- 25 Nisan 2014
- 264
- 130
-
- Konu Sahibi nurumoglum
Canım sen çok güçlü bi kadınsın evine katkıda bulunmak için çırpınıyorsun ama eşin bunları görmüyor... ama malesef sen yükü üstlendiğin sürece anlamıcaktır... bende çalışıyorum ve yakında anne olucam özellıkle bir yıl çalışmıcam bütün masraflarıda ondan beklıcem... sırf benım eve katkımı farketsn die tabi çocugumlada vakıt geçirmek ayrı zevklı olucak sonrasında Allah nasip ederse işime geri dönücem... erkekler çok düşüncesiz oluyorlar hele ev geçindirmek falan onlara basit geliıyor halbıkı çalışan kadın biçok yükü üstlenıyor Allah yardımcımız olsun
ne olursa olsun ev ev üstüne oluyo sizin durumbenim annem babam anlayışsız ve baskıcı tipler değil. Bi kere burada netleşelim.
kendi düzenlerini bozup benim evimde kalıyorlar. Onlara göre oğlum git gel yapmasın. Üşümesin vs.
yani düşünceleri yanlış bence de ama sizin tabiriniz de hoş olmadı.
ben çalışmazken de eşim eve para bırakma konusunda problemliydi.Yani evin masrafını idrak edemiyor adam.
Yenilen içilen ne ile alınıyor kafa buna basmıyor gerçekten.
Ben anlıyorum sizi ama
kocanız sızce cocuga baglımı?
sız neden yemege esınızı beklemıyorsunuz?
sorgulamıyorum ama o yemek yerken cocukla neden oyalanmıyorsunuz bızımkı 5 yasında ve erkek.
bız nobetlesme usulu bakıyoruz acıkcası
Ne olur kızma canım durumu çok mu kotu annenin? Benim bakıcım 600 alıyo el hemde ve oğlum orda yiyo erzak alıyorum kızıyo kadın bizim evde herşey var onun yediğinden ne olur ki diyo sen masraf karşılıyosun doğalgaz karşılıyosun ustune 600 veriyosun hiç mantıklı değilAnneme aynı cümleleri kurdum. Tamam dedi. Anneme 600 lr veriyorum. Hem o hem kreş karşılayamam.
şimdi kendi evine geçtiği için doğalgaz,alışveriş vs. masrafları da olacak.
Size göre değil belki çünkü sizin anne babanız birde eşiniz tarafından bakmak lazım
baskıcı olmasa illa sizde kalalım çocuk dışarıya çıkmasın diye bahane bulmaz,
kendi düzenlerini bozmuşlar da karşılık olarak maddiyat alıyorlar
sizde kalıyorlar ekmek elden su gölden
siz kendiniz demişsiniz eşimden gizli harcamalar yapıyorum diye.
Ne olur kızma canım durumu çok mu kotu annenin? Benim bakıcım 600 alıyo el hemde ve oğlum orda yiyo erzak alıyorum kızıyo kadın bizim evde herşey var onun yediğinden ne olur ki diyo sen masraf karşılıyosun doğalgaz karşılıyosun ustune 600 veriyosun hiç mantıklı değil
ben eger bır ıs yapıyorsam oglanla esım ılgılenır oda bazen bısı ıazler onu ben oyalarımEşim oğluma çok bağlıdır. Birlikte çok eğlenirler. H.sonu oğlum ve ben ne yapmak istersek,nereye gitmek istersek gidilir. Maddi anlamda bi kısıtlama yapmamaya çalışır imkanlar dahilinde. (Eve birşey alıcaksak gereksizdir ama ya da acelesi yoktur.)Ben annemler bizde kalmadan önce onunla yemek için saat 10-11 e kadar beklerdim. Şimdi cümbür cemaat onu yemeğe beklemek biraz saçma olur. Sonuçta babam da işten geliyor. Dolayısı ile biz yemeğimizi 7 gibi yemiş oluyoruz.
oğlum babasının üzerine daha kapıda atlar.Ve yatana kada bırakmaz. Babası gelene kadar da benimle öyle
bakın ; Annemle babam söz konusu. Lütfen konuşmalarınıza dikkat edin.
Bu uslup ile yorumlayacaksanız,yazmamanızı rica edicem.
kusura bakmayın,ne eşiniz size ve oğluna yeterince bağlı,ne de anneniz fedakar bir anne....siz öyle görmek istiyorsunuz.
anneniz çocuğunuza bakıyor tamam.evine arada bir alışveriş yaparsınız,hediyeler alırsınız.ama bir de üstüne 600 tl.nakit verirseni,anneniz fedekarlık yapmış olmaz.
eşinize gelince,kredi kartı kullanmak istememesi mantıklı ama evin geçimini sizin omuzlarınıza bırakmak,mantıksız.sizin maaşınızın ne kadar olduğunu bilmiyor mu?annenize veriyorsunuz,evin geçimini üstleniyorsunuz.e düşünmüyor mu bu değirmenin suyu nereden geliyor.kusura bakmayın.her ikiside kolay yolu seçmiş,sizin üstünüze yıkılarak...
Canım ne sıcak yatakmış ya öyle şey olur mu? Onun yaşında çocuklar sabah saatlerinde erkenden kreşe gidiyorlar ne var bunda? Yani bu durumları göre göre annenin hala sizde kalma isteğine anlam veremedim. Sen niye hemen olur dedin ki? Çocuk dediğin her düzene uyum sağlar ne var bunda. Olmadı öğle uykusuna erken yatar anlayamadım hiç.Şimdi yine konuştuk annemle. Ben yaza kadar gidip geliyim. Çocuğu sıcak yatağından kaldırmayın diyor.
tamam dedim ben de.Yazın ona bırakıp alıcaz. Böyle netleştik. Şimdi bunu eşime anlatmam gerekiyor.