• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.

4 senelik evliyim evlendigimden beri calismiyorum 1 -2 iş denemesi yaptim olmadi. Sonra biraktim okumaya devam ettim. Okuyorum bana esim bakiyor. Para bende birikiyor ve odemeleri duzgun yaptigim surece yaptigim hicbir harcamaya karismiyor.

Neden esinizin sizi ezmesine izin veriyorsunuz ?

Ya da hemsiresiniz diye evlendi de isi birakinca rahatsiz mi oldu. Cunku bu aralar mantik evliligi yapan maasli kadinla evlenmek isteyen erkek cok duyuyorum da

o degilde,bu adam kizkardesinin ve annesinin evi icin kredi ödüyor..eee? siz dış kapinin mandalimi? adamdaki zihniyet berbat ötesi ve hiç katlanamayacagim bir zihniyet. Evlilikte BİZ olamamiş.Ne demek ben calisiyorum sen yiyorsun? cocuk yok su an sanirim ve ileride cocuk oldugunda ne olacak? bu adam çok materyalist ve bencil.Evliliginde büyük bir zihniyet sorunu var ve çok üzucü. Biraz gözden gecirmeni tavsiye ediyorum bu evliligi.Çalismak calismamak kararindan evvel. Ve her ne kadar yorucu olursa olsun calisma hayatinda olup bu tarz erkeklere kendini ezdirmemeni tavsiye edecegim.Bir ömür bu ezilmeyle nasil yaşarsin bilemedim be arkadaşim:KK43:

4 senelik evliyim evlendigimden beri calismiyorum 1 -2 iş denemesi yaptim olmadi. Sonra biraktim okumaya devam ettim. Okuyorum bana esim bakiyor. Para bende birikiyor ve odemeleri duzgun yaptigim surece yaptigim hicbir harcamaya karismiyor.

Neden esinizin sizi ezmesine izin veriyorsunuz ?

Ya da hemsiresiniz diye evlendi de isi birakinca rahatsiz mi oldu. Cunku bu aralar mantik evliligi yapan maasli kadinla evlenmek isteyen erkek cok duyuyorum da
pek çok erkegin tek rüyasi evet..garanti işi olan kadin. özel sektörde çalişani da begenmezler.Saglikçi olursa o iş ozel hastanede olsa garantidir onlara göre..Neler gördüm neler duydum bu iş yüzünden evlenen erkekler konusunda.Artik kadinin evine sahip cikip cikamayacagi ya da o adamin o kadini ne kadar sevdigi ,kadinin ahlaki vs vs gibi seyler pek çok erkek icin zerre onem tasimiyor.Eger garanti iş kriterini karsiliyorsa gerisi çokte problem deil. Ve arkadaşim tespitin çok guzel,bu adam bu bayanla hemşire diye evlenmiş ben de bu kokuyu aldim.net:(

Eşim devlette ve haftada 120 saat çalışıyor. Nöbet ertesi izin gibi bir durum yok. Biz kızımla iki kişilik bir hayat yaşıyoruz

Kocanı bilmem ama bence çalış. Benim etrafımda hemşire ya da doktor olup gece gündüz çalışıp evli olan bir sürü arkadaşım var. Bu bir bahane olmamalı diye düşünüyorum. Yani kocan böyle düşünüyor diye değil de sen kendin için çalış.

Sen de çalışırsan ev işi yemek gibi işleri beraber yapmanız gerekecek. Hem işe git hem adamın önüne yemek koy çok olacak iş değil. Eve para getireceksen eğer o da sorumluluk alacak.

Üstelik hazır çocuk da yokken ben bir işe girer kocayı bırakırdım. Bekarlık sultanlık

burdaki bazılarının gazına mı geldin naptın gelip dımdıxlak cıktın evden iş falan bulmadan...arkadaşına gittin..ama nereye kadar..sana o kadar akıl veren de oldu halbuki..şimdi napıcaksın tıpış tıpış eve döneceksin bi süre sonra...dedik sana iş bulman şart

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.

Bu sitede hiçbir konuya böyle başlamadım. İlk kez şöyle başlamak isterim ki;

Güzel kızım,

Önce seni sımsıkı sarar ve incinmiş yaralarından öperim. Onlar senin en değerli hazinelerin, gün gelip de iyi olduğunda onları asla unutma.

Eşin belli ki tahammülsüz ve evliliğin sorumluluğunu bilmeyen biri. Anlayamamış ne demek evlilik.

Ama diğer yandan başkası yapar ben yapamam demek esas kendini ezmek. Haftada bir yardımcı alır evi elden geçirirsin. Gül gibi de çalışırsın. Malzeme verme karşındakine.

benim aklıma takılan bir soru daha var eşinizin maddi durumu iyi olmasaydı yine ben bu şartlarda çalışamam deyip oturacakmıydınız?başka bir soruda siz eşinizin maddi imkanlarına dayanarakmı evlendiniz?yani nasıl olsa durumu iyi beni çalıştırmaz diye mi düşündünüz?

Konu sahibi ben sizi anladım ve hak verdim, eşiniz sizi zorlayamaz, sizde kendinizi düşüncelerinizi doğru düzgün ifade ediyorsunuz, ayrıca kendi ailesine yardımı kredi ödemesi çok yanlış. Çalışma şartlarınız ağır ve ben çalışmak için yaşamıyorum, yaşamak için çalışmalıyım diyenlerdenim, bu demek değilki iş dışında üretmeyin, bütün gün boş oturun, sadece isyanınız sisteme köle olmak ve haklısınız. Ama böyle bir eşle, ben olsam once kpss yi halleder atanır ve eşimi boşardım.

