• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesi böyle olan var mı? Sorun bende mi?

haklısınız. o halde ben de madem 2. gelinim madem bana ufacık hediyeleri çok gördünüz o zaman gelinliği de benden beklemeyin deme hakkına sahibim. bunu söyleyeceğim zaten de gününü bekliyorum. hediye adı üstünde.. konuda çok kez yazdım. ben altın istemedim. bir çift içeri terliği bile almadılar içlerinden gelip de. bu bana reva değil. inanın değil. benim gibi geçimli ve iyi birine reva değil. insanın içinden gelirdi. derdi ki dur kızımıza da şunu alalım. demediler. içime çok oturuyor. bu beni kırıyor.
ilk eşine yapıldı, eşimin ikinci evliliğiyim diye bana bir bardak bile almadılar diye bilenmiş, hırslanmış hatta biraz kıskanmış olabilir misiniz? Ben kıskanırdım sanırım yalan yok.

Peynir, erzak falan dışarıdan alınınca ne kadar para tutuyor. Hem de mis gibi doğal, taze ev ürünleri bunlar. Daha ne olacak anlamadım. Zaten en büyük hediye fitne fesat çıkarmayıp, kocasıyla arasına girmemesi.
Kesınlıkle katılıyorum tek karışmada bana yeter msla
Cımrılık gormemıs bu kadın banada hıcbısey takmadı gram bıle evıme bısey almadı harçlık dıyo güldüm resmen dahası bıde evıme karışır oğluna duygu somutuydu yapar kızına dıger oğluna yagdırır
Hıc umursamadım evıme sokmamaya çalıştım sadece
Bu kadına rahat batmış evde bedava oturuyor erzak alıyo bide altın harçlık ıstıyo bısey derımde banlanırım

Sizi anladım,siz yakın davranıyor aynı şekilde yakın davranılmasını istiyor ,hediye alarak aslında senin için,seni düşündüm ,aklıma geldin diyerek değer verdiklerini belli edilmesini istiyorsun,ama burda yazdıklarını kayınvalide ne söylemen lazım ,bu benim sevgi dilim ,çok mutlu olurum diye duygularınızı anlatmaniz lazım ki bilip almaya gayret etsin siz iyi hissedin diye .. zira onların bu konuda bir hassasiyeti olmamış olabilir,hediye alma inceliği gelişmemiş olabilir ,para harcamak zor ve zahmetli gelebilir ,böyle duyarliliklar herkeste gelişmiyor ,yoksa kasıt olduğunu düşünmüyorum ... Bence duygularınızı sakince dile getirin ,yoksa kafanızda kurdukca gereksiz kavgalar çıkabilir,sizde istemezsiniz huzursuzluk öyle degilmi...

ben o muamelelere maruz kalacak ya da 1 defa kalıp 2.cisine izin verecek zayıflıkta biri değilim. 40 yaşında evlendim 18 yaşında değil. maddiyat vs de umrumda değil. soğan sarımsak onlara hizmet etsin o halde. eve soğan almak hediye değildir. kişisel hediyelerden söz ediyorum. bizim maddi durumumuz iyi. onlar peynir almasa da alıyoruz hatta ben iştahsız biriyim. aldıklarını yemiyorum. kendi beslenme düzenim farklı. kendi gelirimle alıp rahatça yiyorum. konu o değildi ki.

neden kimse beni anlamıyor. insan içinden gelip de kişisel bir hediye almaz mı. bu çok mu zor. kırgınım. şaşkınım. inanamıyorum. size de tuhaf gelmiyor mu bu? ben iyi biriyim. kötü biri değilim. kimseyi zora sokmam. paralarının olmadığını bilsem ben gidip alırım. zengin insanlar. gelinlerine kızım diyorlar. ben onların kızıysam bana neden kişisel hediye almıyorlar. soğan patates hediye değildir. aldıklarını da zaten pişirip onlara ikram ediyorum. benim onların gözünde 1 terlik kadar yerim yok mu. buna üzülüyorum.

edit: benden kira isteyemezler. benim evim arabam her şeyim var. muhtaç olsam evlerinden çıkmazdım. kira gelirim var zaten kendime ait bekarlıktan. para sorun değil ki. para nedir. en fakir insan şu an gidip 1 el havlusu alabilir seviyorsa.

