeliyiz diye düşünüyorum..

yani adamlar bunu ben yapmasamda hatun yapar nasıl olsa diyip kendilerini yaymamalılar diye düşünüyorum

Eşim mutfak masraflarını bana yıkıp kendi parasıyla birikim yapmıyor. Böyle anladınız sanırım. Ev kredimiz var. Sabit ödemeleri var.
Gizlice hallolmuyor tabiki görüldüğü üzere daha da büyüyor.Ama şuan bunu söylersem evliliğimizin sonu olabilir.
Çok sinirli,sinirlendiğinde gözü birşey görmüyor.
Ben herkese yetmeye çalışırken kendim battım özetle olan bu.

Şimdi annemle konuştuk. Anne lütfen p.tesi evine geçecekmiş gibi işlerini ayarla dedim.
Bizi istemediğinden mi böyle yapıyor dedi.Hayır öyle söylemiyor ama bence öyle dedim.
Ben evinin alışverişini yaparım. Doğalgazını öderim dedim.
Tamam ayarlarız kızım dedi.

doğalgazı neden siz ödüyorsunuz.sabahları anneniz gelip sizin evde baksın böylece iki doğalgaz ödemek zorunda kalmazsınız

X