Kayınvalideye Bayram Ziyareti Kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başka bir konuda bu olayı anlattığınızda kayınvalidenizin üslubunun ne kadar çirkin olduğunu yazmıştım.

Evet hatalı ama gelip özür dilemiş, olayın ilk sıcaklığı geçmiş. Bu kadın eşinizin annesi herhangi biri değil, her seferinde eşinizinden memnuniyetini dile getiren bir kadın olarak hiç değilse bayramlarda ailesiyle birkaç gün vakit geçirecek müsamahayı göstermeniz gerektiğini düşünüyorum.

Eşiniz size herhangi birşey söylemese bile aynı şehire gidip ablanızın arkadaşınızın yanında kalmanızın eşinizi üzdüğünden emin olabilirsiniz.

Kaynaniz birazdan melek ilan edilecek ve suçlu siz cikacaksiniz az kaldi:işsiz:
Kaynanası bir hata etti diye ki dünyanın sonu olan birşey dememiş kadın bir ömür görüşmesin mi? Kadın oğlunu doldurmamış, gelin bize gelmiyor diye laf etmemiş, konuyu kapatmaya çalışmış daha napabilir? Bir konu var şu an görümcesine gerizekalı diyen bir üye ile ilgili. Konu sahibi haksız ağzından kötü bir kelime çıkmış ve düzeltmek istiyor. Elinden gelen bazı şeyler vardır yapmaya çalışır. Gerisini zamana bırakır.
Konu sahibi arkadaş bebeği olduğunda napacak? Eşiyle mi göndercek bebeği? Kayınvalide hala fitne fesat sokuyor olsa anlarım. Bayram günü birlikte iki lokma yemek yiyip mutlu olamadıktan sonra napayım o evliliği.

Bu söylediğimi lütfen kişisel almayın fakat bazı hanımlar eş ailesiyle ipleri koparmak için en ufak fırsatı değerlendirip bi mevzuyu uzatıyor da uzatıyor, eşlerinin gözünde allaaah bi mağduru oynuyorlar ki. Doğruyu konuşalım içinizdeki niyetinizi yine en iyi siz bilirsiniz, ciddi anlamda incinmiş ve affedemediğinizden ya da tekrarı olur endişesiyle uzak kalmış da olabilirsiniz. Kayınvalidenin ettiği laf çok çirkin, insan öz kızıyla bile böyle yüz göz olmaz kaldı ki aileye daha girmemiş birine söylenecek laf değil. Zaten istisnasız herkes de ayar çekmiş kadına o yüzden başka vukuatı olmamış. Can ciğer olun demiyorum ama tavrınız da çok abartılı. Yarın bir gün çocuğunuz olursa yine bir araya geleceksiniz o zaman ne yapacaksınız?

Yani kapina gelmis ozur dilemis. Yapmasa affetme bosver mesafeli ol derdim ama yaomis yani. Bence uzatmaya gerek yok. Esinin hatrina gorusmeleri artirabilirsin bence. 😊

2 hafta önce ben de buna benzer bir olay yaşadim
Kv ile 2 yıldır konuşmuyorum, görüşmuyorum. Evlerimiz cok yakın olmasına ragmen evime gelmesine bile izin vermiyorum. Yolda gördüyümde dahi selam vermiyorum.
Annem cok israr etti kv ile barış, evine git, konus filan. Ben hayir istemiyorum, ayni seyleri tekrar yaşamak istemiyorum dedikce annem yok git diye durmadan israr etti. En son aglayip telefonu kapattim ve kendime gelemedim gunlerce.
Bana neler cektirdiyini bildiyi halde hala kaynanan ile bariş diyor. Sanki kv geldi ozur diledi de ben affetmedim.
Sizin kv cok ayip etmis gercekten ama bence affedilmeyecek bir durum degil. Bazi insanlar agzindan cikan kelimelere dikkat etmezler. Önemli olan pişman olup ozur dilemesi ve size hic bir kotulugu degmemesi.
Ben sizin yerinize olsam affederdim.