karşı komşum kaynanamın bizde olduğu gün bana geldi. gelirken bim'den el havlusu almış bana. duygulandım. insan ağlar mı. buna ağladım. kaynanam bizde. o bana 1 kez bile yeni bir şey alıp getirmedi. alsa alamaz mıydı. elin kadını düşünüyor elim boş gitmeyeyim diyor. 20 liralık havlu der geçeriz ama onun manevi değeri önemli. kendimi ifade edemiyorum sanırım. üzüldüğüm işte bu. kaynanam da öyle bön bön bakıyordu çok sinir oldum. insan utanırdı bence.
Sizi çok iyi anladım.
İlk yazdığım yorumda,
Benimde peynire ona buna vs ihtiyacım yok.
Demek istediğim şuydu,
Hiçbirşey almayıp yapmayıp+bu davranışları yapan insanlar da var anlatabildim mi?

Bazı insanlar değişmiyor, kendini geliştirmiyor....

Kafa yapıları sabit.

Bende zamanında kayınvalidemi en güzel doktorlara götürüp,kendim devlet hastanesine giderdim mesela.

Bende kalırdı,Ceviz alırdık,
Onları bizden saklardı mesela.
Kayınpederimin aldığı yiyeceği bizden kıskanırdı.
Benim evimde otururken bütün mirasını küçük çocuğuna verdi.
Bilmem anlatabildim mi?
İhtiyacım yoktu,ama olsa da bişey değişmeyecekti.

Sizde kırılmakta çok çok haklsınız.

Ve birde kendi mutlulugunuza ,evinizde ki muhabbete huzura odaklanın,gereksiz şeyleri kendinize yük etmeyin,eşinizle vakit geçirin,yürüyüşler yapın,digerleriyle mesafeli olun zaman çabuk geçiyor ,ummaki kusmeyesin diyor ya beklenti içinde olmamaya çalışın .

ben o muamelelere maruz kalacak ya da 1 defa kalıp 2.cisine izin verecek zayıflıkta biri değilim. 40 yaşında evlendim 18 yaşında değil. maddiyat vs de umrumda değil. soğan sarımsak onlara hizmet etsin o halde. eve soğan almak hediye değildir. kişisel hediyelerden söz ediyorum. bizim maddi durumumuz iyi. onlar peynir almasa da alıyoruz hatta ben iştahsız biriyim. aldıklarını yemiyorum. kendi beslenme düzenim farklı. kendi gelirimle alıp rahatça yiyorum. konu o değildi ki.

neden kimse beni anlamıyor. insan içinden gelip de kişisel bir hediye almaz mı. bu çok mu zor. kırgınım. şaşkınım. inanamıyorum. size de tuhaf gelmiyor mu bu? ben iyi biriyim. kötü biri değilim. kimseyi zora sokmam. paralarının olmadığını bilsem ben gidip alırım. zengin insanlar. gelinlerine kızım diyorlar. ben onların kızıysam bana neden kişisel hediye almıyorlar. soğan patates hediye değildir. aldıklarını da zaten pişirip onlara ikram ediyorum. benim onların gözünde 1 terlik kadar yerim yok mu. buna üzülüyorum.

edit: benden kira isteyemezler. benim evim arabam her şeyim var. muhtaç olsam evlerinden çıkmazdım. kira gelirim var zaten kendime ait bekarlıktan. para sorun değil ki. para nedir. en fakir insan şu an gidip 1 el havlusu alabilir seviyorsa.

