Kaynanamla yakın oturmak ve sevgilimin bu konulara karışmaması

Ben de ödeme yapacaksam bizim üstümüze olacak. Ayrıca yazlıkları var yazlıkları kıza verir oturduğu ev falan.. kısaca bu eve müdahale etmezler. 500-800 bin tl ödeyeceksek edemezler de
Ablacım sen niye anlamak istemiyorsun? Yazlıkları kızlara verir vermez sana ne? Kadın "hayırdır sana mı soracağız evlatlarımıza mal bölüştürürken" dese yazık değil mi sana? Tut ki vazgeçtiler arsayı satmaktan, ucuza gidecek malımızdan olmayalım dediler. Ne diyeceksin, ne diyebilirsin? Şimdi resmiyet yok kimse kimsenin lafının altında kalmaz ezilmez. Söz nişan yaptığınız zaman ailene mahçup olursun.

Sevgilin açık açık diyor ki "anneme mık yok, yaparsan da ben yokum" Ailem öyle uygun gördü işine gelirse diyecek. Ne kendine ne ailene yazık etme, sevmek böyle bir şey değil. Evlilik için en olmazsa olmaz şey güvendir. Bu zamanda lafın geçsin istiyorsan yere sağlam basacaksın. Git bir kaç sene çalış biriktir kenarda paran olsun. Oradan şu kadar gelir buradan bu destek olur... buna güvenme.

Evet sevgilim rest çekmeyi bilmiyor resti bırak ailesiyle ortak yolu bulmayıp dediklerini okeyliyor.
Bu devirde, bu kadar paraya bana da annem ev alsa nerde alırsa alsın okeylerim.

Ne zannediyorsun hem senin istediğin olacak hem de parasını sen vermeyeceksin bedavadan bu yaşta ev sahibi olacaksınız işte öp başına koy. Beğenmiyorsan sevgilinle git ev tut.

Bu isin sonu evlilik degil gibi geldi bana

Kiz kardesimin bir arkadaşi vardi ,sozde uni okuyor iste.Akli fikri evlilik ,kaynana falan.Sozde nişanlandı,eve git gel bir guzel kullandılar kızı her anlamda.Sonrada yol verdiler.Kardesim okulunu bitirdi cok şükür is güç sahibi ,o kız ise gene biriyle nişanlandı, Allah akil fikir versin,vizyon versin ,gençlere

Bak kardeşim benim aklım fikrim evlilikte değil evlilik meraklısı değilim sadece be bir durumun içindeyim. Yasadığımı ve analiz ettiğim durumları samimice açıklamak istedim. Allah sana akıl fikir versin de insanları böyle cahil duruma koyma. Farkındaysan ben kendimi kullandırtmıyorum sadece olayların farkındayım ve buna dur demek istiyorum bu bile bir devrimdir

Kız ya da erkek olmak bir ırk değil cinsiyetdir, buna da ırkçılık değil cinsiyetçilik denir yaşın çoook küçük gibi geldi bana biraz ertele bence bu evlilik işini.
kürtlerde olur ya erkek çocugu daha önemli bi yerde. Ona nazaran yazdım. Irk derken bundan kastım. Irkçı değilim ama her yerin bir popüler özelliği vardır.

Sen açma aman. Kadınlar kulubü değil kurtlar kulubüymüş bu. Ne güzel medenice yorum yaptınız Allah sizden razı olsun. Aydınlandım

Kadin kendi parasiyla ev aliyor niye senin annenle orta mesafede ev alsin ki ?
İleride kadin kendine baktiracak ben olsam bende yakinimda olan benle ilgilensin kira vermesin diye yakinimdan alirdim.para kadinin cani ne isterse onu yapar .
Belki ilerde kizlarini otutur size omurluk verecegini sanmiyorum .kadin parasinin hesabini ne alip almayacagini size soracak degil.begenmiyorsaniz oturmazsiniz

Sen açma aman. Kadınlar kulubü değil kurtlar kulubüymüş bu. Ne güzel medenice yorum yaptınız Allah sizden razı olsun. Aydınlandım
Valla güzelim hepimiz ablan yaşındayız, ilerde başın yanmasın diye böyle acı konuşuyoruz. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Ama görüyorum ki acılara yürüyor korkmuyorsun.. Kolaylıklar dilerim

Birincisi ben senin kardeşin değilim, ikincisi senin ne olduğunu mesajlarını okuyan herkes analiz etti zaten ,çevir kazı yanmasın. Sözde öğrenci sozde yirmili yaslarda birinin muhabbetleri bunlarsa ne olduğu ortada iste.Ayrica aileyi ve cocugu bu kadar beğenmiyorsan uzak durursun olur biter.Daha 20 yaşındaki kız elalemin evet elalemin malının akıbetinin derdine düşmüş, her konuda mükemmel olan ama annesi cıssss kaka olan sevgilini al madem kendiniz çalışıp kazanıp, istediğiniz yerden kendi evinizi alın

Buram buram sonradan görme çünkü
Kendi ailesinden görecek insan

Bu kadar yakın oturmayı istemiyorsanız yapılacak şey basit :

Ev almalarına izin vermeyin. Kendi yağınızda kavrulun.

