Kaynanamla yakın oturmak ve sevgilimin bu konulara karışmaması

Merhaba arkadaşlar 2,5 yıllık ilişkim var şuan söz nişan vs yok aileler kaynaşıyor bu dönemde.
Zaten üniversitede son senem olduğu için biraz yavaştan alıyorum bu ciddileşme sürecini.

Her neyse ben kayınvalide adayımın yanına git gel yapıyorum eşiyle ve kızlarıyla yaşıyorlar. Kadın fel fecir biri her şeyi yönetmek istiyor farkettim. Hani bazı insanlar olur ya profesyonelce manipüle eder işte bizimki de iyi diliyle ve yönlendirmesiyle istediğini yaptırır. Kadın kendi evliliğinde de her şeyi yönetmiş.. şuan canım cicim diyor ama ben kendisini sıkıntılı buluyorum.

Beni ve sevgilimi evlendirip ev almamızı kolaylaştırmak için yazlıktaki arsasını satacaklar. Mesela ev 1.5 trilyon ise 1 trilyonunu sattıkları bu arsa karşılayacak. Sevgilimle bana bu şekilde ev alacaklar ama onlarda (güç) para olduğu için bize seçim hakkı sunmuyorlar. Kaynana adayı istiyor ki bi-iki sokak ilerisinde oturalım, her zaman elim kulağım onlarda olsun. Kadının niyeti şuan iyi olabilir anlıyorum ama çok müdahale edeceğinin sinyalini alıyorum şimdiden irrite oluyorum. Sevgilim aile konusunda karışmaz. Kendisi hatta bana şöyle dedi ‘’lütfen beni kimseyle arada bırakma diye, haftada 1 gideriz eğer çok istersen ‘’
Ama çok inandırıcı bulmuyorum çünkü adam yaşadığı semtin dışına çıkmamış, sadece bir tane arkadası var yani şöyle söyleyeyim bu adam bi fanusta yaşıyor. Fanusta alışkanlık demek. Bana ne kadar yok çekse de ikna olmuyorum.

Ben istiyorum ki evimiz iki tarafa da eşit uzaklıkta olsun. Sadece onun annesine yaklaşmak istemiyorum. Benimki nasıl benim anneme yaklaşmak istemiyorsa benimde onun annesine yaklaşmak istememe hakkım var.

Evi alacak güç ailesinde olduğu için ve çocuğun böyle konularda çok dahil olmak istemediği bu ilişkide neler yapmam gerekiyor.

Not: iki kız çocukları var sevgilim tek erkek çocuk onu seviyorum ama çok yakınkarda oturmayı inanın kalpten istemiyorum. Ailesi iyi hoş ama fena.
Kayınvalidenizi kırmadan annecim biz kendi emeğimizle birşeylere sahip olmak istiyoruz siz hiç arsanizi vs satmayın deyip nişanlinizla istediğiniz yerden evinizi ayarlayın düzeninizi kurun madem

Kayınvalidemle kendi tercihim olduğu için yakın oturuyorum. Kimse şurada oturacaksınz demedi. Bu durumdan ben memnunum ama birbirimize karışmayız etmeyiz. Sınırlarımızı biliriz.
Siz daha nişan, nikah olmadan onların paralarıyla ev alma planı yapıldığına göre işler pek yavaştan alınıyor gibi değil.
Ele güne duyurmadan kendinizi garanti altına aldıktan sonra işi resmileştirmektir bunun adı.
Onların paralarıyla onların istediği, aldığı evde oturursunuz sonra da kendi paranızla kendi istediğiniz semtten ev alırsınız.
Kimse bana karışmasın özgür olayım diyorsanız da kimsenin parasıyla tasarruf hakkınız olmayacaktır.
Bir de dikkatimi çeken şu ki sizin sevgiliniz ailesinden habersiz hareket edemeyen, arkadaşı bile olmayan birisi. Bunu da keskin bir dille eleştiriyorsunuz. Böyle bir konu tüm hayata yansır evlilik konusunu belki daha net düşünmeniz gerekir. Üniversite biter bitmez evlenmek zorunda değilsiniz.

Ayrıca erkek çocuğunu bu kadar ayrı tutan ailenin beklentileri de aynı şekilde olur. Bu oğullarıyla da kalmaz,gelinleri içinde aynıdır. Şimdi size bir ayrıcalık gibi görünüyor olabilir sevgilinize yapilmak istenen çünkü aklınız bir karış havada ama olurda evlenirseniz bu işlerin evcilik oynamak gibi olmadığını bizzat yasayarak öğrenirsiniz.

