Ben mi tuhafım ?

Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacaktı. Ben bekarım tek başıma yaşıyorum. Kiram 11 bin cıvarı. Öğretmenlik yapıyorum. Benim gibi olup da birikim yapabilen var mı? Bugün arkadaşlarla tartıştık biraz bu konuyu nasıl birikim yapamıyorsun diye beni didiklediler. Biri aile evinde yaşıyor diğeri de ev kendinin eşi de polis. Benim kenara atabildiğim en fazla bir yarım her ay. Buna bile aa o da azmıs demeye getirdiler. O kadar sinir oldum ki. Başladılar neye ne harcıyorsun saymaya. Kendime aylık 20 bin ayırıyorum harcamaya dediğimde de niye ayırıyorsun cok değil mi dediler. Aylık 10 bin de kredi kartı borcum var dedim ona bile gözlerini açıyorlar. Ben mi çok harcama yapıyorum ? O kadar sinir oldum ki. Öyleyse de kendimi gözden geçireyim istedim. Her ay kenara illa bir tam altın mı atmak lazım bekarım diye
Aylık 20bin demek , günde neredeyse bin lira harcamak demek .
Bence biraz fazla .

Ki ileride - altın dışında - elinizde sadece eskimiş kıyafetler kalacak .

Yurt dışına gidiyorum , kendimi geliştiriyorum vs diyorsanız ; harcayın.

Ama kıyafet , ayakkabıya 20K harcıyorsanız ; evet yanlış yoldasınız .

Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacaktı. Ben bekarım tek başıma yaşıyorum. Kiram 11 bin cıvarı. Öğretmenlik yapıyorum. Benim gibi olup da birikim yapabilen var mı? Bugün arkadaşlarla tartıştık biraz bu konuyu nasıl birikim yapamıyorsun diye beni didiklediler. Biri aile evinde yaşıyor diğeri de ev kendinin eşi de polis. Benim kenara atabildiğim en fazla bir yarım her ay. Buna bile aa o da azmıs demeye getirdiler. O kadar sinir oldum ki. Başladılar neye ne harcıyorsun saymaya. Kendime aylık 20 bin ayırıyorum harcamaya dediğimde de niye ayırıyorsun cok değil mi dediler. Aylık 10 bin de kredi kartı borcum var dedim ona bile gözlerini açıyorlar. Ben mi çok harcama yapıyorum ? O kadar sinir oldum ki. Öyleyse de kendimi gözden geçireyim istedim. Her ay kenara illa bir tam altın mı atmak lazım bekarım diye
Ben de memurum.cok öyle ekstradan birşey harcamamama rağmen benim de az para kalıyor.anca dediğin kadar.60 bin desek ek ücretlerle falan.en masrafsız aylarda bile 3 te 2 si gidiyor.bir de tamirat işleri, ya da ekstradan işte ne çıkarsa şimdi aklıma gelmiyor ay sonu zor geliyor.evli kişilerin anlamadığı şey şu ki evlenerek masraf artıyorsa maaş da iki katına çıkıyor.ben de kimsenin masrafını çok bilmemem önyargılı konuşmak istemiyorum ama gidiyor arkadaş işte.yalan söyleyecek halimiz yok ya.her gece içkili mekanlarda fink atmıyoruz, her sene tatile bile gitmiyoruz.klasik monoton hayat.çok haklısın ben de gıcık oluyorum bu tarz kişilere.ama maalesef çok var.

Nasıl yaşadığınız önemli
Sosyallik adına arkadaşlarınızın tek yaptığı şey dışarda kahve içmek, yemek yemek ve avmde gezmekse tabii ki birikim yaparlar
Çünkü sığ ve de sığır bir hayat

Ama yılda bir kaç ülke geziyorsanız, tatile gidiyorsanız, hobiniz varsa, danstır tenistir resimdir, bunlara para harcıyorsanız, siz daha vizyonlu yaşıyorsunuz demektir

Ülkede hayat zaten pahalı o ayrı
Ama ben paranın nasıl harcandığına bakarım
Para kazanmak için değil ama iyi para harcamak için kültür gerekiyor çünkü

Misal uzakdoğuya gittim ben geçenlerde. 300 bin lira harcadım. Ama gelirim de ona göre ve borcum yok

Şimdi kahve ve avmden başka yaşam kültürü olmayan arkadaşlarınız mı daha kaliteli şeylere harcıyor benim gibiler mi

İşte bunlar hep tercih

Geleceğinizi riske atın demiyorum. Birikim yapmayın demiyorum. Herkesin tarzı farklı diyorum. 60 yaşında bileziklerini şıngırdatan ama dünyayı görmemiş bir yaşlı olmak da bir tercih
O ilk paragrafta dediklerinde de birikim yapılmıyor.😁

Aynen bir kahve içiyorsun dışarda 200 lira ödüyorsun en az ki ben her hafta. 3 4 gün yaparım böyle
Haftada 1000 ayda 4-5 bin lira civarı kahveye vermek çok değil mi? Yani size kattığı bir şey yok, sizi ileri taşıyan bir şey değil, sadece oturup laklak yaparken maliyeti 10 lira olan şeye 200 lira veriyorsunuz.

