Kaynanamla yakın oturmak ve sevgilimin bu konulara karışmaması

E o zaman senin annen ev alsin size, kendisine yakin yerden.

Son düzenleme:
Ya oğlum gelse evlenmek istiyorum dese bile kızın istediği yere göre ev almam şahsen ya, belki evlenemeyecekler. Ben mi fenayım acep? Niye oğlumun nişanlısı bile olmayan birinin fikrine göre ev alma gibi yüksek meblali bir yatırım yapayım yani az mantık lütfen...

Bu kadar küçük yaşta, meslek sahibi bile olmadan evlenmek neden? Kaçıyor mu çocuk... Ne münasebet sevdiğin için çekmek zorundasın falan... Konuna sinirlendim biraz nedense, herşey çok anlamsız bence genel olarak herkes haddi olmayan şeyler istiyor...

Ah kendinizi bu kadar küçük yaşta ne kadar büyük sorunların içine itmişsiniz. 22 yaşında kayınpederim, kaynanam olayları... üvey kardeşim var sizinle yaşıt. Annesi yatağını topluyor hâlâ siz erken olgunlaştığınızı düşünüyorsunuz belki ama insanın beğenileri ve hayattan istekleri işe girince falan o kadar değişiyor ki şu an çok seviyorum dediğiniz adam birkaç seneye gözünüze pasif ve ana kuzusu görünecek ama şu an göremiyorsunuz. Şimdi geriye dönüp bakıyorum da 22 yaşındayken hayatımda olan kişiyle evlenseymişim aile meselelrinden tutun işine kadar her şey batarmış

Evinizi kendiniz alın istediğiniz yerde alın

Muhtemelen tapu bile sizin üstünüze olmayacak, hakimiyet için kendi üstlerine alacaklar sizin bizim ayrımı mı var diyecekler. Bu durumdan rahatsızsanız kiraya çıkın. Eğer ki evi sizin üstünüze yapacaklarsa yani oğullarının üstüne yapacaklarsa onu kiraya verip kirasıyla başka bir yerde kiraya çıkın. Ama erkekler bu tarz durumlarda eşe değil de ailelerine yakın duruyorlar. İşiniz zor. Maalesef para konuşuyor.

Yok bence doğuru değil, o zaman ev için verdiği parayı kabul etmeyeceksiniz. Ortak bir noktada kiraya çıkın.

Bende para versem çocuklarımın bana yakın olmasını isterdim sanırım. Çok pis kötü kaynana olucam sanırım

Kanks ben 22 yaşındayım senin gibi düşüncem vardı ama çocuğu seviyorum. Neyse artık hayırlsı. Düşüncene sevindim ama böyle devam et tüm samimiyetimle söylüyorum
Daha evlenmeden canım hiç beklemediğin bi anda oluyor ınsallah rabbim sana da nasip eder kafasına girmişsiniz. Daha 22 yaşındasın bu evli mutlu tribi ne.

Okulun bitsin, atan bir. Doğru söylüyorlar. Hemen para, ev hesabına, kaynana dertlerine girmişsin.

Bu arada ben erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmam o benimkiyle tanışmadan. Evlerine girip çıkıyorsun ve ağırdan alıyorum diyorsun. Mantıklı değil

Çözümü orada oturmamak. İnan bu sebepten boşanırsınız.Bak benim kaynanamda aynı mahallede ev bakın, her akşam yemekleri birlikte yeriz diyordu.Ben her iki aileye de uzak yerde oturuyorum. Ki eşimin ailesinde akrabalar hep yakın oturuyor. Ve uzak oturmamıza ragmen kvlere bi akraba gelse biz gitmesek ayıp oldu diyorlar.Diger akrabaları gördügü yerde direk gelmiyorsunuz diye laf sokmaya başlıyor.
Çocuğu istedigin kadar sev, evlilikte eger eşin dengeyi bulamazsa yıpranırsın. Hem 22 yaş evlilik için çok erken. Gene sen bilirsin. Ben 27 de nişanlandım.Ama pişmanım. Keşke 30 u geçince evlenseydim.İnan 30 u geçince kararların degişecek.
Eger kadın yönetmesin istiyorsan o parayı kabul etme.Birde ailelerin kaynaşmasına çokta gerek yok bence.Eş adayın ailesine pasif bu seni çok yorar.

