Kayinvalidemle gemileri yaktim artik sanirim :(

Evet ben de artik böyle düşünüyorum.Duygu sömürüsü yaptığına inanıyorum.Bahcede bana fikirlerini söyleyebilirdi gidip eşimle konuşması bana hic iyi niyetli gelmedi.Malesef sorumluluk vermiyorlar sonra o bilmez ki evlenmeden önce de hic yaptırmadım oluyor.Ben de evlenmeden önce çoğu şeyi yapmazdım ama evlendim artik mecburum.Ayni bilinç esim de de olması lazım aslında öğrenmeye açık biri ama izin vermiyorlar.

Ben sizi anlayamıyorum

1,5 yıl birlikte yediniz şimdi de iki haftada bir olan daveti reddediyorsunuz

Oysa iki hafta geçmiş hemen gitseydiniz bak böyle ne tatlı oluyor arada birlikte diye eşinizi işleseydiniz

Neden hiç ortanız yok yani neden ya hep ya hiç

Kv her gün der diyorsunuz da dememiş iki haftadır, makul süre bekleyip çağırmış

O çağırınca gitmeyecekseniz kendiniz deseydiniz x gün gelelim diye böylelikle hem onun dediği olmaz hem de küs gibi hiç gelmiyor şeklindeki sitemden kurtulurdunuz

Her gün gittiğiniz yemeğe 2 hafta geçip gitmediğinizde sorun yok deseniz de inandırıcı olmaz maalesef

Evet öyle yapacağım bana da iyi gelecektir ailemle olmak.Eşimin de evlilik hayatına alışması için izin vermediler.Gercekten bir çocuk nasil yetistirilemezse öyle yetiştirmişler sorumluluk anlamında.Hem esimi hem Gorumcemi

Bir anda kesmedim aslında.1,5 Yıl icinde önce alıştıra alıştıra haftada bir olsun diye kendimce çabaladım 5 gün gitmedim 6. Guntamam dedim gittim.Baktim sürekli sürekli davet ediyor.Esim annesiyle konuşmuş ona rağmen arıyor her gün veya kapıya gelip çağırıyor.Dedim biraz daha mesafe koymamız lazim her aradığımda hayır dedim ama ısrarla arıyor hic vazgeçmiyor.2 hafta olsun iyice alışsınlar ama 2 haftanın her günü aradi gittik.Yani bir anda mesafe koymadım aslında daha önce bu süre zarfında hep denedim.Bir de gidersin yemek yersin biraz zaman geçirir dönersin.Kayinvalidem tv basında uyukluyor saat gece 12 yi geçiyor uyandiriyorum anne yatağına yat ben de eve geceyim kalkıyor yok yok içim geçmiş otur otur diyor.Gece yarısı eve dönebiliyoruz ancak.Oncesinde zaten yardıma gidiyorum.Ben evde yemek pisirsem daha az sürede hersey hazır.Yani hazır yemek gideyim yiyeyim gibi de bir konforu yok..Eve dönebilmek için olağanüstü bir çaba gerekiyor

Teşekkür ederim inşallah alisir.Ben de normalde bir anne olarak hassasiyetleri oldukları konuyu anlarim hakveririm ama aşırı ısrarlari bezdiriyor

Bi yerden kayınvalide çıkacak diye hep diken üstü bi hayat .

Bu ne ya evlendirmiş oğlunu ama kopamamış.
Bana kayınvalide yemek yapsa yer içer evime ınerdim bulaşık falan da yıkamazdım yemek dediniz yedik ben aşağı inip uzanicam derim çeker kapıyı çıkarım, biraz daha net sert olmaya bakın.

Eşinizle vakit geçirmek istiyorsanız bir gün belirleyin mesela o gün dolu dolu geçirin. Tek mesele tek sorununuz kendi içinizde sizi yiyip bitiren şey bu ama şöyle de bir gercek var eşiniz gerçekten ilgilenmek istese fırsatını yaratırdı sizi bu duygu boşluğuna sadece kayınvalide itmiyor eşinizin size karşı ilgisinde asıl sorun var .
Kayınvalide olmasa belki de bu başka bir kaynaklı önünüze çıkacaktı

Sorumluluk almasını istiyorsunuz mesela ama bu aslında para sıkıntısı yoksa bana göre çokta mühim bir konu değil çöpü atsa ne atmasa ne alışveriş yapsa ne yapmasa ne diye düşünürdüm.