Aynı hatayı senin annen yapsaydı ve eşin ailende kalmak istemeseydi? Yarın öbür gün çocuğun olduğunda da kalmayacak mısın sonuçta torunlarını ağırlamak en doğal hakları. Cahilce bir laf etmiş kesinlikle ama üzerine başka bir şey olmamış onun utancı kendine yeter. Ayrıca artık eşinle aile olmuşsunuz aynı yere gidip de o annesinde kalırken sırf bu sebepten senin okuldan arkadaşında kalman bence doğru değil. Git kayınvalidenin boynuna sarıl demiyorum ama bir iki gün kalmakla bir şey kaybetmezsin. Orası sadece kv evi değil kp de var sonuçta. Bana biraz işin bahanesi gibi geldi kusura bakma. Ya çok kin tutan bir insansın ya da mesafeli olmak işine geliyor. Ben de hem kinciyim hem mesafeli olmak isterim ama eşim ve çocuğum söz konusu arada.

Üzerinden yıllar geçmiş, üstüne özür dilenmiş, aynı şey tekrarlanmamış, iyiniyetli bi yaklaşım sergilenmiş. Bence abartıyorsunuz bu kadar tavırlı olmakla. Ama aramamanız veya gitmemeniz eşinizi veya annesini rahatsız etmiyorsa problem de yok demektir.

Anneciğin harika bir kadın sizin yuvanız kolay kolay bozulmaz kız annelerinin kaliteli oluşu sağlar çoğunlukla bunu ufak çaplı konular için yazdım şidet aldatmada her kız annesinin içinden canavar çıkabilir.. Anneni dinle evet densizlik etmiş ama onun fitratı bu diye sizde fitratınıza kinciliği öğretmeyin olan size olur siz değişmiş olursunuz..suda boğulan akrebi kurtarmaya çalışan derviş defalarca sokulmasına rağmen kurtarmaya devam etmiş seni sokuyor ne kurtarıyorsun diyince insanlar onun fitratında sokmak var diye biz insanlığımızdan mı vazgecelim demiş buda kısadan hissesi:)

Kadin hatasini kabul edip ozur dilemis, bir daha da hic yanlis yapmamis. Ama sunu anlamadim. Esinizin ve kv nin sizden daha cok gorusme yapma beklentisi var mi? Varsa evet bir adim atabilirsiniz. Eger herkes halinden memnunsa anneniz neden israr ediyor?
Kayınvalidem bana gel git ara sor demedi hic. Eşime dedi mi bilmiyorum. Eşim bana anlatmaz hiç.

Belki seni sevdigimdendir bilemedim esin ve esinin ailesine onyargiyla yaklasamadim
Hani baska uye yazmis olsa asla gitme derdim , ama senin gitmen gerektigini dusundum esin hatrina( bu cumleyi hayatimda ilk defa kurduguma inanabilirsin hayatta inanmam ve savunmam es hatri mevzusunu ) sanirim ben senin yerinde olsam giderdim , yine mesafeli olurdum ama giderdim
Cunku konuyu uzatmamis , kalkmis gelmis ozur dilemis , hayatiniza bir zarari yok , sana ve esine saygi duyuyor , sanirim cehalet ve saflikla soylemis , evet cok cok yanlis ama nedense kadinin gercektrn cok safca aklina geleni diline doktugunu dusundum ben
Çok teşekkür ederim sizin yorumunuz benim icin önemliydi. Ben de sizi seviyorum :)

Bence bunun cahillikle ilgisi yok.
Annenizle ilgili sorduğu çok düşünmeden 'ayıp' diye sınıflandıracağımız bir şey.
Ayrıca işte görürsek seni almayız mı sandın gibi bir soru da kötü bir zihniyetten çıkabilir diye düşünüyorum.
Etrafımızda okumamış, etmemiş büyüklerimiz var. Hiç birinin böyle absürd şeyler soracağını sanmam.
Bir ton soru sorması da rahatsız edici. Belki siz o lekeden mutsuzluk duyuyorsunuz? Inadına sorarak sizi üzmüş, daha çok kafaya takmaniza neden olmuş olmaz mıydı?

