- 3 Şubat 2018
- 25.521
- 109.915
- 598
evin tapusu bizim değil. onların sonuçta. biz o evde 1 sene oturduk. sonrasında eşimin iş yerine daha yakın bir eve geçtik. kiradayız. o evleri şimdi boş. satmayı düşünüyorlar. satmazlarsa oğulları oturur. ya da yeni ev alırlar. bilemem. şu an biz başka bir evde kiradayız. çünkü o ev eşimin işine uzaktı. böyle karar verdik.
edit: eşimin ikinci evliliği. benim ilk evliliğim. eşim de zaten ikinci evliliği olduğundan masraf yapmadılar dedi. o halde ilk gelinleri onlara hizmet etsin. bu mantık saçma. benden gelinlik bekliyorlar. onlara güler yüzle hizmet ettiğimde çok hoşlarına gidiyor. kulakları seste. davet ettiğimde havaya uçuyorlar. olaya tek taraflı bakmamak lazım. ben resmi dursam haklısınız. bu mantıkla ben de o zaman yabancı gibi davranayım. davet etmeyeyim. onlar da yabancı gibi hediye vs almadı değil mi?
siz de haklısınız ama ben evde ne pişirsem yolluyorum pasta börek yapamıyorlar diye haftada en az 3 sefer her türlü hamur işini yapıp yolluyorum. içten iyi biriyimdir. ben maddiyatçı değilim. konu maddiyat değil içten gelen bir hediye. bunu anlatamıyor muyum?
kaynım bile haftanın 5 günü her öğlen yemeğini bizde yer. 40 yaşında adam. ben zorsunmam. her öğlen onlara sofra kuruyorum. kaç kadın yapar ?
Ev vermişler yetmez mi ?Merhaba kızlar. 41 yaşındayım. 2 sene önce evlendim. kayınvalidem ve kayınpederim bana hiçbir hediye almadı. altın takmadı. bunlar geleneksel şeyler ben de öyle arsız biri değilim. altın alacaksınız diye bir konu geçmemişti. yine de insan gelinine içinden gelip de 1 çift çorap bile almaz mı? bana sıfır hediye hiç almadı. yeni ev kurdum gel mağazaya gidelim ihtiyacın olanı alalım demedi. bim a101 ürünü bile almadı. evinde kullanmadığı borcam olur, tencere olur işte havlu vs ne varsa verdi. olsun bu sorun değil. verdiklerini kullanıyorum işimi gördü. ama sorun bu değil. sorun acaba ben mi kafamda kuruyorum. kırgınım. eşime söyledim nazikçe. neden ailen bana hiç hediye almadı dedim. onlar öyle dedi. tutumlular falan dedi. bu arada 2 adet evleri var. birini oturmamız için verdiler. öyle şeylerde esirgemediler.
kışlık peynirdir, patates soğan vs işte yeme içmede de kısmazlar. ailemize karışmazlar. eşimle arama asla girmezler. ben davet etmezsem gelmezler. geldiklerinde aile işlerimize karışmazlar. annesi eşime akıl vermez mesela. hatta ben bir şey olduğunda kayınvalidemi öne sürerim. o istedi derim eşime her şeyi yaptırırım. kayınvalidem bana destek çıkar. başka hikayelerde okuduğumuz gibi oğluna fitne vermez. bana karşı doldurmaz. aksine yeter ki siz anlaşın bize laf düşmez der. buraya kadar güzel ama kırgınım işte. 1 adet bardak bile sıfırdan alıp gelmediler. aşırı cimriler diyemem ama tutumlular. bekar oğulları var onun eşyası falan yok. onu sıfırdan evlendirecekler. o gelinlerine altın vs takarlarsa işte o zaman açıkça söylemek istiyorum. sizce o geline altın takarlarsa yüzleşmeli miyim. gidip o gelininizden gelinlik bekleyin benden bu kadar demek istiyorum. benden güler yüz bekliyorlar. geldiklerinde hizmet hürmet vs ama gelinsem hediye hak etmez miyim? 1 yeni su bardağı bile hediye benim için. altından gümüşten geçtim ama bu kadarı da fazla bence.
ben mi abartıyorum bilmiyorum. eşim soğuduğumun farkında. bana bir şey demiyor. illa görüşelim vs demiyor. beraber tatil planı yapmıştı. ben onlarla tatile gitmek istemem dedim. uzatmadı. planı geri çekti. gerçekten de onlardan sırf bu yüzden soğudum. görmek istemiyorum.