Ayrıca erkek çocuğunu bu kadar ayrı tutan ailenin beklentileri de aynı şekilde olur. Bu oğullarıyla da kalmaz,gelinleri içinde aynıdır. Şimdi size bir ayrıcalık gibi görünüyor olabilir sevgilinize yapilmak istenen çünkü aklınız bir karış havada ama olurda evlenirseniz bu işlerin evcilik oynamak gibi olmadığını bizzat yasayarak öğrenirsiniz.
En mantıklı karsr sizce ne olmalı? Ben mi pasifim ev konusunda yakın olmak istemediğimi söylememe rağmen arka sokağında ev bakam bir kv var. Sevgilim karışmak istemiyor tek başıma hissediyorum

Oğlu ile karar veriyor evi nereden alacağına,evlilik sürecinde neler yapılacağına yani sizin olmadığınız bir evde birlikte yaşayan insanlar bunlar planlarını rahatlıkla yapabiliyorlar.

Siz sevgimi, aile içinde pasif bir eş baskın büyükler mi diye karar vermeniz lazım.
Yoksa ev,eşya bunlar evlilikte ki son sorunlar
Oğlu karar vermiyor ki kadın karar veriyor oğlu da semtinden ayrılmayacağı şçin seviniyor ve işine geliyor ben ne kadar istemesemde bana diyor ki annemle komuş ikna et isteğidiğin yerden ev alsın daiga geçer gibi.. yanımda olmak ve birlik olmak yerine kendini bulandırmıyor ailesine

En mantıklı karsr sizce ne olmalı? Ben mi pasifim ev konusunda yakın olmak istemediğimi söylememe rağmen arka sokağında ev bakam bir kv var. Sevgilim karışmak istemiyor tek başıma hissediyorum
Yahu sizi niye dinlesin nesi olarak dinlesin, ortada bir resmiyetiniz yok, evlerine girip çıkıp, olaya bir sekilde burun sokan sizsiniz, olan bu yani.
Sevgiliniz ailesinin sözünden çıkmayacak, o ayrıcalıklı hali ailesinin kanatları altında yaşamak istiyor.
Siz bunu istemiyorsanız ayrılacaksiniz başka yolu yok. Evlerine gireyim,olaya el koyayımfalan komik hesaplar bunlar.
Yaşlarını daha küçük zaten.
Ne diye giriyorsunuz bu işlere anlamış değilim.

Sizin en büyük hatanız sorunu kayınvalidede görmeniz. Sevgilinizden iş çıkmaz.

Kaynım dediğiniz kızım dediğine göre abisi herhalde. Evli olsanız bile olmaz ama daha sevgiliyken ne hakla sevgilinizin abisi sizin kapanıp açılmanızla ilgili yorum yapıyor? Bu nasıl bir ortam?

Sevgilinize “pasif, annesi yönetiyor” diyorsunuz ama siz de yönetme hevesindesiniz. Adam için alınacak evin yerini annesiyle siz oturup pazarlık ediyorsunuz, daha gencecikken hem de.
Evet sevgilim rest çekmeyi bilmiyor resti bırak ailesiyle ortak yolu bulmayıp dediklerini okeyliyor.

Yahu sizi niye dinlesin nesi olarak dinlesin, ortada bir resmiyetiniz yok, evlerine girip çıkıp, olaya bir sekilde burun sokan sizsiniz, olan bu yani.
Sevgiliniz ailesinin sözünden çıkmayacak, o ayrıcalıklı hali ailesinin kanatları altında yaşamak istiyor.
Siz bunu istemiyorsanız ayrılacaksiniz başka yolu yok. Evlerine gireyim,olaya el koyayımfalan komik hesaplar bunlar.
Yaşlarını daha küçük zaten.
Ne diye giriyorsunuz bu işlere anlamış değilim.
Başlarda sen nereyi istersen orda otururuz demişti ya bu adam sonra annesi iki konuşunca sustu beni yalnız bırakmaya basladı. Beni iyi ve güvende hissettirdiği zamanlar kv evine gidiyordum hani sevgilim ailesine sözünü geçirecek ya :/