karşı komşum kaynanamın bizde olduğu gün bana geldi. gelirken bim'den el havlusu almış bana. duygulandım. insan ağlar mı. buna ağladım. kaynanam bizde. o bana 1 kez bile yeni bir şey alıp getirmedi. alsa alamaz mıydı. elin kadını düşünüyor elim boş gitmeyeyim diyor. 20 liralık havlu der geçeriz ama onun manevi değeri önemli. kendimi ifade edemiyorum sanırım. üzüldüğüm işte bu. kaynanam da öyle bön bön bakıyordu çok sinir oldum. insan utanırdı bence.
Siz zaten en başta bu aileye gelin gelerek hata yapmışsınız. Siz altın istemedim bişey istemedim dediniz ama düğün falan olmadı mı, bu sizin ilk evliliğiniz sonuçta , aileniz taki hediye veren ve bu beklenti içinde olan insanlar ?
Siz neden evlenmeden önce ve nişanlılık sırasında bu konuları eşiniz ve ailesi ile konuşmadınız?
Ben biraz hatayı sizde görüyorum , bu insanlar zaten baştan nasıl olduklarını belli etmişler , siz tüm sülaleyi değiştirmeye çalışmışsınız, siz hediye almışsınız hizmet etmişsiniz ama aslında bunları , onları değiştirme amacı ile yapmışsınız ( her nekadar ben öyle gördüm desenizde).
Ayrıca siz bu kadar üzdü ise söyleseydiniz evlenirken kocanıza , ben altın istiyorum , ben hediye istiyorum diye.
Ben herşeyin açık konuşulmasından yanayım , hiç öyle aman evlilik bozulmasın, aman aile benim hakkında kötü düşünmesin diye siz gerçek beklentilerinizi ve isteklerinizi saklamışsınız, sonrada neden yapmadılar, neden almadılar? Siz isteseydiniz?
Şimdi başından aynı davranan insanlara kinlendiniz, öfkelendiniz. Kocanız bile demiş işte ikinci gelin olduğunuz için yapmıyorlar , sizin yüzünüze açıklanmış bir surum için bu kadar öflenemeniz sizin hatanız.
En baştan deseydiniz belki evlilik bozulmasın diye alacaklardı, ya da hayır alamayız diyeceklerdi o zaman ayrılacaktınız . Bence en doğrusu en baştan evlenmemenizdi. Sanırım yaşım geçiyor düşüncesi ile herşeye tamam deyip , şimdi neden bana altın almadılar, hediye almadılar düşüncesine girmeniz biraz ikiyüzlülük

Beklenti içinde olmazsanız üzülmezsiniz..eşinizle aranız iyiyse gerisi boş..sizi anlıyorum aslında mesele hediye değil sizi o hediyeyi alacak değerde görmeleri...belki bir havlu bile sizi mutlu edecek...Herkesin fıtratı farklıdır...kimi aileler her özel günde hediyelesir kutlar eğlenir falan...Ne benim ne eşimin ailesinde yok böyle şeyler..Ben böyle kabul ettim... beklentiye girmiyorum.... Bu arada kayinvalidem düğünde eşime aldırdı altını kendi almış gibi taktı...herseyi kendimiz yaptık, mendilleri nasip değildir...şimdi bile kızına eşine dostuna altın takılacak olsa eşim alır o kendi almış gibi takar.. durumu yoksa takmasın diyorum, eşimle aram açılıyor...boşuna konuşuyorum değişen bisey olmuyor...gizli gizli yapıyor eşim...Ya bu deveyi güdeceğiz ya bu diyardan gideceğiz....insanlar değişmiyor..

Merhaba kızlar. 41 yaşındayım. 2 sene önce evlendim. kayınvalidem ve kayınpederim bana hiçbir hediye almadı. altın takmadı. bunlar geleneksel şeyler ben de öyle arsız biri değilim. altın alacaksınız diye bir konu geçmemişti. yine de insan gelinine içinden gelip de 1 çift çorap bile almaz mı? bana sıfır hediye hiç almadı. yeni ev kurdum gel mağazaya gidelim ihtiyacın olanı alalım demedi. bim a101 ürünü bile almadı. evinde kullanmadığı borcam olur, tencere olur işte havlu vs ne varsa verdi. olsun bu sorun değil. verdiklerini kullanıyorum işimi gördü. ama sorun bu değil. sorun acaba ben mi kafamda kuruyorum. kırgınım. eşime söyledim nazikçe. neden ailen bana hiç hediye almadı dedim. onlar öyle dedi. tutumlular falan dedi. bu arada 2 adet evleri var. birini oturmamız için verdiler. öyle şeylerde esirgemediler.

