• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana sürekli biarada olmak istemesi

Sen bir evlat yetistirdin bir birey onun da kendi fikirleri hayati olacak degil mi ...nie kiz evladini yetistiren anne,ona da candan can verildi büyütüldu onun da kendine özgü hayati istekleri var bir anne kendinden once evladinin huzurunu düşünmeli.. benim de oglum var ve inşallah böyle olmayacagim.
Erkek anneci ise ne desen boş bunu annenin düşünmesi lazim bıktım bu kv lerden of
Aynen benim de küçük oğlum var sana katılıyorum.Erkek anneleri oğullarına demeli oğlum sen evlendin karın var çocuğun var kendi hayatın var,her zaman benim evimde ne işin var demeli ama nerde onlarda bu kafa.Tek dertleri yapışık aile gibi iç içe yaşamak bende bıktım bu insanlardan,gelinime asla böyle olmucam.

kocasindan ve kayananasindan ceken kadin ogluna daha bagli oluo. bu forumda anladgm kadaryla durum bu. kaynananizdaki durum da bu. walla esiniz anlamiyosa ki seneler icinde anlayacak merak etmeyin is cikarin bi yerim agriyo ewde su isim var vs. ama ne yap et senin esinle ayri bi yuva aile oldugunu kabul etmeyen kaynanan yuzunde esinle kavga etme.
Bu zamanın erkekleri öyle oyunlara inanmıyorlar malesef. Şuram ağrıyo desen,anneme gideceğimiz zaman mı hep ağrın tutuyor,dün birşeyin yoktu iyiydin gitmemek için numara mı yapıyorsun diyorlar.En iyisi açık açık söylemek gerekirse tartışmak başka çare yok

hiç görmek istemeyedebilir sizde öyle ama eşinize engel olmak eşinize annesini kötülemek çok büyük bir hatadır değerlere hakarettir
kv (türk dil kurumu kayınvalide kısaltmasını kadınlar kulübü sayesinde lügata ekleyecek heralde) kavramı sevilmeyen bir kavramdır kıskançtır hakaret eder oğullarını gelinlerine karşı doldurur
oğullar için anneleri hayatlarındaki ilk kadındır sevgidir şevkattir babaya karşı koruyan durumu idare eden ne yaparsa yapsın bir şekilde afedebilen kadındır
kv için gelin eve yeni gelen oğlu ile arasına giren kimine göre kızı kimine göre yabancıdır
bizde kv gelin ilişkisi ne çok samimi nede çok uzaktır kv beni be diğer beş gelininide çok sever ve saygı duyar bizde öyle
O konuda hemfikirim sizinle.. küstüğümüz dönemlerde bırakın eşime ailesini kötülemeyi aksine özlemişlerdir git. torunlarını da götür görsünler diye hep ben dürterdim.. neticede kazanan ben oldum.. eşim iyi niyetli olanın ben olduğumu söyler hep..

Şu düşünce çok yanlış ama gelini oğlumla arama giren şahıs olarak görmek.. kaynanam bu yüzden hep problem çıkardı.. kıskandı hep oğlunu.. halbuki o annesi ben karısıyım.. 2miz çok farklıyız. saçmalık ötesi bi durum bu düşünce şekli..

Gerçi hala arada söylenir hani hiç evlenmicektin söz vermiştin bana b.k mu vardı da evlendin gibi.. çok ayıp ya.. böyle düşünen ve utanmadan söyleyen kaynanalar da gelinden bi sıcaklık beklemesin.. onlar her lafı söylesin canları istediği gibi davransın gelinler de alttan alsın yok öyle bi dünya.. herkes haddini bilcek..

