Kaynana ve görünmceyle yaşanır mi

Kayinvalide ve peder geleli 15 gün oldu ve ayın 26'sına kadar buradalar.Ben gün sayıyorum,bir ömür nasıl katlanılır bilemiyorum.
Benim kv ve gorumceler ile hiçbir problemim yok. Aylarca beraber kaldığımız oldu. Doğumumda kendi kızı gibi baktı bana. Görümcem bekarliktan arkadaşım zaten. Eşimle evlenmeme de o vesile oldu. Ama beraber tamamen yaşamak istemem. Herkes yerinde iyi, yerinde rahat. Ev ev üstüne olmaz. Eşim ailesine düşkün olmasına rağmen uzaklık iyi diyor. Kv de yok ya herkesin kendi evi. Gelinle yaşamak istemem der mesela zaruri halleri ayrı tutuyorum. Allah korusun hastalik başka zor durumda başımın üstünde yeri var. Ama bu şekilde hayır. Asla kabul etmem ne münasebet

Yaşanmaz kesinlikle…

Benim kaynana tam on kaynana gücünde,altli ustlu oturmuşluğumuz da var,o yüzden mümkün olduğunca uzak olsun diyorum.

Benim kaynana tam on kaynana gücünde,altli ustlu oturmuşluğumuz da var,o yüzden mümkün olduğunca uzak olsun diyorum.
En iyisi bile ne kadar uzak o kadar iyi gelin için de geçerli. Eşim şey diyor. Sen gelinlerle arkadaş gibi olursun falan diyor. Ne münasebet, alsın kocasını evinde otursun ne arkadaş olucam be diyorum herkes yerinde mutlu mutlu otursun kimse kimseye karışmasın.

Yok yaşanmaz

Erkek kardeşim var ben de bir görümce adayıyım ilerleyen yıllarda kardeşim bana gelip annemle seni yanımıza alcam dese höst derim Basımızda baba yok bizim kendisi 13 yaşında geçen gün anne ben evlensem de seni bırakmam dedi annem sakın ha dedi verdi ayarı senin birincil ailen eşin olacak misafirliğe gider geliriz ara sıra tabi ki ama birlikte yaşamayız dedi

Birlikte yaşamayı kabul ederseniz; hiçbir zaman aidiyet hissetmeyeceksiniz yaşadığınız yere. O evin asla ama asla hanımefendisi olamayacaksınız. Kişisel alanınız olmayacak, eşinizle sadece yatağınızda aşk yaşayacaksınız ve sesiniz içeri gitmeyecek şekilde hep temkinli davranacaksınız. Hep bir gölge göz sizi izliyor olacak. Boşanmaları tanımlayan bir cümle vardır.
"Aile birliğinin temelden sarsılması."
Hah, işte sizin aile birliğiniz hiç olmayacak.

Anne çok güçlü bir itici güç olacak eşinizin hayatında.
Dokuz ay karnımda taşıdım, bu yaşa getirdim diyecek, sütünü pazarlık konusu bile yapacak yeri geldiğinde. Oğlunun vicdanına nasıl dokunacağını bilecek.
Ve kızkardeşi de benzer motivasyonlara sahip olacak.
Yıllardır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi, aynı anadan doğduk, et tırnak gibiyiz güzellemeleri ile o da başka yerden vuracak.
Ve siz, her zaman "elin kızı, tuzu kuru, daha 'dünkü' kadın, anneyi/kardeşi istemeyen düşman olacaksınız.
Sevgilim böyle düşünmez demeyin.
Sevgiliniz de böyle düşünecek çünkü aile bilinci yok. Eğer olsaydı, sizinle kurmak istediği aileye dışarıdan müdahale edilmesine izin vermezdi.
Ama aile olmak; kendi aile birliğini ayakta tutmak ve kendi biyolojik ailesine belli mesafede durabilmeyi öğrenmekle mümkün.

Bugün vereceğiniz her taviz, yarın sizin içinizi kemiren ve belki burada okunacak bir bdv hikayesi olacak. Verilen hiçbir fikir sizi çözüme götürmeye yetmeyecek çünkü "iş, işten geçmiş" olacak.
İlişkinize devam mı edersiniz, ayrılır mısınız bilemem. Ne yapmanız gerektiğini söyleyemem ama bunları en baştan konuşun, kararlı olun diye tavsiye verebilirim.
Bu gerekçelerle evlilikten vazgeçmek en tabii hakkınız.
Eğer birlikte olduğunuz kişi sizi 'beni sevsen ailemi kabul ederdin' tarzında eleştirirse, ki eleştirecektir muhtemelen.
Şunu bilerek davranın.
Bu kararınızın eş adayınızı sevmeniz ya da sevmemeniz ile ilgilisi yok.
Herkesi sevebiliriz ama herkesle evlenmeyiz.
Birbirinin hayatına saygı duyan insanların evliliği sağlam bir temele oturur.
Ama o ortamda siz hiçbir zaman "siz" olmayacaksınız. "Sizler" olacaksınız.
Yani çekirdek ailenizi kurmak istemeniz, en tabii hakkınız. Bunu da isteyin zaten. Kendinize saygılı davranın ki başkaları da saygılı olmayı öğrensin.
Ben olsaydım, bu kalabalık ailede direten bir adamla devam etmezdim. Ayrılmak beni mutsuz ederdi bir süre belki ama geçerdi. Oysa evlenirsem; hayat boyu mutsuz olacağımı da bilirdim.
Yani taleplerinizi dile getirin önce.
Sonra da içinizden geçen doğruyu yapın ama sonuçları hüsran olursa, kader de dahil hiçbir kişi ve kavramı suçlamaya hakkınız olmadığını en baştan kabul edin.

Aynı mahallede oturup , göz kulak olunabilir. Maddi manevi destek sağlanabilir ama aynı yaşam alanında maalesef kendi aileniz de olsa olmaz.

Benim KV melek gibi bir kadın, görümce evlenene kadar görümcesiyle, 35 sene de kaynanasıyla yaşadı. O kadar çok ezilmiş ki, yıllarca hizmetçilik yaptı. Şükür benimki yaşadıklarından ders alanlardan oldu, bana kaynanalık yapmadı, kızından ayırmadı. İlerisi için beraber yaşamayı düşünürüm, KP vefat etti, kızı da evlenince çok uzakta ve tek kalacak. Dizi de yıllardır çay kırmaktan çok kötü hâlde, eli ayağı tutmazsa beraber yaşamayı o zaman kabul ederim; el ayak tuttuğu takdirde aynı evde yaşamak bence kaynana görümce gelin yani hiçkimse için rahat değil.

Konuyu okumadım başlığa Hayır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…