kışlık peynirdir, patates soğan vs işte yeme içmede de kısmazlar. ailemize karışmazlar. eşimle arama asla girmezler. ben davet etmezsem gelmezler. geldiklerinde aile işlerimize karışmazlar. annesi eşime akıl vermez mesela. hatta ben bir şey olduğunda kayınvalidemi öne sürerim. o istedi derim eşime her şeyi yaptırırım. kayınvalidem bana destek çıkar. başka hikayelerde okuduğumuz gibi oğluna fitne vermez. bana karşı doldurmaz. aksine yeter ki siz anlaşın bize laf düşmez der. buraya kadar güzel ama kırgınım işte. 1 adet bardak bile sıfırdan alıp gelmediler. aşırı cimriler diyemem ama tutumlular. bekar oğulları var onun eşyası falan yok. onu sıfırdan evlendirecekler. o gelinlerine altın vs takarlarsa işte o zaman açıkça söylemek istiyorum. sizce o geline altın takarlarsa yüzleşmeli miyim. gidip o gelininizden gelinlik bekleyin benden bu kadar demek istiyorum. benden güler yüz bekliyorlar. geldiklerinde hizmet hürmet vs ama gelinsem hediye hak etmez miyim? 1 yeni su bardağı bile hediye benim için. altından gümüşten geçtim ama bu kadarı da fazla bence.

ben mi abartıyorum bilmiyorum. eşim soğuduğumun farkında. bana bir şey demiyor. illa görüşelim vs demiyor. beraber tatil planı yapmıştı. ben onlarla tatile gitmek istemem dedim. uzatmadı. planı geri çekti. gerçekten de onlardan sırf bu yüzden soğudum. görmek istemiyorum.
Eşinizin ikinci evliliğiymiş, ikinci kez altın inci hazırlığı yapmak istememelerini anlayabilirim, geride bir bekar daha varmış. Eşiniz bunu öngörüp kendisi hazırlık yapıp onlara vermesi gerekirdi siz hediye edin diye. Evinizin huzurunu bozmayın. Pasta börek de yapmayın madem zorunuza gidip sonradan söylenecekseniz.

Valla bana göre karışmasınlar zırt pırt gelip gitmesinler hediyeye takilmam fakaaat yeni geline benden ayrı şey yaparlarsa bu beni düşündürür ve Tatlıca kırgınlığımi da belli ederim.etmisligim de var 😂şimdi eşit davraniyolar

Yaptıkları şey cimrilik değil. Alışkanlık. Hediye almaya alışkın değiller. Bana da bi tane bile hediye almadılar. Asla dert etmedim. Anneler gününde babalar gününde vs ben aldım hediye. Onlardan beklemiyorum çünkü öyle bi kültürleri yok. Ha evet görgüsüz diyebilirsiniz ama yapcak bi şey yok. Cimri olsalar evde oturmanıza izin vermezlerdi. Bence hiç bu konuyu açmayın. Durup dururken aranız bozulmasın.

Şimdi tabak çanak muhabbeti baştan yanlış. Çoğu yerde bu kadının çeyizidir, erkek tarafı almaz. Varlıklı, güçlü bir kadınsınız neden kendinizi onlara sevdirmeye çalıştınız? Beklentilerinizi çok bulmuyorum ama gerek yok kendinizi üzmeye. Pasta, börek hazırlayıp göndermek, bekar kayna öğle yemeği yapmak bunlara da hiç gerek yok. İçinizden gelmiyorsa hizmet, hürmet etmeyin. Sonradan lafını etmek hoş değil. Sizi ayrı bir birey kabul edip küçük bir takı takabilirlerdi düğününüzde ama siz birey değilsiniz onların gözünde oğullarının eşisiniz. Yapmayın da beklemeyin de bi şey. Üzüntüden başka bi şey geçmez elinize. Madem durumunuz o kadar iyi niye kv nin eşyalarını kabul ettiniz onu da anlamadım da neyse vardır bir bildiğiniz.

eşimle arama asla girmezler. ben davet etmezsem gelmezler. geldiklerinde aile işlerimize karışmazlar. annesi eşime akıl vermez mesela. hatta ben bir şey olduğunda kayınvalidemi öne sürerim. o istedi derim eşime her şeyi yaptırırım. kayınvalidem bana destek çıkar. başka hikayelerde okuduğumuz gibi oğluna fitne vermez. bana karşı doldurmaz. aksine yeter ki siz anlaşın bize laf düşmez der.
Şu dediklerinizi yapıp yuva yıkan ne kayinvalideler var.
Yatıp kalkıp şükredin.
Varsın hediye de almayiversinler.
Resmen kendinize dert arıyor gibisiniz.