Olgunluk gösterip büyüklerin alttan alması gerekirken genelde idare eden taraf gelinler oluyo.. zaten evini bırakmış yeni bi düzenin ve ailenin içine giriyo bi anda adapte olması beklenemez.. her insanın yapısı farklıdır.. ki iyi niyetli hoş tutumlu bi kayınvalideyi hiçbi gelin elinin tersiyle itmez

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, sadece bi kv nin yorumu dikkatimi çekti ben kaynanamı eşime kötülemedim sadece hergün gitmek istemediğimi söyledim. hatta eşime sık sık annene git diyorum ki beni beklemesin ama eşim bensiz yemeğe gitmeyi kabul etmiyor. Benim oğlum olsa hergün bana gelin diye tutturmam ki zaten benim gibi safı da bulamam heralde

ahhh şu gelinler bunca sene büyüttüm ettim canımdan can verdim şimdi iki günlük el kızı gelmiş beni oğluma kötülüyo oğlum geldiği zaman surat yapıyor halbiki ne kadar sevinmiştim evlendiğinde yemeğe çağırıyorum onlar için yoruluyorum bu yaşımda yaranamıyorum
buda bir kv gözünden açıklama olsun
Yanlış anlamayın ama herkes sizin gibi olamaya biliyor benim kaynanam bizi rahat bıraksa biz hep istekli gitmek istiyecektik ama sürekli sıkıştırıyodu bi gün gitmesek bana oglumu soguttun bizden diyordu sizce bunları demesi haklımı. Ben bi bucuk yıllık evliyim ama gelin görünki bu konuda kaynanamdan cok cektim bana etmedigi hakaretleri bırakmadı tek kelime etmedim bu güne kdar.Yani bizim niyetimiz sizi kötülemek degil bizde kendimiz icin kurdugumuz yeni hayata ayak uydurup biraz daha rahat yaşamak istiyoruz.

Bence bu sorunun çözümü eşim. Biz de ilk evlendiğimiz zaman ailesi devamlı ya onlar gelsin ya da biz onlara gidelim diye ısrar ediyordu. Bir kaç hafta gittik de.. Ama sonra ikimiz de evimizde kendi zamanımızı dilediğimiz gibi geçirmek istediğimizi farkettik. Arayıp çağırdıklarında biz evde başbaşa bile olsak eşim arkadaşlarımız var ya da misafir gelecek gibi mazeretler sundu ve gitmedik. Kayınvalidem şu yemeği yaptık gelin, bu yemek pişti gelin diye ısrar ettiğinde kırmadım ama önceden bu akşam şunu yapacağım dediğinde, buzluktan kıyma çıkardım anne bozulur ya da anne bu akşam ben yemek yapacağım yoksa nasıl öğrenirim yemek yapmayı gibi şeyler söyleyerek mesafemi korudum. Bunu araya mesafe koymak için değil, evimi sahiplenmek için, yemek kokan bir eve sahip olmak için yaptım.

7-8 ay sonra herşey yerine oturmuştu..

Haftada bir akşamı benim ailemle, bir akşamı onun ailesiyle geçirir olduk.

ılk evlendıgımızde bızdede vardı aynı sorun hergun yemege gıder 10-11 e kadar otururduk. ben calıstıgım ıcın balayı ıznı bıtınce acıkca soyledım hergun gelemem haftada 1 aıle yemegı yapalım dedım esıme oda anasına soyledı. haftasonları gıttık bıde bazen. gercı 2hafta once ıplerı kopardım ben komple gıtmıyorum artık hıc sımdılık.
ama eger sende calısıyosan bence ıs durumunu bahane edıp haftada 1e dusur yemek ısını gun belırlemeyı dene daha rahat oluyr bence

sonra da bana niye bu kadar kaynanandan nefret ediyorsun diye konuşuyorlar.
ben kendi anamın yüzünü ayda bir görürken kaynananın çirkef suratını görmeye, yılan diliyle attığı yalanları duymaya, türlü türlü tiyatrolar senaryolar çevirmesini izlemeye mecbur muydum. önceleri bahane buluyordum gitmemek için. sonra eşimi doldurup üstüme saldı. bende gittim. bana yaptıklarının aynısını ona yaptım. yalan attıkça yüzüne doğruları söyledim, tiyatro çevirdikçe hiç önemsemedim öff yine başladı dedim, benim açığımı arayıp laf sokmaya çalıştıkça bende onunkileri çat çat suratına söyledim. işte oyun böyle oynanır. şimdi gitmiyorum o lanet evine. aramızda soğukluk var ama yine geliyor yalakalık yapıyor arada bir. evimde huzur var, pislikler uzak oldukça huzur sizden eksik olmuyor.