Sırf takı takmadılar diye bu cümleler çok ayıp. Ev vermişler oturun diye kendiniz çıkmışsınız. Komşuya ikramda bulunurken takı mı düşünüyorsunuz. Onlar eşinizin ailesi, o kadar hürmeti de çok görmeyin. İsteseydiniz aldırsaydınız, madem bu kadar takacaktınız neden istemediniz. İşinize karışmıyorlar sizi dedtekliyorlar. Rahat batıyor size, kaos arıyorsunuz. Sizin gibilere cadı kv lazım. Yazık insanlara. Altın takmadılar hediye almadılar diye hizmet etmeyecek. Keşke kiloyla altın takıp aldığın nefese karışsalarmış. Yaranamamışlar sana.benden bir şey beklemeseler haklısınız. deseler ki biz yabacıyız gelip gitmeyelim haklısınız. onlar benden sıcaklık ve hizmet bekliyor. o kadar hoşlarına gidiyor ki benim yedirip içirmem. benim canım can değil mi? onların bu hassasiyetine olumlu yanıt veriyorum. anam değiller babam değiller. mecbur değilim onları ağırlayıp sürekli ayakta durarak hizmet etmeye. beni kim düşünecek? şu kızımıza da bir içeri terliği alalım demediler.
2 senedir onlara giderim. evlerinde bana uygun içeri terliği yok. şakayla karışık dedim ki aramızda para toplayalım bu eve bana bir terlik alalım. daha ne diyeyim?
ben bilmiyor muyum giderken terliğimi götürmeyi. inanın sabırla bekledim. terlik deyip geçmeyin. bekledim ki bana pazardan bir terlik alsınlar da al kızım bunu giy desinler. demediler. hala evlerinde terlik yok. paraları olmasa gram dert etmem. bu insanlar zengin.
ben haksız mıyım siz normal mi görüyorsunuz size 50 liralık terlik alınmamasını? deli olsa anlardı 2 senedir. en kötü kaynana bile pazardan terlik alır bence.
İnsan takacak şey bulamayınca böyle şeylere takıyor demek ki, kaosunuz hayırlı olsun.haklısınız. o halde ben de madem 2. gelinim madem bana ufacık hediyeleri çok gördünüz o zaman gelinliği de benden beklemeyin deme hakkına sahibim. bunu söyleyeceğim zaten de gününü bekliyorum. hediye adı üstünde.. konuda çok kez yazdım. ben altın istemedim. bir çift içeri terliği bile almadılar içlerinden gelip de. bu bana reva değil. inanın değil. benim gibi geçimli ve iyi birine reva değil. insanın içinden gelirdi. derdi ki dur kızımıza da şunu alalım. demediler. içime çok oturuyor. bu beni kırıyor.
ben o muamelelere maruz kalacak ya da 1 defa kalıp 2.cisine izin verecek zayıflıkta biri değilim. 40 yaşında evlendim 18 yaşında değil. maddiyat vs de umrumda değil. soğan sarımsak onlara hizmet etsin o halde. eve soğan almak hediye değildir. kişisel hediyelerden söz ediyorum. bizim maddi durumumuz iyi. onlar peynir almasa da alıyoruz hatta ben iştahsız biriyim. aldıklarını yemiyorum. kendi beslenme düzenim farklı. kendi gelirimle alıp rahatça yiyorum. konu o değildi ki.Sizden kira istese,
2 soğanı çok görse,
Karpuzu çok kesmişsin yiyebilecek misin dese....
Sizden yiyecek saklasa....
Bunlara ilaveten hiçbir şey takmamış olsalar
Esas cimri kim,görürdünüz...
Size ev vermişler ama kendi isteğinizle çıkıp gitmişsiniz, kimse size hediyeler ve ya harçlık mahiyetinde bir şeyler vermek zorunda değil. Bunları bilerek ve isteyerek evlenmiş siniz. Ayrıca siz çalışıyor musunuz?siz de haklısınız. ama ben böyle yaşamadım. çevremde böyle görmedim. annem de kayınvalide ama gelinini hiç ama hiç sevmediği halde 13 yıllık gelinine hala hediye alır. harçlık bile verir. çünkü genelde kayınvalideler böyle oluyor. kız kardeşimin kayınvalidesi sürekli kardeşime bir şeyler örüyor. alıyor. kız kardeşim öğretmen. çalıştığı halde kaynanası kızım paran yoktur şu parayı al diyor. millet bonkör. ben de cömertim.
