Eşinizin sizinle evliliği ilk evliliği mi?Merhaba kızlar. 41 yaşındayım. 2 sene önce evlendim. kayınvalidem ve kayınpederim bana hiçbir hediye almadı. altın takmadı. bunlar geleneksel şeyler ben de öyle arsız biri değilim. altın alacaksınız diye bir konu geçmemişti. yine de insan gelinine içinden gelip de 1 çift çorap bile almaz mı? bana sıfır hediye hiç almadı. yeni ev kurdum gel mağazaya gidelim ihtiyacın olanı alalım demedi. bim a101 ürünü bile almadı. evinde kullanmadığı borcam olur, tencere olur işte havlu vs ne varsa verdi. olsun bu sorun değil. verdiklerini kullanıyorum işimi gördü. ama sorun bu değil. sorun acaba ben mi kafamda kuruyorum. kırgınım. eşime söyledim nazikçe. neden ailen bana hiç hediye almadı dedim. onlar öyle dedi. tutumlular falan dedi. bu arada 2 adet evleri var. birini oturmamız için verdiler. öyle şeylerde esirgemediler.
kışlık peynirdir, patates soğan vs işte yeme içmede de kısmazlar. ailemize karışmazlar. eşimle arama asla girmezler. ben davet etmezsem gelmezler. geldiklerinde aile işlerimize karışmazlar. annesi eşime akıl vermez mesela. hatta ben bir şey olduğunda kayınvalidemi öne sürerim. o istedi derim eşime her şeyi yaptırırım. kayınvalidem bana destek çıkar. başka hikayelerde okuduğumuz gibi oğluna fitne vermez. bana karşı doldurmaz. aksine yeter ki siz anlaşın bize laf düşmez der. buraya kadar güzel ama kırgınım işte. 1 adet bardak bile sıfırdan alıp gelmediler. aşırı cimriler diyemem ama tutumlular. bekar oğulları var onun eşyası falan yok. onu sıfırdan evlendirecekler. o gelinlerine altın vs takarlarsa işte o zaman açıkça söylemek istiyorum. sizce o geline altın takarlarsa yüzleşmeli miyim. gidip o gelininizden gelinlik bekleyin benden bu kadar demek istiyorum. benden güler yüz bekliyorlar. geldiklerinde hizmet hürmet vs ama gelinsem hediye hak etmez miyim? 1 yeni su bardağı bile hediye benim için. altından gümüşten geçtim ama bu kadarı da fazla bence.
ben mi abartıyorum bilmiyorum. eşim soğuduğumun farkında. bana bir şey demiyor. illa görüşelim vs demiyor. beraber tatil planı yapmıştı. ben onlarla tatile gitmek istemem dedim. uzatmadı. planı geri çekti. gerçekten de onlardan sırf bu yüzden soğudum. görmek istemiyorum.
O evde oturmuyorsaniz sizi anlıyorum. Ben hediye almadılar ama evi verdiler diye anlamıştım yazdığınızdan. Haklısınız insan evlenirken bir şey bekliyorevin tapusu bizim değil. onların sonuçta. biz o evde 1 sene oturduk. sonrasında eşimin iş yerine daha yakın bir eve geçtik. kiradayız. o evleri şimdi boş. satmayı düşünüyorlar. satmazlarsa oğulları oturur. ya da yeni ev alırlar. bilemem. şu an biz başka bir evde kiradayız. çünkü o ev eşimin işine uzaktı. böyle karar verdik.
Kırılmışsınız anlıyorum ama hiçbir şeye karışmıyorlarsa bunları görmezden gelmeniz en doğrusu olacaktır. Boşa huzurunuzu bozmayın. Altın hediye geçici huzur kalıcıdır. Şu halinize şükretmeniz lazım. Sürekli bir erzak desteği eve alacağı cam barsaktan değerlidir benim gözümde. Altın konusunda haklı olabilirsiniz belki ama isteme sırasında konuşulması lazımdı bunun. Siz kaynınız evlendiğinde bu konuda sorun çıkarırsanız 'onlar istedi sen de isteseydin' derlerse söyleyecek sözün yok.Merhaba kızlar. 41 yaşındayım. 2 sene önce evlendim. kayınvalidem ve kayınpederim bana hiçbir hediye almadı. altın takmadı. bunlar geleneksel şeyler ben de öyle arsız biri değilim. altın alacaksınız diye bir konu geçmemişti. yine de insan gelinine içinden gelip de 1 çift çorap bile almaz mı? bana sıfır hediye hiç almadı. yeni ev kurdum gel mağazaya gidelim ihtiyacın olanı alalım demedi. bim a101 ürünü bile almadı. evinde kullanmadığı borcam olur, tencere olur işte havlu vs ne varsa verdi. olsun bu sorun değil. verdiklerini kullanıyorum işimi gördü. ama sorun bu değil. sorun acaba ben mi kafamda kuruyorum. kırgınım. eşime söyledim nazikçe. neden ailen bana hiç hediye almadı dedim. onlar öyle dedi. tutumlular falan dedi. bu arada 2 adet evleri var. birini oturmamız için verdiler. öyle şeylerde esirgemediler.