Evet biliyorum konumuz benziyor ama ben 1,5 sene sonra dur mesafe koyayım anlasınlar demedim.1,5 sene içersinde zaten rahatsiz olduğumda haftada 1 e düşürmeye çalıştım gene ısrarla davetlerine devam etti..Bu süre içersinde sadece birlikte yemek yeme konusunda degildi ısrarı o zaman pandemi de yoktu ve sürekli alırdı beni akrabalarına götürse yine anlayacağım "ben bilmem ne toptancidan toptan şunları alacağım sen de gel,bilmemne degirmenden un alacağım sen de gel.Bir yandan yurt disina yeni yerleşmişim o zaman hic dil bilmiyorum ona rağmen bana kafalarına göre is buluyorlar o sorunlarla da mücadele ettim.Onlari çözdüm artik baktim bu konu hala devam ediyor o yüzden isyan ettim yoksa 1,5 sene sonra mesafe koyayım demedim.Benim Kayinvalidem yüzüme karşı laf sokan biri olsa ben onu bahane eder gitmem ama yüzüme o kadar iyi davranıyor ki güya.Ama en son davetini çevirdiğimde eşime istemedigimi soylemis demekki esim onun ailesini istemiyorum gibi anlamış ne konustularsa.O yüzden ben artık cok sogudum.Sonucta eşimle sürekli birlikteler benimle de ayda 1 yemek yesinler ne olacak yani ben ailemi senede bir görüyorum.Cocugunu sadece yemeklerde görmüyorki çalışma odası orda zaten.Ben bundan 2 haftada bir de degil en fazla ayda bir kere yerim.Madem eşimle konuşuyor beni şikayet ediyor o zaman ben de bunu kullanırım ayda bir giderim

Benimde evliliğimin ilk iki yılı böyle geçti aramızda üstelik araba ile 10dk mesafe vardı aynı böyle ağlardı. Ben bir süre gitmedikten sonra hem onları üzmemek adına hemde kafalarında soru işareti bırakmamak için haftada bir gittim sadece diğer zamanlar kesinlikle gitmedim böyle böyle alıştı onlarda bazen iki hafta bazen bir haftada bir gittim smdi oandemi dolayısı ile bir yıldır doğru düzgün gelip gitmiyoruz gelin kalın diye ısrar ediyor ama eşim karşı çıkıyor zaten

Evet biz de aynı durumdayız alışana kadar gitmeyi düşünmüyorum artik

Çok uzundu okuyamadım, başlığa hitaben yazayım;

kayınvalideyle gemileri yakacak kadar samimi olmasaydınız keşke.
Okuyamadiysan yorum yazma arkadasim bu cok uzundu okumadim diye bide ilk yorumu yazan grup var bu sitede en iklet oldugim tip onlar.
Konu sahibi merhaba,
Hepsini okudum. Bastaki tavrini da begendim. Oncelikle bence esinize evinizde bir calisma odasi yapin evinde calissin o bagi koparin derim.
Ikinci olarak ayda 1 birlikte yeme anlasmasi yapmaniz belki bir orta yol olur.
Ve son olarak ailemin yanina gidecegim, bitti vs turu seyleri ne kendi annenize ne es ailesine esinizle konusmadan yada once onunla netlesmeden asla soylemeyin.

O sadece bir örnekti aslında.Yoksa çöpü de atarim alışverişi de yaparım.Ama bütün herşeyi üstüme almak istemiyorum öğrensin sorumluluğu paylaşalım.Aslinda öğretince de yapıyor.Yani bu zamana kadar yapmam dememiş sadece yaptirilmamis.Kayinpederim de pek bisey yapmaz bütün herkesin sorumlulugunu Kayinvalidem almış.Hic kimseye bir görev vermemiş sonra da kayinpederimin sorumsuzlugundan yakınıyor eşini nasil alıştırmışsa çocuklarını da öyle alıştırmış benden kendisi gibi bütün herşeyi benim yapmamı bekliyor.Evet şuanda sürekli diken üstündeyim bahçeye çıkmıyorum evimiz yapılınca yuksek bir çitle çevrilecek belki orda rahat ederim yoksa bir ömür diken üstünde geçmez.Eşim bana karşı ilgilidir ama kendisi öğretmen ve çok fazla özel ders aliyor.Haziranda yoğunluğu bitecek.Tatile gidelim diye planlar yapıyor kendince.Tabi ben bu pandemide ailem dışında bir yere gitmeyi düşünmüyorum.Kayinvalidem olmasa aslında yaşayacağımız sorunları bile merak ediyorum o kadar bizi birbirimize bırakmadı ki başbaşa kalınca evliliğimizi nasil yürütüyoruz nelerden aramizda sorun çıkıyor hangi konuda uzlaşamıyoruz şuan bunları bile bilemiyorum en büyük sorun olarak bu soruna takılı kaldığımız için.Aşiri anlayissiz biri resmen evime inebilmem icin 40 takla atmam gerekiyor o yüzden seyrek aralıklarla gidip görevimi yapar gibi gidip dönmek istiyorum eski günlere dönmek istemiyorum