ilk aylarda kaynanama hediyeler alırdım. kendime ne alsam ona da alırdım. baktım ki karşılıklı değil bıraktım. insan istiyor ki mağazalara gidelim beraber alışveriş yapalım. onlarda o kültür yok. üzülüyorum. çıksak da elini cebine atmaz. aşırı sinir bozucu. ben inanılmaz cömert biriyimdir. kendim de öyle olsam belki onları anlardım ama şu an anlayamadığımdan olsa gerek üzülüyorum. galiba sorun bende. ben kafamdaki şablonu arıyorum.
sanırım öyle kabullenmek şar ama o zaman da buz gibi soğudum işte. öyle soğudum ki. korkarım zamanla tamamen kopacağım. eşim üzülecek biliyorum. ama benim belli bir hayat görüşüm var. değişemem. annesi sosyal ve klasik bir kadın değil. o kadar içe kapalılığı ve tutumluluğu ben sevmiyorum. eften püften neden diye düşünüyorsunuz siz de haklısınız. ama ben de benden beklenenlere göre hareket ediyorum.
bana gelip gitmek istemeseler, benle sıcak ilişki kurmak istemeseler umursamazdım. madem ki beni kızları gibi görüyorlar o zaman bu cimrilik neden..
Çok teşekkür ederim. Size de mutluluklar dilerim.Teşekkür ederim.
kendimi geri çektim. mesela kayınvalidem bana misafir geldiğinde sosyalleşmek adına o da gelmek ister. gelmek istediğini bildiğim halde davet etmedim. misafir geleceği günü sanırım kaynımdan öğrenmiş. o gün zil çaldı. baktım kaynanam gelmiş. şok oldum. halbuki çağırmamıştım. bana ne zararı var gelsin ama soğuduğum için çağırmadım. bu da kendimce uzaklaşma göstergemdir. yine de geldi. yalan söyleyemem bozuldum. sinirlendim ama belli etmedim. bir daha asla kaynıma bile demeyeceğim misafir geleceğini. kaynanamı mutlu etme makamı değilim ben.
benle gezmek tozmak misafir ağırlamak hoşuna gidiyor ama benim hoşuma gidenler ne olacak? ben yaşlıları memnun etme kurumu değilim. birinden bir şey bekliyorsan karşılığında bir şey yapmak zo run da sın. alma verme dengesi önemli.
siz de umarım çok mutlu mesut olursunuz. yeter ki kafanız rahat olsun. hayırlısı neyse o olsun. umarım çok daha güzel günler yaşarsınız. sizin için en iyisini diliyorum.
Yapmayın niye memnun etmek için pasta börek yapıyorsunuzki. Kayınvalideniz de geleneksel değil evliliğinize karışmıyor ve size ev vermiş oturun diye şu dönemde ne kadar lütuf farkında mısınız. Bence durduk yere dert arıyorsunuz. Spora gidin yürüyüş yapın kitap okuyun bu kadar boş işleri dert etmeyin. Hediye almayı sevmiyor demekki olduğu gibi kabul edin. Abartılı buldum cidden saçma yani. Kendinize dert aramış bulmuşsunuzbeni tanısanız keşke. fesat kıskanç huzursuz biri değilim asla huzur bozmam kimseyi kırmam. derdim geleneksel gelin bekleyip kendi vazifesini yapmayan insanlar. onlar evime gelmese haklısınız. derim ki gelmiyorlar resmiyiz. aman boşver. ama siz sürekli kaynanızın kendi misafirlerini ağırlıyor musunuz? kendi evinizde pastalar börekler yapıp onun misafirlerini memnun ediyor musunuz? bunların karşılığında kaynananız size 1 adet 15 liralık çorap bile almasa zorunuza gitmez mi? bunlar toplumda olan alışkanlıklar. ben alıyorum. hediyeleşmek ne güzel şeydir. birinin hiç hediye almamasının nesi normal? benim buna şaşırmam fesatlık mı? benim öz annem kmlerce uzakta yalnız. ben başka bir kadına kızı gibi hürmet hizmet edeyim ama o benim öz annemin bana yaptığını yapmasın ama benim ona evlatlık yapmamı beklesin. adil değil. sıkıntım bu işte. adil olanı istemek. ayaklarım çorapsız kalmadı. kendim çorap alıyorum. kaynanam da keşke gelin kızımıza bir şey alalım diye düşünseydi.
gelirim fazlasıyla var. kira gelirlerim var. para delisi değilim. sorun para değil ki. sorun değer görmek.Size ev vermişler ama kendi isteğinizle çıkıp gitmişsiniz, kimse size hediyeler ve ya harçlık mahiyetinde bir şeyler vermek zorunda değil. Bunları bilerek ve isteyerek evlenmiş siniz. Ayrıca siz çalışıyor musunuz?