Bir atasözümüz var "Yüz verirsen tepene çıkar" diye. O sizin durumunuza uygun. Çok taviz vermişsiniz. Eşinizle konuşsanız da yine de annesini savunacaktır, anne sonuçta. Siz yavaş yavaş mesafeyi koyun. Eşinize "Yaa ben bugün sana sevdiğin X yemeğini yapacaktım" diye sevimlilik yapın mesela, kayınvalidenizle de yavaştan yavaştan arayı soğutun.

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, sadece bi kv nin yorumu dikkatimi çekti ben kaynanamı eşime kötülemedim sadece hergün gitmek istemediğimi söyledim. hatta eşime sık sık annene git diyorum ki beni beklemesin ama eşim bensiz yemeğe gitmeyi kabul etmiyor. Benim oğlum olsa hergün bana gelin diye tutturmam ki zaten benim gibi safı da bulamam heralde

Ne kadar gidersen git, ne kadar kalırsan kal, nasılsa yetmeyecek. Az geldiniz, az oturdunuz deyip duracak. Eh madem öyle de kötü oluyorsun böyle de, o halde kendi istediğini yapıp kötü ol. Az git, az otur. Yemekleri alma, yenmiyor atılıyor yazık oluyor de.
Eşine önce tatlılıkla anlat, baktın olmuyor resti çek. Ben mecbur muyum her gün annene gitmeye, annenle mi evlendim dersin. Sen de kendi aileni öne sür, biraz da eşin sıkılsın. Varsın kavga çıksın, eşin huzursuz olsun.
Yazık bir de çalışıyorsun, evine zaman ayıramıyorsundur. Böyle devam etmek zorunda değilsin, biraz tavır koyman lazım.

Herkes yaşadığını bilirmiş.. ben eşimle 2 ay başbaşa yemek yiyemedim. Balayında bile yalnız bırakmadılar.. 2 günlük gelindim kv benim uyuduğumu düşünüp oğlum bu gece de benim koynumda uyu o zaten çoktan uyumuştur.. el kızı işte dedi.. çocuğumuz olmasını istemedi.. gebeliğimi öğrendiğinde bi sürü laf söyledi.. ve sürekli görüşmeye mecburmuşum gibi davrandılar.. bi de her işlerini bana yaptırıyolardı.. alışverişe bile yalnız çıkamazdık.. illa onlar da gelirdi.. yemeklik alırken bile o pahalı yok buna ne gerek var diye burnumdan getirirlerdi.. ki biz ayrı evlerde yaşıyoduk.. eşimi doldurur üstüme salardı.. eşim de salaktı o zamanlar anasının dolduruşuna gelirdi.. çok şükür düzeldi artık.. 6 yıllık evliyiz nerdeyse kadın 2. Çocuğu doğurtturmucam sana diyo.. böyle densiz edepsiz bi kadın..

Bu sebepten taraflar arasında tatlı bi mesafe olması taraftarıyım.. tamam toyluğundan önyargılı yaklaşabilir.. fakat siz kendi haline bırakıp söylenmezseniz.. gelin gidin diye darlamazsanız o önyargı kendiliğinden kalkar ve sevgi oluşur.. ben bile bana eziyet etmiş olan insanları arada bi özleyip görmek istiyosam o da istiycektir..
Hadi ya 2. çocuğu doğurtmicam mı diyor yuh artık ya sen ne dedin peki

