- 8 Kasım 2018
- 5.722
- 13.787
E o zaman senin annen ev alsin size, kendisine yakin yerden.Küsüratı bi z kuşağı olarak söylememek benim hatam
Benim kendi annem de diyor kadın istediği yerden alır para ondaysa diye. Ama düşünsenize evimi aldım diye her şeyime karışacacak. Mahallerinde anneannesinşn teyzelerinin dayılarının olduğu yere bizi de koyacaklar biz de o mahallede yaşayacağız. Bu kadar iç içe olmak sizce doğru mu? Ben neden kendi aileme uzağım da kayınvalidemin ailesine yakın olacağım?
Evinizi kendiniz alın istediğiniz yerde alınMerhaba arkadaşlar 2,5 yıllık ilişkim var şuan söz nişan vs yok aileler kaynaşıyor bu dönemde.
Zaten üniversitede son senem olduğu için biraz yavaştan alıyorum bu ciddileşme sürecini.
Her neyse ben kayınvalide adayımın yanına git gel yapıyorum eşiyle ve kızlarıyla yaşıyorlar. Kadın fel fecir biri her şeyi yönetmek istiyor farkettim. Hani bazı insanlar olur ya profesyonelce manipüle eder işte bizimki de iyi diliyle ve yönlendirmesiyle istediğini yaptırır. Kadın kendi evliliğinde de her şeyi yönetmiş.. şuan canım cicim diyor ama ben kendisini sıkıntılı buluyorum.
Beni ve sevgilimi evlendirip ev almamızı kolaylaştırmak için yazlıktaki arsasını satacaklar. Mesela ev 1.5 trilyon ise 1 trilyonunu sattıkları bu arsa karşılayacak. Sevgilimle bana bu şekilde ev alacaklar ama onlarda (güç) para olduğu için bize seçim hakkı sunmuyorlar. Kaynana adayı istiyor ki bi-iki sokak ilerisinde oturalım, her zaman elim kulağım onlarda olsun. Kadının niyeti şuan iyi olabilir anlıyorum ama çok müdahale edeceğinin sinyalini alıyorum şimdiden irrite oluyorum. Sevgilim aile konusunda karışmaz. Kendisi hatta bana şöyle dedi ‘’lütfen beni kimseyle arada bırakma diye, haftada 1 gideriz eğer çok istersen ‘’
Ama çok inandırıcı bulmuyorum çünkü adam yaşadığı semtin dışına çıkmamış, sadece bir tane arkadası var yani şöyle söyleyeyim bu adam bi fanusta yaşıyor. Fanusta alışkanlık demek. Bana ne kadar yok çekse de ikna olmuyorum.
Ben istiyorum ki evimiz iki tarafa da eşit uzaklıkta olsun. Sadece onun annesine yaklaşmak istemiyorum. Benimki nasıl benim anneme yaklaşmak istemiyorsa benimde onun annesine yaklaşmak istememe hakkım var.
Evi alacak güç ailesinde olduğu için ve çocuğun böyle konularda çok dahil olmak istemediği bu ilişkide neler yapmam gerekiyor.
Not: iki kız çocukları var sevgilim tek erkek çocuk onu seviyorum ama çok yakınkarda oturmayı inanın kalpten istemiyorum. Ailesi iyi hoş ama fena.
Küsüratı bi z kuşağı olarak söylememek benim hatam
Benim kendi annem de diyor kadın istediği yerden alır para ondaysa diye. Ama düşünsenize evimi aldım diye her şeyime karışacacak. Mahallerinde anneannesinşn teyzelerinin dayılarının olduğu yere bizi de koyacaklar biz de o mahallede yaşayacağız. Bu kadar iç içe olmak sizce doğru mu? Ben neden kendi aileme uzağım da kayınvalidemin ailesine yakın olacağım?
Daha evlenmeden canım hiç beklemediğin bi anda oluyor ınsallah rabbim sana da nasip ederKanks ben 22 yaşındayım senin gibi düşüncem vardı ama çocuğu seviyorum. Neyse artık hayırlsı. Düşüncene sevindim ama böyle devam et tüm samimiyetimle söylüyorum
Çözümü orada oturmamak. İnan bu sebepten boşanırsınız.Bak benim kaynanamda aynı mahallede ev bakın, her akşam yemekleri birlikte yeriz diyordu.Ben her iki aileye de uzak yerde oturuyorum. Ki eşimin ailesinde akrabalar hep yakın oturuyor. Ve uzak oturmamıza ragmen kvlere bi akraba gelse biz gitmesek ayıp oldu diyorlar.Diger akrabaları gördügü yerde direk gelmiyorsunuz diye laf sokmaya başlıyor.
Kadın karışacak. Sürekli. Göz hapsi. Tüm akrabaların olduğu mahallede biz yeni evliler de katılacak. Kaynım geçen gün gülerek dedi ki kızım kapanır inşallar ben yine şaştım kaldım düşünmüyorum dedim. Ama kısıtlı bir hayat beni bekliyor. Bunları göze almalıyım neden? Çünkü sevgilimi seviyorum? Çözümü var mı.. yok çünkü kız tarafı bi şey yapamaz
Ailesi mi o evde oturacak? Evlen başına gelecekleri söyliyeyim. Çat kapı gelecekler. Ya da sizi sürekli gel diye darlayacaklar.Benim türkçemde 3 kardeş olarak geçerli ama kadına göre 1 erkek 2 kız çocuğu var. Irkçı değilim o ailede gördüklerimi söylüyorum ki erkek çocukları 10-0 önde. Bakın kesinlikle desteklemiyorum bir kız olarak sadece onların fikri böyle. Tek erkek olduğu için istiyorlar ki hep gözünün önünde olsun yemeği önünde olsun annesinin yanında olsun falan. Bu tüm evlatlar için geçerli ama erkek çocuğuna bir ayrı önem veriyorlar. Sevgilim 24 yaşında beni seviyor ama ev konusu onu çok sıkıyor artık. Fikirlerimi söylüyorum tamam ev bak ama ailemi ikna edersen olur diyor. Yani beni ailesiyle yüz göz ettirecek. Ben bunu istemiyorum
O zaman onlardan ev istemeyin. Zaten iki çocukları daha varmış. Haksızlık olur. Hem ev alacaklar hem de sizin istediginiz yerden. Daha söz yok Nisan yok kaynana gelin olaylarına girmişsiniz. Sizin de gözler ferfecir okuyorMerhaba arkadaşlar 2,5 yıllık ilişkim var şuan söz nişan vs yok aileler kaynaşıyor bu dönemde.
