Kayınvalidesi böyle olan var mı? Sorun bende mi?

BUnun hesaplasmasini esinizle yapmaniz lazim. Bir aileye nasil girdiginizi ve sayildiginizi esiniz belirler herkesten önce. Zamaninda isteyecektiniz esinizden ilk önce. Ailesinin hicbirsey hediye etmesi kirici evet, cünkü ilk gelinleri sizi asla baglamiyor. Ama dedigim gibi belki de esiniz gerek yok dedi tekrar "masraf etmeyin" diye. En azindan baska negatif davranislari yok size karsi. Ve genel anlamda yaziyorum: evlenirken istemediklerinizin senelerce hirsini tutmak gereksiz ve bosuna aile iliskilerinizi negatif etkiler. Ya bastan isteyeceksiniz yada lafini sonra yapmayacaksiniz

Ev vermişler yetmez mi ?

Sırf takı takmadılar diye bu cümleler çok ayıp. Ev vermişler oturun diye kendiniz çıkmışsınız. Komşuya ikramda bulunurken takı mı düşünüyorsunuz. Onlar eşinizin ailesi, o kadar hürmeti de çok görmeyin. İsteseydiniz aldırsaydınız, madem bu kadar takacaktınız neden istemediniz. İşinize karışmıyorlar sizi dedtekliyorlar. Rahat batıyor size, kaos arıyorsunuz. Sizin gibilere cadı kv lazım. Yazık insanlara. Altın takmadılar hediye almadılar diye hizmet etmeyecek. Keşke kiloyla altın takıp aldığın nefese karışsalarmış. Yaranamamışlar sana.

Karışmıyorlar işinize, siz anlaşın istiyorlar, oğulları mutlu olsun, kira derdi yaşamasın diye ev veriyorlar.

Huzur bırakmaz insanda bıç bıç sürekli 2 parça bir şey aldı, 2 bilezik taktı diye evin her yerine, gittiğinize, yediğiniz, içtiğinize karışan kaynana.

Tercih meselesi. Bana çok yeterdi. Siz o anlamda rahat olduğunuz için neden standart şeyler de yapılmadı derdindesiniz. Anlıyorum.

Birçok 2. evlilikte anne baba almıyor altını. Adam çalışan yetişkin. Kendisi alıp ailesine veriyor, onlar takıyor. 2 arkadaşımda öyle oldu.

İster kabul edin etmeyin ama eşinizin 2. Evliliği olduğu için de bu durumları yaşıyor olabilirsiniz tabi takı konusunda, insanlar her evlilikte takı takamayabilir.
Sizin bir çok beklentiniz kendi içinizde normal, olsa çok güzel olur, alsalar çok güzel olur, düşünseler çok güzel olur ama karşı taraf bu kadar demek ki yapıları, alışkanlıkları bu, siz kazandıramazsınız.
Sizin müdahale edebileceğiniz alan, çok fedakar olduğunuzu düşünüyorsanız , kendi sınırlarınızı çizmek ve kendinizi değiştirmek .
Evet herkesin beklentilerini karşılamak zorunda değilsiniz, karşılamasanız belki karşı tarafta niye karşılamıyor demeyecek.
Şahsen varsın 5 bilezik takmasın ama birşeye de karışıp devamlı huzur bozmasın birçok kişi yeğler ama siz bunları yaşamadığınız için bardağa ona buna takılıyorsunuz, ilk evliliğiniz olduğu için , hem de verdiğiniz değeri göremediğiniz için duygularınız da haklı olabilirsiniz ama karşı taraf bu , olduğu gibi kabul edin.

haklısınız. o halde ben de madem 2. gelinim madem bana ufacık hediyeleri çok gördünüz o zaman gelinliği de benden beklemeyin deme hakkına sahibim. bunu söyleyeceğim zaten de gününü bekliyorum. hediye adı üstünde.. konuda çok kez yazdım. ben altın istemedim. bir çift içeri terliği bile almadılar içlerinden gelip de. bu bana reva değil. inanın değil. benim gibi geçimli ve iyi birine reva değil. insanın içinden gelirdi. derdi ki dur kızımıza da şunu alalım. demediler. içime çok oturuyor. bu beni kırıyor.

Sizden kira istese,
2 soğanı çok görse,
Karpuzu çok kesmişsin yiyebilecek misin dese....
Sizden yiyecek saklasa....
Bunlara ilaveten hiçbir şey takmamış olsalar
Esas cimri kim,görürdünüz...

İnsan takacak şey bulamayınca böyle şeylere takıyor demek ki, kaosunuz hayırlı olsun.

Bir çift terlik bir bardak takımı eve gelen düzenli eezaktan, hayatınızın kendinize bırakılmasından daha değerliyse buyrun yakın gemileri. Böyle çok mutlu olacaksınız belli ki. Adam demiş ailemden bir şey bekleme diye, bekleme yani.

