- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
800 bin TL yle bir arsa vs birşey yapın çalışın çabalayin birikim yapın kendiniz alın ciddiyim bunda kardeşimin de kayinbabasi verdi paranın yarısını karısı şimdiden ezmeye başladı hiç kardeşimin emeği yokmuş gibi ben ailemle mesafe li olduğum için birşey demedim desem annem babam sende kardeşinin iyiliğini istemiyorsun kıskanıyorsun vs derlerdi1 milyarını verecek 500 -800 bin tl kendimiz ödeyeceğiz. Evet güzel bir pay ödeyecek ama bizim de tutarımız var
İsteme söz nişan hiç biri yok. Kadının pek umurunda olduğunuzu sanmıyorum. İstediğiniz kadar gidin gelin evlerine. Biz evi alalım da oğlum kiminle evlenirse onunla otursun diyor. Ayrıca bildikleri muhitte uygun fiyata ev almaya çalışmaları saçma mı? Emlakçı parası vermek istemezler veya bir tanıdık indirim yapar vs. Kolay mı bu zamanda ev almak?Bu kadar sert olmana gerek yoktu. Sevgilimin tutarsızlığı yüzünden bende tutarsızlaşmış olabilirim. Bana göre karar almayacaklar anladım zaten. Koca bir hiç diyorsunuz da ben daha ne kadar söyleyeceğim çok yakında oturmak istemediğimi onlara? Tamam anladım yakında oturulacak
Sevgilin ana kuzusu gibi geldi bana.Merhaba arkadaşlar 2,5 yıllık ilişkim var şuan söz nişan vs yok aileler kaynaşıyor bu dönemde.
Zaten üniversitede son senem olduğu için biraz yavaştan alıyorum bu ciddileşme sürecini.
Her neyse ben kayınvalide adayımın yanına git gel yapıyorum eşiyle ve kızlarıyla yaşıyorlar. Kadın fel fecir biri her şeyi yönetmek istiyor farkettim. Hani bazı insanlar olur ya profesyonelce manipüle eder işte bizimki de iyi diliyle ve yönlendirmesiyle istediğini yaptırır. Kadın kendi evliliğinde de her şeyi yönetmiş.. şuan canım cicim diyor ama ben kendisini sıkıntılı buluyorum.
Beni ve sevgilimi evlendirip ev almamızı kolaylaştırmak için yazlıktaki arsasını satacaklar. Mesela ev 1.5 trilyon ise 1 trilyonunu sattıkları bu arsa karşılayacak. Sevgilimle bana bu şekilde ev alacaklar ama onlarda (güç) para olduğu için bize seçim hakkı sunmuyorlar. Kaynana adayı istiyor ki bi-iki sokak ilerisinde oturalım, her zaman elim kulağım onlarda olsun. Kadının niyeti şuan iyi olabilir anlıyorum ama çok müdahale edeceğinin sinyalini alıyorum şimdiden irrite oluyorum. Sevgilim aile konusunda karışmaz. Kendisi hatta bana şöyle dedi ‘’lütfen beni kimseyle arada bırakma diye, haftada 1 gideriz eğer çok istersen ‘’
Ama çok inandırıcı bulmuyorum çünkü adam yaşadığı semtin dışına çıkmamış, sadece bir tane arkadası var yani şöyle söyleyeyim bu adam bi fanusta yaşıyor. Fanusta alışkanlık demek. Bana ne kadar yok çekse de ikna olmuyorum.
Ben istiyorum ki evimiz iki tarafa da eşit uzaklıkta olsun. Sadece onun annesine yaklaşmak istemiyorum. Benimki nasıl benim anneme yaklaşmak istemiyorsa benimde onun annesine yaklaşmak istememe hakkım var.
Evi alacak güç ailesinde olduğu için ve çocuğun böyle konularda çok dahil olmak istemediği bu ilişkide neler yapmam gerekiyor.
Not: iki kız çocukları var sevgilim tek erkek çocuk onu seviyorum ama çok yakınkarda oturmayı inanın kalpten istemiyorum. Ailesi iyi hoş ama fena.
