Yine bir çocuğunun evliliğine mâl olan kayınvalide konusu. Allah akıl fikir ve vicdan versin. Yine siz gayet saygılı davranmış, güzelce konuşmuşsunuz.
gayet makul bir şey istiyorsunuz. Eşinizle bir aile olduğunuzu hissedebilmek istiyorsunuz. Ve Allah İçin, her gün görüyor oğlunu. Bir ihtiyacı olsa, her zaman yanında olabilir. Ne var, oğlum sen evliliğine alış. Ne şanslısın ki, seni her gün sofrada bekleyen bir eşin var dese.
eşinizi anlayabiliyorum. İki hafta sonrasında beraber yemek çok da mantıksız değil ama sizin yapmak istediğiniz başka bir şey. Sınır çizmek istiyorsunuz.
Bence ilk etapta eşinizle anlaşın. İki haftada bir beraber yiyebiliriZ ama bundan fazlasını asla istemeyecekler ve sen de buna uy benim için ve ailenle konuş, beni yüzgöz etme. Ben zaten onlara gayet saygılı bir şekilde açıkladım kendimi, mesele bir yemek değil, mesafe koymayınca nerede duracaklarını bilmiyorlar. Ben dolduğum İçin bu kadar tepki veriyorum diyebilirsiniz bence. Bir de bunu deneyin.
sonrasında başka ihtimalleri de düşünebilirsiniz. Eşiniz sınır çizmiyor. Ama annesi De arada bırakıyor kesinlikle. Çünkü normalde saygısız değil, ilgili ve sizi seven bir eş anladığım kadarıyla.
ne gelinler biliyorum, kayınvalide, kayınpederin her gelişinde sıkıntı çıkaran, senede bir kapısını belki açan, telefonlarını açmayan. İyi davranmak bu kadar suistimal edilmemeli.