Kırılmışsınız anlıyorum ama hiçbir şeye karışmıyorlarsa bunları görmezden gelmeniz en doğrusu olacaktır. Boşa huzurunuzu bozmayın. Altın hediye geçici huzur kalıcıdır. Şu halinize şükretmeniz lazım. Sürekli bir erzak desteği eve alacağı cam barsaktan değerlidir benim gözümde. Altın konusunda haklı olabilirsiniz belki ama isteme sırasında konuşulması lazımdı bunun. Siz kaynınız evlendiğinde bu konuda sorun çıkarırsanız 'onlar istedi sen de isteseydin' derlerse söyleyecek sözün yok.
Ben meslek sahibi bir insanım evlenirken çoğu şeyi kendimiz yaptık ama isteme faslında bizde ne takı takılır hepsi söylendi ve büyük bir kısmını eş ailesi kalanını da eşim ve ben tamamladık. O düğün takısız yapılmadı. Çünkü bizde de onlarda da altınsız gelin olmaz.
Bu bir şey istememe isteyeni ayıplama da yeni çıktı. İstemeye yüzünüz tutmuyor sonra yapmadılar diye üzülüyor insanlar. Kız istemede kim ne eşya alacak, ne takı yapılacak, damat saat ister mi, gelin set ister mi hepsi konuşulur. İstemeyene yapmak zorumda değiller. Sonradan bunun lafı da yapılmaz. Yapılmamalı.