Sizden kira istese,
2 soğanı çok görse,
Karpuzu çok kesmişsin yiyebilecek misin dese....
Sizden yiyecek saklasa....
Bunlara ilaveten hiçbir şey takmamış olsalar
Esas cimri kim,görürdünüz...
ben o muamelelere maruz kalacak ya da 1 defa kalıp 2.cisine izin verecek zayıflıkta biri değilim. 40 yaşında evlendim 18 yaşında değil. maddiyat vs de umrumda değil. soğan sarımsak onlara hizmet etsin o halde. eve soğan almak hediye değildir. kişisel hediyelerden söz ediyorum. bizim maddi durumumuz iyi. onlar peynir almasa da alıyoruz hatta ben iştahsız biriyim. aldıklarını yemiyorum. kendi beslenme düzenim farklı. kendi gelirimle alıp rahatça yiyorum. konu o değildi ki.

neden kimse beni anlamıyor. insan içinden gelip de kişisel bir hediye almaz mı. bu çok mu zor. kırgınım. şaşkınım. inanamıyorum. size de tuhaf gelmiyor mu bu? ben iyi biriyim. kötü biri değilim. kimseyi zora sokmam. paralarının olmadığını bilsem ben gidip alırım. zengin insanlar. gelinlerine kızım diyorlar. ben onların kızıysam bana neden kişisel hediye almıyorlar. soğan patates hediye değildir. aldıklarını da zaten pişirip onlara ikram ediyorum. benim onların gözünde 1 terlik kadar yerim yok mu. buna üzülüyorum.

edit: benden kira isteyemezler. benim evim arabam her şeyim var. muhtaç olsam evlerinden çıkmazdım. kira gelirim var zaten kendime ait bekarlıktan. para sorun değil ki. para nedir. en fakir insan şu an gidip 1 el havlusu alabilir seviyorsa.

karşı komşum kaynanamın bizde olduğu gün bana geldi. gelirken bim'den el havlusu almış bana. duygulandım. insan ağlar mı. buna ağladım. kaynanam bizde. o bana 1 kez bile yeni bir şey alıp getirmedi. alsa alamaz mıydı. elin kadını düşünüyor elim boş gitmeyeyim diyor. 20 liralık havlu der geçeriz ama onun manevi değeri önemli. kendimi ifade edemiyorum sanırım. üzüldüğüm işte bu. kaynanam da öyle bön bön bakıyordu çok sinir oldum. insan utanırdı bence.

Size ev vermişler ama kendi isteğinizle çıkıp gitmişsiniz, kimse size hediyeler ve ya harçlık mahiyetinde bir şeyler vermek zorunda değil. Bunları bilerek ve isteyerek evlenmiş siniz. Ayrıca siz çalışıyor musunuz?

Çok teşekkür ederim. Size de mutluluklar dilerim.

Yapmayın niye memnun etmek için pasta börek yapıyorsunuzki. Kayınvalideniz de geleneksel değil evliliğinize karışmıyor ve size ev vermiş oturun diye şu dönemde ne kadar lütuf farkında mısınız. Bence durduk yere dert arıyorsunuz. Spora gidin yürüyüş yapın kitap okuyun bu kadar boş işleri dert etmeyin. Hediye almayı sevmiyor demekki olduğu gibi kabul edin. Abartılı buldum cidden saçma yani. Kendinize dert aramış bulmuşsunuz

gelirim fazlasıyla var. kira gelirlerim var. para delisi değilim. sorun para değil ki. sorun değer görmek.

Kendim yazmışsın sosyal biri değil, içine kapanık ve tutumlu diye. Ben böyleyim hayat görüşüm bu derken, farklı olan kayınvalidene bilenmen hata. Bak şu olur, kadının eli açıktır, başkalarına hediye alır sana almaz. O zaman haklısın. Ne kötülüğümü gördü diyebilirsin. Ama demekki kadında hediye verme, alma olayı yok. Sizden esirgeyecek olsa oturun diye ev vermez. Bence hata yapıyorsun. Kadın ne evliliğine ne eşime müdahale ediyormuş. Boşuna huzursuzluk çıkarıp mutsuz olacaksın.

gelirim fazlasıyla var. kira gelirlerim var. para delisi değilim. sorun para değil ki. sorun değer görmek.
" kışlık peynirdir, patates soğan vs işte yeme içmede de kısmazlar. ailemize karışmazlar. eşimle arama asla girmezler. ben davet etmezsem gelmezler. geldiklerinde aile işlerimize karışmazlar. annesi eşime akıl vermez mesela. hatta ben bir şey olduğunda kayınvalidemi öne sürerim. o istedi derim eşime her şeyi yaptırırım. kayınvalidem bana destek çıkar. başka hikayelerde okuduğumuz gibi oğluna fitne vermez. bana karşı doldurmaz. aksine yeter ki siz anlaşın bize laf düşmez der." Demişsiniz, bunları yapan insanların hediye almasına falan gerek yok. Bence dert arıyorsunuz kendinize.

Peki eşinin ilk evliliğinde her şeyi yapmışlar mı, nasıllarmış bilgin var mı?

Kız ev vermişler daha napsınlar , sana erzak da yolluyorlarmıs, kız benim kayın aile sende olsa hasta olurdun o halde

Peynir, erzak falan dışarıdan alınınca ne kadar para tutuyor. Hem de mis gibi doğal, taze ev ürünleri bunlar. Daha ne olacak anlamadım. Zaten en büyük hediye fitne fesat çıkarmayıp, kocasıyla arasına girmemesi.

Ev vermiş ya insanlar ..bardak alsa ne olur almasa ne olur..benimki akil sagligi yerinde raporu alip ölmeden evini kizinin ogluna bıraktı ya..mal kaçırmak icin oglundan..
Öldükten sonra miras davası açabilirsiniz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…