Neden yurutemeyecegınızı dusunuyorsunuz ki? Sizin gibi calısan tonla insan var.. cocugunuz var mı? Varsa bile kv bakabilir.. esınız evlerının kredısını odedıgıne gore onlar da size bu anlamda yardımcı olabilir.. kusura bakmayın ama evlenır evlenmez ısı bırakan kadınlar bana cok ıtıcı gelıyor.. esınızın agır sozler kullanması tabıı kı hata ama bır kdının da gul gıbı ısını bırakıp kendını bu duruma sokması daha buyuk hata

Kusura bakmayın ihtiyaç zaruret halleri başkadır aman kocamın benden maddi beklentisi olamaz. Onun için çalışmazdım. Çok sinir oldum. Boşanın demek en nefret ettiğim şey ama sizi kendi ellerimle ayırasım geldi. Paramı yiyorsun ne ya. Evlenmeseymiş o zaman

Ben tembel değilim ama sizin iradenize hayran kaldım. Ben yapamam. Ama yapana saygı duyarım. Benim eşimin maddi geliri gayet iyi benim parama ihtiyacı yok. Hatta o kadar iyi ki aylık sadece nerdeyse 3000 kendi ailesine gidiyor. Ama ben hem gece vardiyasında 45 saat çalışıp hemde hafta 1 gün izinle evlilik,çocuk falan yapamam. Kendimi bu kadar sistemin kölesi yapamam. Ne anladım ben bu hayattan. Nerde kaldı benim hayallerim nerde kaldı kadın olabilmem, nerde kaldı oturup rahat bir nefes alabilmek. Ben yapamam yapana helal olsun
Şunu okuyunca eşinizin parası için evlendiğinizi düşündüm hala çalışamam evliliği yürütemem diyorsunuz adam zaten size iyi davranmıyor ki evli kalsan ne kalmasan ne evi çevirsen ne

Şunu okuyunca eşinizin parası için evlendiğinizi düşündüm hala çalışamam evliliği yürütemem diyorsunuz adam zaten size iyi davranmıyor ki evli kalsan ne kalmasan ne evi çevirsen ne
Hamile kaldım adam çocuğumu aldirtti diyor !!! Canım benim haftada 45 saat çalışarak çocuk filan yapamazmis..devlet memurunun bile mesaisi haftalık en az 40 saat(sağlık sektörü değil tüm memurlar).Ama zorla kürtaj yaptirilsin,hakarete ugrasin bular sorun değil yeter ki haftada 45 saat evde fazla otursun

ne güzel mesleğiniz ve tecrübeniz var.
Neden 'Yapamayacağınızı' düşünüyorsunuz!..
Çocuğunuz da yokmuş üstelik.
Çalışmaya başladığınızda bence bunları kafaya takmaya zamanınız olmayacak.
Mesleğinize göre geliriniz yüksek olur, evinize yardımcı tutarsın.
Hem eşin ailesine para yardımı yaptığına göre!.. senden beklentisi de olmayacak.
Cebinde para olduktan sonra yemek de, temizlik de hallolur onlar. Dert etmeyin. Dışarda yersiniz veya hazır alırsınız vs..

tabii ki çalışmak mecburiyetinde değilsiniz, çocuğunuz olsa (ihtiyacınız yoksa) tavsiye etmem

Ama sizin yerinizde olsam kesinlike çalışırdım. diğer işlerime de yardımcı alırdım.

Arkadaşlarımın çoğu boşandı, içlerinde evlilige tövbe eden de,ikinci üçüncü evliliğini yapanlar da var. Hepsinin geliri iyi, çok çalışan, güçlü kadınlar. Öyle koca kahrı falan çekmiyorlar. Içlerinde cocugu olup 36 saat nöbet tutanları var.
kesinlikle. tövbe edenlerden biri de benim. bir daha mı aman aman. hayatımda hiç olmadığım kadar huzurluyum. kavga yok, gürültü yok. başımda durmadan vıdı vıdı eden biri yok. tek pişmanlığım keşke daha önce boşansaydım. benim bir arkadaşım 15 yıllık evliliğini bitirdi 2 çocukla. ve hayatı boyunca hiç çalışmamış. boşandıktan sonra hemen iş bulmuş. şimdi kendi ekmeğini kazanıyor. gayet güzel bir nafaka da almış. isteyince allah yardım ediyor yani. konu sahibinin mesleği de var . eee daha ne.

Evet aradı. Senin yerin benim yanım falan filan dedi. Sonra madem gittin sen bilirsin dedi
en güzelini en doğrusunu yapmışsın. bir daha asla dönme o eve. kararlı olursan başaramayacağın hiç bişey yok. öyleeşinin dediği gibi kötü yola falan düşmeyeceksin rahat ol (aklıma geldikçe sinir oluyorum)

Bu evlilik yürüse ne olur yürümese ne olur?

Evle araba ile saadet olmuyor işte.
Merak ettim boşanalım desen bırakma beni mi der yoksa git de parami yeme artık mi?

Back