Ben anladım sizi.
Siz en baştan onları çok hoş tutmuşsunuz karşılığında da bişey görenekmişsiniz ve kullanıldığınızı hissediyorsunuz.
Önce bi altlarına verdiğiniz arabanızı geri alın.
Her öğlen evde 40 yaşında kayın ağırlamayı bırakın.
Evinize misafir geldiğinde kv çağırmayı,ona misafir geldiğinde hazırlık yapmayı bırakın.
Çok ama çok kendinizden vermişsiniz.
Şimdilik maddi şeylerde sınır koyun bi mesafe koyun laf sokup etmeden verdiklerinizi bi geri alın.
İleride diğer oğluna altındır eşyadır yağdırırsa lafını bi güzel sokarsın hakkımı da helal etmiyorum dersin hayatından çıkarırsın gider.
Anladığım kadarıyla ev falan verilmemiş size yarın öbür oğlu evlense o oturacak sizin de ihtiyacınız da yok.
Ben iyi niyetli bulmadım ya hiç mi doğum gününüz olmadı bi altın kolye alırsın.
Allah var benim kv çok ama çok fenadır bana çok sorun da yarattı şuan da değer verdiği de yok herşeyi kızına yağdırır evimde bi hediye eşyası da yoktur ama doğum günlerimde kutlar çiçek filan göndertir bu sene bıraktı attık kızı evlendiği için oraya yağdırma derdine düştü ama iki üç kere çiçek yollamıştı onun dışında bişey hatırlamıyorum 😂
Kek börek olayına gelecek olursak da ben evlendiğimden beri asla boş gitmezdim bayramlarda tatlımı yapar giderdim bi gün koydum yiyoruz yaptığım tatlıyı yerken kardeşinin gelini de tatlı yapmış gelmiş kaynanasına orda görmüş çok değişikti çok güzeldi harikaydı diye anlattı hazır ıslatıp getirmiş kız şekerpare alt tarafı. Sanki bınun evine getirmiş gibi o gün son oldu bi shaa da bişey yapıp götürmedim dizde öyle yapın anlar o

Adamlar size koskoca ev vermiş siz borcamın derdine düşüyorsunuz.

Benimkilerin 6-7 evleri vardı, birinde bile siz gelin oturun demediler.
Allah muhtaç etmesin benim de eşimin de kendi evi vardı gerçi.
Dediğiniz gibi hiçbir hediye görmedim. Hiçbir hediye görmediğim gibi, eşimin eski nişanlısına aldıkları ayakkabı ve kolyeyi dinledim 😃
Bizimkiler de pintiydi. Pintiydi diyorum zira benim için artık yok hükmünde görüşmüyorum. Siz kendinizi doldurmayın, bazı insanların hediyeleşme gibi bi özelliği olmuyor. Mesela ben onlara giderken çikolata veya ceviz dolgulu incir götürmüştüm. Benim bildiğim eve gelen yemek hediyesi açılır misafire de ikram edilir. Alıp kenara kaldırmak acayip ayıp birşey benim için. Yok benimkiler bilmiyor. Sizinkiler kötü insan değilse huzur bozmuyorsa bunları düşünüp üzülmeyin.

Bence kayınvalideniz cimri değil,hediye kültürü yok sanırım.Cimri olsa kışlık erzak ve evi de vermezdi.Kışlık erzağında maddi değeri yüksektir.Evlenirken altın alınmamış .Bunu en başta konuşacaktınız.Eşinizin 2. Evliliği diye almak istememiş olabilirler.Altınları eşinizin alması lazım zaten.Geleneksel takılmayıp benden geleneklere uygun bir gelin olmamı bekliyorlar diyorsunuz,haklısınız.Hizmet etmek,misafirlerini ağırlamak zorunda değilsiniz.

