kendimi bi yerden atasım var !

Son karar bu zaten şu an. Annem benim evimde de kendi evinde de baksa ben ona 600 lr veriyorum.

İyi bakalım hakkınızda hayırlısı olsun en azından evinize biraz huzur gelir bari.

bu para verme işinide hiç çıkarmasaydınız ortaya iyiydi nerden çıktı anlamadım..

diyelimki bu ay vermediniz ne olacak ?

İyi bakalım hakkınızda hayırlısı olsun en azından evinize biraz huzur gelir bari.

bu para verme işinide hiç çıkarmasaydınız ortaya iyiydi nerden çıktı anlamadım..

diyelimki bu ay vermediniz ne olacak ?

Yani tabi ki bişey olmayacak. Vermediğim zamanlar çok oldu.
Evet adının konması kötü oldu. yoksa ben zaten onlar için elimden geleni yapardım.
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)

hiçbir gerçek eşine yalan söylediği gerçeğini değiştirmiyor, aileni çok maddiyata alıştırmışsın ailen halinden gayet rahat kızım nasıl kalkacak bunca hesabın altından diye düşünemiyorlar..biraz parayı kessen birde aileni öyle gösen bakalım en azından beşbin kredi bitene kadar bunu yap..kafayı yersin sonra..

yanlış anlattım sanırım. Eşimde benim kadar ilgilidir oğlumla. Vakti kısıtlı olsada birlikte vakit geçirmek ister.
diğer yazdıklarınızda haklısınız. Ben 7 yıllık evliliğimizde kendisinden hiçbirşey saklamadım. En sevmediğim şeydir yalan. Eşler arasında olmamalı. Bunu savunurum hep. Ama nasıl bu hale geldi bilmiyorum. Bu bahsettiğim borç son 6 ayda oldu. Yalan yalanı doğurdu. Şuan mecburiyetten aldığım zammı bile söyleyemiyorum mesela.Çünkü bişekilde kapatmam gerekiyor.Bir kere yalan söylendimi gerisi geliyor.

Kesinlikle katılıyorum, yalana yalan eklenir ve gitgide açık vermeye başlarsınız. Sizin içğin en iyi yöntem bir süre anne ve babanızla ayrı olmak. Çünkü evlilik iki kişinin bir aile düzenini oturtması demek fakat ailenizde sizinle yaşadığı sürece eşinizin bi özgürlüğü kalmıyor size karşı. Eşyalarını kendi almış içgüveysi gibi tabirii caizse. Kırdımsa kusura bakmayın ama durum bundan ibaret. Kendinizi eşiniziz yerine koyun ve öyle düşünün :)) ve kendi fikrimce şunu eklemeliyim eşiniz belkide ailenizin sizinle yaşadıkları için size yardım ettiklerini düşünüyor olabilir ve buna karşılık destek olmuyor olabilir. Ayrıca aileniz olduğu için çocukla beraber genişleyen bir evin sorumluluğunun farkında değildir şuan için. Ailenizle gerekli konuşmayı yaptıktan sonra da eşinize de artık başnaşa olduğunuzu ve gerekli sorumluluk için onunda elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirin. Eminim o da ilk 1 ay içinde herşeyin farkına varacaktır.

öyle de canım annemlerin bizde kalmasını sorsan o benden çok istiyor.
yani şimdi kavgalıyız.Konuşsak bana diyeceğini biliyorum. Annenlerle alakası yok. Sen şöylesin sen böylesin.
bana hiçbir zman demedi ki annenler kalmasın diye.

Kart borcuna gelince nasıl yapıcam bilmiyorum. Asla ona söyleyemem. Çok kötü şeyler olur biliyorum.

bakın ; Annemle babam söz konusu. Lütfen konuşmalarınıza dikkat edin.
Bu uslup ile yorumlayacaksanız,yazmamanızı rica edicem.

bir de şöyle düşünün belki kayınvalidenizde bakacak çocuğa ama anneniz sürekli sizde olduğu için gerek duymuyordur,ya da cesaret edemiyordur.aranız kötü değilse açılın kv.nize ,bir müddet sen bakarmısın, diye konuşun.annenize de yine yardım edeceğinizi ama kreşi kartı borcu bitene kadar 600 tl veremeyeceğinizi söyleyin.babanne de ister mi her ay 600 tl,torununa bakma karşılığında?