Zaten üniversitede son senem olduğu için biraz yavaştan alıyorum bu ciddileşme sürecini.
Her neyse ben kayınvalide adayımın yanına git gel yapıyorum eşiyle ve kızlarıyla yaşıyorlar. Kadın fel fecir biri her şeyi yönetmek istiyor farkettim. Hani bazı insanlar olur ya profesyonelce manipüle eder işte bizimki de iyi diliyle ve yönlendirmesiyle istediğini yaptırır. Kadın kendi evliliğinde de her şeyi yönetmiş.. şuan canım cicim diyor ama ben kendisini sıkıntılı buluyorum.
Beni ve sevgilimi evlendirip ev almamızı kolaylaştırmak için yazlıktaki arsasını satacaklar. Mesela ev 1.5 trilyon ise 1 trilyonunu sattıkları bu arsa karşılayacak. Sevgilimle bana bu şekilde ev alacaklar ama onlarda (güç) para olduğu için bize seçim hakkı sunmuyorlar. Kaynana adayı istiyor ki bi-iki sokak ilerisinde oturalım, her zaman elim kulağım onlarda olsun. Kadının niyeti şuan iyi olabilir anlıyorum ama çok müdahale edeceğinin sinyalini alıyorum şimdiden irrite oluyorum. Sevgilim aile konusunda karışmaz. Kendisi hatta bana şöyle dedi ‘’lütfen beni kimseyle arada bırakma diye, haftada 1 gideriz eğer çok istersen ‘’
Ama çok inandırıcı bulmuyorum çünkü adam yaşadığı semtin dışına çıkmamış, sadece bir tane arkadası var yani şöyle söyleyeyim bu adam bi fanusta yaşıyor. Fanusta alışkanlık demek. Bana ne kadar yok çekse de ikna olmuyorum.
Ben istiyorum ki evimiz iki tarafa da eşit uzaklıkta olsun. Sadece onun annesine yaklaşmak istemiyorum. Benimki nasıl benim anneme yaklaşmak istemiyorsa benimde onun annesine yaklaşmak istememe hakkım var.
Evi alacak güç ailesinde olduğu için ve çocuğun böyle konularda çok dahil olmak istemediği bu ilişkide neler yapmam gerekiyor.
Not: iki kız çocukları var sevgilim tek erkek çocuk onu seviyorum ama çok yakınkarda oturmayı inanın kalpten istemiyorum. Ailesi iyi hoş ama fena.
Cok komik soyledigin bunuda deneyimleyerek öğreneceksin cogu kisi böyle soyler zaten ailesiyle arama karışmıyor yarin evlenince oğulları altın olur mücevher olur. Hersey boyle güllük gülistanlık degil beni aranıza bulaştırma lafına inanma sadece uyanınca söylenen söz.Merhaba arkadaşlar 2,5 yıllık ilişkim var şuan söz nişan vs yok aileler kaynaşıyor bu dönemde.
Düşüncen doğru da senin istemenlebolmaz o sevgilim dediğin insanında yaninda durması lazım ki oda bune pek yanaşmıyor uyanık cunki anasının ogluKaynım yazmışım çok pardon sevgilimin babası kapanmamı espriyle söyleyen kişiyiydi. Ben yönetme hevesinde değilim evlenicem ve biraz mahremiyet istiyorum bu kadar iç içe olmak kavgadan baska bir şey getirmez diye düşünüyorum. Ben sevgilimi yönetmem asla sadece evi onaylamıyorum. Benim dediğim yer olacak demiyorum ama çok yakınlarında olmak istemiyorum orta yol her zaman iyidir diye düşünüyorum.
Yok ben bunları görünce özgürlük alanı tanıyan bir kayınvalide olurum. Çünkü yaşayıp eleştirip beğenmediğim bir şeyi karşı tarafa yapmam saçma olur. İlişkiyi kv prensipleriyle bozmazdımİstediğiniz uzunlukta ilişkiniz olsun daha adım atılmamışken bu hesaplara girmeniz yanlış. Gerçi evlenseniz bile yanlış. Kendi paralarıyla istediklerini yaparlar. Yakın oturmak istemiyorsanız geri çevirip kendi cebinizden ödeyeceğiniz istediğiniz evi tutarsınız. Ayrıca satacakları yer tek mi yoksa böyle birkaç yerleri var mı? Tek olanı satıp sadece oğullarına ev alıyorlarsa aile içerisindeki kadın-erkek ilişkisi sıkıntılıdır bu da illa ki size de yansıyacaktır. Bu yaşta bu kafalara girmişsiniz gerçi sizin de kv adayından pek farkınız yok gibi evlenince siz de küçük gelincilik oynayacak gibisiniz.
Emin olmadan, ailesi ile geçirebileceğini düşünmeden asla bu adımı atmayınız balik baştan kokar.Merhaba arkadaşlar 2,5 yıllık ilişkim var şuan söz nişan vs yok aileler kaynaşıyor bu dönemde.