Beni de kimseyi de ilgilendirmez ama biriktirmek istediğiniz için söylüyorum. Havaya atılmış para değil mi sizce de bu?

Haftada 1000 ayda 4-5 bin lira civarı kahveye vermek çok değil mi? Yani size kattığı bir şey yok, sizi ileri taşıyan bir şey değil, sadece oturup laklak yaparken maliyeti 10 lira olan şeye 200 lira veriyorsunuz.

Beni de kimseyi de ilgilendirmez ama biriktirmek istediğiniz için söylüyorum. Havaya atılmış para değil mi sizce de bu?
Şu zincir olanlara gidiyorsa içtikleri kahve de değil.o kadar miktarı az ki kokusu bile gelmiyor.bunca insan nasıl tercih ediyor bilmem.

Aylık 20bin demek , günde neredeyse bin lira harcamak demek .
Bence biraz fazla .

Ki ileride - altın dışında - elinizde sadece eskimiş kıyafetler kalacak .

Yurt dışına gidiyorum , kendimi geliştiriyorum vs diyorsanız ; harcayın.

Ama kıyafet , ayakkabıya 20K harcıyorsanız ; evet yanlış yoldasınız .
Yeme içme fatura kıyafet araba masrafı toplam 20 bin çok mu ?

Ben de memurum.cok öyle ekstradan birşey harcamamama rağmen benim de az para kalıyor.anca dediğin kadar.60 bin desek ek ücretlerle falan.en masrafsız aylarda bile 3 te 2 si gidiyor.bir de tamirat işleri, ya da ekstradan işte ne çıkarsa şimdi aklıma gelmiyor ay sonu zor geliyor.evli kişilerin anlamadığı şey şu ki evlenerek masraf artıyorsa maaş da iki katına çıkıyor.ben de kimsenin masrafını çok bilmemem önyargılı konuşmak istemiyorum ama gidiyor arkadaş işte.yalan söyleyecek halimiz yok ya.her gece içkili mekanlarda fink atmıyoruz, her sene tatile bile gitmiyoruz.klasik monoton hayat.çok haklısın ben de gıcık oluyorum bu tarz kişilere.ama maalesef çok var.
Kendimi de sorguladım. O yüzden kendime de sinir oldum ne yapıyorsun bu parayı diye. Ama bir tuhaflar. Sen bekarken ne yaptın diye sordum arkadaşıma. Ama ben çok geziyordum diyor. Değişikler

Önümüz yaz haftada 3-4 değil 1 e indirin dışarıdan içmeyi kahvenizi koyun termosa parkta bahçede oturun, kıyafet ihtiyacınız da artık azalmıştır ilk işe başladığınız zaman gibi değildir. Kiranız da uygun. Arkadaşlarınıza düşmez tabi böyle konuşmak ama eğer zorunuza gidiyorsa giderlerinizi azaltmalısınız. Uzakta, küçük bir ilde bir başınıza yaşıyorsanız çektiğiniz cefaya değsin.

Son düzenleme:
Bebegim bu yaslar geri gelmiyor. Cok abartmiyorsan gez, eglen, ye, ic, gul, harca. Keyfini cikar. Para hayatin boyunca sorun olacak zaten. Bekar, ozgur hayatinin keyfini sur.

Yarım altının ne kadar olduğunu biliyorlar mı?

Öğretmen maaşıyla kirada olduğunuz halde yarım altınlık birikim yapmanız gayet iyi.

Hem şartlarınız eşit değil, hem de onlar yaşamayı nefes almak sanıyor olabilir.

Bana harcamanız çok gelmedi. Ama benim gördüğüm kadarıyla öğretmenler çok cimri oluyor hepsi aynı değildir illa ki ama bu meslek grubu o açıdan kıyas yapılacak gibi değil.

Böyle konularda konuşurlarsa dahil olmayın yoksa böyle hadsizleşirler. Ayıp yahu, nerdeyse hesap sormuşlar. Ayrıca şu günde biriktirip birşey alımacağı yok. Benim arkadaşım kendine harcıyor tatile çıkıyor vs. Kazan ye boşver. Kimseye de sorma yoksa böyle hadsizleşirler

Bu nasıl görgüsüzlüktür ki oturup birbirinizin yatırımını, borcunu vs konuşuyorsunuz yaa. Kusura bakmayın ama o fırsatı veren sizsiniz. Bi dahakine karşılıklı altınlarınızı şıkırdatıp benim daha çok diye hava atın bari.

ay yiyin gezin harcayin ya ne guzel, kendi kiranizi odediginiz bir eviniz var, arabaniz var, istediginizi alip yiyip iciyorsunuz. insanlar para biriktiricem diye ne yapacaklarini sasirdilar. kimseye de aciklamasini yapmayin

İyi de bunun bir kuralı, kitabı yok ki kimine göre o miktar az kimine göre çoktur.

Back
X