- 28 Ekim 2013
- 514
- 834
- 103
- Konu Sahibi Kazuletbagyan
-
Şartları var onun.Özel sağlık meslek lisesinde öğretmenlik yapsana. Ben 2 yıl öyle çalıştım 8 beş
Eşi kurtuldum diye seviniyordur.Artik ailesine daha fazla yardım edebilir.konu sahibinin son durumunu merak ettim. arkadaşının yanına gidecekti gitti mi? eşi bu duruma ne tepki verdi? bundan sonra ne yapmayı planlıyor?
Eşim devlette ve haftada 120 saat çalışıyor. Nöbet ertesi izin gibi bir durum yok. Biz kızımla iki kişilik bir hayat yaşıyoruz
bu nasıl eş yaEşi kurtuldum diye seviniyordur.Artik ailesine daha fazla yardım edebilir.
Esi "madem gittin sen bilirsin" demis bu arada
Nobet satın alıyordur, gelirini artirmak icin...Devlette bu kadar çalışma saati yok.ne iş yapıyor?
Biliyorum devlette böyle çalışma olmadığını tabiki de, pazar günü kurum kapalı olsa diğer günler günde 20 saat. Açık olsa tüm günler yaklaşık 17.5 saat çalışılır mı para için. Şok oldum.Nobet satın alıyordur, gelirini artirmak icin...Devlette bu kadar çalışma saati yok.
Bir hafta 168 saat. Haftada 120 saat çalışıyorsa geriye 48 saat kaliyor, o da .Gunluk 7 saat uyku etmiyorBiliyorum devlette böyle çalışma olmadığını tabiki de, pazar günü kurum kapalı olsa diğer günler günde 20 saat. Açık olsa tüm günler yaklaşık 17.5 saat çalışılır mı para için. Şok oldum.
Kocanız ne kadar maaş alıyor Allah aşkına. Gümrük muayene memurları o kadar maaş alamaz. 3000 aile gönderiyor 1500 size veriyor. Kendine 2000 kalsa 7 bin civarı maaş olur mu?Ben tembel değilim ama sizin iradenize hayran kaldım. Ben yapamam. Ama yapana saygı duyarım. Benim eşimin maddi geliri gayet iyi benim parama ihtiyacı yok. Hatta o kadar iyi ki aylık sadece nerdeyse 3000 kendi ailesine gidiyor. Ama ben hem gece vardiyasında 45 saat çalışıp hemde hafta 1 gün izinle evlilik,çocuk falan yapamam. Kendimi bu kadar sistemin kölesi yapamam. Ne anladım ben bu hayattan. Nerde kaldı benim hayallerim nerde kaldı kadın olabilmem, nerde kaldı oturup rahat bir nefes alabilmek. Ben yapamam yapana helal olsun
Çocuk yok bende uzun bir süre istemiyorum. Bunu bile dile getirdiğim de “ ben çocuk istiyor muyum ki” sen istemiyorum diyorsun falan diyor
Böyle malesef.Uc farkli hastanede calistim ucu de bolumune gore boyleydi.Normal saatlerde calistigim ay sayisi bir elin parmaklarini gecmez.Son çalıştığım yerde had safhada.Ayda 40saat çalışılan kamu nerde bilmiyorum.Kamu da cidden böyle mi? Ben daha esnek sanıyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?