ben o muamelelere maruz kalacak ya da 1 defa kalıp 2.cisine izin verecek zayıflıkta biri değilim. 40 yaşında evlendim 18 yaşında değil. maddiyat vs de umrumda değil. soğan sarımsak onlara hizmet etsin o halde. eve soğan almak hediye değildir. kişisel hediyelerden söz ediyorum. bizim maddi durumumuz iyi. onlar peynir almasa da alıyoruz hatta ben iştahsız biriyim. aldıklarını yemiyorum. kendi beslenme düzenim farklı. kendi gelirimle alıp rahatça yiyorum. konu o değildi ki.
neden kimse beni anlamıyor. insan içinden gelip de kişisel bir hediye almaz mı. bu çok mu zor. kırgınım. şaşkınım. inanamıyorum. size de tuhaf gelmiyor mu bu? ben iyi biriyim. kötü biri değilim. kimseyi zora sokmam. paralarının olmadığını bilsem ben gidip alırım. zengin insanlar. gelinlerine kızım diyorlar. ben onların kızıysam bana neden kişisel hediye almıyorlar. soğan patates hediye değildir. aldıklarını da zaten pişirip onlara ikram ediyorum. benim onların gözünde 1 terlik kadar yerim yok mu. buna üzülüyorum.
edit: benden kira isteyemezler. benim evim arabam her şeyim var. muhtaç olsam evlerinden çıkmazdım. kira gelirim var zaten kendime ait bekarlıktan. para sorun değil ki. para nedir. en fakir insan şu an gidip 1 el havlusu alabilir seviyorsa.
karşı komşum kaynanamın bizde olduğu gün bana geldi. gelirken bim'den el havlusu almış bana. duygulandım. insan ağlar mı. buna ağladım. kaynanam bizde. o bana 1 kez bile yeni bir şey alıp getirmedi. alsa alamaz mıydı. elin kadını düşünüyor elim boş gitmeyeyim diyor. 20 liralık havlu der geçeriz ama onun manevi değeri önemli. kendimi ifade edemiyorum sanırım. üzüldüğüm işte bu. kaynanam da öyle bön bön bakıyordu çok sinir oldum. insan utanırdı bence.
Siz zaten en başta bu aileye gelin gelerek hata yapmışsınız. Siz altın istemedim bişey istemedim dediniz ama düğün falan olmadı mı, bu sizin ilk evliliğiniz sonuçta , aileniz taki hediye veren ve bu beklenti içinde olan insanlar ?
Siz neden evlenmeden önce ve nişanlılık sırasında bu konuları eşiniz ve ailesi ile konuşmadınız?
Ben biraz hatayı sizde görüyorum , bu insanlar zaten baştan nasıl olduklarını belli etmişler , siz tüm sülaleyi değiştirmeye çalışmışsınız, siz hediye almışsınız hizmet etmişsiniz ama aslında bunları , onları değiştirme amacı ile yapmışsınız ( her nekadar ben öyle gördüm desenizde).
Ayrıca siz bu kadar üzdü ise söyleseydiniz evlenirken kocanıza , ben altın istiyorum , ben hediye istiyorum diye.
Ben herşeyin açık konuşulmasından yanayım , hiç öyle aman evlilik bozulmasın, aman aile benim hakkında kötü düşünmesin diye siz gerçek beklentilerinizi ve isteklerinizi saklamışsınız, sonrada neden yapmadılar, neden almadılar? Siz isteseydiniz?
Şimdi başından aynı davranan insanlara kinlendiniz, öfkelendiniz. Kocanız bile demiş işte ikinci gelin olduğunuz için yapmıyorlar , sizin yüzünüze açıklanmış bir surum için bu kadar öflenemeniz sizin hatanız.
En baştan deseydiniz belki evlilik bozulmasın diye alacaklardı, ya da hayır alamayız diyeceklerdi o zaman ayrılacaktınız . Bence en doğrusu en baştan evlenmemenizdi. Sanırım yaşım geçiyor düşüncesi ile herşeye tamam deyip , şimdi neden bana altın almadılar, hediye almadılar düşüncesine girmeniz biraz ikiyüzlülük