Son olarak, kadının kendi isteğiyle, 'aa ben yanlış yapmışım' diye dank ederek gelip özür dilediğini sanmıyorum. %90 küsür ihtimalle eşinizin baskısı sonucu gelip özür diledi.
Bence de zorla geldi. Kesinlikle

Buraya konu acip sorduguna gore bir yanin affetme taraftari,bence anneni dinlemelisin,bende cok kinciyim ne yalan soyleyim hic birseyi unutmam ama denir ya olumlu dunya aynen oyle ozunde iyi bir kadinsa bence birazda olsa kalbini yumusatmalisin derim.Hatasini duzeltmesi icin imkan ver,zordur biliyorum bazi sozler insana oyle isliyor ki bicak soksa bu kadar acitmazdi diyosun,ama iste affetmeyince de icindeki o kin insana agir geliyor. esinle git,biraz gozlem yap hal ve tavirlari nasil baktin hala bosbogaz cikar ablana arkadasina gidersin.Kendini esinin yerine koy kim istemezki esiyle ailesinin arasinin iyi olmasini,oteki turlu insanin vicdanina ters.ne esinden gecebilirsin ne ailenden,esin belki pek belli etmesmistir ama annesiyle aranin acilmasi onu cok uzmustur.Bence iyi yanini dinle bir kere hatasini duzeltmesine imkan tani derim.

Hiç de büyütmüyorsun
Bu ne terbiyesizlik
Yaladı mı ne ya
Ay Allahım ne pislik insanlar var ya
Oha dedim olurken
Kendince senin ufak kusurunu büyütüp kv lik taslamış o önce konuşmasını düzeltsin köylü
Ben yüzüne bakmam sen iyi yinede konuşmuşsun
Herkes haddini bilecek kv diye herseyi söyleyemez
Adam beğenmiş almış kime ne
Fiziksel hemde doğuştan olan birşeye nasıl bunu der günah bi kere
Babanda iyi lafı koymuş ağzına sağlık
Oğullarını ne görüyor bunlar ya
Her zaman eş ailesine saygı duyun derim burda ama senin kv ile saygı maygı olmaz...

Bu zamana kadar belli bir mesafe konmuş düzen oturmuş, bunu değiştirmenin hiç bir anlamı yok bence, hem kv gelip kalmamanı dert etse şimdiye kadar 40kere haberin olurdu emin ol. Hiçççç mevcut kurulu düzeni değiştirip de ağzının tadını bozma derim.

Büyütülecek hiçbir şey göremedim. Burda ne insanlar var kayınvalidelerinden ne laflar duyuyor. Kadın bir hata etmiş ve özür dilemiş. Uzatmanın anlamı yok. Kendi agzınızla evlatlarına ahtapot gibi yapışan bir kadın değil die o zaman kalmanızda bir sakınca göremedim. Keşke benim kayınvalidede çocuklarına ahtapot gibi yapışmasa hal böyleyken bile biz sıksık ziyaret etmek zorunda kalıyoruz ve yeri geldiğinde bir şeyi istediği gibi yapmadığımızda duymadığımız laf da kalmıyor genede gidiyoruz büyükdür saygıdır die. Kv yüzünden boşanan ve boşanmanın eşiğinden dönenler var (örnek ben) hal böyleyken bile genede torununun hatırına gidiyoruz. Ee size bakıyorum böyle sorunlar da yok daha ne istiyorsun cahildir büyüktür diremiyormusun yani...

Eğer siz o dk tepki vermiş ya da bir laf söylemiş olsaydınız kapınıza kadar gelip özür dilemez ben ne dedim sanki de hemen saygısızlık etti gibi sizi suçlardı ben safça söylendiğini sanmıyorum ne demek yaa anneni çok mu yalamış baban arkadaş arkadaşa böyle birşey soramaz sen kayınvalidesin azıcık sınırını bilmelisin bu ne laçka bir tavır eğer siz barışmışsanız evlenmişseniz bu bile yeter ona yoksa eşiniz annesine hep tavırlı olacaktı lutfetmişsiniz aslında kendisine çok sinirlendim bu nasıl bir konuşma üslubudur yaaa

Ne kadar abartıyorsunuz bazı şeyleri.
Kadın gelmiç özür dilemiş
Başka bir hatası da olmamış
Bence konu sahibi fırsat vermemiş. Mesela ben ne zaman iyi yaklaşsam, insandır hata yapar deyip biraz iyi davransam ağzımın payını alıp oturuyorum. Mesafe candır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X