bir de şöyle düşünün belki kayınvalidenizde bakacak çocuğa ama anneniz sürekli sizde olduğu için gerek duymuyordur,ya da cesaret edemiyordur.aranız kötü değilse açılın kv.nize ,bir müddet sen bakarmısın, diye konuşun.annenize de yine yardım edeceğinizi ama kreşi kartı borcu bitene kadar 600 tl veremeyeceğinizi söyleyin.babanne de ister mi her ay 600 tl,torununa bakma karşılığında?

kayınvalidem çocuguma bakmaz. Paraya ihtiyacları yok. Baksa bile allah mecbur etmesin ama ben ona güvenip bırakmam. Eşimde bırakmaz. Çok rahat bir kadın. Bir iki kere en fazla yalnız parka götürmüştür oğlumu onda da eşim gider hemen annesinin huyunu biliyor. Bu konu gündeme bile gelmez yani.

kusura bakmayın,haddimi aşmazsam birkaç soru sormak isterim.
kayınvalidem rahat bir kadın derken,yani çocuğunuzu bıraksanız ,yemek ,su mu vermez,çocuk hasta olsa ilgilenmez mi,yanlız bırakıp komşuya mı gider?
eşiniz neden annesiyle,parka gönderince,arkasından gidiyor?babanne güveninizi yıkacak, ne yapmış olabilir?

vallahi benim de gelinim ve oğlum,torun bakma konusunda,bana güvenmediklerini hissettirseler,çok kırılırdım.ve ben de bakmazdım.

Evleri bizden bir durak ötede. Yürüyerek on dk.
ama annemin çocuk sabah evden çıkmasın soğukta diye tutturduğu bir sözü var.
ve ben kimseyi aksine ikna edemiyorum. (arabamız var)

annenlerle konusucaksin, ve kendi evlerinde baktiricaksin.
annenlerin kendileri dusunmesi lazimmis, sizin evinizde kalmalari yanlis.
hem de yakinlar.
kocan kisaca bikmis annenlerle yasamaktan.

nefret ettiriyor artık kendinden. Hem çok seviyorum onu,hem de artık katlanamayacağımı düşünüyorum.
Benim eşim oğluma bana çok bağlı, içkisi kumarı olmayan,ama sinirlendiğinde ne dediğini bilmeyen,gün içindeki gerginliğini eve yansıtan bir adam.

ikimiz de çalışıyoruz. 2,5 yaşında oğlumuz var. Annem bakıyor. Annemle babam h.içi bizde kalıyorlar.Cuma akşamları evlerine gidiyorlar. Ve eşimin eve geliş saatinden yatışa kadar benim yüreğim hep pır pır.Benimle inatlaşıyor. Çocukla inatlaşıyor. Annemlerin yanında bambaşka, H.sonu yalnız olduğumuzda bambaşka bir adam oluyor. Dün akşam oğlum ateşliydi. Gündüz babasıyla ananesi dr götürdüler. 10 tane iğne vermiş. Boğaz enfeksiyonu. Akşam eve geldim.Oğlumu iğneye götürdüm geldim. Ve eşimin geliş saatine kadar sadece oğlumla ilgilendim. Normalde de oğlumla abartı derecesinde ilgiliyimdir.
eşim geldi. Yemek yiyecek. Mutfak masasında yemek yemez alır eline tepsiyi tv karşısına gecer. Artık söylemekten usandığım için yorum yapmıyorum bu konuda. 2,5 yaş erkek çocuğu (hiperaktiflik derecesinde hareketli) normal olarak ona o yemeği yedirtmiyor. Çocuğa bağırıyor. O bi yandan tepsiye ulaşmaya çalışıyor. O arada tepsidekiler yere dökülüyor. Babam bi yandan hasta çocuğa bağırmasanıza diye söyleniyor.
çocukla itişirken oğlum düştü.Ağladı. Babasına gitmek istiyor. Özür dile benden diyo çocuğa. Ateşli çocuk tahmin edersiniz. Ağlamasına bir anne nasıl tahamül edebilir. Aldım çocuğu yatak odasına götürdüm.O yemeğini bitirene kadar vakit geçirdik diğer odada.Sonra geldik . Ne olmuş neden suratım asıkmış. Bende çocuğa çok bağırıyosun dedim. Banada bağırdı.Yani hiç evde annem babam varmış. Onların yanında tatsızlık çıkmasın gibi bir çabası olmadı şimdiye kadar. Ben de bağırma artık yeter diye sinir krizi geçirircesine bağırmaya başladım. Benim bu duruma gelmem çok zordur.hele ki çocuğumun yanında kontrolümü kaybetmemeye çalışırım.Annem babam içerden geldi. Ne oluyo delirdiniz mi diye. O bana ben ona.Çocuk ortada ağlar. Bu giyindi üzerini çıkıyor. Oğlum arkasından babam gitmesin diye ağlıyor.Velhasıl çıktı gitti.
saat 12 gibi merakımdan aradım. Açmadı. Uyumuşuz. Sabah işe gelirken baktım salonda yatıyor. Kaldırdım yerine yat diye. Burda yatıcam dedi. Sen bilirsin dedim çıktım geldim.

