Kayınvalidesi böyle olan var mı? Sorun bende mi?

Kayınvaliden melek kendine gel :) saydığın olumlu özellikler diğer bütün negatifleri siler bence . Bir de ikinci evlilik de aileler ilk evlilikteyiz gibi heyecanlı olmuyor anlamak gerek evet sizin ilk ama onlar yaşamışlar evlatlarının ilk düğünü vs atmışlar o heyacanı bence. Bir de yetişkin insanlara anne babalar bir şey yapmak zorunda değil ya bence biz ilk evlendiğimiz ilk iki sene eşimde bende hep ailelere destek olduk maddi olarak aksine çünkü toy ve maldık :) aman bir şey istemesinler de vermesinler de değerini bilin kendinizi doldurmayın

Bakın bence sizinkiler hediyeleşmeyi bilmiyorlar. Öyle bir adetleri yok. Ben öyle anladım. Para kısan insan olsa erzaktan vs kısarlar asıl onlar para tutuyor. Mesela birbirlerine veya kendi oğullarına doğumgünü hediyesi alırlar mı? Onu da sanmıyorum.
O yüzden ben değersiz miyim niye birşey almadılar diye düşünmeyin.

Bence huzuru bozmayın, o da onların eksi yönleri olsun görmezden gelin. Bu kadar iyiliğin nazarligi olsun.

esinin ailesi yaşli ve köylu mu yani genelde yasli olunca pek umursamazlar ve bazi koylerde yorelerdede umursamazlar.sizle alakasi yok aliskanlik mesleesidir bence

Bence huzuru bozmayın, o da onların eksi yönleri olsun görmezden gelin. Bu kadar iyiliğin nazarligi olsun.
Olmaz, o zaman arıza çıkaramaz. Dinginlik yaramamış konu sahibine. Pohpohlasınlar şımartsınlar diye paspas olmuş ama nafile, şimdi kaos zamanı

Ne acayipsiniz. Soguyasiniz varmış sogumussunuz. O bir çift terliği siz alıp götüremez misiniz burda dursun gelince giyerm diyerek.
Hediye almasınlar ne olacak esyayla mi mutlu olacaksınız
Bana takı takmadilar üstüne bir de takılarımi aldılar. Buna rağmen karışmayı kendilerine hak gördüler. Netice de yuvam yıkıldı. Karismayarak en büyük hediyeyi veriyorlar zaten. Zira az bulunuyor böyle eş ailesi

11 senelik evliyim,2’li kahve fincanı dışında bir çöpünü görmedim.Düğün ,eşya,takı vs zaten yoktu:)))İyikide almamış,iyikide yapmamışlar bayramdan bayrama merhaba .Herkes hakettiğini bulur.

Zemheri biz ne desek de,konu sahibi sabit fikirli,boşver arkadaşım
Ne boşvereceğim ya, haksız işte. Böyle pasif agrasif tiplere sinir oluyorum.

'Ayyy ben bir şey istemem' dediklerinde gelin ne kadar kanaatkar maşallah deyip yağdıracaklar sanıyorlar ama şu ekonomide yok öyle bir aile. İstemeyene vermiyorlar, buna da vermemişler işte, şimdi kurnazlığının bedelini ödemeyi sindiremiyor.

Aile ilk geline yapmıştır, sana kocan yapmak zorunda, o da yapmamış. Boşanmış oğlunun ikinci karısına neden yapsın ki aile, o zaman ilk evliliğini yapacak oğluna bunun iki katını yapması lazım adil olmak için. Geline bir şey borçlu değiller ama anlayana. Böyle gelinim olduğunu bilsem inadına yapmam.

