kendimi bi yerden atasım var !

Annenle babanın evlerine gitmesi ve normal düzene geçmeniz şart.

genelde erkek tarafının ailesi böyle anlayışsız baskıcı olurdu

demek sadece kadınların derdi değil kv kp der çeken erkeklerde var.

Sizin ki ev üstüne ev olmuş bir durak dediğiniz yer çok yakın mesafe. Eşiniz akşam eve gelince dinlenmek ister, çekirdek ailesi ile vakit geçirmek ister, bu şekidle davranmasının nedeni tamamen haftanın 5 günü ailenizin sizin yanınızda olması bu duruma bence aci lçözüm bulmanız gerekiyor. Bende ne kayınvalidemleri nede kendi ailemin 5 gün sürekli yaşamak istemezdim.

Arabanızda varmış ne güzel siz bırakın anneniz eğer çocuk dışarı çıkmasın diyorsa o zaman sabahları o gelsin akşamlarıda siz gelince bırakırsınız

Şimdi annemle konuştuk. Anne lütfen p.tesi evine geçecekmiş gibi işlerini ayarla dedim.
Bizi istemediğinden mi böyle yapıyor dedi.Hayır öyle söylemiyor ama bence öyle dedim.
Ben evinin alışverişini yaparım. Doğalgazını öderim dedim.
Tamam ayarlarız kızım dedi.

Canım eşin annenlerin yanında hafta sonu yalnızken farklı davranıyorsa bence seni kırmamak için annenlerin sizde kalmasından rahatsız olduğunu dile getiremiyor ama aslında bu tutumu rahatsız olduğunu gösteriyor. Allah razı olsun annenden kadın fedakarlık yapıyor belli ki ama bazen belli bir yaşa getirdiğin çocuğun için yaptığın fedakarlık yaparken olayı abartabiliyorlar.

Madem bu kadar yakınmış aileniz, sabahları onlar gelsin çocuk çıkmasın diyorlarsa. Bence tüm problemler haftaiçi evde birilerinin olmasından kaynaklanıyor, eşiniz rahat edemiyor, ailesine adapte olamıyor. Hem ne gerek var canım, ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, kendi ailen olsa bile herkes evinde güzel. Biz sabahları anneme gitmek için bir sürü yol gidiyoruz, karda kışta da götürdük, çocuğa birşey olmaz canım. KV de evi yakın ama hiç ben geleyim çocuk çıkmasın demiyor. Ona da sabahları çocuk taşıyoruz.

Keşke annenize akşam olan kavganın hemen üstüne böyle söylemeseydiniz gönülleri kırılmıştır. Bir de eşiniz ailenize saygısızlık etmiyorsa kendi aranızda konuşup onlarında alınmayacağı bir şekilde çözseydiniz daha iyi olurdu sanki.

genelde erkek tarafının ailesi böyle anlayışsız baskıcı olurdu

demek sadece kadınların derdi değil kv kp der çeken erkeklerde var.

benim annem babam anlayışsız ve baskıcı tipler değil. Bi kere burada netleşelim.
kendi düzenlerini bozup benim evimde kalıyorlar. Onlara göre oğlum git gel yapmasın. Üşümesin vs.
yani düşünceleri yanlış bence de ama sizin tabiriniz de hoş olmadı.

1 adım atmissiniz en azindan.. eşiniz için gerekkiydi bu bence çünkü gerçekten hoş bişey değil anne babanin 5 gun boyunca sizde kalmalari..

Ailenizin durumu cok mu kotu ki, sadece çocuğunuz yiyeceği özel şeyler falan varsa onlari karsilasaniz.. çok para verecekseniz kreş ya da bakıcı tutmak daha mantikli

Canım ya daha uzakta oturanlar bile gidip geliyor hava soğukken annen gelsin yazın siz bırakın çocuğu eşin rahat edemiyo evde yazık adama da

Kıyamam ben yaa, annen kırılmamıştır inşallah.

Evleri bizden bir durak ötede. Yürüyerek on dk.
ama annemin çocuk sabah evden çıkmasın soğukta diye tutturduğu bir sözü var.
ve ben kimseyi aksine ikna edemiyorum. (arabamız var)
Annene bu kavgalarn ana sebebin basbasa kalamamak oldugunu bu gidisle boşanmayi bile dusundgnuzu söyleyin yani gözünü korkutun. Annen boşanmani istemez kendi evine çekilecektir...

Olmadı bebeği yarim zamanla krese gonderseniz cikista anneniz alip kendi evine goturse

annemle daha önce defalarca konuştum.Hep erteledi. En son yaza kadar idare edelim demiştik. Ama benim gücüm kalmadı gerçekten.

Canım sen çok güçlü bi kadınsın evine katkıda bulunmak için çırpınıyorsun ama eşin bunları görmüyor... ama malesef sen yükü üstlendiğin sürece anlamıcaktır... bende çalışıyorum ve yakında anne olucam özellıkle bir yıl çalışmıcam bütün masraflarıda ondan beklıcem... sırf benım eve katkımı farketsn die tabi çocugumlada vakıt geçirmek ayrı zevklı olucak sonrasında Allah nasip ederse işime geri dönücem... erkekler çok düşüncesiz oluyorlar hele ev geçindirmek falan onlara basit geliıyor halbıkı çalışan kadın biçok yükü üstlenıyor Allah yardımcımız olsun

Annen gidip gelebilir benim de halam torununa bakıyo 58 yaşında ve o gidiyo oğlunun evine akşam donuyo

Anneme aynı cümleleri kurdum. Tamam dedi. Anneme 600 lr veriyorum. Hem o hem kreş karşılayamam.
şimdi kendi evine geçtiği için doğalgaz,alışveriş vs. masrafları da olacak.

Size göre değil belki çünkü sizin anne babanız birde eşiniz tarafından bakmak lazım

baskıcı olmasa illa sizde kalalım çocuk dışarıya çıkmasın diye bahane bulmaz,

kendi düzenlerini bozmuşlar da karşılık olarak maddiyat alıyorlar

sizde kalıyorlar ekmek elden su gölden

siz kendiniz demişsiniz eşimden gizli harcamalar yapıyorum diye.

Ben anlıyorum sizi ama
kocanız sızce cocuga baglımı?
sız neden yemege esınızı beklemıyorsunuz?
sorgulamıyorum ama o yemek yerken cocukla neden oyalanmıyorsunuz bızımkı 5 yasında ve erkek.
bız nobetlesme usulu bakıyoruz acıkcası

Eşinizin ailesi sizde olsa hergün daha kötüsü olurdu emşn olun. Yani ebeveylerinizi evden uzaklaştırın eşiniz doğal olaraka ve haklı olarak rahat değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…