Kaynanamla yakın oturmak ve sevgilimin bu konulara karışmaması

Çocuğum evliliğinde maddi sıkıntı yaşamasın diye elbette ona destek olup ev almak isterim. Ev almak dediğin baya iyi bir birikim isteyen birşey. Sahip olduğum bir maldan vazgeçerek yA da bütün birikimi oğluma evlenirken istediği yerden ev de alırım. Ama evi kendime alırım siz de buyurun oturun derim:) Evliliği yolunda gider ve oturursa daha sonra kendileri ev alabilirler. Ben de bir miktar destek olurum.

Yani henüz daha söz nişan evlilik hatta oturmuş bir evlilik yok iken büyük bir birikimi o evliliğe ait olacak şekilde bağlamam. Bence evi kayınvalide alsın kendine siz de bir süre kendinizi toplayana kadar oturun o evde. Eğer evin yarısını siz ödeyecekseniz de ödeme bittiğinde satar yaptığınız ödeme oranında pay alır peşinat yaparsınız. Daha sonra kendi evinizi alır çıkarsınız.

1 milyarını verecek 500 -800 bin tl kendimiz ödeyeceğiz. Evet güzel bir pay ödeyecek ama bizim de tutarımız var
800 bin TL yle bir arsa vs birşey yapın çalışın çabalayin birikim yapın kendiniz alın ciddiyim bunda kardeşimin de kayinbabasi verdi paranın yarısını karısı şimdiden ezmeye başladı hiç kardeşimin emeği yokmuş gibi ben ailemle mesafe li olduğum için birşey demedim desem annem babam sende kardeşinin iyiliğini istemiyorsun kıskanıyorsun vs derlerdi
Bence insanın kendi eliyle alinteriyke kazandığını yemesi kadar güzel birşey yok
Evet 36 yaşındayım evet evimiz arabamız yok ama kimseye de minnetimiz yok birşey söyleyemiyor hayatımıza karışamıyor eşim 20 yıldır aynı yerde çalışıyor çok şükür kredi faiz vs ye bulasmadi kötü bir alışkanlığı da yok
Kira da da olsa başımızda catimiz var yiyecek yemeğimiz giyecek elbisemiz var
Çocuğum sağlıklı benim kimseye minnetim yok
Bir bankaya gidip krediyle evde alabiliriz belki ama ben istemedim krediyle alınan hicbirşeyin hayır huzur getirdiğine şahit olmadım bu dünyadan sadece geçiyoruz o kadar takılmaya dünyalık mallara tamah etmeye lüzum yok son depremde de gördük herşeyin yok olup gitmesi için bir kaç saniye yeterli oluyor
Yada çok zenginken bir günde hatta bir kaç saatte herseyini kaybedebiliyorsun
Çok sağlıklı iken bir anda sağlığın yok oluveriyor
Bence çalışın birbirinize destek olun seviyorsanız birbirinizi birşeylere beraber sahip olun

İsteme söz nişan hiç biri yok. Kadının pek umurunda olduğunuzu sanmıyorum. İstediğiniz kadar gidin gelin evlerine. Biz evi alalım da oğlum kiminle evlenirse onunla otursun diyor. Ayrıca bildikleri muhitte uygun fiyata ev almaya çalışmaları saçma mı? Emlakçı parası vermek istemezler veya bir tanıdık indirim yapar vs. Kolay mı bu zamanda ev almak?

Çoğumuz anneniz yaşındayız tecrübeler konuşuyor. Kadın değil sorun anlamak istemiyorsunuz. Fanusta büyümüş ve oradan çıkmayan oğlan çocuğu bu. Sıkıştığı yerde kaçacak. Daha hiç bir şey yokken annemle iyi geçin beni arada bırakma diyor. Lütfen bu forumda benzer konuları okuyun. Büyük aşkla evlenen, evlenmeden önce ailesine düşkün olmayan erkekler bile annecim babacım olabiliyor. Annenize babanıza yazık, bari onları karıştırmayın daha.

Ev alınsa bile sevgilinizin üstüne olmaz, başka kardeşler var.