evleneli birkaç ay oldu bugünde gelin yarında şunu pişirecem... bigün gitmesek hiç gelmiyorsunuz diye sıkboğaz ediyor. hergün kendisine gitmemizi her akşam üç saatimizi kendisine vermemizi bekliyor. artık eşime surat asmaya başladım onun da morali bozuluyor ben surat asınca. eşimle durumu birkaç kez konuşmayı denedim bir gün gidelim bir gün gitmeyelim bari diye ortak nokta olsun dedik ama bu da bana yetmiyor çok mutsuzum. illa gidecez diyor. iyi bir işim var, kaynanam evden çıkmıyor öyle alıştığı için oğlum da oğlum diyor başka bişey demiyor. bi de benim adıma plan yapma denemeleri oldu ev gezmesi falan ben iyice bunaldım. arada laf vurmaları da var durduk yerde -benim çocuklarım marifetli bilmem ne- şeklinde. bi düzen oturtamadım onun yüzünden gitmediğim günlerde bile düşünüp düşünüp moralim bozuluyor. bu durumu evlenmeden hiç anlamadın mı derseniz, iyi bir nişanlılık dönemi geçirdik, ortada kaynana falan yoktu gezdik tozduk nişanlımın huyunu sevdim herşey yolundaydı ta ki düğüne bir hafta kalana kadar. yaptıkları harcamaların tartışması oldu benim moralim çok bozuldu nişanlımla aramız açıldı tam düğün öncesi bigün kaynanam üstüme gelmeye başladı sen oğluma surat astın bilmem ne diye bana çemkirdi çok üstüme geldi bi tek o gün öyle çemkirdiğini gördüm. sonra sular duruldu. ama şimdi hoşuna gitmeyen birşey olsa gene kocasına oğluna aynı tonda çemkirip istediğini yaptırmaya çalıştığını görüyorum benle ilgili konularda bile. bence onun kendine ait bir hayatı yok hiç olmamış kaynanasıgil izin vermemiş sürekli anlatır durur bana şöyle yaptılar böyle yaptılar diye. şimdi de eşime aşırı bağlı kocasından nefret ediyor diğer çocukları da uzakta. eşimi seviyorum, başından beri ben onun huyunu insanlığını sevdim ama işin içine evlenince kaynana faktörünün gireceğini hesabedemedim. eşim de bu durumu sonuna kadar destekliyor annesi ne isterse o olsun diye. benim ailem bana hiç karışmaz çünkü karıştırmam ama o zorla yemeğe çağırdığı yetmezmiş gibi(onun yemeklerini de sevmiyorum güzel yapsa da kötü geliyor artık) bi de üstüne giderken elimize kalan yemekleri veriyor evde olduğunuzda da yiyin diye. eşime defalarca kez söyledim dinletemedim annesine ağzını açıp da o yemekleri verme diye ikna edemiyor dese de ikna edemiyor ben de verme yiyemiyoruz diyorum kabul etmiyor. bazen çöpe döküyorum küflenince, günahı kaynanama zorla verdiği için. zaten sürekli ordayız orda zorla yediğim yemeği evde de zorla yemek istemiyorum evde kaldığımız gün başka yemek yapmaya çalışıyorum eşim onunkileri de yiyor gene de sinirlenmemek elde değil. bi de arada evladımın evden gitmesi ne zormuş demesi yok mu hiç gitmediki hergün mutlaka uğrar o da yetmezmiş gibi yemeğe de gideriz ama ona yetmiyor. önceden her akşam evindeydi ya. bi de şey diyor -ayy kız evladı hayırlı- oğlunun ne hayırsızlığını gördün diyesim geliyor demiyorum. böyle laf vurup durmalar, yok oğlum evlilik nasılmış bilmem ne. geçen bi misafirlikte gelinimi oğlumdan soruyorum dedi nasıl iyimi falan diye sanki sürekli orda değilmişiz gibi.etrafımdakilere bakıyorum herkesin kendi hayatı var herkes kendi evinde yemek yiyor ama biz yiyemiyoruz yarın gene kaynanamdayız düşüncesiyle bugünümden de birşey anlamıyorum. eşim ikna olacağa benzemiyor, boşan derseniz evlenmeden önce çocuk konusunda karar vermiştik öyle de oldu birbirimizden emindik başlarda ,ben ondan gene eminim ama bu durumu desteklemesi tüm iyi özelliklerini batırıyor. bizim buralarda boşanmak da zor. zaten istemiyorum da. bi de bebek var. olmasa da napardım emin değilim. ben hiç baskı altında yaşamadım bugüne kadar kimsenin bana zorla bişey yaptırmasına izin vermedim ama şimdi buna katlanıyorum. bi kez eşime biz böyle olacağını konuşmamıştık dedim söyleseydim benimle evlenir miydin dedi. hiçbir çıkış yolu bulamıyorum bu durumdan

