- 21 Haziran 2018
- 2.411
- 5.471
-
- Konu Sahibi Boleyn Kizi
Kesinlikle katılıyorum görüşmek istemediği için olayı abartıyor gibi geldi.Bu söylediğimi lütfen kişisel almayın fakat bazı hanımlar eş ailesiyle ipleri koparmak için en ufak fırsatı değerlendirip bi mevzuyu uzatıyor da uzatıyor, eşlerinin gözünde allaaah bi mağduru oynuyorlar ki. Doğruyu konuşalım içinizdeki niyetinizi yine en iyi siz bilirsiniz, ciddi anlamda incinmiş ve affedemediğinizden ya da tekrarı olur endişesiyle uzak kalmış da olabilirsiniz. Kayınvalidenin ettiği laf çok çirkin, insan öz kızıyla bile böyle yüz göz olmaz kaldı ki aileye daha girmemiş birine söylenecek laf değil. Zaten istisnasız herkes de ayar çekmiş kadına o yüzden başka vukuatı olmamış. Can ciğer olun demiyorum ama tavrınız da çok abartılı. Yarın bir gün çocuğunuz olursa yine bir araya geleceksiniz o zaman ne yapacaksınız?
Yorumunuz benim için önemliydi. Zahmet edip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Kv özür dilemiş ama bence bunu kendi istediği için değil oğlu-kızı baskı yaptığı için yapmış.
Ben namusuma laf edilmediği ve ana-babama hakaret edilmediği sürece özür dileyeni affetme ve
kin tutmama taraftarıyım.
Bununla birlikte kv'nin;
'baban,anneni çok mu ........?' lafı çok çok çirkin.
Yazmaya utandım şahsen.
Anne-babaya hakaret sınıfına girer mi?
Emin olamıyorum sanki kasıtlı hakaret değil de cehalet nedeniyle sarfedilmiş.
İnsan bunu nasıl düşünür?
Hadi aklından geçirdi diyelim,dile getirmemeli.
Üstelik gelinin yüzüne söylenecek bir laf değil.
Bana,nasıl desem,kv'nizin çok avam bir tarzı olduğunu düşündürdü.
O nedenle yerinizde olsam kin tutmaz, affederdim ama çok asgari düzeyde diyalog sürdürürdüm.
Görüşürseniz sizi tekrar üzüp,
sinir etme ihtimali çok yüksek çünkü.
Ben yanliş mi anlattım acaba bilemedim ki. Zaten görüşüyorum. Sene de bir kac kez ziyaret ediyorum. Burda herkes görüsmuyorum seklinde anlamıs.Biraz abartmıyor musunuz? Yaptığı tabiki çok yanlış ama koskoca kadın ayağıniza kadar özür dilemeye gelmiş ve birdaha yanlışı olmamış. Biraz kinci gibisiniz ama bu kadara gerek yok, o sizin eşinizin annesi ve arada mesafe olacak şekilde görüşmekde fayda var. Hem eşinizi de mutlu etmis olursunuz. Ölene kadar böyle mi gidecek? Hatalar insanlar için. Buarada eşiniz babanizla görüşüyor mu? babanizinda kayinvalidenizden bir farki kalmamış çünkü.
Senede bir kaç kez bir saat oturmaya görüşmek denmez. Muhtemelen herkes bu yüzden öyle cevap veriyor. Bence bir şans verin gerçekten kötü birine benzemiyor, siz bir adim atın bakalım nasil karşılık verecek. Eğer yine sizi kırıp üzecek birşeyler söylerse bu defa eşinize rahatlıkla, ben adim attım sonuç ayni diyebilirsinizBen yanliş mi anlattım acaba bilemedim ki. Zaten görüşüyorum. Sene de bir kac kez ziyaret ediyorum. Burda herkes görüsmuyorum seklinde anlamıs.
Çok teşekkür ederim.Kurduğu cümleyi cahillikle açıklayamıyorum ben. Terbiyesizlikten bile öte bir şey bu.
Kim söylerse söylesin "aman cahildir aldırış etme" deyip geçilebilecek bir şey değil.
Siz bu kadar tavır yapmasaydınız benzer terbiyesizliklere maruz kalmaya devam edecektiniz.
Bir insana bu cümleyi kurabilen birinin "ayıp ettim" diye düşündüğünü hiç sanmıyorum.
Yine de ben olsam koyduğum mesafeyi bir tık azaltırdım. Ama öncesinde eşimle konuşurdum.
"Ben bu lafı unutup hazmedemiyorum ama senin için biraz daha esnek davranmaya karar verdim." vs tarzı bir konuşma yapardım.
Benzer bir şey yaşanırsa eskisi gibi olacağınızı bilsin, yüz verip astar isteme işine dönmesin olay.
Zaten eşiniz size baskı yapmıyormuş, siz de kendinizi ezdirmeyecek birisiniz. Sınır aşılırsa eski mesafenize dönmeniz zor olmaz.
Çocuk düşünüyorsanız çocuktan sonra o mesafe kontrolünüz dışında azalabilir. O zaman sınırları tekrar çizmek zor olur.
Şimdi kendi kontrolünüzle biraz yaklaşırsanız ileride daha rahat edersiniz bence.
Biraz kısaltmak amacıyla eksik yazdım. Babam tam olarak şunu dediBiraz abartmıyor musunuz? Yaptığı tabiki çok yanlış ama koskoca kadın ayağıniza kadar özür dilemeye gelmiş ve birdaha yanlışı olmamış. Biraz kinci gibisiniz ama bu kadara gerek yok, o sizin eşinizin annesi ve arada mesafe olacak şekilde görüşmekde fayda var. Hem eşinizi de mutlu etmis olursunuz. Ölene kadar böyle mi gidecek? Hatalar insanlar için. Buarada eşiniz babanizla görüşüyor mu? babanizinda kayinvalidenizden bir farki kalmamış çünkü.