Oğlu karar vermiyor ki kadın karar veriyor oğlu da semtinden ayrılmayacağı şçin seviniyor ve işine geliyor ben ne kadar istemesemde bana diyor ki annemle komuş ikna et isteğidiğin yerden ev alsın daiga geçer gibi.. yanımda olmak ve birlik olmak yerine kendini bulandırmıyor ailesine
Parayı kayınvalide vereceği icin olabilir mi ? Yapacağınız iki şey var
1-ayrilik
2- ev almayın biz kendi emeğimizle yaparız deyip teşekkür ederek parayı reddetmeniz

Başlarda sen nereyi istersen orda otururuz demişti ya bu adam sonra annesi iki konuşunca sustu beni yalnız bırakmaya basladı. Beni iyi ve güvende hissettirdiği zamanlar kv evine gidiyordum hani sevgilim ailesine sözünü geçirecek ya :/
Afedersiniz de sevgiliniz mi ebeveyn anne babası mi nasıl söz gecirecek
Parayı verecek olan onlar evi alacak onlar eşya düğün masrafı onlarda sevgiliniz soz geçirecek öyle mi ?

Ailesiyle ne işiniz var ya?
Güya mesafe istiyorsunuz, daha resmiyet yokken bos yere yüzgöz olursunuz. Yaptıklarınızla,söyledikleriniz birbirini tutmuyor zaten.
Gördünüz ailenizden karşısındaki tavrini ne yaptınız kocaman bir hiç.
Ayrıca evi aile alıyor, size göre karar falan alamaz, onu evi kendi alan yapar ancak.
Daha öğrenecek çok şeyiniz var.

Evin parasını ödeyen muhitini belirler. Hem ev al hem karışma diyemezsiniz.
O zaman kendiniz ev alacaksınız. Bana ev al ama annemle de eşit mesafede olsun diyemezsin.
Mesafe istiyorsan maddi yardım kabul etmeyeceksin. Evi kabul edersen mesafe de koymazsın. Ya kira ama özgürlük ya ev ama yakın ilişkiler

Ailesiyle ne işiniz var ya?
Güya mesafe istiyorsunuz, daha resmiyet yokken bos yere yüzgöz olursunuz. Yaptıklarınızla,söyledikleriniz birbirini tutmuyor zaten.
Gördünüz ailenizden karşısındaki tavrini ne yaptınız kocaman bir hiç.
Ayrıca evi aile alıyor, size göre karar falan alamaz, onu evi kendi alan yapar ancak.
Daha öğrenecek çok şeyiniz var.
Bu kadar sert olmana gerek yoktu. Sevgilimin tutarsızlığı yüzünden bende tutarsızlaşmış olabilirim. Bana göre karar almayacaklar anladım zaten. Koca bir hiç diyorsunuz da ben daha ne kadar söyleyeceğim çok yakında oturmak istemediğimi onlara? Tamam anladım yakında oturulacak

Merhaba arkadaşlar 2,5 yıllık ilişkim var şuan söz nişan vs yok aileler kaynaşıyor bu dönemde.
Zaten üniversitede son senem olduğu için biraz yavaştan alıyorum bu ciddileşme sürecini.

Her neyse ben kayınvalide adayımın yanına git gel yapıyorum eşiyle ve kızlarıyla yaşıyorlar. Kadın fel fecir biri her şeyi yönetmek istiyor farkettim. Hani bazı insanlar olur ya profesyonelce manipüle eder işte bizimki de iyi diliyle ve yönlendirmesiyle istediğini yaptırır. Kadın kendi evliliğinde de her şeyi yönetmiş.. şuan canım cicim diyor ama ben kendisini sıkıntılı buluyorum.

Beni ve sevgilimi evlendirip ev almamızı kolaylaştırmak için yazlıktaki arsasını satacaklar. Mesela ev 1.5 trilyon ise 1 trilyonunu sattıkları bu arsa karşılayacak. Sevgilimle bana bu şekilde ev alacaklar ama onlarda (güç) para olduğu için bize seçim hakkı sunmuyorlar. Kaynana adayı istiyor ki bi-iki sokak ilerisinde oturalım, her zaman elim kulağım onlarda olsun. Kadının niyeti şuan iyi olabilir anlıyorum ama çok müdahale edeceğinin sinyalini alıyorum şimdiden irrite oluyorum. Sevgilim aile konusunda karışmaz. Kendisi hatta bana şöyle dedi ‘’lütfen beni kimseyle arada bırakma diye, haftada 1 gideriz eğer çok istersen ‘’
Ama çok inandırıcı bulmuyorum çünkü adam yaşadığı semtin dışına çıkmamış, sadece bir tane arkadası var yani şöyle söyleyeyim bu adam bi fanusta yaşıyor. Fanusta alışkanlık demek. Bana ne kadar yok çekse de ikna olmuyorum.

