Kaynana ve görünmceyle yaşanır mi

ysm90

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2022
182
93
Merhaba hanımlar, 4 yıldır birlikte olduğum çok sevdiğim bir erkek arkadaşım var. Babası geçtiğimiz yıllarda vefat etti ve annesini ve kardeşini yanına almak istiyordu bu sene aynı eve geldiler. Sorun şu ki; siz benden daha deneyimli yada daha görmüş geçirmiş olabilirsiniz annesi ve kardeşinin evlendigimizde isterlerse yanımıza geleceklerini söylüyor. Bunu kabul edip evlenir misiniz ayrılır misiniz ? Lütfen kırıcı olmadan yorumlarınızı bekliyorum. Bazıları evlenip ailesini de kabul ediyorlar ama benim aklımda soru işareti ben mi kötü düşünüyorum? Yorumlarda buluşalım.

İnsan yeri geliyor aynı evde yaşadığı kendi annesinin babasının düzenini dahi eleştiriyor, temizliğini eleştiriyor. Sonuçta kayınvalide, görünce yabancın insanlar, bir zorunluluk, bir ihtiyaç yoksa aynı evde yaşamak bana zülüm gibi gelirdi açıkçası. Kendi düzenin olmayacak, istediğin gibi yatıp kalkamayacaksın. Kocanla istediğin gibi evlilik hayatın olmayacak.

Evleriniz yakın olur bir iki sokak ya da aynı bina ama aynı ev içinde çok zor.

Annesinin eli ayağı tutuyor mu? Engelli mi?Böyle spesifik durumlar yoksa ev üstüne ev olmaz diyorum. Kesinlikle kabul etmeyin, evliliğinizin en güzel senelerini bu şekilde mahvedersiniz. Ailesiyle sık sık görüşsün, sahip çıksın, evinde ağırlasın; ama aynı ev bambaşka bir boyut. Katiyen kabul etmeyin.

Ev ev üstüne olmaz ek olarak bir de görümceniz olacak o evde yaşayan. O ev sizin eviniz mi onların evi mi olacak, kimin borusu ötecek, kimin düzenine uyulacak? İnsan yeri geliyor bütün gün sereserpe koltukta uyumak istiyor bunu yapamazsınız. Canınız saklın olur odanıza kapanmam istersiniz ayıp olur gücenirler der yapamazsınız. Bulaşığı öylece bırakmak ister toplamaya üşenirsiniz yapamazsınız. İstediğiniz yerde istediğiniz zaman sevişemezsiniz onu geçtim öpemezsiniz bile. Bunun gibi binlerce örnek var. Anne babasını kardeşini yanında isteyen evlenmesin.

Büyükler boşuna dememiş ev ev üstüne olmaz. Bu atasözleri boşuna denmiyor hepsi bir tecrübenin ürünü. Olmaz aynı ev içerisinde sürekli. pişman olur gelir burada görümcem ve kaynanama katlanamıyorum artık diye başlık açarsın

Bunu bastan kabul etmek hata olur. Daha sizin evliliginiz ne kadar saglam olucagi belli degilken baskalari katmak ve sizi buna zorlamak sacma ötesi. Babasi vefat eden cocuklari da anliyorum. Sorumluluk duygulari farkli oluyor (bende erken kaybettim), ama kimseyi ailenle beraber yasamaya zorlamaya hakkin yok. Esimin annesi babasi bizimle ayni binada yasiyor. Ama onlari yanimiza almadan önce bir kac sene evliydik ve bu karari beraber aldik. Ve ayni evin icinde asla olmaz. Bunu ne onlar ister, nede biz. Herkesin kendi yasam alani olmali yoksa insanlar birbirine girer evlilik diye birsey kalmaz. Sunu da ekliyim: bana ya kabul edersin yada ayriliriz diyen adamdan ayrilirdim.

Başlığa cevabım;
https://giphy.com/3o7TKwmnDgQb5jemjK

Asla!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…