Çalışıyorum.Evin ihtiyaçlarını ben karşılıyorum.Anneme bir miktar para veriyorum. Bizde kaldıkları için masraf iki kat fazla. Ama kimsenin beni anladığı yok. Eşim ev masraflarına karışmadığı için.Ondan gizli 5000 civarı kredi kartı borcum var. Onun kredi kartı kullandığımdan bile haberi yok.(nefret ederkredi kartından ömründe kullanmamış)
ama bir evin nasıl döndüğü ile ilgili hiçbir fikri yok. O da kazandığı ile kredi borcumuzu, faturaları,kendi dükkan giderlerini vs. ödüyor. Ynai bizden esirgeyen bir adam değil ama. Sorumluluğun çoğunu üzerime yüklüyor.
evde iki kişi olsak yine idare edicem.Ama annemin babamın bunları görmesi ve eşim yokken söylenmeleri beni delirtiyor.
kopma noktasındayım.Gercekten iyi değilim. :KK43:
yemin ederim evlilikten soğudum..

Eşim işi gereği saat 10 gibi geliyor akşamları. Yani o geldiğinde yemek yenmiş oluyor. Birlikte yediğimiz zamanlarda öyle bir hareketi olmadı. Anneme babama bir saygısızlığı yok. Ama bana karşı onların yanında çok farklı. Azarlar gibi bir konuşma tarzı var. Annemler gidiyor. normale dönüyor. Kalmalarını istemiyorsan çocuğu bırakıp alalım diyorum. Yok ne alakası var diyor.

Kendi ailesi hiç ilgilenmez. Oğlum 2 aylıktı ayağım kırıldı. Annem hem oğluma hem bana baktı. Kayınvalidem karşı binadan bir kase çorba getirmedi. Ayağım tam iyileşmeden 4 aylık bebekle topallayarak ev taşımak zorunda kaldım. (kaynım evleniyordu) Kimse yardım etmedi.Annemden başka kimse yoktu yanımda.

Yine kıymetliler. Benim annemin h.içi silip süpürdüğü evime ayda bir h.sonu doluşur yer içer giderler.

ne dicek ?
evet annenleri istemiyorum mu diyecek ?
uzgunum ama adam aksam 10 da eve geliyor, ve ev dolu.
bunu ben kaldiramazdim kolay kolay.
esin cok hakli rahatsiz olmakla.
haksiz oldugu kisim neden rahatsiz oldugunu sana konusarak anlatmamasi, sana agresif davranmasi.
oturup adam akilli konusun esinizle, ve ailenizi evlerine yolayin.
boyle olmaz.

Canım kızım 1 yaşında,yurtdışındayım ve her sabah çocuğu kreşe bırakıyorum,bazen halen uyuyor oluyor ve mecburen uyandırıp götürüyorum,yani annen biraz abartmış olayı...o masrafı yapacağına ya bakıcı tut veya kreşe ver çocuğu...eşin haklı demiyorum kesinlikle ama kendi evinde artık rahat edemiyordur başka şekilde patlıyordur.aslında annen düşünmeli ama...

esiniz, aileniz siz kalirken mutfak maseaflarina yardim ettiklerini zannediyormus.. yahu 600 lira para alan aile yardim mi yapacak.. aileniz sizde kalarak mutfak masrafi, dogal gaz, elektrik, su olarak zaten artiya geciyor.. bi de ustune para aliyor.. ne diyeyim pess..

Su da var.. esime sorsam o da annemlerin gelmesini istiyor diyorsunuz.. adamin harcamalardan, krediden haberi yok ki.. soyleyin bakalim isteyecek mi..

ben bu kadar masrafın altından nasıl kalkıcam onu bilmiyorum

yanlis anlama canim da annenlerin durumu kotu mu?
annenlere ne kadar oduyorsun ?
bu arada masraf konusunda da esinden sakli harcama yapman yanlis olmus.
esinin de cocugu ya bakiciyi kendi ayarlasin ya da ek masraf olucagini builsin o da katkida bulunsun madem.