Benim kayınvalidem de düğümümüzde annesi ve çocuklarıyla bir oldu 1 tane ipli çeyrek bileklik taktı. Bir de takmıyorum diye söylendi. Yetmiyor gibi düğün sonrası altınları borç istedi. Düğün videosunda gördüm eline birileri para altın verdi onları bize vermedi. Üstelik o da masraf yapmadı. Eşime de masrafı yok anne babası ayrı babasıyla büyümüş. Ben ilk zamanlığın cahilliği gözüme batmadı. Ev yaptırdık hediye bile almadı. Şimdi evime gelemez açık açık söyledik. Bir de utanmadan sürekli maddi beklenti içinde. Gelinlik bekler 🤣 artık ne gidiyorum ne geliyor. Siz de mesafe koyun. Arabayı vermeyin. Eşiniz hiç bir şey yapmadı mı o bari alsaydı altın

Bilmem kadın kötü gelmedi bana birde karışmıyor işinize bence takmayın eski verdiği şeyleri almasaydiniz eşyada enerjiye çok inanırım ben kullanmam şahsen

Offff çok abartıyorsun, hakikaten. Bu ne ya, bir terlik bir havlu... insanları olduğu gibi kabul et, etmiyorsan boşa adamı, çok saçma bu söylediklerin, bu kadar gücüne gidiyorsa al gelirinle iki bişezik tak koluna, düğünümde yeni gelinliğimde görmedim, aldım kendim taktım dersin kapak olur kocan dahil hepsine. Hem kendinizi köle yapıyor istenmeden veriyorsunuz hem de vermediklerine de kendi verdiklerinize de sinir oluyorsunuz. Baştan yapmasaydınız hiç birini. Onlar mı dedi size bize pasta börek yap, arabanı ver, kaynını yemeğe al diye. Yapmasaydın arkadaş. Düğünde takmamışlar belli, bunu göre göre ne diye hibeci oluyorsun, sanki kafana silah dayayıp zorla yaptırmışlar bunları. Komiksin gerçekten

Merhaba kızlar. 41 yaşındayım. 2 sene önce evlendim. kayınvalidem ve kayınpederim bana hiçbir hediye almadı. altın takmadı. bunlar geleneksel şeyler ben de öyle arsız biri değilim. altın alacaksınız diye bir konu geçmemişti. yine de insan gelinine içinden gelip de 1 çift çorap bile almaz mı? bana sıfır hediye hiç almadı. yeni ev kurdum gel mağazaya gidelim ihtiyacın olanı alalım demedi. bim a101 ürünü bile almadı. evinde kullanmadığı borcam olur, tencere olur işte havlu vs ne varsa verdi. olsun bu sorun değil. verdiklerini kullanıyorum işimi gördü. ama sorun bu değil. sorun acaba ben mi kafamda kuruyorum. kırgınım. eşime söyledim nazikçe. neden ailen bana hiç hediye almadı dedim. onlar öyle dedi. tutumlular falan dedi. bu arada 2 adet evleri var. birini oturmamız için verdiler. öyle şeylerde esirgemediler.

kışlık peynirdir, patates soğan vs işte yeme içmede de kısmazlar. ailemize karışmazlar. eşimle arama asla girmezler. ben davet etmezsem gelmezler. geldiklerinde aile işlerimize karışmazlar. annesi eşime akıl vermez mesela. hatta ben bir şey olduğunda kayınvalidemi öne sürerim. o istedi derim eşime her şeyi yaptırırım. kayınvalidem bana destek çıkar. başka hikayelerde okuduğumuz gibi oğluna fitne vermez. bana karşı doldurmaz. aksine yeter ki siz anlaşın bize laf düşmez der. buraya kadar güzel ama kırgınım işte. 1 adet bardak bile sıfırdan alıp gelmediler. aşırı cimriler diyemem ama tutumlular. bekar oğulları var onun eşyası falan yok. onu sıfırdan evlendirecekler. o gelinlerine altın vs takarlarsa işte o zaman açıkça söylemek istiyorum. sizce o geline altın takarlarsa yüzleşmeli miyim. gidip o gelininizden gelinlik bekleyin benden bu kadar demek istiyorum. benden güler yüz bekliyorlar. geldiklerinde hizmet hürmet vs ama gelinsem hediye hak etmez miyim? 1 yeni su bardağı bile hediye benim için. altından gümüşten geçtim ama bu kadarı da fazla bence.

ben mi abartıyorum bilmiyorum. eşim soğuduğumun farkında. bana bir şey demiyor. illa görüşelim vs demiyor. beraber tatil planı yapmıştı. ben onlarla tatile gitmek istemem dedim. uzatmadı. planı geri çekti. gerçekten de onlardan sırf bu yüzden soğudum. görmek istemiyorum.
E senden de gelinlik beklememişler ki zaten

Back