Bu mesajlara cevap vermiyorParayı kayınvalide vereceği icin olabilir mi ? Yapacağınız iki şey var
1-ayrilik
2- ev almayın biz kendi emeğimizle yaparız deyip teşekkür ederek parayı reddetmeniz
Evet dikkatimi çektiBu mesajlara cevap vermiyor
Alaya alacaksanız yazmayın. O mesajı görmedimBu mesajlara cevap vermiyor
2. Ye doğru kayılıyorum. Paralı esaret istemiyorumParayı kayınvalide vereceği icin olabilir mi ? Yapacağınız iki şey var
1-ayrilik
2- ev almayın biz kendi emeğimizle yaparız deyip teşekkür ederek parayı reddetmeniz
2. Ye doğru kayılıyorum. Paralı esaret istemiyorum
Farkediyorum ama bir şey yapamıyorum. Beni kısıtlayacaklar diyorum ya semtte tüm akrabaları oturuyor beni de herkesin oturduğu o mahalleye sokacaklar tüm mahremiyetim onlara yayılacak. Sevgilim tartışmalarımızı annesine anlatıyor düşün ki evlenince neler olur. Elimi çekip her şeyi yapacak güce sahil değil çünkü konfor alanından çok memnun biriDaha cok kucuksun bu sorunlari farketmen guzel es adayida fanusta buyumus karismak istemiyor demissin evlilikte oyle karismak iatemiyorum olmaz nerde yasayacaginiza siz karar vermelisiniz cok sorun yasarsiniz gibi gorunuyor iyi dusunun konusun hala daha bilmem karismam diyorsa ayrilin herseyin kararini annesimi verecek
Ve siz hala bu kişiyle evlenmek istiyorsunuz öyle mi? Zaten bir mahremiyetiniz yok ki. Sevgilinizden dolayı hiç olmayacak. Bazı şeyler o kadar açık oluyor ama görmek istemeyen asla görmüyor.Farkediyorum ama bir şey yapamıyorum. Beni kısıtlayacaklar diyorum ya semtte tüm akrabaları oturuyor beni de herkesin oturduğu o mahalleye sokacaklar tüm mahremiyetim onlara yayılacak. Sevgilim tartışmalarımızı annesine anlatıyor düşün ki evlenince neler olur. Elimi çekip her şeyi yapacak güce sahil değil çünkü konfor alanından çok memnun biri
Kira diyince bi tutuşur gibi çünkü daha önce bu konuları konuştuk beni ikna etmeye calışıyor. Eviniz olsun boşver aldırma falan diyor. Adam istiyor ki annesinin çevresinde otursun. Ben ağzımı açınca benim fikirlerimi sevmiyor istemiyor,desteklemiyor.Sevgilinizin ailesinin yardımını siz istemediniz diye kabul etmeyeceğini mi düşünüyorsunuz?
Ay size ne yazsam bir faydası olmayacak diye düşünüyorum. Annesinin ağzina bakan, aranızdakileri olduğu gibi ona anlatan sevgiliyi hâla içiniz alıyorsa burada ne yazılsa boş.Kira diyince bi tutuşur gibi çünkü daha önce bu konuları konuştuk beni ikna etmeye calışıyor. Eviniz olsun boşver aldırma falan diyor. Adam istiyor ki annesinin çevresinde otursun. Ben ağzımı açınca benim fikirlerimi sevmiyor istemiyor,desteklemiyor.
Ben de ödeme yapacaksam bizim üstümüze olacak. Ayrıca yazlıkları var yazlıkları kıza verir oturduğu ev falan.. kısaca bu eve müdahale etmezler. 500-800 bin tl ödeyeceksek edemezler deİsteme söz nişan hiç biri yok. Kadının pek umurunda olduğunuzu sanmıyorum. İstediğiniz kadar gidin gelin evlerine. Biz evi alalım da oğlum kiminle evlenirse onunla otursun diyor. Ayrıca bildikleri muhitte uygun fiyata ev almaya çalışmaları saçma mı? Emlakçı parası vermek istemezler veya bir tanıdık indirim yapar vs. Kolay mı bu zamanda ev almak?
Çoğumuz anneniz yaşındayız tecrübeler konuşuyor. Kadın değil sorun anlamak istemiyorsunuz. Fanusta büyümüş ve oradan çıkmayan oğlan çocuğu bu. Sıkıştığı yerde kaçacak. Daha hiç bir şey yokken annemle iyi geçin beni arada bırakma diyor. Lütfen bu forumda benzer konuları okuyun. Büyük aşkla evlenen, evlenmeden önce ailesine düşkün olmayan erkekler bile annecim babacım olabiliyor. Annenize babanıza yazık, bari onları karıştırmayın daha.
Ev alınsa bile sevgilinizin üstüne olmaz, başka kardeşler var.