Kendim yazmışsın sosyal biri değil, içine kapanık ve tutumlu diye. Ben böyleyim hayat görüşüm bu derken, farklı olan kayınvalidene bilenmen hata. Bak şu olur, kadının eli açıktır, başkalarına hediye alır sana almaz. O zaman haklısın. Ne kötülüğümü gördü diyebilirsin. Ama demekki kadında hediye verme, alma olayı yok. Sizden esirgeyecek olsa oturun diye ev vermez. Bence hata yapıyorsun. Kadın ne evliliğine ne eşime müdahale ediyormuş. Boşuna huzursuzluk çıkarıp mutsuz olacaksın.siz de haklısınız. ama ben böyle yaşamadım. çevremde böyle görmedim. annem de kayınvalide ama gelinini hiç ama hiç sevmediği halde 13 yıllık gelinine hala hediye alır. harçlık bile verir. çünkü genelde kayınvalideler böyle oluyor. kız kardeşimin kayınvalidesi sürekli kardeşime bir şeyler örüyor. alıyor. kız kardeşim öğretmen. çalıştığı halde kaynanası kızım paran yoktur şu parayı al diyor. millet bonkör. ben de cömertim.
ilk aylarda kaynanama hediyeler alırdım. kendime ne alsam ona da alırdım. baktım ki karşılıklı değil bıraktım. insan istiyor ki mağazalara gidelim beraber alışveriş yapalım. onlarda o kültür yok. üzülüyorum. çıksak da elini cebine atmaz. aşırı sinir bozucu. ben inanılmaz cömert biriyimdir. kendim de öyle olsam belki onları anlardım ama şu an anlayamadığımdan olsa gerek üzülüyorum. galiba sorun bende. ben kafamdaki şablonu arıyorum.
sanırım öyle kabullenmek şar ama o zaman da buz gibi soğudum işte. öyle soğudum ki. korkarım zamanla tamamen kopacağım. eşim üzülecek biliyorum. ama benim belli bir hayat görüşüm var. değişemem. annesi sosyal ve klasik bir kadın değil. o kadar içe kapalılığı ve tutumluluğu ben sevmiyorum. eften püften neden diye düşünüyorsunuz siz de haklısınız. ama ben de benden beklenenlere göre hareket ediyorum.
bana gelip gitmek istemeseler, benle sıcak ilişki kurmak istemeseler umursamazdım. madem ki beni kızları gibi görüyorlar o zaman bu cimrilik neden..
" kışlık peynirdir, patates soğan vs işte yeme içmede de kısmazlar. ailemize karışmazlar. eşimle arama asla girmezler. ben davet etmezsem gelmezler. geldiklerinde aile işlerimize karışmazlar. annesi eşime akıl vermez mesela. hatta ben bir şey olduğunda kayınvalidemi öne sürerim. o istedi derim eşime her şeyi yaptırırım. kayınvalidem bana destek çıkar. başka hikayelerde okuduğumuz gibi oğluna fitne vermez. bana karşı doldurmaz. aksine yeter ki siz anlaşın bize laf düşmez der." Demişsiniz, bunları yapan insanların hediye almasına falan gerek yok. Bence dert arıyorsunuz kendinize.gelirim fazlasıyla var. kira gelirlerim var. para delisi değilim. sorun para değil ki. sorun değer görmek.
