Kayınvalidesi böyle olan var mı? Sorun bende mi?

Eşinizin 2. Evliliğiymiş yapmamaları çok normal. Bu adam 5 kere evlense beşinde de masraf mı yapacaklar? Dün bir üye kayınpederinin 6 kere evlendiğini yazmıştı mesela. Bunun hiçbir sınırı yok. 40 küsür yaşında 2.evliliğini yapan adam karısına altını kendi taksın, hediyesini kendi alsın.

Geline, evladına evlenirken bir şeyler alma olayı, gençler yeni evleniyor destek olalım mantığıyla yapılıyor. 40lı yaşlarına gelmiş, 2.evliliğini yapan oğlu evlenirken neden masraf yapsınlar? Hiçbir mantığı yok.

benden bir şey beklemeseler haklısınız. deseler ki biz yabacıyız gelip gitmeyelim haklısınız. onlar benden sıcaklık ve hizmet bekliyor. o kadar hoşlarına gidiyor ki benim yedirip içirmem. benim canım can değil mi? onların bu hassasiyetine olumlu yanıt veriyorum. anam değiller babam değiller. mecbur değilim onları ağırlayıp sürekli ayakta durarak hizmet etmeye. beni kim düşünecek? şu kızımıza da bir içeri terliği alalım demediler.

2 senedir onlara giderim. evlerinde bana uygun içeri terliği yok. şakayla karışık dedim ki aramızda para toplayalım bu eve bana bir terlik alalım. daha ne diyeyim?

ben bilmiyor muyum giderken terliğimi götürmeyi. inanın sabırla bekledim. terlik deyip geçmeyin. bekledim ki bana pazardan bir terlik alsınlar da al kızım bunu giy desinler. demediler. hala evlerinde terlik yok. paraları olmasa gram dert etmem. bu insanlar zengin.

ben haksız mıyım siz normal mi görüyorsunuz size 50 liralık terlik alınmamasını? deli olsa anlardı 2 senedir. en kötü kaynana bile pazardan terlik alır bence.

Bu kadar fedakar olana madalya takmıyorlar yalnız, siz her şeyi kendinize iş edinmiş şimdi karşılık bekliyorsunuz hem de düğünde yapmadıkları takı ve hediyelerden dolayı. Mantıklı değil bu. Baştan gücenseydiniz. Böyle saçma düşünce mi olur.

Tamam kaynananız korkunç bir insan.

Taktıkları altını takıp isteyen ailelerden bin kat iyidir. Keşke benimde kayınvalidem bana hediye almasaydi ama oğlunu doldurmasaydi karismasaydi siz mutlu olur yeter ki deseydi. Siz eşinizle mutluysaniz birakın öyle davransın. Siz altını eşinize aldirirsiniz. Evi dahi vermiş jarismiyorsa size yuvanıza ne güzel işte. Burda haklısınız sizi anladım değer görmek istiyorsunuz. Aslında evlenmeden keşke bunu konussaydiniz benim ilk evliligim eşya alınacak mı takı alınacak mı diye eşinizde demedi galiba ben eşya almayacağım diye keşke o zaman benim ilk evliligim istiyorum deseydiniz.O da kendine göre biriyle yuva kurabilirdi. Ama siz kabul ettiyseniz eşyayı takıyı bu şekilde bir şey diyemiyorum.

onlar ev vermiş olabilir. sağolsunlar. ama ben de onlara aracımı tahsis ettim. arabamı kullandılar hala da kullanıyorlar. böyle şeyleri dert etmem. yani onlar ev verir ben karşılığında arabamı verdim. arabama kendim bile binmiyorum süresim yok diye anahtarı onlara verdim. bencil biri değilim. kendimi ifade ederken de büyük şeylerden bahsetmiyorum ki. küçük şeyler insanı mutlu eder.

her şeyi onlardan bekleyen bencil biri olsam haklısınız. evimi kendim kurdum. 2 borcamla, 3 tencereyle ev mi kurulur. sandıktan çıkıp verilen 50 yıllık havlularla yeni gelin mutlu edilmez ama siz de haklısınız. onlarla yüzgöz olmasam onlara faydam dokunmasa haklısınız ama hem bize iyi davransın deyip de hem de bir çift terlik almazsanız kimse sizi sevmez. sizin için de geçerli. siz de sevmezsiniz. empati kurun.

Sizde biraz rahatsz oldugunuz durumlarda kendinizi geri çekin. Çok fedakar olmayin sınır koyun. Ben kaynanamın isteklerinin beklentilerinin bitmemsi yüzünden boşandım eşim de arkamda durmadj cnku. Bu yönden çok şanslısınız kapınızı kapatın siz eşinizle ilgilenin sınırlı şekilde de eşinizin ailesiyle..

Hic bir faydalari dokunmamis diye birsey yok. En basta evi vermeleri zaten önemli birsey. Ama diger geline altinlar dizerlerse ben de baya bi bozulurdum yerinde olsam. Hele bi o zaman gelsin, belki ona da yapmicaklar altin falan, bosuna sinirleniyorsundur. Maddi seyler disinda bi zararlari da yokmus, bu zamanda büyük sans.

Şu an çalışıyor musunuz veya bir geliriniz var mı ?

