- 9 Ocak 2012
- 15.154
- 29.202
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evimiz çayır çayır yanıyor vallahi bugün fatura geldi 1700. Ve evde 4 kişiyiz. Demek ki ödeyen var hem kombiyi köklemiş hem pencereleriSiz iki başınıza o gazı nasıl yaktınız ya hamam mı işletiyonuz?
Pazardan terlik alsalar ona da kabahat bulurdunuz, başka kayınvalideler şu mağazadan alıyorlar derdiniz. Haftada 3 gün pasta börek yapacaksın veya kaynına her öğlen sofra kuracaksın mı dediler size? Herkes aynı şeyi yazıyorsa tuhaf olan sizsiniz kusura bakmayın. Benim kocam her öğlen kurulu sofra beklese ya git biraz da dışarıda ye derim kaldı ki kardeşi yani.herkes kendi açısından bakıyor.
kavga arıyorsun diyorsunuz.
tek bir kelime etmedim kimseyle kavga etmedim.
kimseye surat dahi asmadım.
kendi kendime üzülüyorum. bunu anlamak şok mu zor?
kaynanası kötü olanlar bana nankör diyor. sizinki kötü diye herkes kötü olmak zorunda değil. benim kaynanam iyi olsun kötü olsun eğer benden hizmet beklemiyorsa umrumda olmaz ama bana kızım derken bir mendil almıyorsa üzülürüm.
kendi kendime çok üzülüyorum. ama siz bile anlamıyorsunuz. çok tuhaf. kimsenin evine muhtaç değilim evlerim var kira gelirlerim var diye yazdım. ben ev mi istiyorum? ben değer gördüğümü kişisel bir armağanla hissetmek istedim. evi verdilerse oğullarına verdiler. soğan peynir oğulları doysun diye. ben bu hikayenin neresindeyim?
Niye? Oğulları her sene boşanıp evlense her geline takı nasıl taksınlar? Diğer oğulları da bu durumda iki kat hak etmiş olmuyor mu? Siz abimin ilk evliliğinde taktınız, bu evliliğinde de taktınız, adaletli eşit olun ben de aynı oranda istiyorum diyemez mi? Konu sahibini bu evden kimse çıkarmamış işyerine uzak diye kendileri çıkmışlar.O çıktığınız eve diğer oğullarını oturtup üstüne takı da takarlarsa o zaman konuşun bence. Bariz haksızlık söz konusu olur.
bir şey fark ettim zaten gittikleri yere hep eli boş gidiyorlar. bu durum dikkatimi çekiyordu ancak zamanla iyiden iyiye sinir olmaya başlamıştım. atıyorum kaynanam erkek kardeşine yemekli davetli. ayda bir falan giderler ama eli boş. insan utanır ya. yemekli davete gidiyorsun millet sana hizmet ediyor. insan pastaneden pasta alamasa da bisküvi alır en azından. ayıp be. hep yapıyorlar bunu. bir de kimseyi evlerine davet etmediklerini yeni yeni anladım. baktım 1 sene geçti. ancak beni görmek için iki ayrı seferde toplu misafir aldılar o kadar. başka gelen giden yok. kaç yıllık ev hanımının hiç mi gelen gideni olmaz. ben bile bu şehre 800 km öteden geldim. 2 ayrı ev değiştirdim. benim bile kendi çapımda çevrem oluştu. komşularım geliyor.
içe kapalı bir aile. köyleri yok köylü değiller köylülere kurban olsun onlar. ben köylüyüm. bizim köyde kimse komşuya eli boş gitmez. çok sinir oluyorum.
her neyse başınızı şişirdim. siz de zaten beni anlamadınız ya. medeni insanlar hediyeleşir. görgülü insanlar hediye vermeyi unutmaz atlamaz. işine gelmiyor kimsenin.
bundan sonra kendimi geri çektim. bugün milat. davet de etmem kendim de gitmem. bana ne milleti mutlu ediyorum ama içi içini yiyen benim. cimrilerden nefret ediyorum. allah hepimizden uzak tutsun cimri insanları.
bize 3800 doğalgaz faturası geldi. kaynanama 1000 tl gelmiş bu kara kışta. dün eşime sordum şok oldum. dükkan üstü koca eve 1000 lira gelmişse varın siz düşünün cimriliğin boyutunu. sözüm bu kadar.