Haftada bir gideriz demek ilerde anam da anam garip anam çilekeş anam canım anam olacak.
Sevgilin pasif, kadın kontrolcü okey. Siz neden ağırdan aldığınızı düşünüp para mevzularına girip kadınla oturup kalkıyorsunuz?

Şahsen o yaşta evliliği de ortada ciddi bir durum olmadan karşı tarafın ailesi ile bu denli içli dışlı olmayı doğru bulmuyorum. İlerde sınır çizeceğim diye zorlanırsınız.Baştan tatlı bir mesafe koymalıydınız.

Sevgilin ana kuzusu gibi geldi bana.

Ben şöyle bir hikaye anlatayım. Erkek kardeşim genç diyebileceğim yaşta genç bir kadınl evlendi. Evlenirken henüz oturum olmamış yaklaşık beş yıllık binada 5+1 dubleks evimiz vardı. Bu eve gireceklerdi. Eşi parkeleri değiştirmek istedi, çelik kapının rengini beğenmedi, duvar kağıdı istedi, çatı katının düzenini değiştirtti. Tüm mobilyaları biz aldık. Hepsini eşi seçti hiç itiraz etmedi bizimkiler. Şöyle söyleyeyim sadece salon takımının 18 bin olduğunu hatırlıyorum bundan 7 yıl kadar önce. 5+1 evin her odasını doldurdu. Ailem de her isteğini yaptı. Evliliğinin 1. Yılının dolduğu gün anlaşmalı boşandılar. Neredeyse eve 1+1 parası kadar yapılan ekstra masraf (diğer masraflar hariç) aileme ders oldu:)

Daha cok kucuksun bu sorunlari farketmen guzel es adayida fanusta buyumus karismak istemiyor demissin evlilikte oyle karismak iatemiyorum olmaz nerde yasayacaginiza siz karar vermelisiniz cok sorun yasarsiniz gibi gorunuyor iyi dusunun konusun hala daha bilmem karismam diyorsa ayrilin herseyin kararini annesimi verecek

Farkediyorum ama bir şey yapamıyorum. Beni kısıtlayacaklar diyorum ya semtte tüm akrabaları oturuyor beni de herkesin oturduğu o mahalleye sokacaklar tüm mahremiyetim onlara yayılacak. Sevgilim tartışmalarımızı annesine anlatıyor düşün ki evlenince neler olur. Elimi çekip her şeyi yapacak güce sahil değil çünkü konfor alanından çok memnun biri

Ve siz hala bu kişiyle evlenmek istiyorsunuz öyle mi? Zaten bir mahremiyetiniz yok ki. Sevgilinizden dolayı hiç olmayacak. Bazı şeyler o kadar açık oluyor ama görmek istemeyen asla görmüyor.

Sevgilinizin ailesinin yardımını siz istemediniz diye kabul etmeyeceğini mi düşünüyorsunuz?
Kira diyince bi tutuşur gibi çünkü daha önce bu konuları konuştuk beni ikna etmeye calışıyor. Eviniz olsun boşver aldırma falan diyor. Adam istiyor ki annesinin çevresinde otursun. Ben ağzımı açınca benim fikirlerimi sevmiyor istemiyor,desteklemiyor.

Ay size ne yazsam bir faydası olmayacak diye düşünüyorum. Annesinin ağzina bakan, aranızdakileri olduğu gibi ona anlatan sevgiliyi hâla içiniz alıyorsa burada ne yazılsa boş.
Selametle.

Ben olsam yakın olacaksa hiç olmasın derim.Simdiden hoslanmamissiniz,yakın olursanız devamı kavga belli ki Cok ta uzatma lafı.Zaten onlar da baktılar olmayacak sizin istediğiniz yerden alırlar.Ben hep şöyle düşünürüm;ben niye ikna edeyim ki onları,onlar beni ikna etsin. Alacaklarsa sizin istediğiniz gibi olsun.Almazsalar da canımı sıkmam gider kirada otururum.Ama gene istediğim yerde otururum.

Ben de ödeme yapacaksam bizim üstümüze olacak. Ayrıca yazlıkları var yazlıkları kıza verir oturduğu ev falan.. kısaca bu eve müdahale etmezler. 500-800 bin tl ödeyeceksek edemezler de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…