Bence anneniZe para vermekte sakınca yok. Sonuçta bakıcıya da vereceğiniz aynı para ama anneniz kadar iyi bakması, baktı diyelim, o kadar sevmesi mümkün değil. Ama kendi evinde baksın. Yemek hazırlayabilir normalde hazırlıyorsa. Çocuğu alırken bir iki tencereye yemeğinizi de alır gidersiniz. Hafta içinde bir gün gelip temizlik işiyle ilgilenir. Yani konuşursunuz, karşılıklı ikinizin de içine sinecek şekilde halledersiniz. Aileniz sizinle bu kadar ilgiliyken, eminim sizin için de en iyisini isterler. Ama ben de hafta içi devamlı eşimin ailesi evde olsa sıkılırım.

Merhaba nurumoglum, öncelikle belirtmek isterim ki; sırf sizin bu konunuza yorum yazmak, naçizane fikir beyan etmek ve dozunda eleştiri yapmak için bir kaç dakika önce üye oldum. Sizin yazdıklarınızı ve diğer bütün yorumları tek tek okudum. Siz şuanda en diptesiniz keza ben de öyleyim bu sebeple yazmak istedim. Öncelikle her ne şekilde olursa olsun aileniz keni evine dönmeli ve bu duruma bir daha müsaade etmemelisiniz. Çünkü eşinizin huzursuzluğu ve huysuzluğu kendi evinde olduğunu hissedememesinden kaynaklı bir problem. Evlendikten sonra hiçbir şey evladınız ve eşinizin yani ailenizin önüne geçmemeli. Elbette bizi yetiştiren ailelerimiz her şeyimiz ama artık sizde bir ailesiniz. Bir diğer husus ise ailenize tabi yardım edin ancak her şey kararınca olmalı. Siz bin liraya yakın bir harcamadan söz ediyorsunuz. Bu çok fazla keza babanızın hem emekli maaşı hem de şuanda aldığı bir maaş var. Bunun haricinde eşinizden habersiz 5bin tl borç yapmışsınız . Eğer bu miktar artarsa ve borcu kapatamazsanız yaşayacağınız senaryoları yazmak istemiyorum. Size tavsiyem zaten anne babanız borcunuzu biiyormuş onlara bu borcu kapatana kadar para veremeyeceğinizi söyleyin. İnanın bana işin rengi o zaman ortaya çıkacaktır. Eğer tamam kızım sen yeter ki derdini hallet derler ise ne ala yok bundan sonraki süreç kötü şekilde işlerse evladınızı kreşe verin. Kaldı ki kreş yaşına da gelmiş size tavsiyem yazı falan beklemeden hemen şimdi araştırmış olduğunuz kreşe bırakın çocuğunuzu. Böylece verdiğiniz 600 tl haricindeki bütün masraflardan kurtulacaksınız. Ailenize şu vakte kadar her şeyi yapmışsınız ama artık bir dur demelisiniz. Onlar siz evlenmeden ve çalışmadan nasıl geçiniyorsa şimdide daha rahat geçinebilirler. Bunca yük bir omuza çok fazla. Siz içinde olduğunuz için farketmiyorsunuz ama bizler dışarıdan daha iyi görebiliriz. Çocuğunuzu kreşe verin ve bütün dertlerden kurtulun yoksa bu böyle devam eder. Size son söyleyeceğim ise bir daha her ne olursa olsun eşinize yalan söylemeyin ve böyle bir şeyi ailenizle paylaşmayın. Üstelik bunca şeyi bilmelerine rağmen ailenizin sizden hala para almasını sorgulayın derim. Mutfak alışverişi doğalgaz faturası kredi çekmek .... bunlar çok fazla. Yanlış şeyler yazmak istemiyorum ama dışarıdan bakınca iyi kullanılıyorsun biraz daha akıllı ol demek en doğrusu sanırım. Sizin şuan birinci önceliğiniz evladınız eşiniz ve kendiniz olmalı. Bunu asla unutmayın! İnşallah en iyi şekilde bu sorunları halledersiniz. Sağlıcakla.