Lan çocuğum evlenme yaşına gelene kadar deli kaynanaya bağlayacağım bdv sayesinde. İyisi zaten yaranamıyor, kötü olmalı bari ki beğenmeyen gelinin geçerli bir sebebi olsun

Bende kira almayı düşünüyorum,
Baksana almadan da yaranamıyosun geline

Öncelikle 40 yaş bayağı olgun bir yaş.Bu durumu soğukkanlılıkla ele alacak bir yaş yani.Büyüğünüz olarak yazıyorum.Ben dahil bazı arkadaşlar eş aileleri ile ilk zamanlar yaşadığımız şeyleri aramızda konuşur ve şu konularda biz de yanlış yapmış deriz.Bizler üniv biter bitmez şu ana göre erken evlendiğimiz için daha heyecanlı daha farklı olup yanlış yargılamış olduk diyoruz.Özeleştri yani.
Sizin kayın ailede hediye kısmını dışarıda bırakarak yazıyorum bir yanlış göremedim.Bizim burada okuduğumuz pek çok kayın ailesine göre bakınca yüz üzerinden 90-100 alacak aile.Bu nedenle ilişkileri bozacak bir durum yok ortada.Hatta sevinin bile ilişkilerinizin böyle olmasına ve bozmayın bence.
Hediye kısmınına gelince.Kv kp yazdığınıza göre konuşulacak insanlar.Bir gün konuşurken kaynınızın düğün hazırlıklarından bahsederken konuyu gelinlerine ne takmayı düşündüklerine getirin.Şayet şunu takacağız derlerse size neden takmadıklarını sorun.Bu o zaman ayrıma girmiyor mu diye soruyu onlara sorun.Bakalım ne diyecekler.Ben her zaman açık olmaktan yana bir insanım.Arkadan konuşulmasından hiç hoşlanmam .

Evlerinde bedava oturmak yetmiyormu? Daha ne bekliyorsunuz anlamıyorum

Kötü kayınvalidelere o kadar alışmışız ki zaten normal olan bir durumu iyilik olarak görmeye başladık. Bence kayınvalidenin yaptığı zaten normal olan yapması gereken davranış. Yani size karışmamasını kastediyorum. Öte yandan elalemin evine giderken bile bir ev hediyesi alarak gidiyoruz. Bence bu duruma kırıldığıni Kayınvalidene söyle. Yaşın büyük diye mi bana böyle bir muameleyi reva gördünüz anneciğim diyerek duygularını paylaş laf sokarak değil

40 yaşındaki koca kadında bunlara takılmasın artık.
Gelinlik bekliyorlar deyip durmussunuz. Gerçekten böyle bir derdi olan sizi rahat bırakmaz, arar, sorar sürekli görüşmek ister.
İnsanlar oğullarını bir kez evlendirmistir. İkincisinde eşiniz yapacak ne yapacaksa artık bir zahmet.
Diğer oğlu ilk evliliğini yaparken daha çok yardımcı da olabilirler. Şartlar çocuklar açısından aynı değil çünkü.
Bu kadar küçük şeylerle kafaların meşgul olmasını, soğuma bahane yapılmasını da çok anlamsız buluyorum. Aileye mesafe koymak istiyorsabiz daha çok koyun saçma seyekrin ardına sığınmayın.

Aman karismasinlar da almasinlar da esimin ailesinin de benim üzerimde hiçbir hediyesi vs yok 25 yasindayim zararlari oluyor daha da boşver almasinlar yahu sen al kendine birsey beklemiyorlarmis zaten sizden

Ben sizi anlıyorum. Öncelikle artılari çok güzel şeyler. Ama insan sen ona değer verdiğin kadar demişsin ya yemekler yapıp yolluyorum diye. En azından arada mesela çorap alsa bile seviniyorum benim kv den. Yani aslında senin değer verdiğin kadar değer görmüyorum diyorsun. Ben seni anladım. Ama zamanla boş vermeyi öğren. Onlarda öyleymiş de. Onlara bana bardak me bileyim eşya almadınız derseniz boş yerden kavga çıkarıyor derler. Boş ver canım. Bırak yeni geline versinler. Sonra bir gün minnetli olmazlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…