Teşekkür ederim.

kendimi geri çektim. mesela kayınvalidem bana misafir geldiğinde sosyalleşmek adına o da gelmek ister. gelmek istediğini bildiğim halde davet etmedim. misafir geleceği günü sanırım kaynımdan öğrenmiş. o gün zil çaldı. baktım kaynanam gelmiş. şok oldum. halbuki çağırmamıştım. bana ne zararı var gelsin ama soğuduğum için çağırmadım. bu da kendimce uzaklaşma göstergemdir. yine de geldi. yalan söyleyemem bozuldum. sinirlendim ama belli etmedim. bir daha asla kaynıma bile demeyeceğim misafir geleceğini. kaynanamı mutlu etme makamı değilim ben.

benle gezmek tozmak misafir ağırlamak hoşuna gidiyor ama benim hoşuma gidenler ne olacak? ben yaşlıları memnun etme kurumu değilim. birinden bir şey bekliyorsan karşılığında bir şey yapmak zo run da sın. alma verme dengesi önemli.

siz de umarım çok mutlu mesut olursunuz. yeter ki kafanız rahat olsun. hayırlısı neyse o olsun. umarım çok daha güzel günler yaşarsınız. sizin için en iyisini diliyorum.

Kadın ev vermiş size yaranamamıs yahu . Gayet iyi de biriymiş. Siz fesatsınız bence

41 yaşındaysanız, üye olurken neden yaşınızı 18 e denk gelecek kadar küçük yazdınız ?

Kadın ev vermiş size yaranamamıs yahu . Gayet iyi de biriymiş. Siz fesatsınız bence
beni tanısanız keşke. fesat kıskanç huzursuz biri değilim asla huzur bozmam kimseyi kırmam. derdim geleneksel gelin bekleyip kendi vazifesini yapmayan insanlar. onlar evime gelmese haklısınız. derim ki gelmiyorlar resmiyiz. aman boşver. ama siz sürekli kaynanızın kendi misafirlerini ağırlıyor musunuz? kendi evinizde pastalar börekler yapıp onun misafirlerini memnun ediyor musunuz? bunların karşılığında kaynananız size 1 adet 15 liralık çorap bile almasa zorunuza gitmez mi? bunlar toplumda olan alışkanlıklar. ben alıyorum. hediyeleşmek ne güzel şeydir. birinin hiç hediye almamasının nesi normal? benim buna şaşırmam fesatlık mı? benim öz annem kmlerce uzakta yalnız. ben başka bir kadına kızı gibi hürmet hizmet edeyim ama o benim öz annemin bana yaptığını yapmasın ama benim ona evlatlık yapmamı beklesin. adil değil. sıkıntım bu işte. adil olanı istemek. ayaklarım çorapsız kalmadı. kendim çorap alıyorum. kaynanam da keşke gelin kızımıza bir şey alalım diye düşünseydi.

Benim tahminimce yaşları bayağı büyük sıfır eşyayı ne yapacaklar sanki genç yeni gelin mi falan diye düşünüyor olabilir böyle bir zihniyet sezdim açıkçası ailenize karışık görüşmüyorsa size sıkıntı yapmıyorsa boş verin gitsin almazsa almasın

İnsan bi ufak düşünülmek isteyebilir ben de yaşadım ama benimkinin durumu hiç yoktu beklemedim, zaten kendi ailemden ve eşimden her şeyi görmüştüm kvden de eksik kalsın.

Ayrıca bir sürü olumlu yönünü yazmışsınız valla tek karışmasın öyle çok gelmesin gitmesin huzur bozmasın da alacağı iki ufak hediye uzak olsun kafasındayım.
Üstelik ev de vermişler eee daha ne olsun?
Bence abartıyorsunuz evet, eşinizle kendi hayatınıza odaklanın. Eşiniz yapıyorsa isteklerinizi eksik etmiyorsa bırakın gerisini bence

Herkes size uyacak diye bir şey yok. Benim annem tam da bahsettiginiz kv gibi mesela. Evi var verir geçin oturur der ama özel hediye vs aklına gelmez, öyle görmemiş çünkü. Kaç milyonluk evini satti verdi kardeşimle bana ama ben kaç senedir giderim bi terliğim yok evde. Onlar öyle görmüşler, gayet de cömert bir şekilde eve geçin oturun demişler. Size uzak kalmış da onların suçu ne? Kiraya verip ayda 20 kendilerine almak yerine teklif etmişler işte. Kaç yaşına gelmişsiniz küçük küçük şeylere takıyorsunuz.

Benim eşimin aileside bana çöp almadı, evimde 1 terlikleri bile yok. Bunun dışında kaynanam felaket bir kadın evime karışırdı, çocuklarıma karışırdı, eşimi doldururdu, öyle kışlık yazlık vs getirmez tam tersi evime gelince ev terliğini beğense ben bunu aliyim der, ailemin evime gelmesini kıskanır, evime fazladan aldığım sütü bile kıskanırdı, hatta çöpümü karıştırır attıklarımı alırdı , 4 5 tane evleri var biz 10 yıl kirada oturduk kendimiz ev aldık, kayinpederime gelince kaynanamdan bin beter bir adam dedikoducu cimri geçimsiz. Birde şeytanın dünya şubesi 3 görümcem var. Ben 10 yılın sonunda 700km öteye başka şehre kaçtım. ( valla okuyunca kendime acıdım ) Bence şükredin ki ev huzurunuzu bozmuyorlar

Kimse dort dortluk degil. Beklentiniz normal ama kadin boyleymis kabul etmek lazim.
Esinle arana bu sebepten sogukluk sokma, onlarada saygisizlik yapma. He kendinden cok verme. Normal ol.
Benim kayinvalidem ,senin kayinvalidenin alan versiyonu sayilirdi. Yani yeni evlendigimizde almisti.
Ama alfiklari hicbir sey tarzima uymuyordu. Kullanmadim hicbirini ,almasa benim icin daha iyiydi. Yer kapliyor cunku.
Iste herkes farkli dusunuyor.
Ama diger geline takidir sudur budur yaparsa , soyle bence de . Cunku o zaman ayrim yapmis oldugu kesinlesir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…