Kayınvalide kayınbabayı her akşam yemeğe ağırlama

Ben hamileyken 30.haftalara dogru bebek agirlasinca inanilmaz yorulurdum yani gectim hergun o kadar cesit yemek yapmayi bulasik makinesi bosaltamazdim yorgunluktan esim sagolsun yardimci olurdu yani kayinvalideniz hic mi bunlari planlamiyor hadi mutfaklari yok gelecekler mecbur diyelim (ki aslinda mecbur da degil kiziyla size donusumlu gelebilirler) her gun saatlerce oturmak nedir ki yemeklerini yesinler evlerine gitsinler her gun cay,cerez, yemek mecburi mi ? Cunku hizmete , cay servisi olayina gelene kadar ben birileriyle her gun o kadar saat oturmaya cidden gelemem,ayrica hamile halinizle nedir yani her allahin gunu cay servisi esinizle konusun ya buna bi baska care bulsun ki ben oyle yapardim ki lohusaligimda bizimkilerde bi kac sefer “surpriz” adi ust uste ve habersiz gelince 3.gelislerinde artk kendimi ve bebegi odaya kitleyip hic cikmamistim esimde mecburen “gelmeyin bi muddet yorgun iyi hissetmiyor “ demisti bebegi ve beni bebek 3 aylik olana kadar gormemislerdi bi daha ama esiniz bunu yapamazsa o zaman is size kaliyor her gun bi bahane bulup ki hamilesiniz o da cok zor degil yanlarinda oturmayip odaniza cekileceksiniz bi yerden sonra onlara aydinlanma gelir diye dusunuyorum, gelmese de mutfak biter. hamilelikte yapmayin bunu kendize ve bebege hic gerek yok, sagsalim kucaginza alirsiniz umarim
Orası oğullarının evi yani kendilerinin, diğeri damatlarınjn. .. Ne işleri var damada nie yük olsunlar. Gelin bakmak zorunda!

Bızde de milleti kırmak ıstemıyorum hastalıgı var
Bu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.
Hamileliğimin 28. Haftası içerisindeyim.
Orta düzey depresyonda olabilirim.
Her akşam kayınvalidem ve kayınbabam yemeğe geliyor yaklaşık 2 aydır. Evleri tadilatta mutfak ve banyo... aslında banyosu tamamen bitti . Mutfak da nerdeyse bitmek üzere. Sabrediyorum. Her akşam ne yemek yapsam(baba şeker hastası) nasıl yapsam yetiştirir miyim falan Yemek hazırlama masa toparlama bir yana dursun. Esas işkence yemek bittikten sonra başlıyor. 10 buçuk 11 e doğru kalkıyorlar evlerine doğru.... Çayıydı çereziydi çekirdeğiydi. Televizyonda dizi de açık tabii. Hele kayınvalidem susmaz sürekli kendi gündelik hayatından bahseder. Bugün ne yaptığından ve genelde hep aynı konulardır. Bugün kimlerle telefonda konuştuğundan, ev işlerinde nereleri temizlediğinden, hava durumunun ilerleyen günlerde nasıl olacağından gibi gibi. Yani gerçekten nerdeyse kendi babamla yaşıt ancak aralarında uçurum var muhabbet konusunda. Beni çok artık sıkıyor bu durum. Muhabbeti sarmıyor. Yemin ederim zulüm gibi dinlemek . Artık içimden gelmiyor muhabbete katılmak. Depresyonda olabilirim. Sorun bende de olabilir. Ortada böyle bir sıkıntı var. Her gün görüşmek zorunda değilim. Ya en yakın arkadaşla bile her gün 4 saat görüşsek sıkar ya. Akmıyor vakit. Yemin ederim sürekli saate bakıyorum. Kadının gözlerinden uyku akıyor belli esniyor. KayınBaba telefonda zaten oyun oynuykr ya da bön bön etrafına bakıyor. Kalkmıyorlar bir türlü. Çaylar zaten 2 dakika içinde hüpletiliyor. Her akşam en az 4-5 fincan çay içerler. Cidden depresyona soktu bu durum beni. Ha önceden bunun üzerine eşimle bazen kavgalarımız da ekleniyordu tuz biber oluyordu üstüne. Genel olarak çoğu şeye kızgınım. İnsanlarla iletişim kurmak istemiyorum. Çoğu zaman telefon aramalarını açasım gelmiyor. Zaten şuan yaşadığım ülkede doğru dürüst dışarı çıkmıyorum artık eve kapattım kendimi tüm gün uyuyorum akşam da işte rutinim belli 2 aydır. Bundan 1 ay evveline kadar bulaşık makinam da yoktu bu arada. Çorbasından salatasına anayemeğine pilavına yemek hazırladığım yetmediği gibi bir de bir ton tabak tencere yıkıyordum ellerimle hamile hamile... ha bu süreçte kendi kızının evine sadece 1 kez akşam yemeğine gitti kayınvalidemler. Ne yapmam gerekiyoe kayınvalidemi de kırmak istemiyorum. Yardımlarınıza açığım

Orası oğullarının evi yani kendilerinin, diğeri damatlarınjn. .. Ne işleri var damada nie yük olsunlar. Gelin bakmak zorunda!
Zorunda derken? Sebep? Farkinda misin bilmiyorum da ogullarinin tek yaptigi bakmak gercekten diver herseyi hamile olan gelin yapiyor ki olayin ogullariyla alakasi yok kaldi ki kimse kimseye bakmak zorunda degil … bu arada unlem kullanmaniz sizi daha da ciddiye almama yaramiyor iyi aksamlar

2 kere mutfak tadilatı yaptirdik 1 gun dahi kimseden yemek beklemedik yahu.
Ilk tadilatimiz dolandirilma sebebiyle 3 ay surmustu, annem set ustu 2 goz ocak almisti, mutfak masasi ustunde yapıyordu yemegi, bulasiklari banyoda yikiyordu, ben 10 yaslarindaydim ve annem haftanin 6 gunu sabah 8 aksam 5 çalışıyordu, komsudan dahi 1 kap yemek beklememistik, bazi insanlarin bitmek bilmeyen prensesliklerine ayar oluyorum.

Kizi pişirsin gotursun evlerine salondaki masada yesinler olsun bitsin, 28 haftalık hamile kadindan 2 aydir hergun yemek beklemek artik misafirlik değil okuzluk kimse kusura bakmasin.

Zorunda derken? Sebep? Farkinda misin bilmiyorum da ogullarinin tek yaptigi bakmak gercekten diver herseyi hamile olan gelin yapiyor ki olayin ogullariyla alakasi yok kaldi ki kimse kimseye bakmak zorunda degil … bu arada unlem kullanmaniz sizi daha da ciddiye almama yaramiyor iyi aksamlar
Ciddiye almayın diye koymuştum zaten. İroni yaptım hanımefendi. Kaynananaların zihniyetini paylaştım, kendi düşüncemi değil.

Gerçekten zihniyet hep bu, haaa!!!! birde kızlarının evlilik hayatı sıkıntıya girer biricik damatlarının minnoş kalbi daralır,bunalir ne gerek var, Orada hazır hizmetçi" el kızi "dururken tatlı kızları mi yorulsun??!???

X