Öfff ama artık ya.
Aynı şeyi 1 kişi söyler tamam, iki kişi söyler tamam. Sırf yazacağım niye zorluyorsunuz kendinizi anlamam.
Çook şeye gıcık olan gördüm ama ilk yorumu yazan insanlara gıcık olmanız apayrı bir olay.
Ayrıca benim yorumumu tam olarak hangi kısmı sizi ilgilendiriyor? Madem ilk yorumunu okudunuz, diğer yorumlarımı da okusaydınız ya? Ben başlığa istinaden yorum yaptım, başlık kayınvalide ilk gemileri yakmak olduğu için bende kayınvalidesiyle aşırı samimi olduğunu düşündüğüm için bu yorumu yaptım, sonra içeriği okuyunca konunun aslında eş ile ilgili olduğunu gördüm ve ona göre de konu sahibiyle konuştuk.
Anladınız mı?
Bende nedense bu sitede insanların yorumlarına karışanlara sinir oluyorum, insanların yorumu tam olarak sizi neden ilgilendiriyor? Daha doğrusu hangi hakla bana yorum yazma diyebiliyorsunuz? Hakaret etmemişim birşey yapmamışım bu nedir yani.

Ne de çok bilmişsiniz ya herkesin şartları bir mi? Ayrıca kız gayet mesafeli anlatmış. Her gün gördüğünüz biriyle nasıl resmî olacaksınız acaba
Hergün görüşmeyerek mesafe sağlanır mesela. Ayrıca ben konu sahibinde hata bulmadım, direkt bu yorumumu alıntılamak yerine usulca sayfayı ilerletseydiniz diğer yorumlarımı görebilirdiniz.
Ben çok bilmişim ama en azından gidip insanların yorumuna "ne çok bilmişsiiin herkesin şartları bir miiii" yazmıyorum, yorumlarına karışmıyorum. Benim yorumuma karıştığınıza göre üzgünüm ama çok bilmiş siz oluyorsunuz :) Benim yorumum tam olarak sizi neden ve nasıl ilgilendiriyor? Konu sahibi siz misiniz? Orada sizin kullanıcı adınız yazmıyor da ondan sordum.

Canim yorumun asiri uzun okuyamadım kusura bakma

İyi ve ılımlı oldukça beklenti hep fazla oluyor. Sorunlu yada geçimsiz olmak da rahatlıgı getiriyor. Ben bunu öğrendim. Şu Türklere has kayınvalide muhabbetleri yurt dışında yaşamakla da düzelmiyor demek ki. İyice kanımıza işlemiş. Yazık ya bir yemek muhabbetine insanlar kendi çocuklarını kendi elleriyle mutsuz ediyorlar. Özgürlük çok ama çok önemli. Siz konunuz da çok haklısınız. Bu kadar bıktırmasalar siz kendiniz gitmek istersiniz. Kararlı olun. İnşallah bazı şeyler ders olur da sizi de rahat bırakırlar.

Kız hazır gemileri yakmışsın Sakın gitme
Bu davada ölmek var dönmek yok
Sakın yumuşama
Şimdi onlar düşünsün
Kaç kere tatlı dille uyarmışsın anne çağırma demişsin
Afedersinde şurdan eşşek çevirip anlatsam anlar
Ama kendileri anlamamış daha doğrusu anlamıştırda maksat sinir bozsun işte klasik
Ayrıca bahçene niye çıkmıyorsun anlamadım
oooh çıkar bir güzel keyfimi yaparım Valla
O var diye bahçememi çıkmıyım
Ben varım diye o çıkmasın hafi bakalım
Sakın kendinden taviz verme bak haklıyken haksız olursun
Kocanıda bir şekilde kandırıver senden taraf olsun erkek bu şimdi o konuya burda girmiyim yeri değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…