S
nefret ettiriyor artık kendinden. Hem çok seviyorum onu,hem de artık katlanamayacağımı düşünüyorum.
Benim eşim oğluma bana çok bağlı, içkisi kumarı olmayan,ama sinirlendiğinde ne dediğini bilmeyen,gün içindeki gerginliğini eve yansıtan bir adam.

ikimiz de çalışıyoruz. 2,5 yaşında oğlumuz var. Annem bakıyor. Annemle babam h.içi bizde kalıyorlar.Cuma akşamları evlerine gidiyorlar. Ve eşimin eve geliş saatinden yatışa kadar benim yüreğim hep pır pır.Benimle inatlaşıyor. Çocukla inatlaşıyor. Annemlerin yanında bambaşka, H.sonu yalnız olduğumuzda bambaşka bir adam oluyor. Dün akşam oğlum ateşliydi. Gündüz babasıyla ananesi dr götürdüler. 10 tane iğne vermiş. Boğaz enfeksiyonu. Akşam eve geldim.Oğlumu iğneye götürdüm geldim. Ve eşimin geliş saatine kadar sadece oğlumla ilgilendim. Normalde de oğlumla abartı derecesinde ilgiliyimdir.
eşim geldi. Yemek yiyecek. Mutfak masasında yemek yemez alır eline tepsiyi tv karşısına gecer. Artık söylemekten usandığım için yorum yapmıyorum bu konuda. 2,5 yaş erkek çocuğu (hiperaktiflik derecesinde hareketli) normal olarak ona o yemeği yedirtmiyor. Çocuğa bağırıyor. O bi yandan tepsiye ulaşmaya çalışıyor. O arada tepsidekiler yere dökülüyor. Babam bi yandan hasta çocuğa bağırmasanıza diye söyleniyor.
çocukla itişirken oğlum düştü.Ağladı. Babasına gitmek istiyor. Özür dile benden diyo çocuğa. Ateşli çocuk tahmin edersiniz. Ağlamasına bir anne nasıl tahamül edebilir. Aldım çocuğu yatak odasına götürdüm.O yemeğini bitirene kadar vakit geçirdik diğer odada.Sonra geldik . Ne olmuş neden suratım asıkmış. Bende çocuğa çok bağırıyosun dedim. Banada bağırdı.Yani hiç evde annem babam varmış. Onların yanında tatsızlık çıkmasın gibi bir çabası olmadı şimdiye kadar. Ben de bağırma artık yeter diye sinir krizi geçirircesine bağırmaya başladım. Benim bu duruma gelmem çok zordur.hele ki çocuğumun yanında kontrolümü kaybetmemeye çalışırım.Annem babam içerden geldi. Ne oluyo delirdiniz mi diye. O bana ben ona.Çocuk ortada ağlar. Bu giyindi üzerini çıkıyor. Oğlum arkasından babam gitmesin diye ağlıyor.Velhasıl çıktı gitti.
saat 12 gibi merakımdan aradım. Açmadı. Uyumuşuz. Sabah işe gelirken baktım salonda yatıyor. Kaldırdım yerine yat diye. Burda yatıcam dedi. Sen bilirsin dedim çıktım geldim.

Çalışıyorum.Evin ihtiyaçlarını ben karşılıyorum.Anneme bir miktar para veriyorum. Bizde kaldıkları için masraf iki kat fazla. Ama kimsenin beni anladığı yok. Eşim ev masraflarına karışmadığı için.Ondan gizli 5000 civarı kredi kartı borcum var. Onun kredi kartı kullandığımdan bile haberi yok.(nefret ederkredi kartından ömründe kullanmamış)
ama bir evin nasıl döndüğü ile ilgili hiçbir fikri yok. O da kazandığı ile kredi borcumuzu, faturaları,kendi dükkan giderlerini vs. ödüyor. Ynai bizden esirgeyen bir adam değil ama. Sorumluluğun çoğunu üzerime yüklüyor.
evde iki kişi olsak yine idare edicem.Ama annemin babamın bunları görmesi ve eşim yokken söylenmeleri beni delirtiyor.
kopma noktasındayım.Gercekten iyi değilim. :KK43:
izin yalnız bol vakit geçirmenize ihtiyacınız var. Gün içinde eşin işyerinde ne sıkıntılar yaşıyor bilemezsin. Benimde bazen stresten eve geldiğimde ufacık sese tahammülüm olamıyor. Huzurlu ve sessiz bir ortam üçünüze iyi geşecektir. Annenle babanın sizde kalma olayını başka yolla çözmelisin bence, yada neden sadce annen kalmıyor.

X