İstediğiniz uzunlukta ilişkiniz olsun daha adım atılmamışken bu hesaplara girmeniz yanlış. Gerçi evlenseniz bile yanlış. Kendi paralarıyla istediklerini yaparlar. Yakın oturmak istemiyorsanız geri çevirip kendi cebinizden ödeyeceğiniz istediğiniz evi tutarsınız. Ayrıca satacakları yer tek mi yoksa böyle birkaç yerleri var mı? Tek olanı satıp sadece oğullarına ev alıyorlarsa aile içerisindeki kadın-erkek ilişkisi sıkıntılıdır bu da illa ki size de yansıyacaktır. Bu yaşta bu kafalara girmişsiniz gerçi sizin de kv adayından pek farkınız yok gibi evlenince siz de küçük gelincilik oynayacak gibisiniz.

Ailesi mi o evde oturacak? Evlen başına gelecekleri söyliyeyim. Çat kapı gelecekler. Ya da sizi sürekli gel diye darlayacaklar.

O zaman onlardan ev istemeyin. Zaten iki çocukları daha varmış. Haksızlık olur. Hem ev alacaklar hem de sizin istediginiz yerden. Daha söz yok Nisan yok kaynana gelin olaylarına girmişsiniz. Sizin de gözler ferfecir okuyor zorlanacaginizi sanmam.

Cok komik soyledigin bunuda deneyimleyerek öğreneceksin cogu kisi böyle soyler zaten ailesiyle arama karışmıyor yarin evlenince oğulları altın olur mücevher olur. Hersey boyle güllük gülistanlık degil beni aranıza bulaştırma lafına inanma sadece uyanınca söylenen söz.

Düşüncen doğru da senin istemenlebolmaz o sevgilim dediğin insanında yaninda durması lazım ki oda bune pek yanaşmıyor uyanık cunki anasının oglu

Siz daha söz olmadan kayınvalide ile yüz göz olmuşsunuz, bu saatten sonra zor artık mesafe koyma, mahremiyete dikkat konuları. Kaldı ki sevgilinizde pasif.
Ben anlamıyorum ki bu yaşınızda zorunuz ne? Çok mu matah bir şey evlenme, kayın aileyle bu kadar içli dışlı olma, bu konuları daha şimdiden dert edinme, evlilik konuları vs...
Yani mesela şimdi ne yapacaksınız? Erkenden yüz göz oldunuz, kadının tavrı belli, sevgilinin pasifliği ortada. Ayrılacak mısın, hayır.. Sadece bu dertleri erken çekmeye başladın. Söz, nişan veya işin ciddiye binmesine az zaman kala da anlayabilirdin bunları. O zaman dert edinirdin, bu kadar gidip gelmezdin, tavrın daha net olurdu.
Şuan sadece onların alacağı evi kabul etmeyip iki ailenin ortasında bir eve kiraya çıkmak gibi bir çözüm olabilir. Ama bu çözüm şuan ne işinize yarayacak?
Haa derseniz ki ben ayrılmayı da göze aldım o başka. Çünkü ne sevgilinin pasifliği ileride değişecek ne de kayınvalide adayının tavrı. Uzakta bile olsa karışacak bir tip belli ki. Oğlu da dur demeyecek.

Yok ben bunları görünce özgürlük alanı tanıyan bir kayınvalide olurum. Çünkü yaşayıp eleştirip beğenmediğim bir şeyi karşı tarafa yapmam saçma olur. İlişkiyi kv prensipleriyle bozmazdım

Emin olmadan, ailesi ile geçirebileceğini düşünmeden asla bu adımı atmayınız balik baştan kokar.
Ayrıca yasınız kaç? Bence 25 yaşından önce evlilik asla düşünülmemeli. Ben 28 yaşında evlendim tam karar yaş bence
Erken evlilik büyük sorunlar doğuruyor görüyoruz

22 yaşında uğraştığınız şeylere bak.
Sizin şuan alınacak ev üzerinde hiçbir söz hakkınız yok.
Parayı veren onlar, beğenmiyorsunuz ailenin dinamiklerini evlenmezsiniz.
Sevgiliniz ailenin lafından çıkamayacak biri bu belli. Neyin çabasındasiniz? Evliliği böyle oyunlar içinde devam ettireceğinizi kim söyledi size?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…