kaynana sürekli biarada olmak istemesi

Dün annemle aynı konuyu tartıştık. Burda bir gelin vardı. Eşinin ailesi ile bir apartmanda yaşıyorlardı, her pazar büyük aile kahvaltısı olacaktı. Paralar bir hesaba gelir evli oğullarına harçlık verirlermis.kiz boşandı sonunda. Tabi ki daha çok hatayi onda görüyorlar. Bende dedim "Kiz o aile yemekleri sevmek zorunda değil. Sırf aile istiyor diye her pazarını niye öyle geçirsin." annemde başladı "aynı kafa. Aile beraber olmak istiyormuş işte" felan. Insan biraz uyumlu olurmuş da felan filanda. Böyle şeylere karşı gelmek insani "kötü gelin" pozisyonuna sokar. Ben hep açık konuşurum. Esimin ailesi de öyle. Onların olduğu sehire tasinmamizi istediler. Hayır dedim. Bunun için sebeplerim var. Bir yere gitmek istemesem önüme 40 at bağla yine gitmem. Esiniz size bu konuda baskı kurmaya çalışsa taviz vermeyin.. Böyle adamlar ne diye evleniyor hiç anlamıyorum. Otur annenin dizinin dibinde. Diger ihtiyaçlar için belli yerler var. Madem kendine bir aile kurma niyetin yok o zaman kimsenin günahına girme.

bakın biz altlı üstlüyüz...
çok şükür sorun olmadi..yemegi de ayrı yiyoruz
ben çalşııyorum çocuğumu kaynanam bakiyor.
bu şekilde yaşanip gidiyor.
tabi istemeyene saygı duyuyorum..
onlari fikri çünkü. ben kendimden söledim...

Sizin ayrı konu açmanız lazım. Eski konunun altında yorum yaptığınızda size yardımcı olamayız. Kendinize konu açın

Ben şunu anlamıyorum. Biz niye kocalarımızın konuşmasını bekliyoruz ki? Niye kendimiz konuşmuyoruz? Konu sahibi kalan yemekleri almak istemiyormuş. Almasın o zaman. Eşinden desteğe gerek yok.
Yani hep böyle şeyler.
Ben cevabımı veriyorum genelde ama bazı çok çok çok çok buyum konularda olayı eşimin üstüne atıyorum, o da söylemek zorunda kalıyor.

Biz eşimle baştan böyle bir karar aldık: olur ya ailelere söylenecek birşey olsa herkes kendi ailesine söylüyor. Cünkü herkesin nazı en iyi kendi ailesine geçiyor. Böylece kimse aileyle kötü olmuyor. Gelin ve damata kendi evlattan çabuk küsüyor millet ama olur ya her hangi önemli bir konu var veya normal şartlarda kendi cevabımi veriyorum gerekirse. Bu hep duruşla ilgili. Cogu zaman kadınlar "aman eşim kırılmasın" modunda birşey söylemeye çekinir. Halbuki iletişim herşey.

İ

İletişim tabiki herşey ben kayınvalidemle konuşmayı denedim konuştum da eşimle vakit geçiremediğimi görüşemediğimi söyldim usulünce ama ya anlamıyo yada anlamak işine gelmiyo

İletişim tabiki herşey ben kayınvalidemle konuşmayı denedim konuştum da eşimle vakit geçiremediğimi görüşemediğimi söyldim usulünce ama ya anlamıyo yada anlamak işine gelmiyo
o zaman açık açık senin yüzünden mutsuz oluyoruz deyin. ya da eşiniz söylesin bunu okurken darlandım krabasan gibi kadın be

o zaman açık açık senin yüzünden mutsuz oluyoruz deyin. ya da eşiniz söylesin bunu okurken darlandım krabasan gibi kadın be
Yani öle bana işkence etme gbi bi duumu yok iyiliğine iyi ama çok düzşüncesiz yada anladığı halde işine gelmiyo emrivakileri de çok fazla

Benim kv de böyleydi, 9 aylık evliyim, ben şehir değişerek evlendim, ailem uzakta, yani kendi ailemi bile göremiyorum tanımadığım bir ortama şehire gelmişim, birde kültür farkı vardı, eşimle değilde ailesiyle.. dilleri bile 2. Kanala geçerler sıkılırdım hep, sürekli çağırır Kabile gibi akrabalarıyla yaşarlar ha kocasının değil tabi çakal kaynana kendi akrabalarıyla.. patladım bende biz niye ayrı ev açtık ki dedim beraber otursaydık dedim kaynanaya, ben kendi ailemi görmüyorum dedim, senden bi bok olmaz dedi bana, desin umrumda mı, ne oldu ben kazandım istediğimiz zaman gidiyorum ve yok öyle Kabile gibi yaşamak.. eşimle tartışıp huzurumuz kaçsada genelde benden taraf olup arar annesini gelemeyiz derdi Yorgunum derdi ben çalışıyorum yorgunum hadi der kapatırdı.. ama Kızlar oda az değil.. kendi oğluna Kabile gibi yaşamazsak senide silerim diye çirkefleşip kendi istediği olmayınca bağıran bir kadın.. Şimdi baya azaldı arada gene yapıyor ama ne o haftanın 4 günü... yazık etme kendine, elalemin değil sizin mutluluğunuz önemli, bırak elaleme ne anlatırsa anlatsın rest Çek..

Evet ama nasıl ki biz yapmak istediklerimizi eşinize söyleyerek yaptırırsak annesi de bize yaptırmak istediklerini oğluna söyleyerek yaptırmaya çalışır. Bir de erkekler bizim gibi düşünemiyor. Yemekten örnek vermiştik,devam edelim yine. Annesi yemek verince benim almak istemeyeceğimi düşünemez. Bunu benim söylemem gerekir. Bunun gibi bir sürü şey işte.

Bu olayı ben yaşadım bana bi akrabanın evine gidelim demişti ben gelmem sen git dedim o kadın beni bir kere bile çağıtmadı ben niye gideyim dedim sustu bi gün sonra geldi eşimin yanında yine söyledi bi akşam gidelim diye ben bişey demedim sonra eşime söyledim ben gitmek istemediğimi sölediğim halde senin yanında açıyo konuyu eşim bana daha önce aranızda bırakmayın kndiniz halledin demişti bnde bunu dile getirdim ben seni arada bırakmamaya çalıştıkça annen arada bırakıyo dedim ve sonuç o yere gitmedik

Yemek konusuna gelince onu kendin hallet eşinden habersiz kv söyle ben yemeğimi ğişiriyorum çok fazla yenmiyo çöpe gidiyo bi iki defa söyle sonra bırakır

Eşimin annesi de bana bir şey yaptırmak isteyince eşimin yanında söylüyordu. Eşim de karışmıyordu. Sonra sonra eşimin annesi eşimin adı berkay olsun " berkay dedi ki nane şuraya gitsin, şunu yapsın" meğer eşimin hiçbirinden haberi yok
Anladığımdan beri mantıklı söylediği şeyleri bile yapmıyorum.

Ilk yil bizim de boylydi. Baska sehre taşındık da kurtuldum. Evligin cicim ayi bal ayi anca ikinci senede geldi bize

Bir arkadaş daha söylemiş ama ben de söyleyeceğim, hiç mi misafiriniz gelmiyor ya da arkadaşlarınızla görüşmüyorsunuz ya da ne bileyim bi akşam sinemaya gidelim demiyorsunuz? Yapmasanız bile yaptık deseniz, plan yapmış gibi o akşam misafiriniz gelecekmiş gibi yapsanız falan, hem beraber vakit geciririsiniz hem de kvyi kırmamış olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…