kışlık peynirdir, patates soğan vs işte yeme içmede de kısmazlar. ailemize karışmazlar. eşimle arama asla girmezler. ben davet etmezsem gelmezler. geldiklerinde aile işlerimize karışmazlar. annesi eşime akıl vermez mesela. hatta ben bir şey olduğunda kayınvalidemi öne sürerim. o istedi derim eşime her şeyi yaptırırım. kayınvalidem bana destek çıkar. başka hikayelerde okuduğumuz gibi oğluna fitne vermez. bana karşı doldurmaz. aksine yeter ki siz anlaşın bize laf düşmez der. buraya kadar güzel ama kırgınım işte. 1 adet bardak bile sıfırdan alıp gelmediler. aşırı cimriler diyemem ama tutumlular. bekar oğulları var onun eşyası falan yok. onu sıfırdan evlendirecekler. o gelinlerine altın vs takarlarsa işte o zaman açıkça söylemek istiyorum. sizce o geline altın takarlarsa yüzleşmeli miyim. gidip o gelininizden gelinlik bekleyin benden bu kadar demek istiyorum. benden güler yüz bekliyorlar. geldiklerinde hizmet hürmet vs ama gelinsem hediye hak etmez miyim? 1 yeni su bardağı bile hediye benim için. altından gümüşten geçtim ama bu kadarı da fazla bence.
ben mi abartıyorum bilmiyorum. eşim soğuduğumun farkında. bana bir şey demiyor. illa görüşelim vs demiyor. beraber tatil planı yapmıştı. ben onlarla tatile gitmek istemem dedim. uzatmadı. planı geri çekti. gerçekten de onlardan sırf bu yüzden soğudum. görmek istemiyorum.
Kafanıza silah dayayıp mı çıkardılar kendi isteğinizle çıkmışsınız? Sorun çıkarmaya bu kadar yer arıyorsanız çok boş vaktiniz var demektirevin tapusu bizim değil. onların sonuçta. biz o evde 1 sene oturduk. sonrasında eşimin iş yerine daha yakın bir eve geçtik. kiradayız. o evleri şimdi boş. satmayı düşünüyorlar. satmazlarsa oğulları oturur. ya da yeni ev alırlar. bilemem. şu an biz başka bir evde kiradayız. çünkü o ev eşimin işine uzaktı. böyle karar verdik.
edit: eşimin ikinci evliliği. benim ilk evliliğim. eşim de zaten ikinci evliliği olduğundan masraf yapmadılar dedi. o halde ilk gelinleri onlara hizmet etsin. bu mantık saçma. benden gelinlik bekliyorlar. onlara güler yüzle hizmet ettiğimde çok hoşlarına gidiyor. kulakları seste. davet ettiğimde havaya uçuyorlar. olaya tek taraflı bakmamak lazım. ben resmi dursam haklısınız. bu mantıkla ben de o zaman yabancı gibi davranayım. davet etmeyeyim. onlar da yabancı gibi hediye vs almadı değil mi?
siz de haklısınız ama ben evde ne pişirsem yolluyorum pasta börek yapamıyorlar diye haftada en az 3 sefer her türlü hamur işini yapıp yolluyorum. içten iyi biriyimdir. ben maddiyatçı değilim. konu maddiyat değil içten gelen bir hediye. bunu anlatamıyor muyum?
kaynım bile haftanın 5 günü her öğlen yemeğini bizde yer. 40 yaşında adam. ben zorsunmam. her öğlen onlara sofra kuruyorum. kaç kadın yapar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?