Ben istiyorum ki evimiz iki tarafa da eşit uzaklıkta olsun. Sadece onun annesine yaklaşmak istemiyorum. Benimki nasıl benim anneme yaklaşmak istemiyorsa benimde onun annesine yaklaşmak istememe hakkım var.

Evi alacak güç ailesinde olduğu için ve çocuğun böyle konularda çok dahil olmak istemediği bu ilişkide neler yapmam gerekiyor.

Not: iki kız çocukları var sevgilim tek erkek çocuk onu seviyorum ama çok yakınkarda oturmayı inanın kalpten istemiyorum. Ailesi iyi hoş ama fena.
Sizinle aynı durumdayım. Kaynanam birkaç sokak otemde. Eşim de aynı şekilde sizin sevgiliniz gibi biri. Ailesinden uzakta kalmamış hiç. Şimdi ise haftanın yarısı orda geçiyor. Kavga kıyamet eve gelmesine uğraşıyorum. Biri karnimda biri elimde iki çocuk var. Daha önce cok tartıştık. Çocuk olunca düzelir dedim. Ama tam olarak hala düzelmiyor. Size şu kadarını söylerim. Gerekirse ayrılın ama yakın oturmayin eğer anlaşamazsanız yani. Belki haddim değil ama konu açıp sorduğunuz için yazıyorum böyle. Benim kaynanam da aynı sizin kaynananiz gibi. İyi niyetli gibidir ama parayı yönetir herkes onun larıyla hereket eder. Ben çok çektim sizde kendimi gördüm aynı durumdayız adeta siz çekmeyin diye yazmak istedim, uzun oldu kusura bakmayın. Şimdi ben de uzaklaşmaya çalışıyorum ama olmuyor. Atanmayi denedim 3 kez kpss ye girdim nasip olmadı. Baksa yere de tasinilmiyor hop diye. İnşallah pişman olmayacağını z bir karar verirsiniz. Çünkü asla aile olamıyorsunuz bu durumda. Hep erkek ailesinin golgesi altında kalınıyor. Allah yardımcınız olsun.

Ya oğlum gelse evlenmek istiyorum dese bile kızın istediği yere göre ev almam şahsen ya, belki evlenemeyecekler. Ben mi fenayım acep? Niye oğlumun nişanlısı bile olmayan birinin fikrine göre ev alma gibi yüksek meblali bir yatırım yapayım yani az mantık lütfen...

Bu kadar küçük yaşta, meslek sahibi bile olmadan evlenmek neden? Kaçıyor mu çocuk... Ne münasebet sevdiğin için çekmek zorundasın falan... Konuna sinirlendim biraz nedense, herşey çok anlamsız bence genel olarak herkes haddi olmayan şeyler istiyor...
Kızın istediği ev değil yahu. Kız aynı mahallede olmasın bi zahmet biraz ortalarda neden olmuyoruz mevzu bu neden dizinin dibindeyim. Afedersin yaptığım tuvalete bile müdahele edecek kadar yakın

Demi alınteri dökmeden sıkıntı çekmeden ev sahibi olacak nihayetinde 36 yaşındayım daha bir evimiz yok yıllardır çabalıyoruz oysa ama bizim böyle bonkör kaynanamiz yok işte
1 milyarını verecek 500 -800 bin tl kendimiz ödeyeceğiz. Evet güzel bir pay ödeyecek ama bizim de tutarımız var

Bu kadar sert olmana gerek yoktu. Sevgilimin tutarsızlığı yüzünden bende tutarsızlaşmış olabilirim. Bana göre karar almayacaklar anladım zaten. Koca bir hiç diyorsunuz da ben daha ne kadar söyleyeceğim çok yakında oturmak istemediğimi onlara? Tamam anladım yakında oturulacak
Sert falan değilim içinde olduğun durumu yazıyorum. Sen güya içlerinde olup meydanı kayinvalideye bırakmamaya çalışıyorsun ama bulunduğun ortamda hicbir vasfın yok,haliyle Sözünün kiymeti de. Yine sert gelebilirim ama durum bu. Sevgilin de annem ne derse o olacak diyor. Bu durumda ne yapılacağı belli bu ev meselesiyle baslar ileride başka konularda devam eder. Sözünün kıymetini olmadığı yerde durmayacaksin. Zaten onun da yasi küçük evlilik için.
Bunları görmek zor olmamalı.

X