Bunlari halletmeden cocuk yapma diyecektim ama hamileymissin zaten ne diyeyim gecmis olsun. Hayatini ve ozgur iradeni altin tabakta sunmussun resmen. Gerekiyorsa kavga et haftalarca kus tavir yap ama dedigini yaptir madem, hamileymissin esin biraz daha fazla iyimserlik vs gosterir herhalde.

ahhh şu gelinler bunca sene büyüttüm ettim canımdan can verdim şimdi iki günlük el kızı gelmiş beni oğluma kötülüyo oğlum geldiği zaman surat yapıyor halbiki ne kadar sevinmiştim evlendiğinde yemeğe çağırıyorum onlar için yoruluyorum bu yaşımda yaranamıyorum
buda bir kv gözünden açıklama olsun
:D

Ben anlamıyorum koskocaman kadınsınız, Kendinizi ifade edip durumdan hoşnutsuzluğunuzu nasıl anlatmazsınız.' Anne ben çalışıyorum eve gelince bi ayağımı uzatıp oturmak istiyorum, evimin işleri var her akşam sizde olamayız, haftada bir akşam geliriz, beraber yeriz içeriz ama daha fazlasını kaldıramıyorum. Benim de evim var misafirim olur, işim olur' diyeceksiniz. Küstürmeden, kendi dilinden konuşacaksınız. İpler kopana kadar ses çıkarmayıp sonra kanlı bıçaklı oluyosunuz.(bu sözüm sadece size değil ) Ne gerek var buna. Baştan böyle bi teklif geldiğinde yok artık diyebilmelisiniz.

Amaaaan ne canini sikiyorsun. Az mutlu ol. Burda biri vardi, kaynanam ben isdeyken gelir evi temizler,yok perdeleri yikar diye dert yanardi. Kizim buldunuzda bunuyormusunuz. Benim kaynanam nasilsin demezki belki bir derdimi duyar diye. Hamileyken arayip canin ne cekiyo yapayim kizim dedigini duymadim. Bebek beni zorluyor,yemek yapamadigimi bile bile ne cagirir ne yapar getirir. 24 saat bebek bakiyorum kimseyi gordugum yok, gel bize bir kahve icelim demez. Ben bunlara kazikmi s..tm. Yoo, mesela kendi nisanligimi kendim aldim. Bir ceyrek bile takmadilar. Evlendigimden beri evin hem karsiyim hem kocasi. Yani susun, onunuze yemek gelmis yiyin. Sukredin. He anne diyin. Ölmezsiniz. Ama ilgisizlik öldurur. Ben kafayi yiyecem

Hadi ya 2. çocuğu doğurtmicam mı diyor yuh artık ya sen ne dedin peki
İlk çocuğumda da burnumdan getirmiştin eller senden daha çok sevindi 2. olursa sana söylemiycem zaten.. gözün kalır düşer falan demiştim..

Şaşırdı beklemiyodu benden öyle bi şey.. genelde sustuğum için..

Valla siz yine iyiymişsiniz sadece akşam yemeği gerçi çalışıyorsunuz. ben bi evlendim her allahın günü kahvaltıdan yatıya kadar ya eltime ya kaynanama çağırıldım. yok diyorum bi bakıyorum arabayla kapımdalar almaya gelmişler. inanın üç ay evime yerleşemedim ağda bile yapamadım çünkü fırsat vermiyorlar. Haftasonu eşimle geziyoruz yalnızca ona bile gelmediniz diye sızlanmalar. üçüncü ayın sonunda ben bi patladım eşime oymuş şimdi hiç aramaz gel diye gelmediniz diye de sızlanmaz.

Back