Peki eşinin ilk evliliğinde her şeyi yapmışlar mı, nasıllarmış bilgin var mı?onlar ev vermiş olabilir. sağolsunlar. ama ben de onlara aracımı tahsis ettim. arabamı kullandılar hala da kullanıyorlar. böyle şeyleri dert etmem. yani onlar ev verir ben karşılığında arabamı verdim. arabama kendim bile binmiyorum süresim yok diye anahtarı onlara verdim. bencil biri değilim. kendimi ifade ederken de büyük şeylerden bahsetmiyorum ki. küçük şeyler insanı mutlu eder.
her şeyi onlardan bekleyen bencil biri olsam haklısınız. evimi kendim kurdum. 2 borcamla, 3 tencereyle ev mi kurulur. sandıktan çıkıp verilen 50 yıllık havlularla yeni gelin mutlu edilmez ama siz de haklısınız. onlarla yüzgöz olmasam onlara faydam dokunmasa haklısınız ama hem bize iyi davransın deyip de hem de bir çift terlik almazsanız kimse sizi sevmez. sizin için de geçerli. siz de sevmezsiniz. empati kurun.
Kız ev vermişler daha napsınlar , sana erzak da yolluyorlarmıs, kız benim kayın aile sende olsa hasta olurdun o haldeMerhaba kızlar. 41 yaşındayım. 2 sene önce evlendim. kayınvalidem ve kayınpederim bana hiçbir hediye almadı. altın takmadı. bunlar geleneksel şeyler ben de öyle arsız biri değilim. altın alacaksınız diye bir konu geçmemişti. yine de insan gelinine içinden gelip de 1 çift çorap bile almaz mı? bana sıfır hediye hiç almadı. yeni ev kurdum gel mağazaya gidelim ihtiyacın olanı alalım demedi. bim a101 ürünü bile almadı. evinde kullanmadığı borcam olur, tencere olur işte havlu vs ne varsa verdi. olsun bu sorun değil. verdiklerini kullanıyorum işimi gördü. ama sorun bu değil. sorun acaba ben mi kafamda kuruyorum. kırgınım. eşime söyledim nazikçe. neden ailen bana hiç hediye almadı dedim. onlar öyle dedi. tutumlular falan dedi. bu arada 2 adet evleri var. birini oturmamız için verdiler. öyle şeylerde esirgemediler.
kışlık peynirdir, patates soğan vs işte yeme içmede de kısmazlar. ailemize karışmazlar. eşimle arama asla girmezler. ben davet etmezsem gelmezler. geldiklerinde aile işlerimize karışmazlar. annesi eşime akıl vermez mesela. hatta ben bir şey olduğunda kayınvalidemi öne sürerim. o istedi derim eşime her şeyi yaptırırım. kayınvalidem bana destek çıkar. başka hikayelerde okuduğumuz gibi oğluna fitne vermez. bana karşı doldurmaz. aksine yeter ki siz anlaşın bize laf düşmez der. buraya kadar güzel ama kırgınım işte. 1 adet bardak bile sıfırdan alıp gelmediler. aşırı cimriler diyemem ama tutumlular. bekar oğulları var onun eşyası falan yok. onu sıfırdan evlendirecekler. o gelinlerine altın vs takarlarsa işte o zaman açıkça söylemek istiyorum. sizce o geline altın takarlarsa yüzleşmeli miyim. gidip o gelininizden gelinlik bekleyin benden bu kadar demek istiyorum. benden güler yüz bekliyorlar. geldiklerinde hizmet hürmet vs ama gelinsem hediye hak etmez miyim? 1 yeni su bardağı bile hediye benim için. altından gümüşten geçtim ama bu kadarı da fazla bence.
ben mi abartıyorum bilmiyorum. eşim soğuduğumun farkında. bana bir şey demiyor. illa görüşelim vs demiyor. beraber tatil planı yapmıştı. ben onlarla tatile gitmek istemem dedim. uzatmadı. planı geri çekti. gerçekten de onlardan sırf bu yüzden soğudum. görmek istemiyorum.
Peynir, erzak falan dışarıdan alınınca ne kadar para tutuyor. Hem de mis gibi doğal, taze ev ürünleri bunlar. Daha ne olacak anlamadım. Zaten en büyük hediye fitne fesat çıkarmayıp, kocasıyla arasına girmemesi.Ev verdı dıyosun oturman ıcın kıra derdın yok gözün doysun
Kışlık patates peynır erzak verdı dıyosun adamlar hıc yapmasa daha ıyıymıs
Benımkıde vermıyo uzak olsun kurusunu ıstemem zaten
Öldükten sonra miras davası açabilirsiniz ...Ev vermiş ya insanlar ..bardak alsa ne olur almasa ne olur..benimki akil sagligi yerinde raporu alip ölmeden evini kizinin ogluna bıraktı ya..mal kaçırmak icin oglundan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?