Yok ben hem onu istiyorum hem şartlarını kabul etmiyorum derseniz olmaz o iş.

Bence bu derece negatifken onlara da mal varlığı boşuna sattırmayın bence siz o aileye uygun değilsiniz, ailenin de istediği gelin siz değilsiniz. Ne onlar sizden de dolayı bir daha geri alamayacakları mal varliklarindan olsunlar ne de siz nankörlük yapmış gozukun.

Tek sorun yakın oturma da değil, içten içe erkek arkadaşınızın o çevreden ayrilmamis olması da size uygun değil gibi belli ki.

Yani tarafınızı seçin özetle. Ya bana ev alınsın bu çok önemli bundan vazgeçmem diyorsanız orta nokta bulmayı şimdiden kabul edin, bunu şimdiden kabul etmiyorsanız da böyle bir aileye en başından girmeyin.

Bu şartlar altında öbür türlü o bana bunu dedi, şu bana şunu yaptı, yok görümcem böyle dedi, kaynanam şunu dediden öteye geçemeyecek bir ilişki olacağı bu durumun çok aşikar. İstediğiniz bu mu, mutluluk anlayışınız bu mu, kendinizi layık gördüğünüz evlilik bu mu, ona karar verin siz bence en iyisi.

İki tarafın ailesine de eşit uzaklıkta olmak istiyorsanız kimseden para almayın. Para almaya gelince geleneksellik, mesafeye gelince modernlik istemek pek mümkün değil. Birini seçin yoksa huzurunuz olmaz.

Canım sizin sonunuzu göremiyorum ben kusura bakma. Ya sen ya da sevgilin ikinizden birinin fedakarlık yapması gerekecek. Ya sen kayınvaliden tarafından yönetilmeye eyvallah diyeceksin susup oturacaksın ne istiyorsa o kadın onu yapacaksın ya da ben katlanamam diyorsan yol yakınken ayrılacaksın. Sevgilin sanmıyorum başka yerden ev alalım diyeceğini o yüzden fazla bir şey bekleme o çocuktan. Bak ben eski sevgilimle ev aldıkları sene ayrıldım çünkü artık çok anlamıştım o evde asla borumun ötmeyeceğini. Kaynana hanım ne isterse onu yapıyor şimdi benim yerime gelen kişi.
3 katlı müstakil ev aldılar, kendi canları istedikleri gibi tadilat yaptılar ve dublex katta duruyorlar, altlarında araba da var ve kızın 6, 7 tane bileziği de var mesela biz 2 bilezik bozdurduk. Yaklaşık 20 tane yarım altından kolyesi de var ancak benim ex çok cimridir ve kayınvalidesiyle aynı binada oturuyor, kocasıyla bile dışarıya gezmeye gidemiyor. Ben 1 sene sonra eşimle tanıştım evi yok hatta arabası da yok, benim var. 2 senedir o kadar çok tatil beldesi gezdim ki. Annesinin eteğinin altından çıkamayan insanı tercih etmememin mükafatı bu, darısı senin başına

Son düzenleme:
1 milyarını verecek 500 -800 bin tl kendimiz ödeyeceğiz. Evet güzel bir pay ödeyecek ama bizim de tutarımız var
Kv 1 milyon verecek.
Kalan 500-800 bini kendimiz ödeyeceğizden kastınız sizin aileniz mi anne babanız? Yoksa kocanla sen mi?

20 yıllık evliliğimden öğrendiğim şeylerden birisi kendi evini barkını kendin alacaksın.Anne baba da olsa kimseye eyvallahın olmayacak. Ha maddi olarak destek olmak isterler kabul eder ya da etmezsin o ayrı.Boylece kendi hayatında kimsenin söz hakkı olmayacak ve mesafe mesafe mesafe... kendi fikirlerini söyle açıkça ya da kabul etme eşinle kendiniz çabalayıp alın.
Netice olarak parayı veren düdüğü çalar acı ama gerçek.kadin kendi parasıyla size ev alıyorsa kendi beğendiği istediği yere bakacak tabi bu işler böyle.dogru mu bence değil evet fikrin alınmalıydı fakat alınmıyor bu durumda geç olmadan ipleri ellerine verme bence sonra çok sıkıntı yaşarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…