Siz eşinizin ailesine gıcık olmuşsunuz valla bir üyeye nefret yüklüsünüz yazmışsınız ama asıl siz nefret yüklüsünüz bence. Burda herkes size bir şeyler yazdı tutturmuşsunuz anlamıyorsunuz diye. Demekki yanlış düşünen sizsiniz. Kadın cimri değil sadece hediye alma verme alışkanlığı yok. Öyle bir kültürü yok. Bunu neden kabullenmiyorsunuz? İnsanların karakteri alışkanlığı böyle neden yargılıyorsunuz?:) siz de nefret yüklüsünüz. foruma insanlara nefret kusmak için giriyorsunuz sanırım. çok yersiz bir nefret bu. kendi mutsuzluğunuzu böyle mi bastırıyorsunuz :)) komik.
gelirim var. maddi olarak eşime bağımlı değilim. çalışmıyorum ancak pasif gelire sahibim.
Kusura bakmayında. Sizinki şımarıklık. Sadece canı öyle istiyor diye gelini üzen yuvasını yıkmaya çalışan düzeni aileyi bozan o kadar kaynvalide varki. Altını takar hediyeler alır sonunda manevi olarak fazlasını çıkarır sizden.Bendede bir tane var okadar üzüntüden sonra sonunda ayagını kesebildim diye. umuyorum. Keşke birşey almasaydıda tek kırıldığım bu olsaydı. Şükür edin halinize ve samimiyetinizi bozmayın bence.Merhaba kızlar. 41 yaşındayım. 2 sene önce evlendim. kayınvalidem ve kayınpederim bana hiçbir hediye almadı. altın takmadı. bunlar geleneksel şeyler ben de öyle arsız biri değilim. altın alacaksınız diye bir konu geçmemişti. yine de insan gelinine içinden gelip de 1 çift çorap bile almaz mı? bana sıfır hediye hiç almadı. yeni ev kurdum gel mağazaya gidelim ihtiyacın olanı alalım demedi. bim a101 ürünü bile almadı. evinde kullanmadığı borcam olur, tencere olur işte havlu vs ne varsa verdi. olsun bu sorun değil. verdiklerini kullanıyorum işimi gördü. ama sorun bu değil. sorun acaba ben mi kafamda kuruyorum. kırgınım. eşime söyledim nazikçe. neden ailen bana hiç hediye almadı dedim. onlar öyle dedi. tutumlular falan dedi. bu arada 2 adet evleri var. birini oturmamız için verdiler. öyle şeylerde esirgemediler.
kışlık peynirdir, patates soğan vs işte yeme içmede de kısmazlar. ailemize karışmazlar. eşimle arama asla girmezler. ben davet etmezsem gelmezler. geldiklerinde aile işlerimize karışmazlar. annesi eşime akıl vermez mesela. hatta ben bir şey olduğunda kayınvalidemi öne sürerim. o istedi derim eşime her şeyi yaptırırım. kayınvalidem bana destek çıkar. başka hikayelerde okuduğumuz gibi oğluna fitne vermez. bana karşı doldurmaz. aksine yeter ki siz anlaşın bize laf düşmez der. buraya kadar güzel ama kırgınım işte. 1 adet bardak bile sıfırdan alıp gelmediler. aşırı cimriler diyemem ama tutumlular. bekar oğulları var onun eşyası falan yok. onu sıfırdan evlendirecekler. o gelinlerine altın vs takarlarsa işte o zaman açıkça söylemek istiyorum. sizce o geline altın takarlarsa yüzleşmeli miyim. gidip o gelininizden gelinlik bekleyin benden bu kadar demek istiyorum. benden güler yüz bekliyorlar. geldiklerinde hizmet hürmet vs ama gelinsem hediye hak etmez miyim? 1 yeni su bardağı bile hediye benim için. altından gümüşten geçtim ama bu kadarı da fazla bence.
ben mi abartıyorum bilmiyorum. eşim soğuduğumun farkında. bana bir şey demiyor. illa görüşelim vs demiyor. beraber tatil planı yapmıştı. ben onlarla tatile gitmek istemem dedim. uzatmadı. planı geri çekti. gerçekten de onlardan sırf bu yüzden soğudum. görmek istemiyorum.